QUOTE(Safira023 @ 2012 04 20, 10:49)
sidrulka bent jau "Pasaka" darželyje auklėtojos pačios prašė, kad atneštumėm kelnaičių, pėdukių, kelnių daugiau, nes jos pratina, moko vaikučius daryti ant puodukų. Tad problemų pas mus nekyla dėl pakeitimų.
Ir tiesa sakant nelabai suprantama man kaip galima nepakeisti vaikui kelnių jei padarė sisę.
Juk jų toks darbas.
O iš kitos pusės mano vaikas pats nusimautų šlapias kelnes.
įsiterpsiu. juk auklėtojų darbas tai ne vaikų kelnių keitimas
pagalvokit, juk grupėje būna virš 10 vaikų, viena auklėtoja ir auklytė ir ne visada spės susodinti visus ant puoduko, bet jei padarys į kelnytes, aišku pakeis tikrai, šlapio nelaikys.
mes einam į kitą darželį, pradėjom jau be pampersų, aišku jau buvom trijų metukų, bet iš baimės buvo keli kartai, kai padarė į kelnes, visada peraudavo.
ir jei tik vaikus pratins sysiot ant puoduko, tai neliks laiko visia veiklai, todėl manau kad ir tėvai turi prisidėti prie to. nes yra atvejų, kai darželyje reikalauja tik su kelnytėm, o namuose užtempia pampį.
mano yra nemiegus pietų vaikas, pernai pati kvaila nepalikdavau miegoti pietų, todėl sunkoka dabar buvo nuo rugsėjo, jis žinojo, kad pavalgius pietus ateisim jo paimti ir laukdavo, bet kartu su auklėtojom ir auklyte šitą problemą įveikėm. man kol kas labai patinka mano vaiko auklėtojos ir auklytė.
pas mus yra dvi didesnės patalpos grupei, ugdymui, žaidimui ir miegui, bet jei nemiega, tai nors paguli. tai mano nemiegiukas lūžta pirmas, tik kartasi paguldyt sunku.
todėl nebijokit mamytės, jei kartais auklėtojos ir per prievartą vaiką paguldys, pagal amžiaus kategorijas, jiems miego dar priklauso, ir tai tik jiems į naudą. mes, mamytės, kartais linkė savo vaikams nuolaidžiauti ir atrodo, kad guldydamos miegoti pietų, kai jie nenori, juos traumuojam. fiziškai jiems reikia miego ir jie nori, bet negula, o atsigulę užmiega.