Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Yvette @ 2011 01 21, 17:14)
Mamagute, vat čia aš jau matau moterį, rankom mosikuojančią  smile.gif
Išsisaugok foto iš mano flickr ir gali pati čia įkelti, o aš tada išimsiu. Gaila tik kad lapukas dešinėje vos nukirptas.

oi turiu pasidarius daug foto to lapo, ir tokiu apkirpimu, ir su visais galiukais biggrin.gif ir su papildomom kompozicinėm detalėm, tiesiog ėmiau vieną iš jų, kaip pvz , kaip juodraštinį variantąsmile.gif (reikėjo labiau apsižiūrėt prieš dedant)
Ačiū už pastangas ,ačiū už nuomones ir kitoms, na man tikrai nesivaidena mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamagute: 21 sausio 2011 - 16:44
Mokinuosi toliau. Rodau augalo nuotrauką. Kaip ji jums?
Norėjau parodyti, kad lapeliai pūkuoti, pabrėžti lapo struktūrą ir šviesos kontūrą.
Pasidarbavau su Photoshop:
1. Nuėmiau kairėje buvusius lapelius. Dabar matau, kad ir dešinėje pusėje lenda lapeliai. Gal juos irgi reikėjo nufotošopinti?
2. Pakeičiau foną (buvo nelygus juodai/melsvai/pilksvas).

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Lora27 @ 2011 01 21, 18:20)

ooo, atgaiva akims 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lora27 @ 2011 01 21, 17:20)

Man labai gražu, bet vertikaliai ne labiau žiūrėtųsi?
Atsakyti
QUOTE(Zirzilja @ 2011 01 21, 18:22)
ooo, atgaiva akims  4u.gif

Ačiū 4u.gif
QUOTE(Laukine25 @ 2011 01 21, 18:28)
Man labai gražu, bet vertikaliai ne labiau žiūrėtųsi?

Oooooo biggrin.gif tais senais laikais, kai dar nežinojau teorijos ir nebuvau padariusi ND, beveik viską fotografuodavau taip ax.gif Vertikalių foto mano archyve minimumas blush2.gif Nebent dabar apkirpti verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lora27: 21 sausio 2011 - 17:35
Kaip reikėtų fotografuoti senus žmones, kad visos raukšlės puikiai matytųsi? Turėtų būti šoninė viena šviesa? Gal kokie niuansai yra apdorojant PS, kaip išryškinti labiau? F koks minimalus turėtų būti? Gal kas jau buvot susidūrę... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Lora27 @ 2011 01 21, 18:20)

Labai man spalvos patinka mirksiukas.gif aky iskart patraukia.
Atsakyti
QUOTE(airv @ 2011 01 21, 17:40)
Kaip reikėtų fotografuoti senus žmones, kad visos raukšlės puikiai matytųsi?

Jei tai pavytusi keturesdešimtmetė, tai fotkint reikėtų su tiesia šviesa į veidą, kad nesimatytų raukšlių ir oda būtų lygesnė.. O jei jau toks senas asmuo, kad norisi būtent išryškinti raukšlių gilumą, naudoti tik šoninę ir net nesklaidytą šviesą. Bent jau mus taip mokė.
Dėl PS nežinau.
Atsakyti
QUOTE(Dalyja @ 2011 01 21, 18:42)
Labai man spalvos patinka  mirksiukas.gif aky iskart patraukia.

Ačiukas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lora27: 21 sausio 2011 - 17:59
Kaip reikėtų fotografuoti senus žmones, kad visos raukšlės puikiai matytųsi? Turėtų būti šoninė viena šviesa? Gal kokie niuansai yra apdorojant PS, kaip išryškinti labiau? F koks minimalus turėtų būti? Gal kas jau buvot susidūrę...  blush2.gif

Aš irgi manyčiau kad šoninė, geriau nesklaidyta, nes palieka patamsinimus, ryškius šėšėlius. Ir vienas šviesos šaltinis. Nors nebūtinai.

Pasinagrinėk šio fotografo darbus. Man jis nerealiai tokius netipinius tipažus fotkina. Pažiūrėk, kaip su šviesa žaidžia.

O kas liečia PS, tai manau, kad būtent šito fotografo darbuose labai ryškų įspūdį kuria vertimas į juoda/balta ir tai, kad naudojamas raudonas filtras (sorry, jei nusišneku).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hazelnut: 21 sausio 2011 - 18:06
Kaip reikėtų fotografuoti senus žmones, kad visos raukšlės puikiai matytųsi? Turėtų būti šoninė viena šviesa? Gal kokie niuansai yra apdorojant PS, kaip išryškinti labiau? F koks minimalus turėtų būti? Gal kas jau buvot susidūrę...  blush2.gif

na kai fotkinau savo Cadro serija, tai rinkausi minksta sveisa.. tik juostele buvau isidejus, kad kontrasto daugiau duotu..
Atsakyti
QUOTE(airv @ 2011 01 21, 18:40)

kokio senumo?va Antajo fotografavo pačiam jėgų žydėjime kaimynus smile.gif
Aš fotografavau virš aštuonesdešimties senukus. Bet natūraliam apšvietime, be jokių papildomų šviesų. Apskritai nelabai mėgstu kištis bei reguliuoti fotografuojamųjų gyvenimą, jduėjimą ir t.t. Tai tiesiog būnu ir stebiu. Kur eina, ką daro. Tuo pačiu fotografuoju.
Šiaip senyvo amžiaus žmonės būna išsiilgę bendravimo. Tad užklaususi apie tai, kaip viskas buvo anksčiau ir t.t..... Turėsi puikias sąlygas fotografavimui. Kaip sužiba jų akys, kuomet pradeda pasakoti galbūt apie pirmąją meilę... bus ir graudžių prisiminimų, ašarų. Juoko. Priklauso koks žmogus. Tai nuo situacijos ir suki pokalbį tau reikalinga linkme. Fotografijų albumai sukelia daug prisiminimų. Pamato kokį tolimą giminaitį, prisimena istoriją apie jį, o gal atvirkščiai užsideda akinius, kad geriau įžiūrėtų kas ten toks ir ką veikia šeimos albume smile.gif O tu tuo tarpu klausai ir fotografuoji.. Tiesiog bandai ištraukti jų prisiminimus, nes taip foto bus gyvos, kalbės.
Išsiplėčiau. Bet man labai patinka senolius fotografuoti. Tik, retai gaunu leidimą publikuoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 21 sausio 2011 - 18:12