Įkraunama...
Įkraunama...

Eteriniai aliejai

QUOTE(marcipane* @ 2011 01 19, 22:07)
Aš galvoju EA lašinti į ledo kubelius (aišku kol dar nesušalę  biggrin.gif ). Tik kaži kiek lašiukų reiktų vienam kubeliui? naudočiau veidui  g.gif

EA vandenyje netirpūs, rizikuojat kad kubelyje EA liks visas lašas nepasiskirstęs ir galit sudirgint odą 4u.gif EA tirpsta riebaluose (aliejuje), alkoholyje, AN turi tirpiklį solubolą. Gal geriau nuovirą tam tikrą pasidaryt, nei EA lašint? Aš į hidroliatą dedamus EA pirmiau išmaišau glicerine smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pallada @ 2011 01 19, 17:52)
kokybe galima  suzinoti, tikriausiai, nusipirkus is ivairiu parduotuviu ta pati kvapa ir pagal uosle jau...Gal tirstuma dar. Ar ne?
Papildyta:
Ir dar klausimas, ar eterinius aliejus galima lasinti i kremas kunui, veidui, gal i sampuna, kauke? Ar yta tam kokiu taisykliu. ax.gif  4u.gif

matai, nosis nosiai nelygiai, nelavinta nosis gali ir nepastebėti didelio skirtumo, bet su laiku, užuodus jau gali jausti skirtumą, kokybiški aliejai turi savotiško švelnumo, nėra tokio aštrumo
Kitas dalykas, ko gero pati didžiausia problema, kad gali nusipirkti nesaugius EA, t.y., kurių nrgalima vartoti į vidų-pigūs EA tikrai nėra tiriami pardavėjų ir jūs negausite jokios garantijos, kad jie saugūs. turint omeny, kad esant reikalui duodu savo šeimai EA - kokybė man šventas dalykas.
atsakingi pardavėjai nurodo, kurie EA tinkami į vidų

QUOTE(zebenkstiejka @ 2011 01 19, 21:14)
Va kaip  g.gif naudoju juos skalbiniams, pilu į bekvapius minkštiklius, ypač patinka čiobrelių. Levandų naudoju voniai.
Labai įdomu, kas su jais netaip, kame jų nekokybė. Ar nekokybiški lyginant kvapą su kitų gamintojų EA, ar dėl kokių kitų priežasčių?

Ieškau mėtų EA; šiaip mėtų yra daug rūšių, kiek esu radusi, visi EA buvo padaryti iš pipirmėčių (mentha piperita), o aš norėčiau šaltmėčių- (mentha spicata), jų kvapas visai kitoks, daug švelnesnis, "saldesnis", be "šaltuko".. na, ne dantų pastos kvapo..  ax.gif gal žinote ar būna tokio aplamai??  ax.gif

man vienas melas suformuoja labai didelį nepasitikėjimą ir tai, kad jie parduoda bala žino ką vietoj melisos, kelia rimtų abejonių dėl jų kitų EA kokybės. Į juos buvo kreiptasi dėl šio ir kitų EA, bet jokių normalių atsakymų mes taip ir negavom.
žodžiu, vengiu to, kuo nesu tikra.

šaltnėtė tokia yra, ir gal KN yra, ten daug ko yra
Atsakyti
QUOTE(Pink Martini @ 2011 01 19, 22:16)
EA vandenyje netirpūs, rizikuojat kad kubelyje EA liks visas lašas nepasiskirstęs ir galit sudirgint odą  4u.gif EA tirpsta riebaluose (aliejuje), alkoholyje, AN turi tirpiklį solubolą. Gal geriau nuovirą tam tikrą pasidaryt, nei EA lašint? Aš į hidroliatą dedamus EA pirmiau išmaišau glicerine smile.gif

Kai perskaičiau tai prisiminiau, kad žinojau apie EA (ne)tirpumą vandenyje doh.gif ot žiopla aš doh.gif
Reiks ir toliau arbatėles darytis g.gif
Atsakyti
O sakykit, kaip/kam jus naudojat tą 1 ml rožių EA? Į kremus? Nes tas 1 ml įsivaizduoju taaaip mažai, kuriam laikui jo Jums pakanka?

