Įkraunama...
Įkraunama...

Slenka plaukai

QUOTE(Vanillla @ 2011 02 10, 10:38)
Visiskai pritariu. lengva gydyti slinkima, kai aiski priezastis. O man nustate letini plauku slinkima, o del ko jis- niekas nezino  doh.gif  kazkoks kosmaras. pasako mazdaug taip, tu plinki, bet mes nezinom nuo ko, ka daryt ir kaip tau padet  blink.gif
Pritariu, kad siuo metu Lietuvoje, geriausiai sau padeti gali pati moteris, kuri turi pati dometis savo organizmu, sveikata, pati imtis gerti ivairius maisto papildus, sveikiau maitintis, stengtis suvaldyti stresa ir pan.

tokios diagnozės kaip "lėtinis plaukų slinkimas" nėra biggrin.gif nežinau kur jūs lankėtės, bet tas, kas taip jums pasakė, tikrai nieko neišmano apie plaukų slinkimą ir su juo susijusias ligas doh.gif ir sugalvok tu man išrasti tokią diagnozę... gaus užpatentuoti biggrin.gif
tik nenoriu įžeisti jūsų 4u.gif priežasčių visų pirma klauskite pas savo kirpėją - visos mes (kirpėjos) mokydamosi profesijos mokomės pažinti plaukų ligas ir žinome kaip jas spręsti - kartais pačios padėti negalime - būtina apsilankyti pas mediką smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo labo: 10 vasario 2011 - 14:12
QUOTE(himalaia @ 2011 02 04, 01:14)
Pagaliau praktiškai nustojo man plaukai slinkti  biggrin.gif
Nežinau, ar tiesiog periodas slinkimo praėjo (kokius 5-6 mėnesius slinko, išslinkdavo net ir trumpi, vos paaugę plaukai) ar padėjo priemonės, bet dušas nebesikemša, ežiukas auga.

O geriu multivitaminus odai/plaukams/ nagams (b grupės vitaminai+ krūva kitų), nakvišas, žuvų taukus, mega dozes (5mg) biotino (spėju, kad jis labiausiai padėjo), kalcį/ magnį, cinką ir geležį.

As taip pat vartojau gydytojo paskirta biotina ir vit b5 berods.. manau, kad biotinas padejo ir man, kadangi daug maziau isslenka plauku (normoj). Bet geriau super mega dozes (20mg) per diena, t.y. 4 tabletes per diena doh.gif bet svarbiausia, kad padejo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Coccinelle @ 2011 02 10, 21:59)
As taip pat vartojau gydytojo paskirta biotina ir vit b5 berods.. manau, kad biotinas padejo ir man, kadangi daug maziau isslenka plauku (normoj). Bet geriau super mega dozes (20mg) per diena, t.y. 4 tabletes per diena  doh.gif  bet svarbiausia, kad padejo  thumbup.gif

o kur to biotino gauti? na ta prasme, kažkoks galbūt pavadinimas yra? Jaučiuos gerokai atsilikus, bet turbūt geriau paklausti nei apsimest, kad viską žinau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(meme @ 2011 02 10, 23:14)
o kur to biotino gauti? na ta prasme, kažkoks galbūt pavadinimas yra? Jaučiuos gerokai atsilikus, bet turbūt geriau paklausti nei apsimest, kad viską žinau  blush2.gif

LT vaistinėse jo nėra, yra tik mažos dozės mišiniuose su kitais vitaminais. Reikia siųstis iš ebay ar kitų internetinių svetainių. Aš ruošiuosi siųstis iš iherb.com
Papildyta:
QUOTE(labo @ 2011 02 10, 15:11)
tokios diagnozės kaip "lėtinis plaukų slinkimas" nėra  biggrin.gif nežinau kur jūs lankėtės, bet tas, kas taip jums pasakė, tikrai nieko neišmano apie plaukų slinkimą ir su juo susijusias ligas  doh.gif ir sugalvok tu man išrasti tokią diagnozę... gaus užpatentuoti  biggrin.gif
tik nenoriu įžeisti jūsų  4u.gif priežasčių visų pirma klauskite pas savo kirpėją - visos mes (kirpėjos) mokydamosi profesijos mokomės pažinti plaukų ligas ir žinome kaip jas spręsti - kartais pačios padėti negalime - būtina apsilankyti pas mediką  smile.gif

Nenoriu jūsų ižeisti, bet manau, kad tai buvo gydytojo nustatyta diagnozė ir kad gydytojai geriau išmano ligas nei jūs (kirpėjos). Kiek gydytojai mokosi savo profesijos ir kiek jūs? Jūsų pažinimas yra labai preliminarus, todėl apie kažkokius lėtinius plaukų slinkimus info gal ir nepasiekė.
Pažymėtas sakinys išvis įspūdį padarė. Atliekate kraujo tyrimus, tiriate geležį, hormonus?
Atsakyti
QUOTE(Liebchen @ 2011 02 11, 02:39)
LT vaistinėse jo nėra, yra tik mažos dozės mišiniuose su kitais vitaminais. Reikia siųstis iš ebay ar kitų internetinių svetainių. Aš ruošiuosi siųstis iš iherb.com
Papildyta:
Nenoriu jūsų ižeisti, bet manau, kad tai buvo gydytojo nustatyta diagnozė ir kad gydytojai geriau išmano ligas nei jūs (kirpėjos). Kiek gydytojai mokosi savo profesijos ir kiek jūs? Jūsų pažinimas yra labai preliminarus, todėl apie kažkokius lėtinius plaukų slinkimus info gal ir nepasiekė.
Pažymėtas sakinys išvis įspūdį padarė. Atliekate kraujo tyrimus, tiriate geležį, hormonus?

