Gal pabandysiu sukonkretinti savo užklausą.... Ką mano apie šiuos fotoaparatus? Kuris iš jų labiau verta dėmesio? O gal iš vis geriau pigus veidrodinis ar geriau brangesnis skaitmeninis?
http://www.fotohobis...em.php?id=4,114
http://www.fotoapara...-a290_ _18-55mm
Labai prašau Jūsų pagalbos
Kažkas išėjo ir paliko kažką tuščią
... + green_tea
Na, kaip šitos:
Laukine25 na tos plastmasines braskes, tai labai nesiziuri Yra juk gyvu pardej
Yvette liuks koliazas
Yvette liuks koliazas
QUOTE(nereiksminga @ 2011 01 23, 15:47)
Gal pabandysiu sukonkretinti savo užklausą.... Ką mano apie šiuos fotoaparatus? Kuris iš jų labiau verta dėmesio? O gal iš vis geriau pigus veidrodinis ar geriau brangesnis skaitmeninis?
na veidrodinis ir leika veidrodiniu.. ypac jeigu noris ismokt gerai fotkint
apie sony nzn, bet canon eos 1000 tai manau geras fotoaparatas pradziai.. objektivas nelabai.. bet pirmai pradziai uzteks
Yvette, fainai!!
Green:tea, nelabai supratau
Laukine, nu tos braskes tokios dirbtinos ir sintetines, kad visai netraukia manes
Jūs ne į braškes žiūrėkit O kaip sudėliojau daiktus foto? Va kaip ta kapinė? Čiuožia važiuoja? Nes pienas butely stovi vietoj, o foto pasukta... Bijau aš tų kompozicijų, negaliu
QUOTE(green_tea @ 2011 01 23, 17:05)
nelabai supratau tesinio, rysi matau tik spalvose -geltona zalia raudona
Papildyta:
QUOTE(nereiksminga @ 2011 01 23, 16:47)
as imciau ta canon, bet dar geriau, paziureciau gal koki naudota
QUOTE(Laukine25 @ 2011 01 23, 17:49)
Jūs ne į braškes žiūrėkit O kaip sudėliojau daiktus foto? Va kaip ta kapinė? Čiuožia važiuoja? Nes pienas butely stovi vietoj, o foto pasukta... Bijau aš tų kompozicijų, negaliu
tai kad taip nesakei is pradziu . Siaip tai apsviesta labai blogai, highlightai labai buitiski, negrazus. O ziurint vien kompozicija nu kazinau, gal ir gerai, bet kaip sakant kazkur skaiciau fraze - "there are no rules for good photographs, there are only good photographs". Taip kad idek "the best what you can" ir tada ziuresim aisku tai nebus guru atsakymas, bet vis kazkas.
QUOTE(antajo @ 2011 01 23, 16:39)
Yvette, fainai!!
Laukine, nu tos braskes tokios dirbtinos ir sintetines, kad visai netraukia manes
Turbūt kiek per giliai aš čia užgriebiau ir per daug simbolių pridėjau Pagrindinė idėja - emigracija: kažkas (basos lietuvių pėdos) išėjo ir paliko kažką (Lietuvą ir jos indus) tuščią. Plačiau gal kiek vėliau papasakosiu, jei kam įdomu bus
QUOTE(Laukine25 @ 2011 01 23, 16:49)
Braškes rodai, tai į braškes ir žiūrim Man tai čiuožia važiuoja
QUOTE(robobebras @ 2011 01 23, 17:13)
tai kad taip nesakei is pradziu .
Nu va.. Aš va to sudėliojimo kadre nelabai ir moku.. Pabandžiau šiandien fokusuot ir tada kadruoti, lyg susifokusavo kur norėjau. Bet iš esmės, bijojau to pasukimo, o ta kur nepasukta ar nėr vėl kažkaip sucentruota per daug. Kiek skaitau, visur rekomenduojama taip daiktus fotkint, kaip kasdien jų nematome. Bet va baidaus kažkaip pasukinėt, kad vėl nepradėtų važiuot kaip nors Ištiesų, tai pamačiau kažkur internete belandžiodama panašią foto ir bandžiau pati atkartoti.. Tikrų neturėjau braškių, tai tokias paėmiau...
Va gerai sakai apie šviesą.. Apie ją aš iš vis šiuo kartu pamiršau galvot- tik apie sudėliojimą daiktų kadre. Uff... nelengva
Papildyta:
QUOTE(green_tea @ 2011 01 23, 17:16)
Man tai čiuožia važiuoja
Nu va, apie tai ir kalbėjau Vadinas vėl blogai.
O gal dar kas be pastabų patarimą kokį, kaip tada geriau reikėjo dėliot? Supratau jau kad vėl negerai, bet kaip tada buvo geriau galima išspręsti.
Aš gal nusišnekėsiu, bet va kilo tokia mintis. Kaži ar įmanoma būtų internetu tokią pamoką pravest: tarkim aš parodau kelis daiktus: nu pvz butelis su pienu, batonas ir stikline? Nu tarkim, ane?
Turiu tarikim tokį rusvą foną. O va labiau pažengusieji patartų kaip gražiai sudėliot, o aš pabandau nufotkint ir rodau kas gavosi?
