Įkraunama...
Įkraunama...

Eteriniai aliejai

QUOTE(sliver @ 2009 05 30, 13:54)
Manau, į vonią geriau tirpdyti meduje. Dėl rožių eterinio, gal kuri siuntėtės iš užsienio, ar naudojate iš Kvapų namų?

Į vonią geriausiai EA maišyti su pora šaukštų jūros druskos ir tada tą mišinį į vonią. Tokioje šiltoje (ne karštoje) vonioje gulėti 15-20 min., po to lipti lauk ir džiūti. Labai svarbu nepadauginti EA, nes tuomet jie sukelia priešingą reakciją, pvz. jei tikitės atsipalaiduoti ir lengviau užmigti - perdozavus kankins nemiga; jei džiugios ir draugiškos nuotaikos - perdozavus susibarsit ir pan.
Čia kalbu apie 100%-entinius natūralius EA, nes dauguma LT parduodamų EA yra maišyti - ne šimtaprocentiniai, tokie tinkami patalpų aromatizavimui, o terapinio poveikio neturi.
Atsakyti
QUOTE(ypata @ 2009 09 14, 17:07)
Į vonią geriausiai EA maišyti su pora šaukštų jūros druskos ir tada tą mišinį į vonią.

o as is savo ilgametes praktikos galiu drasiai teigti, kad meduje tirpsta zymiai geriau, o jau tada galima imaisyti druskos, purvo ar pan. tongue.gif
Atsakyti
O aš iš savo ilgametės praktikos galiu pasakyti, kad jie visur tirpsta tik dalinai, o visai tirpsta alkoholyje, šarmuose ir aliejuje. cool.gif Bet ne tą norėjau parašyt. biggrin.gif Gal kas žino, ar įmanoma, kad ant produkto būtų parašyta eterinis aliejus, o jame eterinio nebūtų. Kalbu ne apie klastojimą, skiedimą, bet kad visiškai ne tas. Kas žino? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sliver @ 2009 09 14, 20:46)
O aš iš savo ilgametės praktikos galiu pasakyti, kad jie visur tirpsta tik dalinai, o visai tirpsta alkoholyje, šarmuose ir aliejuje.  cool.gif Bet ne tą norėjau parašyt. biggrin.gif  Gal kas žino, ar įmanoma, kad ant produkto būtų parašyta eterinis aliejus, o jame eterinio nebūtų. Kalbu ne apie klastojimą, skiedimą, bet kad visiškai ne tas. Kas žino? smile.gif

ta prasme perki roze, o gauni pusi?
Atsakyti
Būtent taip. Įstatymiškai tai neįmanoma, bet kaip tada gali 10ml santalų kainuot apie 10lt, o tiek pat citrinų su akcija apie tris. Kad ir kokios kokybės tai bebūtų, juk ten negali būti nei lašo eterinio, ar aš skaičiuot nemoku?
Atsakyti
QUOTE(sliver @ 2009 09 14, 21:54)
Būtent taip. Įstatymiškai tai neįmanoma, bet kaip tada gali 10ml santalų kainuot apie 10lt, o tiek pat citrinų su akcija apie tris. Kad ir kokios kokybės tai bebūtų, juk ten negali būti nei lašo eterinio, ar aš skaičiuot nemoku?

deja, bet istatymiskai tai net labai imanoma, nes realiai tai LT gan aplaidziai i visa tai ziurima ir niekas nekontroliuoja, bent jau as susidarau toki ispudi.
Taip, tikras, vertingas santalas 10 lt nekainuos, bet pigus pakaitalas, kuris isgaunamas is a la santalo -realiai egzistuoja, juo prekiaujama, nes ji perka ir tik kiekvieno asmenine teise rinktis -ar pirkti bet ka (zinant, kad tiek santalas nekainuoja), arba ignoruoti tokius produktus ir sumoketi daugiau, bet is patikimo pardavejo (ka ir darau). Pvz., META pardavineja melisu EA, nors realiai, tai tikras melisu EA isgaunamas is vaistiniu melisu, kurios labai mazai kas LT turi, visi augina hibridine ar isvestine melisa, todel ir METOS melisu EA kainuoja juokingai mazai, o realiai melisu EA kainuoja labai brangiai, tas pats su apelsinmedzio ziedu EA (neva neroliu) ir pan.
Tiesiog, kai domiesi, zinai kainas -tada labai lengva atsispirti visokiems santalams uz 10 lt mirksiukas.gif
Atsakyti
Na, teisybė, bet aš noriu sužinoti konkrečiai. Aišku, kad kokybė ne ta, bet kaip tai suklastojama. Trumpai tariant, aplaidžiai žiūrima - nekonkretu, dėl kitų veislių pastebėjau tą faktą, o daugiau turi būti kažkas, ar žodis eterinis aliejus nieko nereiškia, ar bet koks skiedinys gali būti eteriniu aliejumi. Aš čia su keliais žmonėm kalbėjau ir viena pana apie ekonomiką šiek tiek suprantanti paaiškino, kad kalbant apie santalus bent mums žinomas veisles neįmanoma net prasčiausios kokybės kontrabanda jo gauti. net jei visi labdaringai jį atsiųstų į Lietuvą, savikaina didesnė. Kaip taip gali būt?
Atsakyti
Katik perskaiciau kad eukaliptu ea tinka sergant pienlige, bet paaiskinkit man kaip tiksliai ji reikia naudoti butent siai problemai?
Atsakyti
QUOTE(sliver @ 2009 09 15, 20:58)
Na, teisybė, bet aš noriu sužinoti konkrečiai. Aišku, kad kokybė ne ta, bet kaip tai suklastojama. Trumpai tariant, aplaidžiai žiūrima - nekonkretu, dėl kitų veislių pastebėjau tą faktą, o daugiau turi būti kažkas, ar žodis eterinis aliejus nieko nereiškia, ar bet koks skiedinys gali būti eteriniu aliejumi. Aš čia su keliais žmonėm kalbėjau ir viena pana apie ekonomiką šiek tiek suprantanti paaiškino, kad kalbant apie santalus bent mums žinomas veisles neįmanoma net prasčiausios kokybės kontrabanda jo gauti. net jei visi labdaringai jį atsiųstų į Lietuvą, savikaina didesnė. Kaip taip gali būt?

