Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralūs aliejai

QUOTE(Galadrielė @ 2011 03 09, 13:25)
Pagal ajurvedą negalima prieš aliejaus gėrimą gerti vandenį ar kitus skysčius, nes kai išgeriate vandenį, sudrėkinate žarnų sieneles, o kadangi aliejus nesijungia su vandeniu, slysdamas žarnomis jis neprikimba prie jų sienelių, kadangi tos yra sudrėkintos vandeniu ir nepašalina visų blogiečių, kurie dažnai tūno ant virškinamojo trakto sienelių.

o tai jei aš kartu su aliejum vandenį geriu, ta prasme užgeriu jį - tai irgi negerai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Galadrielė @ 2011 03 09, 13:25)
Pagal ajurvedą negalima prieš aliejaus gėrimą gerti vandenį ar kitus skysčius, nes kai išgeriate vandenį, sudrėkinate žarnų sieneles, o kadangi aliejus nesijungia su vandeniu, slysdamas žarnomis jis neprikimba prie jų sienelių, kadangi tos yra sudrėkintos vandeniu ir nepašalina visų blogiečių, kurie dažnai tūno ant virškinamojo trakto sienelių.

O kur jus skaitet/girdejot? Noreciau ir as daugiau apsisviesti apie ajurveda. Gal kokia knyga ar nuoroda pasidalinsit 4u.gif
Esu ipratus vandens atsigert ryte, tai po to dar palaukdavau 10 min. ir tada aliejaus sauksteli. Reiks keist iprocius ir man. Vandenuka tada veliau.
Atsakyti
QUOTE(sviesiaplauke_as @ 2011 03 09, 15:47)
O kur jus skaitet/girdejot? Noreciau ir as daugiau apsisviesti apie ajurveda. Gal kokia knyga ar nuoroda pasidalinsit  4u.gif 
Esu ipratus vandens atsigert ryte, tai po to dar palaukdavau 10 min. ir tada aliejaus sauksteli. Reiks keist iprocius ir man. Vandenuka tada veliau.

Googlinau, skaičiau mokslinius straipsnius, domėjausi Shanti veikla ir pan. Aš irgi esu iš tų, kur keliasi naktį atsigerti, ryte irgi pirmas dalykas ką padarau yra atsigeriu vandens, bet pradėjus gerti aliejų pakeičiau įpročius - pirma aliejus, o tada jau visa kita. Dingo noras gerti naktimis, susinormalizavo tuštinimasis, kas man labai svarbu, tačiau plačiau poveikio aprašyti negaliu kol kas, nes po kelių sav gėrimo užpuolė gripas, tai dabar vėl bandysiu tęsti ką pradėjau.
Atsakyti
QUOTE(Galadrielė @ 2011 03 09, 12:25)

o kiek laiko turėtų praeiti po aliejaus iki vandens? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Night @ 2011 03 09, 17:25)
o kiek laiko turėtų praeiti po aliejaus iki vandens?  4u.gif

Po aliejaus iki vandens užtenka 15-20min, kadangi aliejus greitai nuslįsta ten kur jam reikia, o geriant vandenį ant viršaus, pastarasis nekimba prie riebaliuku padengtų žarnyno sienelių.
Atsakyti
QUOTE(Galadrielė @ 2011 03 09, 15:27)
susinormalizavo tuštinimasis, kas man labai svarbu,

o man kaip tik atvirkstinis procesas, niekada nebuvo problemu su tustinimosi, o kai pradejau gerti alieju - visa savaite buvo uzkieteje viduriai g.gif pradejau gerti vandeni, kaip visada ant tuscio skrandzio, vel viskas susinormalizavo smile.gif gal aliejus netinkamas ar kame cia reikalas? g.gif dabar geriu skrudintu moliugu seklu
Atsakyti
o kaip geriau gerti, ar arbatini sauskteli ar valgoma sauksta aliejaus? nes as rytais po valgoma sauksta geriu, gal uztektu ir arbatinio? g.gif
Atsakyti
QUOTE(charisma2121 @ 2011 03 09, 19:12)
o man kaip tik atvirkstinis procesas, niekada nebuvo problemu su tustinimosi, o kai pradejau gerti alieju - visa savaite buvo uzkieteje viduriai g.gif  pradejau gerti vandeni, kaip visada ant tuscio skrandzio, vel viskas susinormalizavo smile.gif gal aliejus netinkamas ar kame cia reikalas? g.gif  dabar geriu skrudintu moliugu seklu

Ir aš geriu skrudintų moliūgų. Man va paskutinius kelis metus vis viduriai užkietėję, matyt iki galo nesureguliuota mityba ir nuolatinis stresas daro savo... O pradėjau gerti aliejų ir ok viskas pasidarė.
Jeigu pas jus atsirado tokia problema geriant aliejų, vadinasi arba neteisingai jį vartojate arba jis jums netinka.

QUOTE(lapuaite @ 2011 03 09, 21:40)
o kaip geriau gerti, ar arbatini sauskteli ar valgoma sauksta aliejaus? nes as rytais po valgoma sauksta geriu, gal uztektu ir arbatinio? g.gif

Manau čia kiekvienam individualiai, pagal poreikius, organizmo būklę ir norimą rezultatą. Realiai užtektų ir arbatinio
Atsakyti
Aš tai vos spėju prie naujienų taikytis biggrin.gif Irgi pradėjau gerti moliūgų aliejų prisiskaičiusi Kunigundos aprašymų. Dar senesnėse temose kažkiek pasiskaičiau. Namie turėjom iš Austrijos parvežtą moliūgų al, mama jį žiemą pylė į morkų sultis, o kodėl salotoms nenaudojo tai nežinau g.gif Namiškiams jį liepiau gerti, o sau nusipirkau aniros. Labai skanus, rytais skubu, tai kokia tik 10 min. spėja praeiti iki pusryčių. Viduriai jau susitvarkė, bet prasidėjo gyvenime juodas laikotarpis, tai tikiuosi, kad padės nepalūžti smile.gif
Atsakyti
saunuoles geriat ta alieju, man tai niekaip neina jo nuryt, vimdo iskart doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Galadrielė @ 2011 03 09, 21:21)
Jeigu pas jus atsirado tokia problema geriant aliejų, vadinasi arba neteisingai jį vartojate arba jis jums netinka.

geriu tai labai netgi teisingai biggrin.gif gal pats aliejus netinka, bet liko puse buteliuko, tai pabaigsiu gerti ir bandysiu kita, visai patiko man tas aliejaus gerimas
Atsakyti
O kuri nors gerdama aliejus pastebėjo poveikį odai? ax.gif
Atsakyti