Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralūs aliejai

QUOTE(kunigunda78 @ 2011 03 04, 12:44)
darausi šampūna pati, tad pirkti jo nėra

Saunuole bigsmile.gif Tik ir jauciau, kad toks atsakymas ir bus mirksiukas.gif
O KODEL? :
ar kad visgi geresnis gaunasi uz naturalius pirktinius?
ar del taupumo (ne nenutuokiu kiek savos gamybos kainuoja)?
ar tiesiog is aistros, kad savo rankomis?

Dar kilo toks klausimas (aisku ir ne vienas, bet bijau cia jus jais uzversti ax.gif ) - pirkau kokosu alieju stikliniame indelyje ir pries kiekviena naudojima ji turiu is ten iskrapstyti.
Jei reikia didesnio kiekio ir dar su kitais aliejais ji sumaisyti, tai turiu pasildyti atskira keramikini indeli, kad tas kokosas jame issilydytu, ivarvinti kitu al. ir tik tada naudoju.
Ar taip nedaroma ir reikia pirkti kokosu al. iskart skysta plastikiniame buteliuke?
Ar jis ten identiskas kaip ir stikliniame inde? Kodel tada konsistencija skiriasi?
Gal klausimai ir keisti, bet neziurejau koks jis ten tuose plast. buteliukuose blush2.gif , griebiau balta/kieta/kvapnu stiklainyje rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamagabi: 04 kovo 2011 - 14:14
QUOTE(mamagabi @ 2011 03 04, 14:07)
Saunuole bigsmile.gif
O KODEL? :

Dar kilo toks klausimas (aisku ir ne vienas, bet bijau cia jus jais uzversti ax.gif ) - pirkau kokosu alieju stikliniame indelyje ir pries kiekviena naudojima ji turiu is ten iskrapstyti. Jei reikia didesnio kiekio ir dar su kitais aliejais ji sumaisyti, tai turiu pasildyti keramikini indeli, kad tas kokosas issilydytu, ivarvinti kitu al. ir tik tada naudoju.
Ar taip nedaroma ir reikia pirkti koksu al. iskart skysta plastikiniame buteliuke?
Ar jis ten identiskas kaip ir stikliniame inde? Kodel tada konsistencija skiriasi?
Gal klausimai ir keisti, bet neziurejau koks jis ten tuose plast. buteliukuose blush2.gif , griebiau balta ir kvapnu stiklaini rolleyes.gif

Kokosu aliejus skysteja prie +24 celsijaus, as asmeniskai darau taip: i maza stiklini indeli (naudoju indelius nuo vaikisku tyreliu, aisku gerai isplautus) pridedu kokosu aliejaus (is to didelio stiklainio) ir maudantis indeli idedu i vonia ar dusa, kol nusimaudau, jis suskysteja (ne visas suskysteja, o tik dalis prie sieneliu). Isimaudziusi is karto imu ir tepu. Nezinau ar tai pats geriausias aliejaus pasildymo budas, bet man taip patogiausia, be to, nereikia kiekviena karta kisti naguciu i ta dideli stiklaini, o kaip zinia, kuo maziau atidarinejamas ir kuo maziau kaisomi naguciai, tuo maziau aliejus uzsitersia (net jeigu tik svariomis rankomis ar svaria mentele imam alieju). Manau, kiekviena susiranda sau paranku buda naudoti alieju smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mamagabi @ 2011 03 04, 14:07)
Saunuole bigsmile.gif Tik ir jauciau, kad toks atsakymas ir bus mirksiukas.gif
O KODEL? :

Dar kilo toks klausimas (aisku ir ne vienas, bet bijau cia jus jais uzversti ax.gif ) - pirkau kokosu alieju stikliniame indelyje ir pries kiekviena naudojima ji turiu is ten iskrapstyti.
Jei reikia didesnio kiekio ir dar su kitais aliejais ji sumaisyti, tai turiu pasildyti atskira keramikini indeli, kad tas kokosas jame issilydytu, ivarvinti kitu al. ir tik tada naudoju.
Ar taip nedaroma ir reikia pirkti kokosu al. iskart skysta plastikiniame buteliuke?
Gal klausimai ir keisti, bet neziurejau koks jis ten tuose plast. buteliukuose blush2.gif , griebiau balta/kieta/kvapnu stiklainyje rolleyes.gif

labai trumpai - aš esu netaupumo įsikūnijimas, ir kiek kainuoja "mano gamybos" šampūnai nežinau, bet tikrai ne 60 lt. Tiesiog pabandžiau, man tiko ir naudoju, kam pirkti ir paskui ieškoti kam parduoti kai netinka. Iš vis mano logika tokia- kam pirkti, jei gali pats pasidaryti geriau ax.gif

nesuprantu, kaip jūs darote problemą ten kur jos nėra. Kam iš vis tą kokosą šildyti, juk užpylus kitų aliejų viskas kuo puikiausiai išsimaišo. blogiausiu atveju, supylus skystus, palaikyti šiek tiek ant radiatoriaus. Vasarą jis ir pats bus skystas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kunigunda78: 04 kovo 2011 - 14:28
QUOTE(Gute444 @ 2011 03 04, 15:18)
Kokosu aliejus skysteja prie +24 celsijaus, as asmeniskai darau taip