Dėl kokybės .... tai vis vien aš nesuprantu, nu niekaip.... jei jau tas pigesnis EA ir jei ten rašo, kad tik išoriniam naudojimui (bet ne tik į žvakides garinimui), t.y. veido/kūno priežiūrai... tai gi neturėtum su tokiu EA žalos sau pasidaryt..... Nejau taip lengvai ir paprastai kas ką nori tą ir išleidžia į rinką jau taip nieks nieko netikrina... Vis vien nesuprantu kainos argumento, jei rašo tas, kieno produkcija brangi, tai juo tikim, o jei tas gamintojas, kieno produkcija pigi, tai juo netikim....
Nenoriu diskutuot, tik garsiai mąstau, nes vis vien sau negaliu rast to argumento, kuriuo galėčiau patikėt ax.gif smile.gif blush2.gif

Čia gal kaip ir bent koks kitoks produktas, ar tai būtu maistas (su E, be E ir pan), tradiciniai kremai (ar Margarita už 6 Lt, ar koks kitas už 100Lt).

Atsakyti
Ačiū visom, eisiu ieškot 4u.gif Su tom mėtom tikrai maišatis, duotose nuorodose šaltmėtę (to man ir reikia), t.y. mentha spicata dar kažkodėl vadina "mentha viridis", nors kaipo oficialios botaninės rūšies tokios nėra, čia tiesiog lotyniškai parašyta "žalioji mėta" smile.gif uostymo būdu atsirinksiu, kas ten ir kaip. Pipirmėčių labai nemėgstu, dantų pastų nei kramtomųjų gumų net nevartoju su tuo kvapu schmoll.gif bet va prisidžiovinau šaltmėtės, geriu arbatą, tai kvapas.. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(lavaza @ 2011 01 20, 11:01)
O sakykit, kaip/kam jus naudojat tą 1 ml rožių EA? Į kremus? Nes tas 1 ml įsivaizduoju taaaip mažai, kuriam laikui jo Jums pakanka?

Dėl kokybės .... tai vis vien aš nesuprantu, nu niekaip.... jei jau tas pigesnis EA ir jei ten rašo, kad tik išoriniam naudojimui (bet ne tik į žvakides garinimui), t.y. veido/kūno priežiūrai... tai gi neturėtum su tokiu EA žalos sau pasidaryt.....  Nejau taip lengvai ir paprastai kas ką nori tą ir išleidžia į rinką jau taip nieks nieko netikrina... Vis vien nesuprantu kainos argumento, jei rašo tas, kieno produkcija brangi, tai juo tikim, o jei tas gamintojas, kieno produkcija pigi, tai juo netikim....
Nenoriu diskutuot, tik garsiai mąstau, nes vis vien sau negaliu rast to argumento, kuriuo galėčiau patikėt  ax.gif  smile.gif  blush2.gif

taip mažai, dedu į kremus, lūpų balzamus, plaukų kaukes - visur ax.gif

man tai norisi paklausti - o jums tos mintys dėl antkainių kyla tik dėl aliejų ar dėl visko? neįsisvaizduoju, kaip reiktų gyventi kasdien galvojant koks to produkto antkainis - nu taip ir nuprotėti galima. Kaip suprantu, tai daugumai kainos dydis rodo tik antkainį ir nieko bendro neturi su kokybe. Nu ką, eilinį kartą būsiu apšaukta snobe, bet pigus daiktas 95 proc. ir yra pigus daiktas, nesvarbu -ar tai aliejus, ar rankinė, ar batai.

pvz. du identiškai gražūs rubinai -vieno kaina 200 lt, kito 200 000 - sakote antkainis? nė velnio. Pirmas gali būti rūbinas iš tikrųjų, ne stiklas, kuris realiai yra permatomas, o jį gražiu padaro dažymu, kaitinimu, klijavimu ir t.t., antrasis - toks natūraliai rastas gamtoje.

kitas pvz., šilkiniai naktinukai - 40 lt. 150 200-400 lt. Pirmu atveju - 100 proc. dirbtinis šilkas, antru atveju gali būti šiek tiek šilko, visa kita polyamidas arba dirbtinis šilkas, trečiu atveju galima rasti natūralaus šilko naktinukus virš 200 šiek tiek, nors dažniau tai būna šilkas +medvilnė/viskozė. Ką noriu pasakyti, kad dirbtinio šilko už 250 ir daugiau man nėra tekę matyti pirkti net ir su didžiausiu antkainiu, nes joks, suprantantis apie šilką žmogus, tokių pinigų už š... nemokės.

ir tokių pvz. pilna.

