Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Zirzilja @ 2011 01 21, 15:49)
yra ir kitas variantas ikeltas, bet man sis vis tiek labiau patinka, drabuzeliai nedera, bat spalva juos visus jungia smile.gif

žinok iš abiejų man irgi šita labiau patinka
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 21 sausio 2011 - 14:50
QUOTE(brumbrumai @ 2011 01 21, 09:14)
as matau. kadangi pagr objektas vaikas, tai pagal ji ir lyginciau. gi dabar jis krypsta i desine gan smarkiai

Jeigu tiesinu vaiką, tai spintos pagrindas svyrą į kairę, kilimas irgi doh.gif

QUOTE(Forgete @ 2011 01 21, 09:57)
pagal spintą tiesink ir tiek  4u.gif

Jeigu tiesinu pagal spintos pagrindą, tai svyrą durų vertikali linija ir tada vaikas lyg ne pilnai tiesiai gaunasi...

QUOTE(Zirzilja @ 2011 01 21, 11:38)
labai geras klausimas.
kaip tavo foto,buciau pagal spinta lyginus, bet pagal kilima, velgi kreivai g.gif

Tai va, gal ir ieškau dabar žibučių kur nereikia doh.gif bet kai fotkinu kambaryje, kur pilna vertikalių/horizontalių linijų, tai dažnai susiduriu su tuo tiesinimu. Yra kokios taisyklės? Ar vis dėlto tiesinti tą liniją, kuri baisiausiai krenta į akis, kad yra kreiva g.gif

Laukine, aš pavyzdžiui pradėjau daugiau domėtis fotografija ir noriu išmokti geriau fotografuoti, kad albume būtų gražios foto. Bet ne visada mano modeliai geranoriškai papozuoja, tai pasibandau ir ant daiktų. Neturiu tokių foto daug, bet pačias man pačiausias išsisaugau. Dar atradau, kad gražiai nufotkinus gamtą, daiktą, gėlę, galima tai panaudoti kaip atviruką nusiųsti kam pasveikinti, kam ieškoti ineto platybėse ar pirkti prekybos centruose ax.gif Ai, dar savus rankdarbius pafotografuoju, atidirba jie man už modelius biggrin.gif
O tu nesigilink kas ir kaip. Kai pati pradėsi fotografuoti pakabas ir ne tik, ateis tas supratimas, ar saugoti tokias foto ar ne ir kaip jas archyvuoti mirksiukas.gif
Prisiminiau, kad ir tavo nufotografuotabalerinos suknytė. Kam? Dėjai į porą su koliažu prie mergytės. Manau tau ir atsakymas apie pakabą. Kiekvienas turim skirtingų siekių fotografuojant vienus ar kitus daiktus, gamtos vaizdus, žmones.
Atsakyti
Burka, tamsi foto. Pasiskaityk apie histograma ka ji reiskia ir ka rodo, is kart aiskiau bus iki kiek gali sviesint/kontrastint ir t.t. Tavo nuotraukoj sviesumas baigias ties ~200 RGB
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2011 01 21, 15:14)
Burka, tamsi foto. Pasiskaityk apie histograma ka ji reiskia ir ka rodo, is kart aiskiau bus iki kiek gali sviesint/kontrastint ir t.t. Tavo nuotraukoj sviesumas baigias ties ~200 RGB

Aciu,einu ziurinet kas ten su kuo valgoma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydraakė @ 2011 01 21, 14:53)

- Tai pasibandau ir ant daiktų.
- Prisiminiau, kad ir tavo nufotografuotabalerinos suknytė. Kam? Dėjai į porą su koliažu prie mergytės.
- Kiekvienas turim skirtingų siekių fotografuojant vienus ar kitus daiktus, gamtos vaizdus, žmones.

- ir aš kolkas ant daiktų mokausi. Bet juk yra fotografų, kurie fotografuoja daiktus. Man įdomu jų mintys, bet na, nebesiplėsiu, nelabai tai turėjau mintyje klausdama kaip išsirutuliojo diskusija. Bet kuriuo atveju, buvo verta. kai kurių komentarai man labai patiko ir suteikė naujų minčių.

- taip, koliažui idealu. Bet ar tokią foto kelčiau į kietą diską jos saugojimui- ne. Man ji bevertė be mergaitės.

- visiškai taip. Ne tiek siekiai fotografuoti, kiek tokių foto saugojimas mane labiausiai sudomino, vertė. Pvz man vertinga kolkas tokia nuotrauka, kurią aš noriu turėti net popieriniame variante, jei dingtų skaitmeninės... Neįsivaizduoju tokios daikto nuotraukos, kurią daryčiausi popierinę. Dėl to man ir pasidarė įdomu. Aj, keblu labai paaiškinti. rolleyes.gif

Tiek daug gražių daiktų namie turiu, galėčiau pafotkint kol vaikai miega.. Bandžiau šiandien tokią paraitytą, senovišką vaisių vazą papyškint, nieko nesigavo... unsure.gif Banalu ir neįdomu. Nesigauna sukomponuot ar kas čia yr. Žodžiu nemoku grožio atvaizduot jos nuotraukoje. doh.gif
Kaip Jūs mokotės atskirus daiktus fotkint? Pirma paieškote panašaus daikto nuotraukų internete ar tiesiog fotografuojate pačios pagal savo supratimą?
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 01 21, 16:31)

