Įkraunama...
Įkraunama...

Marijampolės darželiai

QUOTE(LigiBunga @ 2012 02 04, 15:32)
Sveikos,

Skaiciau ivairiu pasisakymu, pabandysiu pasakyti sava nuomone apie "Lineli".

Labai issamiai ir aiskiai, dekui 4u.gif
Bet vis del to pasirinkom kita lopseli "Saltinelis" blush2.gif Kaip tik vakar skambino direktore ir klause ar planai nepasikeite, nes uzrasius mergaite jau gerokai pries metus. Sake jau grupes formuoja smile.gif
Atsakyti
sveikutės,

nors ir nelabai ,,šnekus" šis forumiukas, bet gal atsiras mamyčių, kurios atsakys man iki rudenio biggrin.gif

norėjau pasiteirauti kuriame darželyje iš šių: Rūta, Degučiuose (po dešinei), , Linelis, Vaičaičio gatvėje (esam užsirašę į šiuos darželius)- keičia vaikučiams kelnytes, jei pasiusioja bent truputį ar liepia atsinešti pampersą??? suprantu, kad sudėtinga , jei reikėtų keisti visiems grupės vaikams kelnytes, bet man pratinus vos ne metus prie puoduko ensinori grįžti prie pampersų doh.gif o pasiprašo tik tuomet, aki jau bėga....

ir kitas klausimas - dėl pietų miego nemiegojimo. esu girdėjusi, kad yra net spec grupė į kurią suveda nemiegančius vaikučius?? o ką daro jei nėra tokis grupės? guldo priverstinai? leidžia žaisti? bijau , kad gali būti istreijų, jei guldys per prievartą, nors... kai rekės keltis į darželį 6h ryto, tai manau pietų miego tikrai norės biggrin.gif

būsiu dėkinga už atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sidrulka @ 2012 03 29, 13:38)
norėjau pasiteirauti kuriame darželyje iš šių: Rūta, Degučiuose (po dešinei), , Linelis, Vaičaičio gatvėje (esam užsirašę į šiuos darželius)- keičia vaikučiams kelnytes, jei pasiusioja bent truputį ar liepia atsinešti pampersą???

kitas klausimas - dėl pietų miego nemiegojimo. esu girdėjusi, kad yra net spec grupė į kurią suveda nemiegančius vaikučius?? guldo priverstinai? leidžia žaisti? bijau , kad gali būti istreijų, jei guldys per prievartą, nors... kai rekės keltis į darželį 6h ryto, tai manau pietų miego tikrai norės biggrin.gif

Galiu apie Pasaką (Vaičaičio g.) papasakoti, nors ir tai situacija daug nuo grupės auklėtojų priklauso 4u.gif

Maniškis į daržiuką išėjo galutinai pampių nepametęs, t.y. miegodavo su pampersais tiek naktį tiek pietų miegą. Ir dieną ne visada pasiprašydavo, nes paprasčiausia pamiršdavo doh.gif Auklėtojos liepė prinešti kelnaičių pakeitimui ir pamažu atpratino nuo pampersų pietų miegelio metu, paskui jau ir naktį nebereikėdavo ax.gif Tai kažkur per 4 mėn. pametėm pampersus galutinai 4u.gif

Apie kažkokias grupes nemiegantiem nesu girdėjus schmoll.gif Pas maniškį grupėj jei kas nemiega, tai lovelėse guli. Jaučiu ir nusnaudžia tuo pačiu biggrin.gif
Dėl baimių, tai suprantu bet iškitos pusės, darželį vaikui kažkaip stebuklingai "įsijungia" bandos jausmas. Jei kiti taip daro tai ir jam būtinai reikia biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Gal kuri vedėt "Želmenėliuose" i darželi koki ten atsiliepimai? g.gif
Atsakyti
sidrulka bent jau "Pasaka" darželyje auklėtojos pačios prašė, kad atneštumėm kelnaičių, pėdukių, kelnių daugiau, nes jos pratina, moko vaikučius daryti ant puodukų. Tad problemų pas mus nekyla dėl pakeitimų.
Ir tiesa sakant nelabai suprantama man kaip galima nepakeisti vaikui kelnių jei padarė sisę. Juk jų toks darbas.
O iš kitos pusės mano vaikas pats nusimautų šlapias kelnes. lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif
gal galit pasidalinti patrtimi del Rutos eziuku grupes ax.gif girdejus kad ne kokie atsiliepimai bet taip gandais, tai noreciau patirciu, dekui 4u.gif
Atsakyti
Norėjau paklausti gal kuri mamytė veda savo vaikučius į KKC i ankstyvojo ugdymo grupes? Įdomu kaip ten viskas kokie atsiliepimai 4u.gif
http://www_kkcvidurine_lt/
Atsakyti
QUOTE(Baružėlė @ 2012 05 12, 19:26)
Norėjau paklausti gal kuri mamytė veda savo vaikučius į KKC i ankstyvojo ugdymo grupes? Įdomu kaip ten viskas kokie atsiliepimai  4u.gif
http://www_kkcvidurine_lt/