Dabar grįžtant prie temos.
Eterinių kainai turi įtakos n faktorių, neteigių kategoriškai, kad pigesnis 100 proc. padarys žalą, bet jei, koks nekaltas aliejus nerekomenduojamas į vidų, t.y., tik išoriškai - aš jo neimčiau, nes tai jau rodo, kad su juo kažkas negerai. Kokybiškus citrusinius, arbatmedinius ir pan. aliejus galima naudoti į vidų. Tai jų kokybės ženklas, nes kad tai pardavėjas konstatuotų -turi būti atlikti tyrimai.
Deja, bet aliejai yra net labai padirbinėjami ir kai santalo 10 ml kainuoja 15 lt - tai joks, apie EA suprantantis žmogus, jo nepirks schmoll.gif, nes žino kas tai yra santalo EA, iš ko jis išgaunamas ir visa kita. Kvapas ir atitinkamas

Taigi, kas lemia EA kokybę, o kartu ir kainą. Vieta kur augalas auga - ekologiška, laukinė aplinka, plantacija. Savaime suprantama, kad plantacijų produkcija visada bus kelis kartus pigesnė, bet ji jau yra "nešvaresnė". Sutiksite, kad auginti plantacijas be chemijos yra labai sunku - todėl tokia produkcija gali turėti savyje pesticidų ir pan. medžiagų, kurių tam tikras kiekis yra leidžiamas. Jei plantacija auginama eklogiškai - tai tokie EA kainuos brangiai, nes ekologija - brangu. Jei ūkininkas dar nuspręs savo produkciją sertifikuoti - kaina vėl auga. fabrike nėra kada žaisti - ten gali suversti ir jau papuvusius augalus ar jų dalis, nes kiekiai dideli, gal labai ir nesijaus biggrin.gif. Juk žmonės iš fabrikų mėgsta pasidalinti savo darbine patirtimi ax.gif
Toliau, derliaus kiekis - vienais metais, derlius gali būti gausus -jis bus pigesnis, kitais- prastas - kaina išauga.
Vienose vietose augalai sukaupia daugiau vienų medžiagų, kitur kitų - vėl įtaka kainai.

Kas tą aliejų išgauna - mažas ūkelis tradiciniais būdais- kaina didelė (jų išeigos yra mažos, pvz. nerolio hidrolato to nuostabaus laukiu jau pusantrų metų, nes nupirko jį čia mergos mygam-jis tobulas), dideli fabrikai, su modernia technika - kaina žema. dideli fabrikai orientuoti į masinę gamybą, ir jie nesiekia išgauti geriausių produktų. Negi manote, kad pasauliniai parfumeriai perka aliejus iš fabrikų ? baikite juokus. Jie perka iš mažų ūkelių, su kuiriais jie sudaro sutartis ir tie ūkininkai niekam neturi teisės net duoti pauostyti geriausių, todėl tokie produktai iki mūsų neateina.

Toliau, kas yra aliejaus savikaina - priešingai nei justei, visiems kitiems, žinokite, kainuoja ir aliejaus atvežimas (kainą lemia iš kur veža), ir muitai, ir buteliukai bei etiketės, net ir toms, kurios naudoja tik spalvotą popierių, kainuoja ir jis, ir rašalas bei klijai. taip pat laboratoriniai tyrimai (kas daro), išpilstymas (jei ne finansiškai - tai laikas kainuoja) ir pan.

Toliau kainą formuoja- internetinė, ar ne parduotuvė. internetinės pigiau, bet vėl, internetinė internetinei nelygi - čia ir savas kainos spektras gali būti. Ne internetinėje parduotuvėje viskas brangiau, bet čia saugiau, nes tu gali ateiti - pauostyti, išbandyti, išklausinėti ir t.t.

aš išbandžiusi visokių iš visur, bet tokių produktų, kokie yra KN - man iš niekur nėra tekę nusipirkti -taip kad galvokite, kad visa tai tik antkainis, gal jums miegasi nuo to geriau cool.gif, o aš pirksiu būtent tai kas brangiau tongue.gif
Atsakyti
Aš tikrai ne apie antkainį kalbėjau schmoll.gif doh.gif , apie KAINĄ wink.gif doh.gif Nežinau kodėl jus vis prie to ankainio ... Tai gi kaina gali būti didžiulė, o savikaina dar didesnė... įvairių variantų būna ir manau visi tai supranta.

Ir be abėjo, kas ką norės, atsižvelgus į savo finansines galimybes, tą ir pirks 4u.gif

O taisyklė: brangus - geras, pigus - blogas.. ne visada teisinga ir pasiteisina wink.gif... aplamai dėl visko.

