Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(gotte @ 2011 01 19, 19:33)

tai ar šiuo atveju vis tiek sakoma CENTRUOTA? Ir kas tuomet yra centruota? g.gif

Oi, trinu rankom, kaip džiaugiuosi dėl tokio diskusijos posūkio. Aš kaip suprantu, tai centruota mano foto dėl mažojo vaiko buvimo centre. Nesvarbu kad antras šone, bet mažo veidukas lyg centre?
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2011 01 19, 11:28)
green_tea, grynai techniskai - jei nori skaidraus ledo, pavirk vandeni puode 5-10min, atvesink ir uzsaldyk. Isnyks istirpusios dujos ir gausi +- skaidru leda, aisku jei to sieki smile.gif

geras. nezinojau sito. man toboleja tavo tulpes. pirmos visai nepatiko, o va sita, leduke, kazhkas idomaus, nors "skaudziai" ziurisi, is pradziu maniau brashke ten, skaniai taip, po to, ziuriu, tulpe. gal formata imciau kvadrata. as megstu tulpes fotkint, daug nebandziau, pasiziurek cia keli variantai, kaip dariau as, nzn kodel bet man limpa
http://www.flickr.co...N07/4570720574/
http://www.flickr.co...N07/4570622405/
http://www.flickr.co...N07/5370509232/
http://www.flickr.co...N07/5369901219/
very simple, bet man patinka idomesnis pateikimas. gal kiek pades, kokiu minciu atrasi 4u.gif
QUOTE(Yvette @ 2011 01 19, 11:45)
neįsisprauskit su terminais atlikimo. Neskubėkit niekur. Imkit tiek laiko, kiek reikia. Svarbu suruošit jums patinkantį variantą. Bent jau aš taip galvoju

bet ir "nedarykim" du menesius blush2.gif pati nepasizymiu "greitumu", bet stengsiuos atlikti per 2sav smile.gif
QUOTE(rarity @ 2011 01 19, 13:42)
Pilnatis šiandien, tai daug ką paaiškina wink.gif

pas mus visada cia - tik pilnatis, tai prasideda santykiu aishkinimasis lotuliukas.gif
QUOTE(Refresh @ 2011 01 19, 14:06)
Beje.... Čia mačiau kažkas rašė, "nededu savo foto, nes nenoriu labai užteršt eterio". Nu o kam skirta ši tema? Kaip išmokti, jei niekam nerodai ir niekas tavo darbo neįvertina?

oi skaitai mano mintis, pati buciau dejus daugiau, bet tas eterio tershimas veda is proto. man patiko, kai anksciau kiekviename psl bent po foto, o dabar plepalai plepalai, darbai mazhai, arba visi kudroje, efoto (kur as pvz nesedziu). o gaila.
ei, draugai, TERSHKIM ETERI, ka! thumbup.gif
Atsakyti
Hm...bet man Laukines fotke visai necentruota...jeigu imti pagrindinius veikėjus, tai jie šoniau randasi....centruota tai man pačiam centre ar beveik centre, o čia jei išbraižysim linija, tai matosi, kad vaikai ne centre  g.gif be to duota vietos lovos tolumai... g.gif
tai ar šiuo atveju vis tiek sakoma CENTRUOTA? Ir kas tuomet yra centruota? g.gif

aš va pritaru šiam pasisakymui... nes jei toje foto mažiuką trauktum į šoną, tai dičkis visai iškristų... g.gif kaip tada?

Papildyta:
QUOTE(Maggie @ 2011 01 19, 19:37)

sutinku... norėčiau matyti daugiau čia foto ax.gif
Atsakyti
Hm...bet man Laukines fotke visai necentruota...jeigu imti pagrindinius veikėjus, tai jie šoniau randasi....centruota tai man pačiam centre ar beveik centre, o čia jei išbraižysim linija, tai matosi, kad vaikai ne centre  g.gif be to duota vietos lovos tolumai... g.gif

o tai kur "pagr veikejo" akys?
man asmeniskai ta foto visa prasideda nuo centro ir eina i kaire
Atsakyti
QUOTE(antajo @ 2011 01 19, 19:41)
o tai kur "pagr veikejo" akys?
man asmeniskai ta foto visa prasideda nuo centro ir eina i kaire

o kaip tada reikėtų kadruoti? dar čiut čiut į kairę? bet dingtų kojos vyresnėlio... ar atsitraukt atgal reikėjo? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(paprasta @ 2011 01 19, 19:43)
o kaip tada reikėtų kadruoti? dar čiut čiut į kairę? bet dingtų kojos vyresnėlio... ar atsitraukt atgal reikėjo? ax.gif

as buciau is desniau emus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(paprasta @ 2011 01 19, 19:43)

Kaip su[prantu, esmė, kad klaidingai jau nufotkinta, todėl nelabai ką čia bepakeisi, reikėjo matyt galvoti fotkinant. Ane?

Ir dar turbūt klaida, kad vaizdas eina iš dešinės į kairę, nors turėtų eit atvirkščiai? Taip?
Atsakyti
o dabar iskilo klausimas 4u.gif jei daleiskim apkarpau foto (nu nedaug ale vistiek biski nusikerpa biggrin.gif ) ,nu jis gaunas visai kitokios formos , tai kaip padaryt tokia forma kokia buvo pries tai , eit i image size ir kokius numerius surasyt , kad gautusi g.gif

ir dar apie raw , pas mane yra raw ir yra s raw , aisku ju dydziai skiriasi , nes skaiciau raw yra mazdaug A4 ir daugiau , o s raw iki A3 A4 formato , bet va drauge fotkinau nu ir dares foto ir jei sake labai apkarpe foto g.gif tai tada reiskia kad geriau fotkint s raw , kad neapkarpytu g.gif
nzn ar aiskiai sumakulinau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(antajo @ 2011 01 19, 19:44)
as buciau is desniau emus smile.gif

kaip kad įstrižai gautųsi? nes va ir pati galvoju, kad sukadruot, kai fotografuoji kelis žmones doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2011 01 19, 19:37)

kai anksciau kiekviename psl bent po foto, o dabar plepalai plepalai, darbai mazhai, arba visi kudroje, efoto (kur as pvz nesedziu). o gaila.

O kur tavo foto? lens.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(paprasta @ 2011 01 19, 19:45)
kaip kad įstrižai gautųsi? nes va ir pati galvoju, kad sukadruot, kai fotografuoji kelis žmones  doh.gif

as taip buciau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(antajo @ 2011 01 19, 19:48)
as taip buciau smile.gif

supratau- reiks pabandyti smile.gif
Atsakyti