Įkraunama...
Įkraunama...

Eteriniai aliejai

Sakykit koks EA gerai kuno stangrinimui - nuo celiulito?Su kuo naudoti?Gal receotuka kas pasakys 4u.gif
Atsakyti
Girdejau, kad EA galima naudoti ir kaip kvepaliukus. Uztepi ant odos pora lasiuku ir kvepia. Tik idomu, ar kvapas greit neisgaruoja?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Avetra: 17 liepos 2009 - 15:28
QUOTE(Avetra @ 2009 07 17, 17:27)
Girdejau, kad EA galima naudoti ir kaip kvepaliukus. Uztepi ant odos pora lasiuku ir kvepia. Tik idomu, ar kvapas greit neisgaruoja?

mano ziniomis, dideles dalies EA tepti ant odos tiesiai neskiedus negalima. o kvepalus daro skirtingus EA lasinant i bazini alieju...
gal dar kas tiksliau pakomentuos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kunigunda78 @ 2009 07 16, 19:03)
veiksmingumas tikrai priklauso nuo lasu kiekio, todel kokiam anticeliulitiniam misiniui keli lasai tik kvapa duos, bet ne poveiki  schmoll.gif (100ml lasinu 150 lasu EA), tas pats aliejui nuo varikozes, ar sanariams ir pan. Jei neturi konkrecios problemos -tai tada uztenka ir keliu lasu -vien kvapui

Gal galima išsamiau apie aliejų panaudojimą nuo varikozės? Kokius ir kokiom proporcijom maišyti?
Atsakyti
QUOTE(Dezdemona* @ 2009 07 17, 13:51)
Sakykit koks EA gerai kuno stangrinimui - nuo celiulito?Su kuo naudoti?Gal receotuka kas pasakys 4u.gif

galiu pasakyti savo sugalvoto receptuko sudedamasias dalis, nes proporciju nepamenu - tiesiog pasiskaiviavau, kad gautusi apie 100 ml: sviestmedis, mango sviestas, sezamo aliejus, kokosu aliejus, kakavos sviestas, nakvisu aliejus, erzketuogiu aliejus ir siek tiek forahos aliejaus (turiu issipletusiu kapiliaru), lasinau apie 150 lasu siu EA: pelarganija, salieras,apelsinas, rozmarinas, paciule. Man poveikis jauciasi, konsistencija a la kremine.
Dar galima ir koki paprastesni is makadamiju riesutu, sezamo ir kokios nakvisos, o is EA imti kadagi+pankoliai + apelsinas/citrina/mandarinas/greipfrutas. Buvau kazkada anksciau pasidariusi su siais EA -tai thumbup.gif, tik baziniu visu nepamenu g.gif

QUOTE(Avetra @ 2009 07 17, 15:27)

priklauso nuo EA, nes vieni yra bazinai ir jie ilgai laikosi, kiti- silpni. Labai puikiai laikosi pvz. santalas, paciule, labdanas ir pan. Ant pulsuojanciu vietu galima uzsilasint didziaja dali EA

QUOTE(Valkiria @ 2009 07 17, 23:35)
Gal galima išsamiau apie aliejų panaudojimą nuo varikozės? Kokius ir kokiom proporcijom maišyti?

Esu dariusi sau is forahos ir sezamo aliejaus (santykis 10:1), o is EA lasinau kiparisa (3 dalys), citrina (3 dalys), kadagys +labdanas po 1 dali. Kadangi labdanas yra tikrai nepigus ir jo labai stiprus bei ilgai isliekantis kvapas, tai gali imti kiparisa, citrina ir levanda
Atsakyti
QUOTE(kunigunda78 @ 2009 07 19, 22:04)
galiu pasakyti savo sugalvoto receptuko sudedamasias dalis, nes proporciju nepamenu - tiesiog pasiskaiviavau, kad gautusi apie 100 ml: sviestmedis, mango sviestas, sezamo aliejus, kokosu aliejus, kakavos sviestas, nakvisu aliejus, erzketuogiu aliejus ir siek tiek forahos aliejaus (turiu issipletusiu kapiliaru), lasinau apie 150 lasu siu EA: pelarganija, salieras,apelsinas, rozmarinas, paciule. Man poveikis jauciasi, konsistencija a la kremine.
Dar galima ir koki paprastesni is makadamiju riesutu, sezamo ir kokios nakvisos, o is EA imti kadagi+pankoliai + apelsinas/citrina/mandarinas/greipfrutas. Buvau kazkada anksciau pasidariusi su siais EA -tai  thumbup.gif, tik baziniu visu nepamenu  g.gif