dar tik kitais mokslo metais ketina tokia grupe ar grupes atidaryti, tai atsiliepimu siuo klausimu tikriausiai nebus wink.gif tiesa, gal pries kokius 4-5 metus buvo tokios grupes, bet, manau, dabar ketinama kazka keisti, tobulinti ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Safira023 @ 2012 04 20, 10:49)
sidrulka bent jau "Pasaka" darželyje auklėtojos pačios prašė, kad atneštumėm kelnaičių, pėdukių, kelnių daugiau, nes jos pratina, moko vaikučius daryti ant puodukų. Tad problemų pas mus nekyla dėl pakeitimų.
Ir tiesa sakant nelabai suprantama man kaip galima nepakeisti vaikui kelnių jei padarė sisę. Juk jų toks darbas.
O iš kitos pusės mano vaikas pats nusimautų šlapias kelnes.  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

įsiterpsiu. juk auklėtojų darbas tai ne vaikų kelnių keitimas biggrin.gif
pagalvokit, juk grupėje būna virš 10 vaikų, viena auklėtoja ir auklytė ir ne visada spės susodinti visus ant puoduko, bet jei padarys į kelnytes, aišku pakeis tikrai, šlapio nelaikys.
mes einam į kitą darželį, pradėjom jau be pampersų, aišku jau buvom trijų metukų, bet iš baimės buvo keli kartai, kai padarė į kelnes, visada peraudavo.
ir jei tik vaikus pratins sysiot ant puoduko, tai neliks laiko visia veiklai, todėl manau kad ir tėvai turi prisidėti prie to. nes yra atvejų, kai darželyje reikalauja tik su kelnytėm, o namuose užtempia pampį.

mano yra nemiegus pietų vaikas, pernai pati kvaila nepalikdavau miegoti pietų, todėl sunkoka dabar buvo nuo rugsėjo, jis žinojo, kad pavalgius pietus ateisim jo paimti ir laukdavo, bet kartu su auklėtojom ir auklyte šitą problemą įveikėm. man kol kas labai patinka mano vaiko auklėtojos ir auklytė.
pas mus yra dvi didesnės patalpos grupei, ugdymui, žaidimui ir miegui, bet jei nemiega, tai nors paguli. tai mano nemiegiukas lūžta pirmas, tik kartasi paguldyt sunku. lotuliukas.gif todėl nebijokit mamytės, jei kartais auklėtojos ir per prievartą vaiką paguldys, pagal amžiaus kategorijas, jiems miego dar priklauso, ir tai tik jiems į naudą. mes, mamytės, kartais linkė savo vaikams nuolaidžiauti ir atrodo, kad guldydamos miegoti pietų, kai jie nenori, juos traumuojam. fiziškai jiems reikia miego ir jie nori, bet negula, o atsigulę užmiega.
Atsakyti
Sveikutės,mamytės smile.gif
Gal kuri vedėte savo kleckiuką į Šaltinėlį Aitvariukų grupę?Noriu sužinoti kas ten ir kaip? smile.gif
Atsakyti
Labas rytas mamytės ir jų vaikučiai smile.gif) na tema "mieganti" smile.gif
Nesinori pabendrauti kol vaikučiai darželį? ar visos auginat namuose? cool.gif
Atsakyti
Labas rytas, aha labai įdomu būtų pabendrauti, pasidalinti patirtinimi, mes nuo 2014 pradėsim pratinti, tik nežinau kaip geriau ar nuo kovo kai sueina 2 metukai ar nukelt rugsėjui su visais naujokais, direktorė patarė nuo kovo, sakė jau dalis bus adaptavesi, iki rugsėjo pripras
Atsakyti