va ką buvau radus anksčiau skaitydama atsiliepimus apie objektyvus:
"dėl to tarkim platesnis kampas (objektyvo) blogai portretams, nes jis išryškina visokius nelygumus, tekstūrą... fotografuojant seniukus būtų pats tas..."
už informacijos teisingumą neatsakau
apie VYRO PORTRETA (cia kazkieno santrauka is Zolubos pamoku). Nereik net pinigu moket
VYRO PORTRETAS
VYRO PORTRETAS
QUOTE(Laukine25 @ 2011 01 21, 17:48)
O jei jau toks senas asmuo, kad norisi būtent išryškinti raukšlių gilumą, naudoti tik šoninę ir net nesklaidytą šviesą. Bent jau mus taip mokė.
Dėl PS nežinau.
Dėl PS nežinau.
ačiū
QUOTE(hazelnut @ 2011 01 21, 18:05)
Aš irgi manyčiau kad šoninė, geriau nesklaidyta, nes palieka patamsinimus, ryškius šėšėlius. Ir vienas šviesos šaltinis. Nors nebūtinai.
Pasinagrinėk šio fotografo darbus. Man jis nerealiai tokius netipinius tipažus fotkina. Pažiūrėk, kaip su šviesa žaidžia.
O kas liečia PS, tai manau, kad būtent šito fotografo darbuose labai ryškų įspūdį kuria vertimas į juoda/balta ir tai, kad naudojamas raudonas filtras (sorry, jei nusišneku).
Pasinagrinėk šio fotografo darbus. Man jis nerealiai tokius netipinius tipažus fotkina. Pažiūrėk, kaip su šviesa žaidžia.
O kas liečia PS, tai manau, kad būtent šito fotografo darbuose labai ryškų įspūdį kuria vertimas į juoda/balta ir tai, kad naudojamas raudonas filtras (sorry, jei nusišneku).
Labai superinė nuoroda Žiūriu to fotografo darbus, tai taip jaučiasi gylis, labai liuks
Su filtru būtinai bandysiu
QUOTE(antajo @ 2011 01 21, 18:08)
na kai fotkinau savo Cadro serija, tai rinkausi minksta sveisa.. tik juostele buvau isidejus, kad kontrasto daugiau duotu..
Minkšta tai sklaidyta?
QUOTE(Yvette @ 2011 01 21, 18:11)
kokio senumo?va Antajo fotografavo pačiam jėgų žydėjime kaimynus
Aš fotografavau virš aštuonesdešimties senukus. Bet natūraliam apšvietime, be jokių papildomų šviesų. Apskritai nelabai mėgstu kištis bei reguliuoti fotografuojamųjų gyvenimą, jduėjimą ir t.t. Tai tiesiog būnu ir stebiu. Kur eina, ką daro. Tuo pačiu fotografuoju.
Šiaip senyvo amžiaus žmonės būna išsiilgę bendravimo. Tad užklaususi apie tai, kaip viskas buvo anksčiau ir t.t..... Turėsi puikias sąlygas fotografavimui. Kaip sužiba jų akys, kuomet pradeda pasakoti galbūt apie pirmąją meilę... bus ir graudžių prisiminimų, ašarų. Juoko. Priklauso koks žmogus. Tai nuo situacijos ir suki pokalbį tau reikalinga linkme. Fotografijų albumai sukelia daug prisiminimų. Pamato kokį tolimą giminaitį, prisimena istoriją apie jį, o gal atvirkščiai užsideda akinius, kad geriau įžiūrėtų kas ten toks ir ką veikia šeimos albume O tu tuo tarpu klausai ir fotografuoji.. Tiesiog bandai ištraukti jų prisiminimus, nes taip foto bus gyvos, kalbės.
Išsiplėčiau. Bet man labai patinka senolius fotografuoti. Tik, retai gaunu leidimą publikuoti.
Aš fotografavau virš aštuonesdešimties senukus. Bet natūraliam apšvietime, be jokių papildomų šviesų. Apskritai nelabai mėgstu kištis bei reguliuoti fotografuojamųjų gyvenimą, jduėjimą ir t.t. Tai tiesiog būnu ir stebiu. Kur eina, ką daro. Tuo pačiu fotografuoju.
Šiaip senyvo amžiaus žmonės būna išsiilgę bendravimo. Tad užklaususi apie tai, kaip viskas buvo anksčiau ir t.t..... Turėsi puikias sąlygas fotografavimui. Kaip sužiba jų akys, kuomet pradeda pasakoti galbūt apie pirmąją meilę... bus ir graudžių prisiminimų, ašarų. Juoko. Priklauso koks žmogus. Tai nuo situacijos ir suki pokalbį tau reikalinga linkme. Fotografijų albumai sukelia daug prisiminimų. Pamato kokį tolimą giminaitį, prisimena istoriją apie jį, o gal atvirkščiai užsideda akinius, kad geriau įžiūrėtų kas ten toks ir ką veikia šeimos albume O tu tuo tarpu klausai ir fotografuoji.. Tiesiog bandai ištraukti jų prisiminimus, nes taip foto bus gyvos, kalbės.
Išsiplėčiau. Bet man labai patinka senolius fotografuoti. Tik, retai gaunu leidimą publikuoti.
Tai manieji irgi, jėgų žydėjime maždaug 60
Labai geras patarimas dėl prisiminimų. Man visada patikdavo klausytis atsiminimų, jie tokie ryškūs būna, su visomis smulkmenomis...akys ima spindėti, veidas praskaidrėja.
QUOTE(Yvette @ 2011 01 21, 18:11)
kokio senumo?va Antajo fotografavo pačiam jėgų žydėjime kaimynus
Šiaip senyvo amžiaus žmonės būna išsiilgę bendravimo.
