Įkraunama...
Įkraunama...

Egiptas

QUOTE(kuzyte @ 2011 01 22, 10:07)
Jo, keliones uzkreciamos biggrin.gif Saunuoliai kad pasiryzot i tokia ilga kelione su maziuku leistis thumbup.gif As esu buvus Egipte pries 6 metus, tai jokiu bakteriju nepasiagavau schmoll.gif O dabar vaziuojant prisipirksiu Smectos, Bifolako jei reikes mazylei smile.gif
Papildyta:

Mes butinai vesimes savo vandeni, dar reikes bandyt atrast kokiu tyreliu kurias vaikas valgytu kad ten nereiketu viesbucio maistu maitint

ir patiems profilaktiskai rekomenduojama pagerti, jei nevartojate alkoholio smile.gif
Atsakyti
Na nežinau, kiek važiavau į Egiptą, niekada nevartojau gėrimų su laipsniais ir niekada neturėjau problemų dėl pilvo. Aš manau, kad vis tik bėda yra ne nešvarume, o valgymo būde.

Visų pirma susilaikykite nuo salotų - geriau valgykite salotas, kurias pasidarote patys - yra atskirai paduodami agurkai, pomidorai ir pan. Venkite salotų su padažais. Antra ir griežta taisyklė - nepersirykite! Net ir namuose nemanau, kad Jūs valgote krūva salotų, vėliau krūva antrų ir dar vėliau krūva desertų. taip, aš suprantu, kad norisi tai daryti, ypač pirmas dienas - nes akys mato ir to ir to ir to, ir dedatės ir to ir to ir to, ir rezultate maistas susimaišo, ir gaunasi tikrai ne kas pilvui. Trečia taisyklė - atsargiai su vaisiais - jų norisi irgi daug, bet visi žino kad net ir lietuvoje prisivalgius per daug vaisių paleidžia vidurius. Beje, mažytė pastabėlė - viename žurnale Egipte skaičiau (šį žurnalą parsivežiau namo), kad JOKIU BŪDU negalima maišyti dynios (moliūgo) su kitu valgiu, iš karto garantuotos problemos su pilvu.

Šiaip jau aš bent jau darau taip - atėjęs į valgykla pereinu ir pasižūrau kas valgyti yra, ir tik tada stoju dėtis valgio. Žinau kad sunku susilaikyti, bet būtina, ypač 2-3 pirmas dienas, vėliau pripranta akys....

Aš manau, kad nebūtinas toks jau didelis sterilumas - tiesiog valgykite protingai, o ne lietuviškai.
Atsakyti
Udriau- pilnai pritariu mirksiukas.gif
mes ir Druskininku Eglej+ gerai pamixave sugebejom balioninius pilvus susiorganizuot biggrin.gif persistengimas ir neiprasti maisto derinukai savo daro.. ir be mikroorganizmu pagalbos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Udrius @ 2011 01 22, 10:31)
Na nežinau, kiek važiavau į Egiptą, niekada nevartojau gėrimų su laipsniais ir niekada neturėjau problemų dėl pilvo. Aš manau, kad vis tik bėda yra ne nešvarume, o valgymo būde.

Visų pirma susilaikykite nuo salotų - geriau valgykite salotas, kurias pasidarote patys - yra atskirai paduodami agurkai, pomidorai ir pan. Venkite salotų su padažais. Antra ir griežta taisyklė - nepersirykite! Net ir namuose nemanau, kad Jūs valgote krūva salotų, vėliau krūva antrų ir dar vėliau krūva desertų. taip, aš suprantu, kad norisi tai daryti, ypač pirmas dienas - nes akys mato ir to ir to ir to, ir dedatės ir to ir to ir to, ir rezultate maistas susimaišo, ir gaunasi tikrai ne kas pilvui. Trečia taisyklė - atsargiai su vaisiais - jų norisi irgi daug, bet visi žino kad net ir lietuvoje prisivalgius per daug vaisių paleidžia vidurius. Beje, mažytė pastabėlė - viename žurnale Egipte skaičiau (šį žurnalą parsivežiau namo), kad JOKIU BŪDU negalima maišyti dynios (moliūgo) su kitu valgiu, iš karto garantuotos problemos su pilvu.

Šiaip jau aš bent jau darau taip - atėjęs  į valgykla pereinu ir pasižūrau kas valgyti yra, ir tik tada stoju dėtis valgio. Žinau kad sunku susilaikyti, bet būtina, ypač 2-3 pirmas dienas, vėliau pripranta akys....

Aš manau, kad nebūtinas toks jau didelis sterilumas - tiesiog valgykite protingai, o ne lietuviškai.

na nepasakyciau kad persivalgau smile.gif
laikausi tokio mitybos principo kaip aprasete, bet jei kieno skrandis silpnesnis, tai ir bedos.
profilaktika niekam nepakenkenke ypac probiotikai cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Simutee @ 2011 01 21, 21:14)
Kai rinkomes viesbuti, kazkur prie atsiliepimu radau komentara, kad Hurgados oro uostas labai mazas ir ten tiek atskrendant tiek isskrendant del dideliu eiliu tenka praleisti daug laiko. Kiek tame yra tiesos?  rolleyes.gif

Tikra tiesa.

QUOTE(jodulis @ 2011 01 21, 21:29)
Taip eiles dideles  bet tik šestadieni ir sekmadieni o kitom denom nelabai dauk buna zmoniu. As stengiosi vykti kad butu ne iseigines dienos ,nes teko du katus vykti per iseigines tai dauk zmoniu ,bet gana greitai pralaidžia.Jei Lietuvoje butu tiek zmoniu tai gal lauktum kokia para . biggrin.gif Dabar stengiosi vykti  tik darbo dienomis.

