Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(green_tea @ 2011 01 24, 13:38)
Ačiū už komentarą 4u.gif

Turiu ir apkarpytą variantą:

man šita geriau žiūris blush2.gif , nes anoj per daug visko (tokiai minimalistei kaip aš lotuliukas.gif )
nu išduokit, kokiu būdu fotkes į koliažus dėliojat? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo joreta: 24 sausio 2011 - 14:07
QUOTE(joreta @ 2011 01 24, 14:06)
man šita geriau žiūris  blush2.gif , nes anoj per daug visko (tokiai minimalistei kaip aš  lotuliukas.gif )
nu išduokit, kokiu būdu fotkes į koliažus dėliojat?  g.gif

Aš tai baisiai primityviai su photoscape programa ax.gif Tiesa sakant net nežinau, ar su LightRoom tai padaryti galima g.gif
Atsakyti
Sveiki,
atskubu su ND2.

user posted image
f5/ISO 200

user posted image
f8/ISO 400

user posted image
f11/ISO 640
Atsakyti
Sveikučiai,
peržiūrėjau keletą puslapiukų, patiko antroji airv auto, tikrai išraiškinga smile.gif
Na ,manyčiau, nereiktų taip jautriai reaguot į Laukinės komentarą (taip, gal ir tiesmukai), bet aš tą 'kaip tarybinė virėja ' suprasčiau , kad vis dėlto žmoguj sukilo jausmai , ji juos įvardijo, gal tai reiškia- matau nuovargį, ilgesį, jautrumą..., o ne tik- ' na gal ir nieko, graži panelė...' Airv pati žino , kiek sugeba, jei ji tuo darbu užtikrinta- kalbėk, ką nori, ji jausis tvirtai smile.gif
viktorija.a, atliekant tą 2 nd, tai gal foną reiktų margesnį pasirinkt 4u.gif Oką supratai, sužinojai naujo, atlikus šį ND ?4u.gif
Atsakyti
Kažin ar geras šitas mano 5 ND su dirbtiniu apšvietimu? unsure.gif Su natūraliu, tai palaiminot jau, o šitas?

user posted image

Custom ----> Auto ----> Debesėlis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Refresh: 24 sausio 2011 - 15:12
QUOTE(Refresh @ 2011 01 24, 16:09)
Kažin ar geras šitas mano 5 ND su dirbtiniu apšvietimu? unsure.gif Su natūraliu, tai palaiminot jau, o šitas?

o kurioj foto koks nustatymas? customs turi buti baltas
Atsakyti
Ot velnias, pati pasimečiau tarp tų nustatymų. Vidurinis yra auto. Ar galiu per PS kaip nors pažiūrėt kur kuris nustatymas? doh.gif

Man atrodo taip :

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Refresh: 24 sausio 2011 - 15:12
QUOTE(Refresh @ 2011 01 24, 16:11)
Ot velnias, pati pasimečiau tarp tų nustatymų. Vidurinis yra auto. Ar galiu per PS kaip nors pažiūrėt kur kuris nustatymas? doh.gif

jeigu turi dar keikviena foto atskirai tai galima, rodo per info, o jeigu sudejus i koliaza, ir neissaugojus,tai tada nezinau
Papildyta:
QUOTE(Refresh @ 2011 01 24, 16:11)

Man atrodo taip :

jeigu taip, tai tada gerai, uzskaitau rolleyes.gif
Atsakyti
Refresh ND ok, o del kaktuso tai as gal buciau kokia tekila fotkinus, ar kazkaip taip. nes dabar kaktusas kaktusuotas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2011 01 24, 15:17)
Refresh ND ok, o del kaktuso tai as gal buciau kokia tekila fotkinus, ar kazkaip taip. nes dabar kaktusas kaktusuotas smile.gif

Apie tekilą net minties tokios neturėjau, bet turiu dar vieną mintį, kad kaktusas kaktusiuotas nebūtų. Jei bus laiko padarysiu dar vieną.
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2011 01 24, 15:17)

o neeee biggrin.gif biggrin.gif mano mintis paviešinai smile.gif aš su kaktusu geriausiai tekilą įsivaizdavau, tą ir bandysiu įgyvendint prie pirmosios savo foto ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mamagute @ 2011 01 24, 15:57)
viktorija.a, atliekant tą 2 nd, tai gal foną reiktų margesnį pasirinkt 4u.gif Oką supratai, sužinojai naujo, atlikus šį ND ?4u.gif

Mamagute, galvojau apie margesnį foną, bet pažiūrėjau, kad prie užduočių apie tai parašyta tik prie trečios (atrodo). Tai nusprendžiau daryti taip, kad nuotrauka gražiau atrodytų... Nors aišku, ND svarbu ne grožis... smile.gif

O išmokau išties nemažai. Jei trumpai, tai pvz., kad kuo atviresnė diafragma, tuo šviesesnė nuotrauka ir tuo mažesnė ryškumo zona (aišku nuotraukose su margu fonu tau matytųsi geriau). Dar kad kuo didesnis ISO, tuo nuotrauka šviesesnė, bet ir triukšmo daugiau. Paskaitinėjau apie išlaikymą, ekspoziciją ir aišku sužinojau kaip visą tai reguliuoti savo fotoaparate smile.gif
Atsakyti