jūsų postas smagus, savotiškai biggrin.gif

lėtinio plaukų slinkimo nėra - jei jį taip apibūdino medikas, tiesiog diagnozės tokios tikrai neįrašė - reikėjo paklausti konkrečios diagnozės. dažnai bėdas gydome informacijos ieškodamo internete, spaudoje, pas pažįstamus... įvedę lėtinį plaukų slinkimą nieko nerasite - reikia ieškoti (jei kažkodėl nepaskirtas gydymas) pagal tikslią med. diagnozę mirksiukas.gif

man visas jūsų komentaras taip pat "įspūdį padarė" biggrin.gif

bandai žmogui padėt rašydamas tai, ką tikrai žinai ir esi išmokytas, o ne fantazuodamas...

kirpėjos pažįsta plauką ir žino jo bei galvos odos (kiek tai susiję su plaukais) ligas. mes nedarome tyrimų, tačiau pakalbėję ar vizualiai pamatę bėdą galime daryti kažkokias išvadas. dėl to ir rašau, kad yra bėdų, kurių neįmanoma sutvarkyti masažais, šampūnais, serumais ar pan. - tuomet būtina kreiptis į mediką

lėtinis plaukų slinkimas turi konkretesnę diagnozę - tą vieną žodelį, išreiškiantį ligą/priežastį
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo labo: 11 vasario 2011 - 12:36
whatever - norės - sureaguos žmogus, nenorės - nereaguos...
Atsakyti
QUOTE(labo @ 2011 02 10, 14:11)
tokios diagnozės kaip "lėtinis plaukų slinkimas" nėra  biggrin.gif

Tokia diagnoze pasake gydytojas, beje trichologas, aisku nesakau, kad cia man liga diagnozavo, gal tiesiog "populiaria" kalba isaiskino kas man yra. Plaukai slenka ilga laika, priezastis kolkas nenustatyta, nes tyrimai nieko nerodo, be to plaukai ne tik slenka, bet ir atauga silpnesni,plonesni, maziau pigmentuoti. Tikrai apsilankiau ne pas viena gydytoja, ir net jie neranda priezasties, atlikdami tyrimus, ziuredami ne tik siaip i plauka, bet ir atlike trichograma ir pan. Neisivaizduoju ka galetu pasakyti kirpeja, nes plaukai atrodo normaliai, galvos oda nera pazeista ir pan.
Atsakyti
QUOTE(labo @ 2011 02 11, 13:28)
lėtinio plaukų slinkimo nėra

Atrodo per mazai pasimoket 4u.gif

Priežasčių, kodėl slenka plaukai gali būti daug ir pačių įvairiausių. Tai infekcijos, stresas, drastiška dieta, nepilnavertė mityba, skrandžio problemos, nėštumas, imuninės sistemos funkcijos sutrikimai. Pasak J. Šalnienės, esant šioms priežastims sustabdyti plaukų slinkimą nėra sudėtinga. Daug sudėtingiau, kai plaukų slinkimas yra lėtinis arba androgeninis.
Lėtinį plaukų slinkimą sukelia įvairios ligos, susijusios su hormonų sutrikimais, apsinuodijimas sunkiaisiais metalais. Taip pat tai gali būti tokių ligų kaip seborėja ar sifilis pasekmė. Androgeninis plaukų slinkimas yra dažniausia vyrų nuplikimo priežastis. Retėjantys plaukai smilkiniuose ir silpnėjantys viršugalvyje – pirmieji plikimo požymiai. Kartais nuo šios problemos kenčia ir moterys.
Atsakyti
Gal kas bandet emu alieju (strucio taukus), tai visiskai naturali priemone nuo plauku slinkimo, bei skatinanti ju augima?
Atsakyti
QUOTE(*moon* @ 2011 02 12, 16:58)
Gal kas bandet emu alieju (strucio taukus), tai visiskai naturali priemone nuo plauku slinkimo, bei skatinanti ju augima?

g.gif Idomu ir man.
Atsakyti
QUOTE(Pucci @ 2011 02 12, 17:06)
g.gif Idomu ir man.

As tai jau ju uzsisakiau, laukiu parkeliaujant bet sakau gal kuri jau isbandzius g.gif
Atsakyti
QUOTE(Egliukasz @ 2011 02 12, 14:23)

mokausi pakankamai smile.gif apie ką aš ir rašau - po sąvoka "letinis plaukų slinkimas" yra konkretesnė diagnozė. kiekvienam žmogui atskirai jį pasakys medikas. nebediskutuoju šia tema - tik iš posto supratau, kad gydymas nepaskirtas... g.gif gal supratau blogai...

mergaitės klausė apie biotiną - aš pati jį užsisakydavau iš drugstore.com per tarpininkes - arkliška dienos dozė ( biggrin.gif )60 dienų kainavo po nepilnai 20 litų už pakelį. ten jų daugybė skirtingų gamintojų ir kiekio - galima išsirinkti koks jums prie širdies smile.gif
Atsakyti