Gudruole biggrin.gif
Aciu, pabandysiu ir toki buda, nes kunui po vonio reikia didelesnio kiekio nei ant galvos.

QUOTE(kunigunda78 @ 2011 03 04, 15:27)
Tiesiog pabandžiau, man tiko ir naudoju, kam pirkti ir paskui ieškoti kam parduoti kai netinkaIš vis mano logika tokia- kam pirkti, jei gali pats pasidaryti geriau  ax.gif

blogiausiu atveju, supylus skystus, palaikyti šiek tiek ant radiatoriaus. Vasarą jis ir pats bus skystas.

Sutinku drinks_cheers.gif Gera logika smile.gif
Aciu, isbandysiu ir taip.
As nemaniau, kad jis vasara bus skystas doh.gif Gyveni zmogus ir mokaisi...

Pasiskambinus draugei norejau pasidziaugti alieju atradimu, bet ji isreiske savo nuomone, kad su tais aliejais jai buvo vargas terliotis, vis riebalo pojutis ant odos likdavo, kas erzindavo, todel vel grizo prie jau pagamintu produktu unsure.gif

Tada dar keli klausimai apie aliejus makijazui valyti:
Temoje atsirinkau, kad neblogai kosmetika nuvalo kameliju aliejus, nes "jis yra is lengvesniu ir riebiai nesivelia aplink akis" (taip buvo parasyta).
Kiti mano sarase: migdolu, abrikosu kauliuku ir jojobos al.
Kuri rekomenduotumete pirmai pradziai kaip pati "lengviausia"?
O gal grynu aliejumi bus "per riebu", gal ji su kuo nors sumaisyti? Su kuo?
Velgi baiminuosi persistengti su tuo daznu valymu ir isdziovinti oda (kaip kad cia temoje kelioms nutiko), nes jau ir kokoso aliejus man ant veido atrodo "riebokas", kad ir minimalus, bet odos blizgumas visgi lieka g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamagabi: 04 kovo 2011 - 15:42
QUOTE(mamagabi @ 2011 03 04, 16:38)
galima suvilgyti vatos tamponėlį vandeniu ir tada užlašinti aliejaus ant jo - prispausti prie akių sekundei kitai, ir lengvai nusivalo.
Aš veidą arba valau aliejumi ir po to rankšluostuku drėkinu arba naudoju savo gamybos valymo pienelį. Paprastai vatute veido nevalau smile.gif
Atsakyti
Nusipirkau taumedzio al. labai sunkiai tepasi ir lydosi, ar tai normalu? Pasitepus oda bemaz atrodo lipnoka........ ar normalu, bei koks kvapas turetu buti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(kunigunda78 @ 2011 03 04, 02:12)
pagal tokią schemą aš vasarą turėčiau tiesiog būti aptekusi riebalais, nes oda vasarą būna normali, bet ir geriu aliejų, ir tepuosi aliejais, o realiai - ant odos jokio riebalo. Nuo aliejaus gėrimo oda tikrai nepradeda riebaluotis  doh.gif nebent vartojama daug riebaus maisto, tame tarpe ir kaitinto riebalo, o čia mes kalbame apie natūralius nerafinuotus ir kokybiškus aliejus.

Apskritai, beveik visos mano pažįstamos moterys, pradėjusios naudoti aliejų ant veido net labai sugebėjo apsitvarkyti odą ir iš mišrios ir problematiškos turi daugiai mažiau normalią su retai pasirodančiais  spuogeliais. Kitas labai svarbus faktorius- psichika. jei jau motera nuo pirmos minutės nusiteikia, kad aliejai jai netiks, ją bers ir  t.t. - visais 120 proc taip ir nutinka. bet kokią priemonę tepant negalima turėti neigiamo nusitatymo  schmoll.gif , tik teigiamas  - toks bus ir poveikis

Tiesiog tiek dermatologai, tiek dietologai sausos odos sudrėkinimui rekomenduoja padidinti riebiųjų rūgščių ir cholesterolio (saikingai) kiekį dietoje. Ir tai yra moksliškai patvirtintas patarimas. Riebiai odai tai irgi naudinga, nes riebiosios rūgštys mažina uždegimą, kas aktualu kovojant su spuogais ir t.t., tačiau minusas, kad tai gali paskatinti riebalų išsiskyrimą.
Aš kalbu apie vidinį, ne išorinį aliejų vartojimą. Dėl nusistatymo ir poveikio- placebo, ar kaip bepavadinsi- sutinku. Jei nusiteiksi nesėkmei, ji ir ištiks.