Mes skridom antradienį, eilės buvo labai labai ilgos.

QUOTE(tindiriushka @ 2011 01 21, 23:34)
Dabar galvojau prasitęsti geruma Egipte, bet aplinkiniai pradėjo atkalbinėti, nes suviduriuosiu - bus nekas su pienu, o jei mažiukas pasigaus bakteriją bus dar baisiau.. nebežinau ką daryti

Tik jums spręsti. Mane irgi gąsdino... važiavau ir nėščia, du kartus maitinanti. Tuomet šiek tiek labiau pasisaugodavau... net dantis valiausi vandenuku iš butelio, stengiausi neprimaišyti įvairaus maisto ir viskas buvo thumbup.gif
QUOTE(lialiauskiene @ 2011 01 22, 10:02)
Tindriuska, jusu maziukas tikrai labai gi dar maziukas, o egipte bent paskutine diena tai susuka pilva, vartotant ten probiotikus.
nebent tie kas isgere 100gr tai reciau skundziasi, beto jei jau sugalvosite vaziuoti rekomenduoju veztis savo vandeni, nors aisku ir ten yra pirkti, bet visvien ramiau, kai savas, tikrai zinai kad jokiu baketriju nebus.

Buvau 8 kartus, niekada nesivežiau savo vandens ir pilvo nesuko ne tik man, bet ir niekam iš mūsų kompanijos (o jos visada būna pakankamai daug).
Aišku, garantijos čia nėra, bet susukti gali ir ne tik Egipte.
Tiesa, viešbutį stengiamės rinktis atsakingai... paskaitom atsiliepimus, išsiklausinėjam agentūroj... į 3 žv. Egipte aš niekada nevažiuočiau... ypač su vaikais.
Atsakyti
QUOTE(jodulis @ 2011 01 22, 09:11)
kokia 1 valanda o gal ir greiciau cia jau priklauso nuo visos grupes kaip zmones pereina kontrole.Kaip pildo dokumentus,as tai lektuve uzpildau viska tai aeruoste greitai pralekiu ,bet tada lauke reikia laukti ,ar autobuse kol visi susirenka.

gal galima plačiau apie dokumentus? ir apie autobusus? jie veža į skirtingus viešbučius? pagal ką orientuotis, skrendam su vaikais, tai norisi viską iš karto išsiaiškinti, kad nereikėtų "žioplinėti"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kitty: 22 sausio 2011 - 13:06
QUOTE(lialiauskiene @ 2011 01 22, 13:07)
na nepasakyciau kad persivalgau smile.gif
laikausi tokio mitybos principo kaip aprasete, bet jei kieno skrandis silpnesnis, tai ir bedos.
profilaktika niekam nepakenkenke ypac probiotikai  cool.gif

Šiaip tai nepatarčiau juokauti su tais visais vaistais ir probiotikais... Tikrai neverta...
Atsakyti
Kovo pradzioje su seima ruosiames i Egipta (pirma karta!) ir greiciausiai rinksimes Taba (del ispudingo krastovaizdzio ir galimybes pamatyti Jeruzale). Prisiskaiciau begales ispudziu is trip.advisor, apsisuko galva, nebezinau, kuri viesbuti rinktis... kaip tas Buridano asilas. Labai noretusi isgirsti Taboje buvusiu supermamu komentaru. Kas patiko/ne, apie viesbucius ir pan. Taip pat butu smagu pasibendrauti su tais, kurie ten ruosiasi, pasidalinti pasiruosimo kelionei rupesciais ir dziaugsmais:) Labai lauksiu jusu atsiliepimu!
Atsakyti
Atvyke i viesbuti kai norite geresnio kambario tiesiog idedate 10$ ar dar ir prasote?

QUOTE(lialiauskiene @ 2011 01 21, 22:48)
nusipirkom kelione, si kart nesinori moketi tezturui brangiau uz ekskursijas, buciau dekinga jei parasytumet kokia vietiniu  agentura hurgadoje arciau sea gul viesb.
aciu  4u.gif

Mes kovo 5 skrendame i si viesbuti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(jodulis @ 2011 01 22, 10:11)
as tai lektuve uzpildau viska tai aeruoste greitai pralekiu

Gal galetumete placiau- ka kokreciai reikia pildyti? ir is kur jau lektuve gauti tai, ka reikia uzpildyti oro uoste? smile.gif Aciu!
Atsakyti
QUOTE(Andraja @ 2011 01 22, 16:36)
Atvyke i viesbuti kai norite geresnio kambario tiesiog idedate 10$ ar dar ir prasote?
Mes kovo 5 skrendame i si viesbuti thumbup.gif

mes jau busime jame apsitryne nuo kovo 1 4u.gif jei ne paslaptis kiek sumokejote? blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Simutee @ 2011 01 22, 16:36)
Gal galetumete placiau- ka kokreciai reikia pildyti? ir is kur jau lektuve gauti tai, ka reikia uzpildyti oro uoste? smile.gif Aciu!

skrendant i turkija duodavo lektuve pildyti anketa, o skrendant i egipta oro uoste... tad nlb suprantu, kad galejote buti uzsipildziusi isanksto. geriausiu atveju, galima tik tusinuka pasiruosti, kad stovint eileje uzpildyti anketa smile.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(lialiauskiene @ 2011 01 22, 17:01)
mes jau busime jame apsitryne nuo kovo 1  4u.gif  jei ne paslaptis kiek sumokejote? blush2.gif

10n. HB 4338,78Lt 2 suaugusiems. Nuolaida truputi is agenturos gavom,bet siandien Novaturo puslapyje pamaciau, kad pigiau dabar doh.gif
Atsakyti