Įkraunama...
Įkraunama...

Eteriniai aliejai

QUOTE(sveikatele @ 2009 04 23, 15:31)
help.gif Kuriose vietose buna padeti eteriniai aliejai maximose?? Bludinejau vakar ir niekur neradau  doh.gif (ieskojau rozmarinu).
Papildyta:

Akropolio maximoj tai kosmetikos skyriuj, salia muilu smile.gif
Atsakyti
dekui uz atsakymus, o bludinejau tai akropolio maximoj, buvau ir prie kosmetikos, bet nesusiprotejau prie muilu "pasikapstyt" doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos,

Gal galite parašyti kokie atsiliepimai apie firmos "Botanika"(Rusija) eterinius aliejus? mirksiukas.gif

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Sveiki, smile.gif
Prisijungiu prie temos, nes pati plačiai naudoju eterinius aliejus: tiek kosmetikai, tiek kvapams, tiek sveikatai. Šiaip kosmetika man nelabai aktualu, daugiau sveikata ir visa kita. smile.gif Apie eterinius aprašyta daug, todėl, manau, nėra reikalo čia visko perkelti. Svarbiausia yra žmonių patirtis, todėl jei turit kokių istorijų ar pastebėjimų bent man asmeniškai juos bus labai įdomu išgirsti.
Taigi, kas jums realiai padėjo sustangrinti odą ir sumažinti raukšles ne iš pačių brangiausių aliejų? Kiek laiko tai užtruko ir kaip tai darėte? O kas išgydė jaunatvišką riebią ir užterštą odą? Kas, apart rozmarinų, paskatino plaukų augimą?
Man pačiai eteriniai aliejai tikras džiaugsmas širdžiai. Oda labai mėgsta citrinų eterinį, ypač veido. Veido savimasažas su keliais lašais eterinio atgaivino veido kraujotaką, taip pagyvindamas jo spalvą. Kvapai patalpose veikia įvairias psichologines problemas, svarbu, kad aliejus būtų eterinis, o ne aromatinis (ar kaip verčiasi fregrance oil?)
Beje, eteriniai aliejai visiškai neištirpsta piene, vistiek lašeliais pasiskirsto. Manau, į vonią geriau tirpdyti meduje. Dėl rožių eterinio, gal kuri siuntėtės iš užsienio, ar naudojate iš Kvapų namų?

Atsakyti
Sveikos, aš turiu klausimėlį. blush2.gif
Ar rudas dėmes gali palikti tik citrusinių vaisių eteriniai aliejai?
Ar tai galioja visiems?

Ar aromatiniai skirti tik patalpoms kvėpinti?
Ar su jais negalima tepti veido, kaklo, kad kvepėtų?
(turiu braškių, patepiau ant odos, nealergizuoja).
Nuo jų nebus dėmių?

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Duoma @ 2009 06 08, 21:58)
Nuo jų nebus dėmių?
4u.gif

Negalima, nes jie sendina odą, todėl ir skirti tik patalpų kvėpinimui mirksiukas.gif
Atsakyti
Ačiū. 4u.gif
O kaip dėl eterinių? Jais pasikvėpinti galima?
Tarkim vaniliniu, arba kokiu kokosiniu.
Kiek skaičiau, tai tik nuo citrusinių dėmes palieka. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ernesin @ 2009 06 08, 23:08)
Negalima, nes jie sendina odą, todėl ir skirti tik patalpų kvėpinimui mirksiukas.gif

blush2.gif doh.gif gerai, kad pasakei, o tai as jau buvau sumascius aromatiniu imt kvėpintis, db tj schmoll.gif blink.gif

seip visa tema perskaiciau, lb naudingų dalykų sužinojau mirksiukas.gif , artimiausiuose pirkiniuose jojobos, arbatmedzio, levandų ir apelsinų aliejai mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Duoma @ 2009 06 09, 00:14)
Ačiū.  4u.gif
Kiek skaičiau, tai tik nuo citrusinių dėmes palieka.  ax.gif

manyčiau, kad kvėpintis galima g.gif
Atsakyti
QUOTE(Duoma @ 2009 06 08, 20:58)
Sveikos, aš turiu klausimėlį.  blush2.gif 
Ar  rudas dėmes gali palikti tik citrusinių vaisių eteriniai aliejai?
Ar tai galioja visiems?

