Norėjau paklausti, ką būtų galima panaudoti, kai skauda gerklę? Ar kokiu aliejumi patept pačią krutinę, ar pasidaryt kokį išgert. Mama apsirgo ir pati atėjo paprašyt, kad duočiau kokio aliejaus, bet nesu naudojus nieko gerklei, nelabai žinau kokių receptų. Gal tinka koks kokosų ar taukmedžio sviestas?
QUOTE(Dorifore @ 2011 03 26, 12:42)
Norėjau paklausti, ką būtų galima panaudoti, kai skauda gerklę? Ar kokiu aliejumi patept pačią krutinę, ar pasidaryt kokį išgert. Mama apsirgo ir pati atėjo paprašyt, kad duočiau kokio aliejaus, bet nesu naudojus nieko gerklei, nelabai žinau kokių receptų. Gal tinka koks kokosų ar taukmedžio sviestas?
Aš kakavos sviestą tokiais atvejais naudoju Pati valgau gryną, dukrai į karštą pieną su medum įdedu
O aš norėjau paklausti, gal kas iš AZ tamanus pirko, kaip kokybė?
QUOTE(Dorifore @ 2011 03 26, 12:42)
Norėjau paklausti, ką būtų galima panaudoti, kai skauda gerklę?
Pasinagrinėkit Gydomės ekologiškai temoj, ten nemažai patarimų yra. Aš šią žiemą nesiskyriau su kakavos sviestu, vis čiulpiau po gabaliuką, vakarais inhaliuodavau kokį ea, galima mišinuką pasidaryti su baziniu aliejumi ir tinkamu ea, pasitepti krūtinę.
Ačiū už patarimus. Gaila, kad neturiu dabar kakavos sviesto. Bet pabandysiu paieškot receptų su šaltalankio aliejumi.
Pat vakar pirmą kartą išbandžiau taukmedžio sviestą. Kvapas tikrai toks įdomus, bet kentėt galima Išsitepiau visą kūną ir veidą. Tai pirmiausiai, ką pastebėjau, jog nuramino odą. Kadangi įtariu, kad vėl atsiranda egzema, tai visos vietos nebe tokios raudonos, nebe taip niežti. Jaučiu teks pasitepliot kiekvieną vakarą, kad greičiau atsigautų oda.
Pat vakar pirmą kartą išbandžiau taukmedžio sviestą. Kvapas tikrai toks įdomus, bet kentėt galima Išsitepiau visą kūną ir veidą. Tai pirmiausiai, ką pastebėjau, jog nuramino odą. Kadangi įtariu, kad vėl atsiranda egzema, tai visos vietos nebe tokios raudonos, nebe taip niežti. Jaučiu teks pasitepliot kiekvieną vakarą, kad greičiau atsigautų oda.
QUOTE(Dorifore @ 2011 03 26, 13:23)
Ačiū už patarimus. Gaila, kad neturiu dabar kakavos sviesto. Bet pabandysiu paieškot receptų su šaltalankio aliejumi.
mano sunelio vietomis odele issauseja,tai sviestmedi pasildau vonelej ir sumaisau su migdolu,kokosu aliejais,padeda kuriam laikui.
QUOTE(liepa27 @ 2011 03 26, 12:48)
mano sunelio vietomis odele issauseja,tai sviestmedi pasildau vonelej ir sumaisau su migdolu,kokosu aliejais,padeda kuriam laikui.
Žinau, kad galima maišyt. Tiesiog šiuo metu kokosų turiu iš Rudugio ir kažkaip nesinori maišyt į taukmedį Galvoju užbaigt jį naudot plaukams ir nusipirkt gerą aliejų.
Iš Rudugio man tiko tik abrikosų kauliukų ir tai makiažui valyt, veido jo netepu.
QUOTE(Dorifore @ 2011 03 26, 14:04)
Žinau, kad galima maišyt. Tiesiog šiuo metu kokosų turiu iš Rudugio ir kažkaip nesinori maišyt į taukmedį Galvoju užbaigt jį naudot plaukams ir nusipirkt gerą aliejų.
Iš Rudugio man tiko tik abrikosų kauliukų ir tai makiažui valyt, veido jo netepu.
tai galima tik su migdolu al maisyt,svarbu kazkuo ji atskiest,nes tikrai sviestmedis sunkiai ant odos tepasi
Tepasi tikrai sunkokai, ne taip, kaip kokosų. Aš gabaliuką uždedu ant odos, arba su juo tiesiog braukau per išbertas vietas ir po truputį jis įsigeria man. Kai turėsi kitą gerą aliejų, pabandysiu maišyt
Ir dar norėjau paklaust, gal ne į temą Kokį aliejų naudojat salotoms? Patį jau skaniausią Mama vis naudodavo paprastus parduotuvinius vynuogių aliejus, bet man su juo taip neskaniai gaunas Ir kai pati pradėjau naudoti aliejus, tėvai labai skeptiškai žiūrėjo, o dabar žiūriu po truputį, po truputį jau patys ko prašo Kai tėtis nusvilo saulei, tai atlėkė iškart, kad ištepčiau. Kepimui naudojau ryžių aliejų, tai raukės raukės, o dabar jau gerai Dabar jau nori ir gerklei ir salotoms
Ir dar norėjau paklaust, gal ne į temą Kokį aliejų naudojat salotoms? Patį jau skaniausią Mama vis naudodavo paprastus parduotuvinius vynuogių aliejus, bet man su juo taip neskaniai gaunas Ir kai pati pradėjau naudoti aliejus, tėvai labai skeptiškai žiūrėjo, o dabar žiūriu po truputį, po truputį jau patys ko prašo Kai tėtis nusvilo saulei, tai atlėkė iškart, kad ištepčiau. Kepimui naudojau ryžių aliejų, tai raukės raukės, o dabar jau gerai Dabar jau nori ir gerklei ir salotoms
QUOTE(liepa27 @ 2011 03 26, 11:59)
kaip suprantu jus is cia esate uzsisakinejusi,gal kartais zinot,kuo skiriasi himalaju druskos,nes viena kainuoja 500 g-apie 12 lt,o kita-1 kg-panasiai uz tokia kaina
http://www.ecolive24...uska-smulki-1kg
http://www.ecolive24...-g-natur-hurtig
http://www.ecolive24...uska-smulki-1kg
http://www.ecolive24...-g-natur-hurtig
realiai manau tik gamintojais, tik idomu, ka reiskia ta "rozinio kvarco" druska pabandykite jiems parasyti, kad paaiskintu, nes irgi idomu pasidare
QUOTE(charisma2121 @ 2011 03 26, 17:05)
realiai manau tik gamintojais, tik idomu, ka reiskia ta "rozinio kvarco" druska pabandykite jiems parasyti, kad paaiskintu, nes irgi idomu pasidare
tai,kad ji turbut visa rozinio kvarco,nes turi rozini atspalvi,jei tai patikima parduotuve,tai zadu daryt uzsakyma,labai jau moliugu skrudintu aliejaus norisi,pripratau matyt
QUOTE(lapuaite @ 2011 03 26, 17:56)
sorry uz offtopic, bet trumpas klausimelis: sudominot, o kur jus naudojate himalaju druska? tipo galima ja pakeisti iprasta druska? maziau kenkia?
ar i vandeni isimaisote gerdamos??
ar i vandeni isimaisote gerdamos??
vietoj paprastos druskos naudot pradejau himalaju,aisku smulkia perku,kol kas nesiskundziu