Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Lora27 @ 2011 01 19, 10:03)
Šiandien gaudžiau baltą natūraliam apšvietime. Kol viską susiruošiau - apsnigo mano objektą  ax.gif  Na, kaip jums?..  Ar vazelė ne per daug mėlynuoja? blush2.gif

Labai patiko, kad apsnigo, gražus ND 4u.gif Patarimas - šiek tiek dar šviesinti galima smile.gif
Kada sulauksim tavo meninių darbų??? mirksiukas.gif

QUOTE(Zirzilja @ 2011 01 19, 10:29)
kaip gaila, kad tik savo pozicija suprantat smile.gif kaip pati raset, kad neturit laiko, taip ir kiti, neturi laiko ir nespeja visko sukomentuoti, o daugiau komentaru visgi sulaukia senbuviai...
kaip jau rase, jusu namu darbai tikrai labai grazus rolleyes.gif

Nu kas per nesąmonė smile.gif Pvz. mano perlai sulaukė tik Rarity komentaro lotuliukas.gif Nu ir kas??? tongue.gif Ir kiti darbai nevisada sulaukia vertinimų, ir aš dėl to nemirštu biggrin.gif
p.s. Refresh, fotografuok ir kelk čia, kas galės pakomentuos, mažiau kreipk dėmesio į pašalines, ne temines diskusijas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Alexso @ 2011 01 19, 18:57)
Labai patiko, kad apsnigo, gražus ND 4u.gif Patarimas - šiek tiek dar šviesinti galima  smile.gif
Kada sulauksim tavo meninių darbų??? mirksiukas.gif
Nu kas per nesąmonė  smile.gif Pvz. mano perlai sulaukė tik Rarity komentaro  lotuliukas.gif Nu ir kas??? tongue.gif Ir kiti darbai nevisada sulaukia vertinimų, ir aš dėl to nemirštu  biggrin.gif
p.s. Refresh, fotografuok ir kelk čia, kas galės pakomentuos, mažiau kreipk dėmesio į pašalines, ne temines diskusijas  mirksiukas.gif

na su komentavimu yra tokie dalykai.. nzn kaip kikiem, kalbu asmeniskai smile.gif
as dazniausia komentuoju portretus, nes manau tai mano stiprioji puse.. ka zinau, galiu pasidalint su kitais..
jeigu ir neportretine nuotrauka uzkabino ir matau kaip daryciau as - pakomentuoju smile.gif

bet naujokai - jus maziau skuskites, o daugiau foto kelkit - tada ir komentaru daugiau sulauksit smile.gif

beja, pagaliau idejau i sm grupe koliaza smile.gif cia pirmas variantas.. gimes labai spontaniskai, kai ruosiau darba visai kitam reikalui smile.gif ta pagr tureciau atlikt savaitgaly ax.gif
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2011 01 19, 18:38)
ha ha ha... jei šūda sumali, gali pasiteisint maždaug biggrin.gif nu super tada  lotuliukas.gif

Į raukšlę neatkreipiau dėmėsio...aišku, geriau jos nebūtų, bet man nemaišo jinai siaubingai g.gif

Aiškiai, naudokis proga, po to jau skalbs rūrą už nusišnekėjimus biggrin.gif

Nebaisiai, tik man užkliuvo smile.gif

QUOTE(antajo @ 2011 01 19, 19:04)
na su komentavimu yra tokie dalykai..

Labai pritariu. Aš irgi pakomentuoju tik tada kai turiu ką pasakyti arba jei kiti dar nepasakė to, ką aš irgi galvoju... Nematau prasmės atkartot kažkieno nuomonę arba daugumos darbų aš dar nepajėgi komentuoti...

O dėl Jūsų/Tavo (nžn ar labai sena esat, o aš į senus žmones kreipiuosi Jūs, su pagarba, tskant), tai norėjau paklausti, (man koliažas labai patiko), bet kadangi bandau užgilinti "išdegimo" žinias, tai ar ten kur atverstas šiek tiek knygos lapas, foto skaitosi išdegusi?
Arba tarkim šioje mano foto, lovatiesė dega?
user posted image

Nes kiek stebėjau kai kurių komentarus dėl "degančios" foto, kartais man atrodo tikrai va šita dega, bet niekas nepamini to, arba man neatrodo kad dega, kaip čia buvusio vaiko marškinukai, o va fotolama berods pasakė kad dega.. Tai bandau suprast... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 01 19, 19:17)

O dėl Jūsų/Tavo (nžn ar labai sena esat, o aš į senus žmones kreipiuosi Jūs, su pagarba, tskant), tai norėjau paklausti, (man koliažas labai patiko), bet kadangi bandau užgilinti "išdegimo" žinias, tai ar ten kur atverstas šiek tiek knygos lapas, foto skaitosi išdegusi?

lotuliukas.gif
Atsakyti

Arba tarkim šioje mano foto, lovatiesė dega?
user posted image

Nes kiek stebėjau kai kurių komentarus dėl "degančios" foto, kartais man atrodo tikrai va šita dega, bet niekas nepamini to, arba man neatrodo kad dega, kaip čia buvusio vaiko marškinukai, o va fotolama berods pasakė kad dega.. Tai bandau suprast... g.gif

biggrin.gif biggrin.gif as "niolike" likau prei daug metu taip kad drasiai kreipkis tu biggrin.gif biggrin.gif
del isdegimu - mano foto tai jo, kampas knygos isdeges smile.gif

matai, pvz kaip as vertinu isdegimus - nesakau, kad yra teisingas vertinimas anaiptol! bet jeigu man netrukdo jis tai man ok.. pvz tavo foto man jei netrukdo visai. labiau kreipciau demesi i centravima ir traukciau is vidurio biggrin.gif
Atsakyti
Skubu rašyti. Buvo dvi rodos foto horizontalios. Kas klausė, siūliau nekarpyti, nes man atrodė foto tokia nekarpoma. Bet jūs nuspręskit kaip daryti, kad nesusipratimų nebūtų.