galvoju dabar pati kazka susimeistrauti, tai dar noriu paklausti, ar svarbu butu baziniu alieju proporcijos, tarkim, jei imciau makadamiju riesutu, sezamo ir nakvisu (o jos kartais nesutrumpins misinio galiojimo? g.gif)? ir kaip su EA proporcijomis (imciau irgi is to paprastesnio varianto, t.y. kadagi, pankoli ir kazkuri is citrusiniu)? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kunigunda78 @ 2009 07 19, 20:04)
Esu dariusi sau is forahos ir sezamo aliejaus (santykis 10:1), o is EA lasinau kiparisa (3 dalys), citrina (3 dalys), kadagys +labdanas po 1 dali. Kadangi labdanas yra tikrai nepigus ir jo labai stiprus bei ilgai isliekantis kvapas, tai gali imti kiparisa, citrina ir levanda

Vistiek proporcijose nesusigaudau doh.gif . Nu žalia aš šitam reikale, nepykit už durnus klausimus, bet: jei imu 100ml forahos + 10ml sezamų, tai po kiek lašų tų eterinių įlašinti reikia?
Atsakyti
Dažniausiai nedirginantys eteriniai aliejai priemonėse būna iki 3 proc.

Dar gal kam bus naudinga informacija apie kvepalus. Šiaip, aliejiniai kvepalai dažniausiai būna daromi simondsijų aliejuje, bet man asmeniškai daug mielesni kvepalai, daryti alkoholyje. Dar į kvepalus reikėtų įdėt fiksuojančių medžiagų, kurios taip pat gali būti eteriniai ir dar verta atkreipt dėmesį, kad kai kurie eteriniai garuoja daug greičiau negu kiti. Gali būt, kad į tai neatsižvelgiant padaryti kvepalai iš pradžių kvepės vienaip, o vėliau visai kitaip. Visą šitą apgalvojus tiesiog reikia kvapu derančius aliejus sumaišyti pasirinktoj medžiagoj. Būna kvapų, kurie vieni labai malonūs, o tarpusavyje nesiriša, pavyzdžiui, man patinka pačiulis, bet jis nedera levandom ir pan.

Dėl celiulito, tai yra tokia nuomonė, kad naudojant eterinius ne bendrai sveikatai palaikyti, o norint pasiekti konkrečių rezultatų, reikia naudoti vieną ar kelis eterinius, po kelių savaičių juos nustoti naudoti ir pradėti kitus, o ne maišyti visus kartu ir naudoti neribotą laiką. Jei vis dėl to aliejai yra naudojami ilgai tie patys, jų vistiek negalima naudoti ilgiau negu 3 mėn. kas dieną, nes gali atsirasti jautrumas.
Atsakyti
gal kuri bandete PotPurella citrinu EA? blush2.gif kam naudojot ir kaip naudojot ir kokie rezultatai? blush2.gif ax.gif
Atsakyti
As ir susidomejau EA ypac ju poveikiu taisant sveikata ir kosmetiniu,turiu nusipirkusi bazini persiku kauliuku,tai jis man padejo susitvarkyti dehidratuota oda ir toki isberima,kurio nieks negalejo isgydyt thumbup.gif Dabar i ji ilasinau pora lasu greifruktu(kad balintu spuogu paliktas demes) ir viena lasa arbatmedziu(kad dezinfekuotu ir saugotu nuo spuogu) naudoju nesenai tai dar nezinau ar veikia,bet labai tikiuosi,kad oda ir veidelis pagrazes,ka jus apie tai manot? Nes misini pati susigalvojau,ar gali taip but kad aliejai tarp saves nederetu?
Atsakyti
QUOTE(Gintatute @ 2009 08 19, 22:16)
As ir susidomejau EA ypac ju poveikiu taisant sveikata ir kosmetiniu,turiu nusipirkusi bazini persiku kauliuku,tai jis man padejo susitvarkyti dehidratuota oda ir toki isberima,kurio nieks negalejo isgydyt  thumbup.gif  Dabar i ji ilasinau pora lasu greifruktu(kad balintu spuogu paliktas demes) ir viena lasa arbatmedziu(kad dezinfekuotu ir saugotu nuo spuogu) naudoju nesenai tai dar nezinau ar veikia,bet labai tikiuosi,kad oda ir veidelis pagrazes,ka jus apie tai manot? Nes misini pati susigalvojau,ar gali taip but kad aliejai tarp saves nederetu?

arbatmedzio ir greipfrutu eteriniai aliejai dera kartu smile.gif
Atsakyti
Labas 4u.gif

Gal žinote kur galima būtų Kaune nusipirkti kokoso aliejaus ir kokia būtų jo kaina??
Ačiū mirksiukas.gif
Atsakyti