QUOTE(kunigunda78 @ 2011 03 04, 06:07)
tavo gydytoją reiktų apskųsti už visišką neišmanymą, kaip gali būti baltos dėmės pigmentinėmis vadinamos, ožka ne kitaip  doh.gif taip, tai susiję su pigmentacijos sutrikimų, bet tai tikrai baltmė

Pigmentinė dėmė- nėra kažkokia medicininė diagnozė. Tai bet koks darinys ant odos, susijęs su odos pigmentacija. Hipo ar hiper. Ar teisingas gydymas buvo paskirtas tai jau kitas klausimas, bet daktarės ožka dėl to, kad pavadino dėmę pigmentine, vadint nevertėtų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 05 kovo 2011 - 07:36
QUOTE(fuksė @ 2011 03 05, 07:13)
Nusipirkau taumedzio al. labai sunkiai tepasi ir lydosi, ar tai normalu? Pasitepus oda bemaz atrodo lipnoka........ ar normalu, bei koks kvapas turetu buti?  g.gif

Nu jis nėra toks lengvai išskystantis kaip kad kokosų aliejus smile.gif sunkiau lydosi ir įsitrina į odą. Oda lieka tokia riebaluota čiut, bet man patinka su juo ypač rankas tepti, gana greit įsigeria ir rankos gražutės lieka smile.gif
O kvapas jo keistas, nežinau su kuo palyginti. Man tai smirda net sakyčiau smile.gif

BEJE, ar gali būt, kad nuo kokosų aliejaus arba erškėtrožių būtų kontaktinė alergija? Nes man veidas lopais pleiskanojančiais pasidengė, tepiau belekiek drėkinamojo kremo ir nieko. Įtariu, kad nuo kažkurio. Nes kokosais tepiau kūną, o erškėtrožėm truputį veido, kur turiu dėmių po spuogų. Įtariu, kad alergija gavos (man dažniausiai taip pasireiškia ant veido) nuo kažkurių iš šitų produktų verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2011 03 05, 07:34)
Tiesiog tiek dermatologai, tiek dietologai sausos odos sudrėkinimui rekomenduoja padidinti riebiųjų rūgščių ir cholesterolio (saikingai) kiekį dietoje. Ir tai yra moksliškai patvirtintas patarimas.

O koks aliejus labiausiai tiktų (gerti) norint pagerinti itin sausos odos būklę? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Night: 05 kovo 2011 - 22:13
QUOTE(Night @ 2011 03 05, 15:13)
O koks aliejus labiausiai tiktų (gerti) norint pagerinti itin sausos odos būklę?  4u.gif

Vieno tokio kaip ir nėra, bet skaičiau, kad labai rekomenduojamos nakvišos ir agurklės. Taip pat dygminų, avokadų, alyvuogių, saulėgrąžų aliejai, žuvų taukai. Tiesiog reiktų rinktis geros kokybės, nerafinuotus aliejus, kuriuose gausu įvairių omega rūgščių.
Atsakyti
QUOTE(mocha @ 2011 03 05, 22:00)
Nu jis nėra toks lengvai išskystantis kaip kad kokosų aliejus smile.gif sunkiau lydosi ir įsitrina į odą. Oda lieka tokia riebaluota čiut, bet man patinka su juo ypač rankas tepti, gana greit įsigeria ir rankos gražutės lieka smile.gif
O kvapas jo keistas, nežinau su kuo palyginti. Man tai smirda net sakyčiau smile.gif

BEJE, ar gali būt, kad nuo kokosų aliejaus arba erškėtrožių būtų kontaktinė alergija? Nes man veidas lopais pleiskanojančiais pasidengė, tepiau belekiek drėkinamojo kremo ir nieko. Įtariu, kad nuo kažkurio. Nes kokosais tepiau kūną, o erškėtrožėm truputį veido, kur turiu dėmių po spuogų. Įtariu, kad alergija gavos (man dažniausiai taip pasireiškia ant veido) nuo kažkurių iš šitų produktų verysad.gif

Supratau, vadinasi normalus tas mano aliejus....... man kvapas kliju. schmoll.gif
Del alergijos, man kokosu al. sausino oda. blink.gif
Atsakyti

i 
Tema apie aliejus, ne kremų gamybą, Kvapų namus ir pan.
Atsakyti