[/IMG]
Gal kuri turit sio paveiksliuko siuliuku kodus? Buciau labai dekinga.
Gal kuri turit sio paveiksliuko siuliuku kodus? Buciau labai dekinga.
QUOTE(minimaus @ 2006 03 25, 00:35)
O ir tie patys buvo tokie kur ant medžiagos viskas nupiešta, imi ir kryžiuoji. Bet man labai patiko kažkurios iš jūsų pasiūlytas puslapis, kur radau Tatty Teddy meškiukų. Aišku dabar labai užsimaniau tokį išsiuvinėti Norėjau paklausti ar ne persunkus tai darbelis pradedančiajai? Kaip žinoti kokio didumo tas meškis bus? Norėčiau nediduko, kad galėčiau greit matyt rezultatą Ten tų meškučių daug, prie vienų parašyta kad net susideda iš trijų dalių, tai taip suprast kad tie didesni? Tai man rinktis schemą kur iš vienos dalies? O ką toliau? Viska perpiešt ant medžiagos, ar piešt nereikia, o dalinti kvadratėliais kaip čia kuri rašėte.
Dydį sužinome taip:
pamatuoju su liniuote 10 langelių ilgį ant schemos ir ant kanvos. pvz. schemoje tai 0,9 cm o ant kanvos 1,2 cm. toliau 1,2 padalinu iš 0,9 .r gaunu 1,33. tada pamatuoju visos schemos ilgį
ir plotį centimetrais. tai ką primatuoju, padauginu iš 1,33 ir gaunu būsimo rankdarbio dydį. jis bus didesnis už scemą. (aš taip parinkau dydžius). jūsų tikri išmatavimai padauginti iš jūsų apskaičiuoto santykio parodys jūsų rankdarbio dydį.
nieko braižyti ant audinio nereikia, paprasčiausiai pastoviai žiūrėti į schemą ir duotąja spalva siuvinėti tie langelių, kiek parodyta schemoje.
žinoma, reikia negailint palikti nesiuvinėto audinio iš kraštų, kad galima būtų
įrėminti.
QUOTE(minimaus @ 2006 03 24, 23:35)
Kaip žinoti kokio didumo tas Tedyy meškis bus? Norėčiau nediduko, kad galėčiau greit matyt rezultatą Ten tų meškučių daug, prie vienų parašyta kad net susideda iš trijų dalių, tai taip suprast kad tie didesni? Tai man rinktis schemą kur iš vienos dalies? O ką toliau? Viska perpiešt ant medžiagos, ar piešt nereikia, o dalinti kvadratėliais kaip čia kuri rašėte.
Jei parašyta kad iš trijų dalių, tai gal ten schema iš trijų lapų. Tada nereikia nieko rinktis, tiesiog atsispausdini schemą ir siuvinėji pagal ją. Vienam meškinui viena schema, kuri gali turėti daugiau nei vieną lapą.
Ant medžiagos nereikia nieko perpiešt, tiesiog žiūri į simbolį ir siuvinėji tokia spalva, kokia simbolis pažymėtas. Dalint kvadratėliais nebūtina, bet jei nori gali, tada gal lengviau orentuotis kur ką siuvinėt, susibraižai po 10 kryžiukų, tik jokiu būdu nebraižyk su pieštuku, yra išnykstantys ar išsiplaunantys markeriai, aš tai tik kraštelius susidaigstau po 10 kryžiukų ir man užtenka.
Lukastos pasakičiavimo būdo neikaip nesupratau Yra diskusijų puslapyje parašyta kiek kuri Aida turi kryžiukų centimetre, o gal ir nėra, nepamenu dabar.
Bet aš neskaičiuoju centimetrais, paprasčiausiai pasiimu medžiagos gabalą, palieku kraštams gal kokius 5 cm, o gal mažiau, iš akies palieku. O tada atskaičiuoju kiek reik kryželių, vis sudaigstydama po 10
O geriausia eiti į diskusijas ČIA ir ten rasi visą reikalingą info
QUOTE(minimaus @ 2006 03 25, 18:04)
Kaip reikia siuvinėti backstichą ?
Primityviai aiškinant tai taip: eini į vieną pusę __ __ __ __, o atgal grįžti užpildydama tarpus __________ __
Na pabandžiau jau, viskas gaunasi, bet iškilo klausimas kur tada siūlo pradžią ir galą dėti kai križiuoju kryžiukus tai užkišu, o čia kaip?
QUOTE(Delusion @ 2006 03 25, 19:43)
Primityviai aiškinant tai taip: eini į vieną pusę __ __ __ __, o atgal grįžti užpildydama tarpus __________ __
QUOTE(minimaus @ 2006 03 26, 00:12)
Na pabandžiau jau, viskas gaunasi, bet iškilo klausimas kur tada siūlo pradžią ir galą dėti kai križiuoju kryžiukus tai užkišu, o čia kaip?
Taip pat uzkisti
Cross my heart albumas, del schemu rasykite i a.z.
QUOTE(minimaus @ 2006 03 25, 23:12)
Reikia užkišti tą siūlą kaip ir kryžiukų Tik tas backstichas dažniausiai blogojoj pusėj įveda daug chaoso, ypač, jei pvz siuvinėtum Tatty Tady .
Siuvu iškart vieną šalia kito dygsniukus, todėl antra pusė po backstitcho
http://photobucket.c...ja/Tatty teddy/
pažiūrėk čia gal rasi ka nors gražaus, o tada jau ir schemų lengviau ieskot, nes dabar neaišku ko tau konkrečiai reik
pažiūrėk čia gal rasi ka nors gražaus, o tada jau ir schemų lengviau ieskot, nes dabar neaišku ko tau konkrečiai reik
Sveikos, nusprendžiau siuvinėti geišą (matyt čia taip knyga Geišos išpažintis bus paveikus ). Siuvinėjimo schemą jau turiu. Norėčiau patarimo, ant kokios kanvos geriausia siuvinėti ir kokios firmos siuvinėjimo siūlus naudoti. Ačiū
geriausia siuvinėt bent man ant DMC 16 aidos, planuoju mėgint siuvinėt ant 18, tikrai jaučiasi skirtumas lyginant su paprasta. Siuvinėju DMC siūliukais, nes jų spalvų paletė yra gausiausia ir dauguma paveiksliukų būna pagal juos:) Aišku minusas tas, kad tokie siūliukai ir medžiaga gana nepigiai kainuoja:)
minimaus, as ne profe, bet kaip suprantu tn dimension schema ir dimension suliukai.... Nzn ar tokiu siulu lietuvoj yra, bet kai as kita dimension schema siuvinejau (tiksliau dar dabar siuvineju), tai issiverciau siuliukus i DMC. Konvertavimo lentele tau jau issiunciau, turejai gaut O del kanvos, man vis del to patogiausia standartine - 14 ir kvadratai neperdideli, ir darbelis nepermazas gaunas...
Sveikos, norejau paklausti gal kuri zinot kiek lietuvoje kainuoja DMC siuvinejimo siuliukai. Noriu sulyginti su lenkijos kainom ir paziureti kur pigiau
Kaune berods 1.60Lt Jei klystu - pataisykit, pirkau dar pernai, prieš Kalėdas