Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Gal pabandysiu sukonkretinti savo užklausą.... Ką mano apie šiuos fotoaparatus? Kuris iš jų labiau verta dėmesio? O gal iš vis geriau pigus veidrodinis ar geriau brangesnis skaitmeninis?
http://www.fotohobis...em.php?id=4,114
http://www.fotoapara...-a290_ _18-55mm
Labai prašau Jūsų pagalbos smile.gif
Atsakyti
user posted image

Kažkas išėjo ir paliko kažką tuščią

... + green_tea
Atsakyti
Na, kaip šitos:

user posted image

user posted image
Atsakyti
Laukine25 na tos plastmasines braskes, tai labai nesiziuri schmoll.gif Yra juk gyvu pardej smile.gif

Yvette liuks koliazas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(nereiksminga @ 2011 01 23, 15:47)
Gal pabandysiu sukonkretinti savo užklausą.... Ką mano apie šiuos fotoaparatus? Kuris iš jų labiau verta dėmesio? O gal iš vis geriau pigus veidrodinis ar geriau brangesnis skaitmeninis?
http://www.fotohobis...em.php?id=4,114
http://www.fotoapara...-a290_ _18-55mm
Labai prašau Jūsų pagalbos smile.gif

na veidrodinis ir leika veidrodiniu.. ypac jeigu noris ismokt gerai fotkint smile.gif
apie sony nzn, bet canon eos 1000 tai manau geras fotoaparatas pradziai.. objektivas nelabai.. bet pirmai pradziai uzteks smile.gif

Yvette, fainai!! bigsmile.gif
Green:tea, nelabai supratau blush2.gif
Laukine, nu tos braskes tokios dirbtinos ir sintetines, kad visai netraukia manes smile.gif
Atsakyti
Jūs ne į braškes žiūrėkit smile.gif O kaip sudėliojau daiktus foto? Va kaip ta kapinė? Čiuožia važiuoja? Nes pienas butely stovi vietoj, o foto pasukta... Bijau aš tų kompozicijų, negaliu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(green_tea @ 2011 01 23, 17:05)

Kažkas išėjo ir paliko kažką tuščią

... + green_tea

g.gif nelabai supratau tesinio, rysi matau tik spalvose -geltona zalia raudona

Papildyta:
QUOTE(nereiksminga @ 2011 01 23, 16:47)

as imciau ta canon, bet dar geriau, paziureciau gal koki naudota g.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 01 23, 17:49)
Jūs ne į braškes žiūrėkit smile.gif O kaip sudėliojau daiktus foto? Va kaip ta kapinė? Čiuožia važiuoja? Nes pienas butely stovi vietoj, o foto pasukta... Bijau aš tų kompozicijų, negaliu  doh.gif

tai kad taip nesakei is pradziu smile.gif. Siaip tai apsviesta labai blogai, highlightai labai buitiski, negrazus. O ziurint vien kompozicija nu kazinau, gal ir gerai, bet kaip sakant kazkur skaiciau fraze - "there are no rules for good photographs, there are only good photographs". Taip kad idek "the best what you can" ir tada ziuresim smile.gif aisku tai nebus guru atsakymas, bet vis kazkas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo robobebras: 23 sausio 2011 - 17:13
QUOTE(antajo @ 2011 01 23, 16:39)
Yvette, fainai!!  bigsmile.gif
Green:tea, nelabai supratau  blush2.gif
Laukine, nu tos braskes tokios dirbtinos ir sintetines, kad visai netraukia manes smile.gif

Turbūt kiek per giliai aš čia užgriebiau ir per daug simbolių pridėjau blush2.gif Pagrindinė idėja - emigracija: kažkas (basos lietuvių pėdos) išėjo ir paliko kažką (Lietuvą ir jos indus) tuščią. Plačiau gal kiek vėliau papasakosiu, jei kam įdomu bus blush2.gif

QUOTE(Laukine25 @ 2011 01 23, 16:49)
Jūs ne į braškes žiūrėkit smile.gif O kaip sudėliojau daiktus foto? Va kaip ta kapinė? Čiuožia važiuoja? Nes pienas butely stovi vietoj, o foto pasukta... Bijau aš tų kompozicijų, negaliu  doh.gif

Braškes rodai, tai į braškes ir žiūrim mirksiukas.gif Man tai čiuožia važiuoja blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo green_tea: 23 sausio 2011 - 17:18
QUOTE(robobebras @ 2011 01 23, 17:13)
tai kad taip nesakei is pradziu smile.gif.

