QUOTE(katee @ 2011 02 06, 11:44)
Oj, kai paskaitau, tai klausymas kila viens po kito.
Pirkau Makadamiju alieju is AKOMOS. Jis yra skaidrus, kvepia riesutais. Is kitur pirkau 3-ju rusiu aliejus: Avokado, Ricinos, Abrikosu kauliuku. Visi 3 yra bespalviai (skaidrus), ir neturi jokio kvapo. Ar taip turi buti. Nes kitur skaiciau, kad kikvienas aliejus turi savo spalva. Vat avokado-tamsiai zalias ir kvepia. O maniskis-skaidrus ir nekvepia. Taip pat ir abrikosu kauliuku ir ricinos.
Beje, Klaipedos parduotuveje "Aliejus" pirkau Alyvuogiu alieju ir Abrikosu kauliuku kazkada. Gal pries puse petu. Bet jie abu man dabar smirda pasenusiu kazkokiu sauliegrazu aliejum. O gal ne sauliegrazu, bet toks pasenes kvapas.
naturalus produktas turi savo naturalia spalva ir kvapa. jeigu ju nera, reiskia aliejus rafinuotas. vadinasi, naudos is jo mazai.
"Aliejaus" aliejai yra prasti daugumos bandziusiu nuomone. as asmeniskai nesu bandzius, bet ir neketinu
Jeigu saulegrazu aliejaus kvapas, tai reiskia, kad greiciausiai nemaza dalis ten jo ir yra
Apie tai yra kalbama kiekvienoje temoje, kas antram lape turbut.
Jei nenorit skaityt temos, tai siulyciau paskaitinet bent kokybisku nerafinuotu alieju parduotuviu puslapius, pvz., KN. Ten buna informacijos, kokios savybes yra kokybisku alieju. Kad butu galima atskirt nuo prastu.
Papildyta:
QUOTE(mashka @ 2011 02 06, 09:13)
sveikos,
as ir juongiuosi prie naujai besidominciu natur kosmetika ir priemonem
man toks klausimas iskilo-
parduotuvese yra maistiniu alieju-sezamo, makadamiju, moliugu seklu ir tt
idomu, ar jie tinkami odos prieziurai
nu logiskai mastant, jei galimas vidinis, tai tuo labiau isorinis vartojimas
ar as neteisi?
ir dar, namu vaistinelej uzmaciau kazkada pirkta saltalankiu alieju-gydomasis-geriamas
, su karotenoidais
turbut tiktu aliejuku misiniams odai
aciu jei pasisakysit
As kosmetikai aliejus ir kt. produktus stengiuosi pirkti tiktai kokybiskus, gerus, nerafinuotus. Bet sitas argumentas, kad jei tinka vidiniam naudojimui (maistui), tai tinka ir isoriniam mane suglumino kazkaip
Juk is tikruju daugiau medziagu gaunam "is vidaus" o ne is isores tepliojant, ar ne? Atveskit mane, prasau, kas nors i prota
ir paaiskinkit kaip cia yra.
Taip galvojant, tai greiciausiai isvada butu, kad maistui taip pat geriausia butu naudoti nerafinuotus aliejus. Aisku, gal tai ir geriausia. Nu bet as vistiek pasimetus dabar