QUOTE(lavaza @ 2011 01 20, 11:01)
O sakykit, kaip/kam jus naudojat tą 1 ml rožių EA? Į kremus? Nes tas 1 ml įsivaizduoju taaaip mažai, kuriam laikui jo Jums pakanka?
Dėl kokybės .... tai vis vien aš nesuprantu, nu niekaip.... jei jau tas pigesnis EA ir jei ten rašo, kad tik išoriniam naudojimui (bet ne tik į žvakides garinimui), t.y. veido/kūno priežiūrai... tai gi neturėtum su tokiu EA žalos sau pasidaryt..... Nejau taip lengvai ir paprastai kas ką nori tą ir išleidžia į rinką jau taip nieks nieko netikrina... Vis vien nesuprantu kainos argumento, jei rašo tas, kieno produkcija brangi, tai juo tikim, o jei tas gamintojas, kieno produkcija pigi, tai juo netikim....
Nenoriu diskutuot, tik garsiai mąstau, nes vis vien sau negaliu rast to argumento, kuriuo galėčiau patikėt
taip mažai, dedu į kremus, lūpų balzamus, plaukų kaukes - visur
man tai norisi paklausti - o jums tos mintys dėl antkainių kyla tik dėl aliejų ar dėl visko? neįsisvaizduoju, kaip reiktų gyventi kasdien galvojant koks to produkto antkainis - nu taip ir nuprotėti galima. Kaip suprantu, tai daugumai kainos dydis rodo tik antkainį ir nieko bendro neturi su kokybe. Nu ką, eilinį kartą būsiu apšaukta snobe, bet pigus daiktas 95 proc. ir yra pigus daiktas, nesvarbu -ar tai aliejus, ar rankinė, ar batai.
pvz. du identiškai gražūs rubinai -vieno kaina 200 lt, kito 200 000 - sakote antkainis? nė velnio. Pirmas gali būti rūbinas iš tikrųjų, ne stiklas, kuris realiai yra permatomas, o jį gražiu padaro dažymu, kaitinimu, klijavimu ir t.t., antrasis - toks natūraliai rastas gamtoje.
kitas pvz., šilkiniai naktinukai - 40 lt. 150 200-400 lt. Pirmu atveju - 100 proc. dirbtinis šilkas, antru atveju gali būti šiek tiek šilko, visa kita polyamidas arba dirbtinis šilkas, trečiu atveju galima rasti natūralaus šilko naktinukus virš 200 šiek tiek, nors dažniau tai būna šilkas +medvilnė/viskozė. Ką noriu pasakyti, kad dirbtinio šilko už 250 ir daugiau man nėra tekę matyti pirkti net ir su didžiausiu antkainiu, nes joks, suprantantis apie šilką žmogus, tokių pinigų už š... nemokės.
ir tokių pvz. pilna.
Dabar grįžtant prie temos.
Eterinių kainai turi įtakos n faktorių, neteigių kategoriškai, kad pigesnis 100 proc. padarys žalą, bet jei, koks nekaltas aliejus nerekomenduojamas į vidų, t.y., tik išoriškai - aš jo neimčiau, nes tai jau rodo, kad su juo kažkas negerai. Kokybiškus citrusinius, arbatmedinius ir pan. aliejus galima naudoti į vidų. Tai jų kokybės ženklas, nes kad tai pardavėjas konstatuotų -turi būti atlikti tyrimai.
Deja, bet aliejai yra net labai padirbinėjami ir kai santalo 10 ml kainuoja 15 lt - tai joks, apie EA suprantantis žmogus, jo nepirks
, nes žino kas tai yra santalo EA, iš ko jis išgaunamas ir visa kita. Kvapas ir atitinkamas
Taigi, kas lemia EA kokybę, o kartu ir kainą. Vieta kur augalas auga - ekologiška, laukinė aplinka, plantacija. Savaime suprantama, kad plantacijų produkcija visada bus kelis kartus pigesnė, bet ji jau yra "nešvaresnė". Sutiksite, kad auginti plantacijas be chemijos yra labai sunku - todėl tokia produkcija gali turėti savyje pesticidų ir pan. medžiagų, kurių tam tikras kiekis yra leidžiamas. Jei plantacija auginama eklogiškai - tai tokie EA kainuos brangiai, nes ekologija - brangu. Jei ūkininkas dar nuspręs savo produkciją sertifikuoti - kaina vėl auga. fabrike nėra kada žaisti - ten gali suversti ir jau papuvusius augalus ar jų dalis, nes kiekiai dideli, gal labai ir nesijaus
. Juk žmonės iš fabrikų mėgsta pasidalinti savo darbine patirtimi
Toliau, derliaus kiekis - vienais metais, derlius gali būti gausus -jis bus pigesnis, kitais- prastas - kaina išauga.
Vienose vietose augalai sukaupia daugiau vienų medžiagų, kitur kitų - vėl įtaka kainai.
Kas tą aliejų išgauna - mažas ūkelis tradiciniais būdais- kaina didelė (jų išeigos yra mažos, pvz. nerolio hidrolato to nuostabaus laukiu jau pusantrų metų, nes nupirko jį čia mergos mygam-jis tobulas), dideli fabrikai, su modernia technika - kaina žema. dideli fabrikai orientuoti į masinę gamybą, ir jie nesiekia išgauti geriausių produktų. Negi manote, kad pasauliniai parfumeriai perka aliejus iš fabrikų ? baikite juokus. Jie perka iš mažų ūkelių, su kuiriais jie sudaro sutartis ir tie ūkininkai niekam neturi teisės net duoti pauostyti geriausių, todėl tokie produktai iki mūsų neateina.
Toliau, kas yra aliejaus savikaina - priešingai nei justei, visiems kitiems, žinokite, kainuoja ir aliejaus atvežimas (kainą lemia iš kur veža), ir muitai, ir buteliukai bei etiketės, net ir toms, kurios naudoja tik spalvotą popierių, kainuoja ir jis, ir rašalas bei klijai. taip pat laboratoriniai tyrimai (kas daro), išpilstymas (jei ne finansiškai - tai laikas kainuoja) ir pan.
Toliau kainą formuoja- internetinė, ar ne parduotuvė. internetinės pigiau, bet vėl, internetinė internetinei nelygi - čia ir savas kainos spektras gali būti. Ne internetinėje parduotuvėje viskas brangiau, bet čia saugiau, nes tu gali ateiti - pauostyti, išbandyti, išklausinėti ir t.t.
aš išbandžiusi visokių iš visur, bet tokių produktų, kokie yra KN - man iš niekur nėra tekę nusipirkti -taip kad galvokite, kad visa tai tik antkainis, gal jums miegasi nuo to geriau
, o aš pirksiu būtent tai kas brangiau