Na, ekonomikos diplomo neturiu, taciau ekonomikos kursa teko aptureti, tad sakyciau, jog pigus aliejai nenesa tokio pelno, kad juos gabentu kontrabandos budu schmoll.gif
Taip, LT sakyciau nera itin grieztos kontroles, tiek sioje sferoje, tiek ir pvz., akmenu srityje, nes kaip kas nori, taip tas ivardija akmenis ir dar naglu snukiu aiskina, kad tai tikrai 100 % naturalus akmenys, nors realiai tokiu gamtoje niekada nera buve - tad situacija yra bloga, antra, darnai lotyniski pavadinimai isverciami taip kaip norima, todel daznai erzketuoges verciamos kaip rozes. Eurovaistineje yra pirkti "roziu EA" 5ml -apie 50 lt - absurdas, kiek esu ziurinejusi internetiniu uzsienio parduotuviu, kurios prekiauja sertifikuotais aliejais -tai tokiu kainu niekada nesu maciusi. Todel, manau, kad ten yra kokios erzketuoges ar pelarganijos EA, bet ne tikrosios rozes.
As vis tik manau,kad tie pigus EA yra sintetiniai dazniausiai, kuriu pilna ermitaze, eurokose, visokiose pardese uz 1 eura ir pan. -ten ne tik santalo yra, bet ir kokosu, o pavadinimas taip pat essential oil, todel zinau, kad moterys net sumasto jais kvepintis doh.gif
Dar vienas dalykas, del santalo, svarbi vieta is kur jis, nes daug kur auga tam tikra santalmedzio atmaina, kuri verciama kaip santalas, bet ir kaina mazesne, vest indijoje auga kazkokie augalai, is kuriu ir neva isgaunamas santalu EA, bet realiai jis jokiu santalo savybiu neturi, o ir pigus jis yra. Dar yra specialiu plantaciju, kur auginami sie medziai, bet ju kaina vel gi nebus maza. Siaip internetu galima gauti tikrai nuostabaus kvapo santalo EA 5ml uz mazdaug 40 lt.

QUOTE(Dezdemona* @ 2009 09 29, 20:46)
Katik perskaiciau kad eukaliptu ea tinka sergant pienlige, bet paaiskinkit man kaip tiksliai ji reikia naudoti butent siai problemai?

g.gif , kazkaip neteko girdeti, paprastai mini arbatmedi, levanda, mira. Mira siulo apsiplovimams, bet arbatmedziu gal ir gleivine galima pasitepti. Dar galima pasidaryti sedimaja vonia su 3 laseliais arbatmedzio ir 3 laseliais imbierines citrinzoles EA
Atsakyti
O jūs pati siunčiatės santalo eterinį internetu? Iš kur?
Atsakyti
QUOTE(sliver @ 2009 10 05, 11:25)
O jūs pati siunčiatės santalo eterinį internetu? Iš kur?

galima is cia, bet tobuliausias variantas, kad uzsakyma pristatytu i UK, o kazkas is UK atveztu i LT, nes UK siuntimas nemokamas. Ten yra nuostabus shea butter -jo konsistencija kaip sviesto (100 % naturalus, tiesiog tokia rusis), jis toks minkstas ir taip maloniai ir lengvai tepasi wub.gif
Viena forumiete siuntesi is cia -tikrai nuostabaus kvapo santalas
Atsakyti
Man irgi shea butter patinka. Dėkui. smile.gif
Atsakyti