Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos... *49 Namučiai...

Labas visoms smile.gif tylu smile.gif ką veikiat, miegat, skaitot? laugh.gif aš nuo 6 ant kojų, miegas ima, fe doh.gif

Baigiau vakar Torey L. Hayden „Mergaitę“, labai patiko, jautri, graži knyga. Vietomis stebėjausi kaip ta mokytoja tiek kantrybės ir atsidavimo su vaikais turi :)na, bet toios ir turi būti mokytojos smile.gif Ir smagu, kad pabaiga buvo ne tokia, kokia galvojau kas bus knygos viduyje, kad įsivaikins mokytoja tą mergaitę smile.gif
Šiaip rekomenduoju visiems, jau dvi draugė eilėje skaityt ir mama smile.gif

Per sausį tik 3 knygas iki galo perskaičiau rolleyes.gif mažai kiek.. Bet kad nėra laiko visai doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aistuliaa: 01 vasario 2011 - 13:33
QUOTE(aistuliaa @ 2011 02 01, 14:30)
Labas visoms smile.gif tylu smile.gif ką veikiat, miegat, skaitot? laugh.gif aš nuo 6 ant kojų, miegas ima, fe  doh.gif

Gersiu vaistus,apsirgau. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(adžani @ 2011 02 01, 15:07)
Gersiu vaistus,apsirgau.  doh.gif

Gripas? unsure.gif aš su sloga, bet jau nesuku galvos, rankinuke vaistus nešiojuosi ir ramu laugh.gif
Atsakyti
O aš skaitau darbo metu ax.gif biggrin.gif Turiu šiek tiek laisvo laiko tai pradėjau The Hunger games - sunku atsiplėšti blush2.gif Galiu įmest nuorodą, jei kam įdomu
Atsakyti
QUOTE(aistuliaa @ 2011 02 01, 15:11)
Gripas?  unsure.gif  aš su sloga, bet jau nesuku galvos, rankinuke vaistus nešiojuosi ir ramu laugh.gif

Kabinasi,coldrex išgėriau žiūrėsim kaip čia bus. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2011 01 31, 22:05)

[b]Daphne du Maurier "Jamaikos smuklė"

Idomu bus tavo nuomone isgirst mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kiršė @ 2011 02 01, 15:25)
O aš skaitau darbo metu  ax.gif  biggrin.gif  Turiu šiek tiek laisvo laiko tai pradėjau The Hunger games - sunku atsiplėšti  blush2.gif Galiu įmest nuorodą, jei kam įdomu

čia tos pačios "Bado žaidynės"?
Atsakyti

user posted image

Jean-Christopher Grange "Akmenų sinodas"

Knygos nugarėlėje pateiktas aprašymas: "Kai žavi trisdešimtmetė paryžietė mokslininkė Diana Tiberž Tailande įsisūnija berniuką, ji nė nenumano, kokie košmarai jos laukia. Kraupi autoavarija, kiti paslaptingi įvykiai, keistos ir žiaurios žmogžudystės. Tiesos paieškos ją nuveda į Mongolijos taigą, pas šamanus. Į akmenų sinodą. Atsiveria siaubinga Atominio centro praeitis... Žmogaus ir gamtos dvasios vienis. Kokį vaidmenį tame siaubingame chaose vaidina jos įsūnis?".

Perskaičiau beveik vienu prisėdimu, patiko, bet turiu porą priekaištų. Nors iš kitos pusės tie du dalykai man užkliūva visose tokio pobūdžio knygose, todėl užkliuvo ir šioje.

Pirmas dalykas: mane dažnai stebina ir neįtikina to paprasto žmogaus ryžtas ir bebaimingumas, aklai puolant narplioti kokio nors nusikaltimo paslaptis. Staiga tarsi prisiimamas policininko ar detektyvo vaidmuo, be jokių abejonių ar pasišlykštėjimo pačiu nusikaltimu, pamatytais žudynių vaizdais. Kažkaip stebuklingai tas eilinis žmogus, ramiai gyvenęs savo gyvenimą, tokių baisumų akivaizdoje niekada nepasimeta ir staiga tampa drąsiu, ryžtingu ir šaltai mąstančiu tyrėju. Tai man jau pradeda atrodyti kiek dirbtina ir nenatūralu. O ypač šioje knygoje labai užkliuvo tas faktas, kadangi pagrindinė veikėja ir buvo būtent ta, kuri viską narpliojo, nors logiškai tai turėtų daryti policininkai/detektyvai, tačiau jiems šioje knygoje skirtas vos ne antraplanis vaidmuo. Kai kuriose vietose ta Diana savo ryžtu ir veiksmais jau man labai netgi priminė A. Jolie kuriamus personažus veiksmo filmuose.