Nesinervuokim 4u.gif Tai gi tokai graži tema, kiekvienas turi savo nuomonę/poziciją ir gali ją išsakyti, vadovaujantis SAVO argumentais, o nesiteisinant.

Kaip suprantu, ta didesnė kaina ir pasireiškia daugiau ekologiškume, rankų darbas ir pan... Kaip ir bent kokia kita prekė.

Ir dar, kas yra KN g.gif ax.gif blush2.gif ?

Atsakyti
QUOTE(lavaza @ 2011 01 20, 17:10)
Nesinervuokim  4u.gif 
Ir dar, kas yra KN  g.gif  ax.gif  blush2.gif ?
Ne vieno nervo cia tikrai nera schmoll.gif
Kvapu Namai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lavaza @ 2011 01 20, 17:10)
Kaip suprantu, ta didesnė kaina ir pasireiškia daugiau ekologiškume, rankų darbas ir pan... Kaip ir bent kokia kita prekė.

labai gerai kunigunda78 išaiškino, kaip kaina atspindi kokybę smile.gif Tai ir žaliavos švarumas, ir atrankumas, ir apdorojimas. Jeigu pvz. citrinos auginant buvo nupurkštos pesticidais, tai nereiktų nusipirkus už kelis litus iš jų pagaminto eterinio aliejaus apsigaudinėti, kad naudoji gerą ir švarų dalyką: tiek naudojant ant kūno, tiek namų reikmėms. Juo labiau, į vidų tokio negalima.

vertėtų nusipirkti kokį pigų ir brangų EA tiesiog palyginimui, jei pinigų ir laiko negaila. Vat tada akivaizdžiau pasimatys skirtumas cool.gif
Atsakyti
Skaiciau kad Afrikoje ir Indijoje aukstos kokybes EA.
Ka Jus manote? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Pallada @ 2011 01 21, 00:21)
Ka Jus manote? ax.gif

Manau vienareikšmiškai taip teigti negalima jokiu būdu. Tas pats būtų, kaip sakyti, kad Lietuvoj tik geri žmonės gyvena. Turiu keletą Indiškų EA, pirkau prieš porą metų kažkokiam ezoteriniam knygyne be jokių apmąstymų ax.gif tai smarvė (ne kvapas. smarvė.) nenupasakojama doh.gif bet tikiu kad yra tikrai ir puikios kokybės Indiškų EA; labai norėčiau tokių įsigyti būtent iš Indijos, ar Maroko, gi jų būna pirkti tikrai.

Man tik įdomu toks dalykas.. kad tokie EA būtų ir pagaminti, ir išpilstyti tarkim Indijoj. Man nepatinka tie žaidimai kai veža iš tų kraštų ir pilsto kažkur europoj.. Čia prašyčiau paneigti, jei esu neteisi.. tiesiog man nepatinka nes daug žinau apie visai kitą sritį nei EA, - prieskonius. Perku tik Indijoj supakuotus indiškus prieskonius. Visi perfasavimai į gražias pakuotes europoj, ko pasekoje prieskoniai tampa patrauklūs ir brangūs, neikiek jų kokybės nepagerina, ji bus automatiškai prastesnė nei Indijoje supakuotų į netokias gražias pakuotes, pigesnių prieskonių.. užtenka pauostyt vienų ir kitų, kad taptų aišku apie ką aš čia. Bet. Gal esu visiškai neteisi tą pat principą bandydama pritaikyt ir eteriniams aliejams? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Pallada @ 2011 01 21, 00:21)
Ka Jus manote? ax.gif

tikrai negalima taip sakyti, nes ir Indijoje pačioje tokio š galima nusipirkti doh.gif , įskaitant ir prieskonius ax.gif

QUOTE(zebenkstiejka @ 2011 01 21, 00:44)
Man tik įdomu toks dalykas.. kad tokie EA būtų ir pagaminti, ir išpilstyti tarkim Indijoj. Man nepatinka tie žaidimai kai veža iš tų kraštų ir pilsto kažkur europoj..

jei tarkim KN pirktų jau Indijoje išpilstytus buteliukus - jų savikaina išaugų tikrai iki tiek, kad jau be 500 proc. atkainio būtų neverta prasidėti g.gif
Dabar jie perka bakais - atkrenta pakuotė, svoris mažesnis, siuntimo mokesčiai, muitas automatiškai - žodžiu, kainos būtų labai didelės.

taigi, nematau tame išfasavime nieko blogo, nes mokėti dar kelis kartus brangiau visai nesinori ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kunigunda78: 21 sausio 2011 - 11:01