Jaučiu sudėtinga būtų paaiškinti/suprasti ane? Nu bet pagalvojau gal verta būtų šitaip pabandyt?
Smagu, kad patiko atspindžio nuotrauka
Nebuvau dėl jos tikrai. Kartais toks jausmas puola, jog per dideles nesąmones darau
Man labai graži. Šerkšnas toks paslaptingas čia...toks jausmas, kad ramu, tylu, tyra...ir tuoj tuoj bus kažkas tokio kas sudrebins Puikus darbas, daug minčių sukėlė.
Oj net nežinau Laukiu tobulos auto nuotraukos.
Pirmoje man užtektų tik prakartėlės ir paveikslo. Dabar perpildyta nuotrauka daiktais. Ir tada dešinės norėtųsi, kad visa prakartėlė tilptų.
Antra nepatinka. Tamsi labai. Kalėdoms švelniasnio JB norėtųsi.
Jau matau, išsisaugojau - ačiū
Pirmoj vėl aš su centravimu...patraukčiau kairiau ir fono palankesnio ieškočiau, norėtųsi kad krentantis sniegelis matytųsi, pusnynai kokie...
Antroj objektą iš arčiau imčiau, kad išryškėtų sniegas ant nendrės.
Labai netikėtai. Puikus koliažas.
Nebuvau dėl jos tikrai. Kartais toks jausmas puola, jog per dideles nesąmones darau
QUOTE(laurx @ 2011 01 22, 15:53)
Man labai graži. Šerkšnas toks paslaptingas čia...toks jausmas, kad ramu, tylu, tyra...ir tuoj tuoj bus kažkas tokio kas sudrebins Puikus darbas, daug minčių sukėlė.
QUOTE(Tiny @ 2011 01 22, 16:07)
Kada avatara pasikeisi? Netinka prie tavo foto jis Ir visai taves neatspindi
Oj net nežinau Laukiu tobulos auto nuotraukos.
QUOTE(Maggie @ 2011 01 22, 17:26)
Paveluotos "Kaledos tai man ..."
turiu "spalvingesni" varianta. bet man netrukdo pamazhintas saturation, o Jums? ar per blankios spalvos?
nezinau kuom, bet si tokia paprastute man labai patinka.
turiu "spalvingesni" varianta. bet man netrukdo pamazhintas saturation, o Jums? ar per blankios spalvos?
nezinau kuom, bet si tokia paprastute man labai patinka.
Pirmoje man užtektų tik prakartėlės ir paveikslo. Dabar perpildyta nuotrauka daiktais. Ir tada dešinės norėtųsi, kad visa prakartėlė tilptų.
Antra nepatinka. Tamsi labai. Kalėdoms švelniasnio JB norėtųsi.
QUOTE(eurikaite @ 2011 01 22, 17:26)
ne ne yra , jei tu mano drauguose turi matyt
Jau matau, išsisaugojau - ačiū
QUOTE(joreta @ 2011 01 22, 23:51)
Labutis,
Šnd fotkinau saviškius, nes davėmės po sniegus
nžn, kaip pavyko, taigi rodaus savo buitiakus:
o čia iš serijos abstrakcijos
dar kelias įmečiau į savo flickr
P.S. koliažiuką irgi sukurpiau vieną, bet dar nesirodysiu - lauksiu saulės, gal kita versija pačiai patiks labiau
Šnd fotkinau saviškius, nes davėmės po sniegus
nžn, kaip pavyko, taigi rodaus savo buitiakus:
o čia iš serijos abstrakcijos
dar kelias įmečiau į savo flickr
P.S. koliažiuką irgi sukurpiau vieną, bet dar nesirodysiu - lauksiu saulės, gal kita versija pačiai patiks labiau
Pirmoj vėl aš su centravimu...patraukčiau kairiau ir fono palankesnio ieškočiau, norėtųsi kad krentantis sniegelis matytųsi, pusnynai kokie...
Antroj objektą iš arčiau imčiau, kad išryškėtų sniegas ant nendrės.
QUOTE(Yvette @ 2011 01 23, 12:35)
Labai netikėtai. Puikus koliažas.
Yvette, puikiai
QUOTE(Laukine25 @ 2011 01 23, 17:24)
Aš gal nusišnekėsiu, bet va kilo tokia mintis. Kaži ar įmanoma būtų internetu tokią pamoką pravest: tarkim aš parodau kelis daiktus: nu pvz butelis su pienu, batonas ir stikline? Nu tarkim, ane?
Turiu tarikim tokį rusvą foną. O va labiau pažengusieji patartų kaip gražiai sudėliot, o aš pabandau nufotkint ir rodau kas gavosi?
Jaučiu sudėtinga būtų paaiškinti/suprasti ane? Nu bet pagalvojau gal verta būtų šitaip pabandyt?
mes kažkada turėjom kompozicijos pamoką- skaitėm teoriją , po to visos fotkinom ir rašėm kokiomis taisyklėmis remiantis, tada komentavom. Manau, galima būtų pakartoti, tik, kiek pamenu, su teorija nelabai nori draugauti, tai nežinau ar tiks