Nu va.. Aš va to sudėliojimo kadre nelabai ir moku.. Pabandžiau šiandien fokusuot ir tada kadruoti, lyg susifokusavo kur norėjau. Bet iš esmės, bijojau to pasukimo, o ta kur nepasukta ar nėr vėl kažkaip sucentruota per daug. Kiek skaitau, visur rekomenduojama taip daiktus fotkint, kaip kasdien jų nematome. Bet va baidaus kažkaip pasukinėt, kad vėl nepradėtų važiuot kaip nors doh.gif Ištiesų, tai pamačiau kažkur internete belandžiodama panašią foto ir bandžiau pati atkartoti.. Tikrų neturėjau braškių, tai tokias paėmiau...
Va gerai sakai apie šviesą.. Apie ją aš iš vis šiuo kartu pamiršau galvot- tik apie sudėliojimą daiktų kadre. unsure.gif Uff... nelengva smile.gif
Papildyta:
QUOTE(green_tea @ 2011 01 23, 17:16)
Man tai čiuožia važiuoja blush2.gif

Nu va, apie tai ir kalbėjau biggrin.gif doh.gif Vadinas vėl blogai.
O gal dar kas be pastabų patarimą kokį, kaip tada geriau reikėjo dėliot? Supratau jau kad vėl negerai, bet kaip tada buvo geriau galima išspręsti.

Aš gal nusišnekėsiu, bet va kilo tokia mintis. Kaži ar įmanoma būtų internetu tokią pamoką pravest: tarkim aš parodau kelis daiktus: nu pvz butelis su pienu, batonas ir stikline? Nu tarkim, ane?
Turiu tarikim tokį rusvą foną. O va labiau pažengusieji patartų kaip gražiai sudėliot, o aš pabandau nufotkint ir rodau kas gavosi?
Jaučiu sudėtinga būtų paaiškinti/suprasti ane? Nu bet pagalvojau gal verta būtų šitaip pabandyt?
Atsakyti
Smagu, kad patiko atspindžio nuotrauka smile.gif
Nebuvau dėl jos tikrai. Kartais toks jausmas puola, jog per dideles nesąmones darau biggrin.gif

QUOTE(laurx @ 2011 01 22, 15:53)
Cia is vakarykscio pasivaiksciojimo. Prasom kritikuot:

user posted image

Man labai graži. Šerkšnas toks paslaptingas čia...toks jausmas, kad ramu, tylu, tyra...ir tuoj tuoj bus kažkas tokio kas sudrebins smile.gif Puikus darbas, daug minčių sukėlė.

QUOTE(Tiny @ 2011 01 22, 16:07)
Kada avatara pasikeisi?  biggrin.gif Netinka prie tavo foto jis  blush2.gif Ir visai taves neatspindi  ax.gif

Oj net nežinau smile.gif Laukiu tobulos auto nuotraukos.

QUOTE(Maggie @ 2011 01 22, 17:26)
Paveluotos "Kaledos tai man ..."   smile.gif

turiu "spalvingesni" varianta. bet man netrukdo pamazhintas saturation, o Jums? ar per blankios spalvos?

user posted image
nezinau kuom, bet si tokia paprastute man labai patinka.

user posted image

Pirmoje man užtektų tik prakartėlės ir paveikslo. Dabar perpildyta nuotrauka daiktais. Ir tada dešinės norėtųsi, kad visa prakartėlė tilptų.
Antra nepatinka. Tamsi labai. Kalėdoms švelniasnio JB norėtųsi.

QUOTE(eurikaite @ 2011 01 22, 17:26)
ne ne yra ,  smile.gif jei tu mano drauguose turi matyt g.gif

Jau matau, išsisaugojau - ačiū wink.gif

QUOTE(joreta @ 2011 01 22, 23:51)
Labutis,

Šnd fotkinau saviškius, nes davėmės po sniegus  wub.gif
nžn, kaip pavyko, taigi rodaus savo buitiakus:
user posted image
o čia iš serijos abstrakcijos
user posted image
dar kelias įmečiau į savo flickr  blush2.gif
P.S. koliažiuką irgi sukurpiau vieną, bet dar nesirodysiu - lauksiu saulės, gal kita versija pačiai patiks labiau

Pirmoj vėl aš su centravimu...patraukčiau kairiau ir fono palankesnio ieškočiau, norėtųsi kad krentantis sniegelis matytųsi, pusnynai kokie...

Antroj objektą iš arčiau imčiau, kad išryškėtų sniegas ant nendrės.

QUOTE(Yvette @ 2011 01 23, 12:35)
"Bakst ir viskas" Cheles + Yvette
user posted image

Labai netikėtai. Puikus koliažas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo airv: 23 sausio 2011 - 17:38

Yvette, puikiai thumbup.gif

QUOTE(Laukine25 @ 2011 01 23, 17:24)
Aš gal nusišnekėsiu, bet va kilo tokia mintis. Kaži ar įmanoma būtų internetu tokią pamoką pravest: tarkim aš parodau kelis daiktus: nu pvz butelis su pienu, batonas ir stikline? Nu tarkim, ane?
Turiu tarikim tokį rusvą foną. O va labiau pažengusieji patartų kaip gražiai sudėliot, o aš pabandau nufotkint ir rodau kas gavosi?
Jaučiu sudėtinga būtų paaiškinti/suprasti ane? Nu bet pagalvojau gal verta būtų šitaip pabandyt?

mes kažkada turėjom kompozicijos pamoką- skaitėm teoriją , po to visos fotkinom ir rašėm kokiomis taisyklėmis remiantis, tada komentavom. Manau, galima būtų pakartoti, tik, kiek pamenu, su teorija nelabai nori draugauti, tai nežinau ar tiks biggrin.gif
Atsakyti