Paskui pakomentuosiu foto, dabar reik kitką nudirbti.

p.s. man kokios matematikos reik pasimokinti. Eikit sau kaip susikvailinau. Gi taip ten paprasta turėtų būti, kai Cheles parašė ir Forgete, o man pačiai niekaip nedaėjo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2011 01 19, 19:19)

Baik kikent mad.gif

QUOTE(antajo @ 2011 01 19, 19:23)
biggrin.gif  biggrin.gif as "niolike" likau prei daug metu taip kad drasiai kreipkis tu biggrin.gif biggrin.gif
del isdegimu - mano foto tai jo, kampas knygos isdeges smile.gif

matai, pvz kaip as vertinu isdegimus - nesakau, kad yra teisingas vertinimas anaiptol! bet jeigu man netrukdo jis tai man ok.. pvz tavo foto man jei netrukdo visai. labiau kreipciau demesi i centravima ir traukciau is vidurio biggrin.gif

-nu jei prieš daug metų, tada gerai, Tu. biggrin.gif

-vadinasi ir Tavo ir mano YRA išdegę, jei nesiplėst geri tai ar blogi degimai, bet jie YRA?

-su tuo centravimu aš nžn kas man darosi. Nemoku aš tos kompozicijos, nesuprantu. Ar kad fokusuoju pirštukais (sukinėju ratuku fokuso tašką aparate) nu nepasitikiu kitokiu fokusavimu, vis bijau taip sugadint rezultatą, ar kad apie kompoziciją nieko neišmanau, nu nesigauna man.
SOS, gal dar kas turite kokios literatūros? Nesuprantu kur tie vaikai tokio tipo foto turi būt, kad būtų gerai sudėlioti. unsure.gif

Jei karpyt (čia nekarpyta berods foto), tai kerpasi koja vyresnio vaiko, jei kirpt tuo teisingu 2x3 ar 3x2 formatu. Nu ir ką? Kaip reikėjo daryt šioje situacijoj, kaip buvo galima kadruot kad būtų įdomiau? Visgi gal gerai kad įdėjau, jaučiu, kad išpešiu reikiamos ir naudingos info...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laukine25: 19 sausio 2011 - 19:30

oi, as tai i isdegimus neziuriu kaip i kazkoki minusa ir juos labai retai pastebiu smile.gif jei ten kazkoks pagr veikejas isdeges, nu tai tada negerai.. bet kazkokie pasaliniai daiktai.. negi ne dzin smile.gif pvz, tose mano foto su arkliu, gi ten juodai sniegas ideges. ir man visai nemaiso, man net grazu biggrin.gif

nors gal yra kokia taisykle, kad kuo maziau isdege, tuo geriau..
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 01 19, 19:27)
1. -vadinasi ir Tavo ir mano YRA išdegę, jei nesiplėst geri tai ar blogi degimai, bet jie YRA?

2. -su tuo centravimu aš nžn kas man darosi. Nemoku aš tos kompozicijos, nesuprantu. Ar kad fokusuoju pirštukais (sukinėju ratuku fokuso tašką aparate) nu nepasitikiu kitokiu fokusavimu, vis bijau taip sugadint rezultatą, ar kad apie kompoziciją nieko neišmanau, nu nesigauna man.
SOS, gal dar kas turite kokios literatūros? Nesuprantu kur tie vaikai tokio tipo foto turi būt, kad būtų gerai sudėlioti. unsure.gif

1. yra smile.gif

2. tiesiog apie kompocizija pasiskaityk.. istrizaine, trecdaliu taisykles ..

Atsakyti
QUOTE(antajo @ 2011 01 19, 18:47)
Gotte, labai centruota viskas smile.gif

aha, su tuo man reik padirbėt, sutinku ax.gif

Man gal tarsi "degtų" paklodė priekyje, bet kadangi jos plotas nedickas, tai man nemaišo...šiaip aš mąstau, kad dega tada, kai akį rėžia tas baltumas mirksiukas.gif

O tavo baltumas bent jau man niekur nieko neraižo g.gif

Tai tokis mano supratimas apie gaisrus g.gif
Atsakyti
Ačiū, moterėlės. Taip ir aš apie išdegimus galvoju, kad viskas kas nemaišo yra gerai. Bet tik norėjau iš vis suprast kas YRA tas išdegimas. Dabar jau aišku lyg.
Nu apie kompoziciją tas įstrižaines dar skaitysiu šiandien kai vaikai miegos, negaliu susikaupt kai chaosas namie, nieko nesuprantu ką skaitau... Uf, nervuoja. Pirma karpiau, dabar centruoju. Kaži kas toliau? biggrin.gif
Atsakyti
Hm...bet man Laukines fotke visai necentruota...jeigu imti pagrindinius veikėjus, tai jie šoniau randasi....centruota tai man pačiam centre ar beveik centre, o čia jei išbraižysim linija, tai matosi, kad vaikai ne centre g.gif be to duota vietos lovos tolumai... g.gif
tai ar šiuo atveju vis tiek sakoma CENTRUOTA? Ir kas tuomet yra centruota? g.gif
Atsakyti