Tiesiog bandai ištraukti jų prisiminimus, nes taip foto bus gyvos, kalbės.
Išsiplėčiau. Bet man labai patinka senolius fotografuoti.
Tik, retai gaunu leidimą publikuoti.
Šiaip senyvo amžiaus žmonės būna išsiilgę bendravimo.
Tiesiog bandai ištraukti jų prisiminimus, nes taip foto bus gyvos, kalbės.
Išsiplėčiau. Bet man labai patinka senolius fotografuoti.
Tik, retai gaunu leidimą publikuoti.
jetau, tu man kokius prisiminumus iskelei i pavirsiu.. as per ta savaite buvau ant sparnu tiesiog..( net susigraudinau) . Vis noriu pratest Cadro projekta.. gal ateis tam laikas
o del leidimo jo.. as turejau beveik visimes parodyt pirma foto tipo jeigu patiks tai leisiu.. siaip visiems patiko tai visi liedo.. tik Angelo labai dvejojo.. sako as toks senas nesu
Airv, na netiesiogine, nzn nerezianti.. visus fotografavau anksti ryte arba jau velokai vakare.. jokiu palipdomu dalyku.. reflektoriu.. as kazkodel bijaujau, kad jei issigas tokiu dalyku
QUOTE(brumbrumai @ 2011 01 21, 18:34)
apie VYRO PORTRETA (cia kazkieno santrauka is Zolubos pamoku). Nereik net pinigu moket
VYRO PORTRETAS
VYRO PORTRETAS
zinai, kas man cia uzstrigo.. kad naudoja teleobjektyvus kai buvau paskutiniam wirkshope, tai fotografas - jaunas toks vaikinas - sake nenaudot tele.. jis taip aiskini, jeigu norit, kad portretas kalbetu, turit uzmegst rysi su fotografuojamu zmogum.. o koki rysi galit uzmegzt pasislepe uz kokio 200mm ? na cia jo pozicija tokia.. aisku kiti naudoja ta 200mm ir vargo nemato.. bet man patiko jo pozicija
QUOTE(antajo @ 2011 01 21, 19:06)
zinai, kas man cia uzstrigo.. kad naudoja teleobjektyvus kai buvau paskutiniam wirkshope, tai fotografas - jaunas toks vaikinas - sake nenaudot tele.. jis taip aiskini, jeigu norit, kad portretas kalbetu, turit uzmegst rysi su fotografuojamu zmogum.. o koki rysi galit uzmegzt pasislepe uz kokio 200mm ? na cia jo pozicija tokia.. aisku kiti naudoja ta 200mm ir vargo nemato.. bet man patiko jo pozicija
as tai neperskaicius cia idejau matai, tele tai jau gal tada kai pyskini, kai dzin tas rysys
QUOTE(Mustachio @ 2011 01 20, 00:28)
Įmesiu vieną,eterio pateršimui....
man si nelabai. nei emocija, nei spalvinis sprendimas. gal kontrasto per daug, tokios akys tamsios.
QUOTE(robobebras @ 2011 01 20, 01:17)
o man cia kliuna tik vinjetavimas, nestipriai.
su viskuom -
QUOTE(brumbrumai @ 2011 01 20, 15:58)
atsiprasau, kad as cia nepatenkinta foto, nu bet rimtai neturiu nei vienos idejos bet gal ka susapnuosiu...
baik zyzt yra dar laiko. pastbejau, kad yra zmoneliu, kurie megta pabambet dalyvaujant zaidime, kad "vaje kokia sunkia/grazhia/be rysio/per idomia foto gavau". man kaip tik patinka tokios crazy, lavina labai, o ir idomu, nors tikrai sunku buna. tad brum, manau tikrai sugebesi. U CAN DO IT
QUOTE(Refresh @ 2011 01 20, 16:23)
Aš foto ant desktop'o užsidėjau, kad minčių atplauktų kokių nors.
Ech. Bet iš kitos pusės tai man labai patinka. Galvą pasukt biški į naudą.....
Ech. Bet iš kitos pusės tai man labai patinka. Galvą pasukt biški į naudą.....
va toks attitude man patinka. saunuole
QUOTE(hazelnut @ 2011 01 20, 16:51)
Ko jūs čia parinatės išvis kas kokią fotkę gavo? ateis laikas ir pamatysit.
Jei mano gavai, tai neatleisiu už tokius žodžius
Jei mano gavai, tai neatleisiu už tokius žodžius
man butu labai liudna, jei kazhkam nepatiktu foto. as taip stengiausi
QUOTE(Ievukis @ 2011 01 21, 00:51)
Nepykit kad taip isiverziu pati nieko neatsinesdama parodyt,bet bukit geros ir DEKIT FOTO CIA,nes tos nuorodos jau zudo po biski
as jau bandziau prashyt. mane irgi uzkniso tos visos nuorodos. pati pradedu jau taip daryt
QUOTE(Pukis01 @ 2011 01 21, 15:24)
Esu neakivaizdus skaitytojas ir galiu pasakyti viena, kad nuo tada, kai persikraustėt su savo nuotraukom į Fricke tema pasidarė neįdomi, išskyrus tuos atvejus, kur kalbama apie techninius dalykus.
tikrai taip. flickr - geris. bet labai sumazhejo foto cia. o ne kiekvienas tunauja flickre.. todel daug musu foto, naujienu nemato - pvz as ;]
Duona kritikai Fotkinu sau, be jokiu remu
Sumuštinis
Rarity, sumuštinis kelia apetitą. Tu to siekei, dėdama po 21 val. toookią foto? Einu išsivirsiu mėtų arbatos.
rarity, as jauciu tau atsibodau ane? bet man vel tas pats kliuna