Tiek daug gražių daiktų namie turiu, galėčiau pafotkint kol vaikai miega.. Bandžiau šiandien tokią paraitytą, senovišką vaisių vazą papyškint, nieko nesigavo... unsure.gif Banalu ir neįdomu. Nesigauna sukomponuot ar kas čia yr. Žodžiu nemoku grožio atvaizduot jos nuotraukoje. doh.gif 

visgi nera taip paprasta fotografuoti daiktus, tam irgi reikia tureti tiek meno gyslele, nuojauta, tiek ziniu rolleyes.gif
Atsakyti
Laukine, tu gal labai tvarkai savo ta kietaji diska? smile.gif as tai kai netaupau tos vietos, tai kazkaip ir nera pas mane tokios kategorijos kaip foto, kurios vertos but kietajam diske smile.gif pas mane visokiu folderiu ale 'Eksperimentai' yra bile kiek ir man nemaiso smile.gif o kartais ir visai idomu paziuret smile.gif todel as sau leidziu visko turet ir man galvos del to neskauda biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2011 01 21, 15:45)
Laukine, tu gal labai tvarkai savo ta kietaji diska? smile.gif

Aha. smile.gif Pas mus labai daug filmų, ypatingai daug filmuotos medžiagos tiek vaikų, tiek kelionių ir pan, nuotraukų.. todėl stengiuosi neužleisti ir kad būtų tvarka. Nes jei kuriam laikui kad ir patį kompą apleidi, tuoj žiūrėk visokių šiukšlių prisikaupia.. Tas pats ir su popierinėm foto- sakiau, kas pora mėnesių darysiu naujausias, surinksiu į atskirą folderiuką.. Nu ir ką.. Prifotkinta kalnai, nieko neatrinkau, dabar neviltis ima pagalvojus, kaip reikės kažkada prisėst ir viską rankiot... Nuo tos nevilties tik dar labiau tolinu tą laiką ir tik dar labiau kaupiasi viskas be jokios tvarkos smile.gif Be to, aš baisiai nemėgėja kaupti. Aš kaip tik stengiuosi kad visko būtų kuo mažiau. Be jokių skrupulų metu lauk, atiduodu, dovanoju tą, kas man nereikalinga ir tik vietą užima smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laukine25: 21 sausio 2011 - 15:56
QUOTE(mamagute @ 2011 01 21, 15:32)
na aš dar truputėlį tos pačios diskusijos tema 4u.gif ... fotkinu ir  ką  bigsmile.gif -matau jame 'moterį ilgu plevėsuojančiu apsiaustu, iškėlusia rankas į viršų  ':bigsmile:
Tos foto neplanavau rodyt, norėtųsi su veidrodiniu perfotkint, su šviesa , kompozicija padirbėt ,gal dar su kokia programėle vos vos 'apdirbt'( o tada ir ant sienos kabinčiausi biggrin.gif
user posted image

QUOTE(Zirzilja @ 2011 01 21, 15:49)
na dabar ta foto tikrai nekabinanti, nebent su PS padirbetum, spalvas gal labiau suaktyvintum, na kad tas lapas butu siek tiek dramatiskesnis smile.gif

na planuoju padirbėt, kad moters kontūrai matytųsi, bet ne lapo, dėl lapo- tai neverta rolleyes.gif
Įdomi ir kitų nuomonė 4u.gif Ogal aš čia noriu iš š... vašką padaryt g.gif biggrin.gif
Bet va, grįžtu prie to, dėl ko ir kėliau tą foto- Laukines diskusijai, kad fotografuojam viską , grožį matom ir lape (tik jį reik mokėt perteikt) smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mamagute @ 2011 01 21, 16:01)
viską , grožį matom ir lape (tik jį reik mokėt perteikt)  smile.gif

Man gražus Tavo lapas, tik norėtųsi kad dešinys galiukas būtų visas... ax.gif
Aš lapus ir daiktus gi irgi fotkinu, man patinka juos fotografuot.. Bet tokias foto aš po kiek laiko ištrinu visgi... Bent iki šiol taip dariau smile.gif O iš lapo tikrai su PS pakoregavus, manau būtų galima kažką išspaust. man gražu...Nors pvz pakaba (vėl aš apie ją, bet šį kart apie tą konkrečią foto), man turėjo labai fainą nuotaiką. O va šitas lapas, įdomus, tačiau jis nuotaikos man neturi... deja.
Atsakyti
Mamagute, vat čia aš jau matau moterį, rankom mosikuojančią smile.gif
Išsisaugok foto iš mano flickr ir gali pati čia įkelti, o aš tada išimsiu. Gaila tik kad lapukas dešinėje vos nukirptas.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 21 sausio 2011 - 16:16
QUOTE(Yvette @ 2011 01 21, 16:14)
Mamagute, vat čia aš jau matau moterį, rankom mosikuojančią  smile.gif
Išsisaugok foto iš mano flickr ir gali pati čia įkelti, o aš tada išimsiu. Gaila tik kad lapukas dešinėje vos nukirptas.

galima nupiesti ta galiuka wink.gif
Atsakyti