Ar aromatiniai skirti tik patalpoms kvėpinti?
Nuo jų nebus dėmių?

4u.gif

demes tikrai palieka citrinos ir bergamotes EA, gal dar apelsinas, greipfrutas sako, kad - ne.
Turint omeny, kad LT aromatiniai aliejai paprastai buna sintetiniai (t.y. susintetinti kvapai), tai jais ne tik, kad negalima tepliotis, bet net namams kvepinti nenaudoti, nes juose pilna kancerogeniniu medziagu. Ir kaip jums sauna tokios genialios mintys doh.gif

Papildyta:
QUOTE(Duoma @ 2009 06 08, 22:14)
Ačiū.  4u.gif

Pirma, kokosu man yra teke matyti tik sintetinius patalpoms kvepinti, tada drisciau abejoti, kad turi kazka panasaus i naturalu EA.
Naturalios vaniles EA ir kainuoja, bent jau LT, tikrai labai daug - 2 ml apie 100 lt. Pries metus turejo pigesnio, bet ir jos kvapas buvo kiek astresnis. Jei tavo EA is KN -tada galima kvepintis, bet jei ne -tada jau tau spresti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mieganti-saulute @ 2008 08 01, 12:51)
Merginos, o ką jūsų vyrai bei vaikinai sako, kad naudojate tuos eterinius aliejus? Manasis tai nosytę labai rauko nuo to kvapo. Aš kovodama su celiulitu į paprastą augalinį aliejų lašinu kiparisų, rozmarinų ir kitus aliejus. Tai vyrui labai nepatinka tas kvapas, kai kojas išsitepu doh.gif Gal aš per daug prilašinu, tai kvapas toks stiprus išeina.

MB dievina visus mano naudojamu EA kvapus. Ju deka nebegali uostyti sintetiniu kvepalu. EA as naudoju is Kvapu namu, todel ju pakanka tik poros lasiuku, kad kvapas butu stiprus ir veiksmingas, nors kokio levandu EA man uztenka ir vieno laso.
Atsakyti
QUOTE(Rasulyte @ 2009 07 16, 09:17)
MB dievina visus mano naudojamu EA kvapus. Ju deka nebegali uostyti sintetiniu kvepalu. EA as naudoju is Kvapu namu, todel ju pakanka tik poros lasiuku, kad kvapas butu stiprus ir veiksmingas, nors kokio levandu EA man uztenka ir vieno laso.

veiksmingumas tikrai priklauso nuo lasu kiekio, todel kokiam anticeliulitiniam misiniui keli lasai tik kvapa duos, bet ne poveiki schmoll.gif (100ml lasinu 150 lasu EA), tas pats aliejui nuo varikozes, ar sanariams ir pan. Jei neturi konkrecios problemos -tai tada uztenka ir keliu lasu -vien kvapui
Atsakyti
QUOTE(kunigunda78 @ 2009 07 16, 20:03)
veiksmingumas tikrai priklauso nuo lasu kiekio, todel kokiam anticeliulitiniam misiniui keli lasai tik kvapa duos, bet ne poveiki  schmoll.gif (100ml lasinu 150 lasu EA), tas pats aliejui nuo varikozes, ar sanariams ir pan. Jei neturi konkrecios problemos -tai tada uztenka ir keliu lasu -vien kvapui

Dazniausiai naudoju rozmarina plaukams juos plaunant ir tepant saknis, tai man uztenka kokiu 2-3 lasiuku, nes imu nedideli (mazdaug 10 ml) kieki sampuno ar kokosu aliejaus. O levanda dejau i alieju tapdama kuna po maudyniu tikedamasi ramiau nakti miegot, tai nuo poros lasiuku jau saldu buvo ir miegas gerai eme thumbup.gif .
Taciau sutinku, kad i dideli kieki bazes reikia lasinti daugiau EA, kad butu realus fizinis poveikis, todel darydama, pavyzdziui, misini nuo celiulito, tikrai vadovauciausi patikrintu tiksliu receptu, kad ir is Aromaterapijos paslapciu.
Atsakyti