Antras dalykas: nu kodėl tokio pobūdžio knygose/filmuose visada pabaigoje, geriečiams atsidūrus akistatoje su blogiečiais, kurie laiko nutaikę ginklus į geriečius, visas veiksmas vyksta principu: "Nu davai papasakokit kodėl jūs taip elgėtės, kodėl žudėte, kas į tai įsivėlęs, kodėl įsivėlęs, kad galėčiau numirti ramia sąžine, viską žinodamas (-a)". Vėlgi, man jau tai kvepia banalumu ir šablonais. Dar gal būtų ir pusė velnio, tačiau netgi frazės/klausimai pasirenkami labai standartiniai, kas man iš karto sukelia tokią reakciją "Ei, nu negi nebuvo galima sugalvoti ką nors geriau". Tai tas užkliuvo abiejuose skaitytose Grange knygose ("Purpurinės upės" ir "Akmenų sinodas"). Gali tie blogiukai ir be papildomų klausimų galėtų lieti savo dūšią ir visas savo užmačias, kokio psichopato pasąmonės srauto principu.

Ir dar mažučiukas trukūmiukas, kuris man kėlė nuobodulį, tai detalus vardijimas visų gatvių, aikščių, pro kuriuos pravažiuodavo koks nors veikėjas, pakeliui į galutinį tikslą. Iš kitos pusės, kokiam prancūzui manau būtų tikrai įdomu sekti tuos maršrutus, o man, tūlai lietuvei, nebuvusiai Paryžiuje, nežinančiai ir neįsivaizduojančiai tų visų gatvių, tie aprašymai buvo nuobodoki. Bet kai veiksmas persikėlė į Rusiją, Maskvą, kai pradėta minėti Raudonoji aikštė, girdėtos gatvės, tai jau iš karto pasidarė įdomu, nes tai pažįstama, labiau gal artima, nors Rusijoje gi taip pat nesu buvusi. Todėl šis pastebėjimas manau labai subjektyvus. Man Paryžiaus gatvių aprašymas kėlė nuobodulį, o kitam galbūt netgi labai įdomu būtų sekti aprašomą maršrutą.

Žodžiu, prisikabinti šį kartą buvo prie ko, tačiau nepaisant visko turiu nulenkti galvą prieš Grange, nes ką jau ką, o vieną dalyką jis tikrai moka idealiai: sukurti intrigą, įtampą ir išlaikyti ją iki pat knygos pabaigos, viską vystant palaipsniui, ir dar pabaigoje pateikiant keletą netikėtų siurprizų. Skaitydama paskutinius puslapius tik ir aikčiojau "Nu ne, negali būti, kad ir tas žmogus įsivėlęs; negali būti, kad jis/ji galėjo taip baisiai pasielgti". Kad ir kokius priekaištus išsakiau šiai knygai, tačiau skaityti buvo tikrai įdomu, nesinorėjo padėti jos į šalį, kol nebus atskleistos visos paslaptys. Ir tie šamanai su savo burtais man nemaišė, nes tikiu, kad yra pasaulyje dalykų, kurių mes nesuprantame, nežinome arba tiesiog bijome pripažinti, suvokti. Skaitysiu tikrai ir kitas Grange knygas, nes šis rašytojas tikrai moka pagriebti skaitytoją už rankos ir nebepaleisti iki pat knygos pabaigos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sielos Sparnai: 01 vasario 2011 - 14:45
QUOTE(marakeš @ 2011 02 01, 14:39)

tos pačios. aš abi dalis jau skaičius ir laukiu trečiosios. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(marakeš @ 2011 02 01, 16:39)

Aha bigsmile.gif
http://freebooksread...mes-online.html

ir antra dalis Catching Fire -
http://freebooksread...ire-online.html
Atsakyti

Vėlgi, dovanoju, jei kas norit rašykit čia arba į A.Ž. Ryt einu į miestą, išsiųsčiau.

user posted image

Jau padovanota biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sielos Sparnai: 01 vasario 2011 - 15:17
SS, patiko tavo atsiliepimas. Labai taikliai ten su tais sablonais biggrin.gif
Papildyta:
As kai pabaigsiu Uzversta dienorasti, griebsiu tas Purpurines upes bigsmile.gif
Atsakyti