QUOTE(Deverax @ 2011 01 30, 18:21)
Tai, kad pati tokius žodžius naudoji
Papildyta:
Teisingai, nes matai kiek užvirė didskusijų, kol buvo stirtumas tarp šių žodelių išsiaiškintas. Kad darbus būtų galima vadinti tapyba ar kūryba turi ne vieneri meteliai praeiti. Tūkstančiai tapo paveikslus, bet dėl to jie nėra vadinami tapytojais. Tas pats ir čia, jei aš pritapau lopus, ar perpiešiu elementus, nesu tapytoja, o tik dekoruotoja. Netgi jei kažką užpiešiu sunku pavadinti kūryba...
Šiuo atveju, pasirinkau vadinti taip, kaip kiti vadino iki manęs šioje temoje, kad iš konteksto neiškrisčiau ir būčiau suprasta.
QUOTE(Whatever? @ 2011 01 30, 18:43)
Nelabai supratau sios vietos... Kaip galima atsiriboti nuo skonio....
Nu pvz, vartau siandien zurnala "zmones".. O ten Paksaite puikuojasi su itin klaikia auksine suknele, perrista raudonu dirzu . Nu man tokia kicine ir neskoninga, kad nusistebejau, is kur tokia ir gauti reikia....
Dabar galvoju.. Kaip man atsiriboti ir padaryti, kad ta suknele man grazi pasidarytu? Neisivaizduoju
Na, nežinau, kaip paaiškinti, tiesiog žiūrėti reikia "plačiau". Pvz. Man labai patinka vintažo ir porovanso stiliaus daiktai (darbai), nors jie ne mano stiliaus ir netgi nederėtų namų interjere. Taip pat man patinka ir modernūs, "sterilūs" darbai. Bet ne mažiau nei šiabis, ir murziai, ir dar kažkas, ko neįvardinau. Suknelė, kurios pati nesirengčiau, ant kito asmens man gali gražiai atrodyti, nes žiūriu į ją ne kaip į atskirą elementą, o kaip į visumą, ar dera makiažas, šukuosena, kūno linijos, odos spalva ir t.t. Na, gerai gal ir nemažai reikšmės turi skonis ir estetinis supratimas, bet galiu matyti grožį, net jei tai nebus mano stilius. Baisiausia man, jei kalbėtume apie madą, kad brangiai mokant už vardą jau manoma, kad "esu stilingas, madingas", bet nevisada žiūrima ar tai man tinka.
Dar vienas pavyzdys. Ar galėtum dirbti, tarkime, dėstytoju pvz. kokioj dizaino studijoj, jei ten studentai rodytų skirtingus savo darbus, bet nei vienas iš jų nebūtų tavo skonio, tai visi jie liktų prastai vertinami vien todėl, kad turi savo skonį?
QUOTE(Lachesė @ 2011 01 30, 20:58)
Dar gi įdomus kriterijus - stilius, tai toks darbų bruožas, kurį jie turi arba ne ir tai nepriklauso nuo skonio. Tai buvo ir yra mano darbų siekiamybė. O kad tai pavyktų reikia kažko iš aukščiau, ko visosm ir linkiu