Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(viktorija.a @ 2011 01 20, 22:21)
Norėčiau įsiterpti į Jūsų diskusiją su žemiškom problemom smile.gif Padariau pirmą ND. Ar tinka?  ax.gif

good smile.gif

Atsakyti
Žydraake, aš taip pat nematau foto.
Viktorija, gerai. Tik tamsokos foto.
Atsakyti
Nepykit kad taip isiverziu pati nieko neatsinesdama parodyt,bet bukit geros ir DEKIT FOTO CIA,nes tos nuorodos jau zudo po biski rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2011 01 21, 00:35)

Ačiū smile.gif Norėjau be blico fotografuoti, bet neradau tokiu metu namie normaliai apšviesto kampo... Reikia man dienos šviesoje fotografuoti, kol dar neišmokau kitom priemonėm šviesesnes nuotraukas išgauti smile.gif
Atsakyti
Rytas negaliu neįsiterpti į vakarykštę diskusiją. Jaučiu, kad galiu pakartotina užvežti naujų emocijų bangą, bet labai jau liežuvis niežti.

QUOTE(Laukine25 @ 2011 01 20, 22:11)
Kaip manot, negi bus kažkada įdomu peržiūrėti foto kuriose nufotkintas espresso kavos puodukas? Aš kažkaip pasimečiau ir pradedu nesuprast, kam žmonės tai fiksuoja? Namie ant sienų kabintis? Laikyt kompe?

Suprantu kai fotkina save, portretus, reportažus iš šeimos gyvenimo, tokios foto turi išliekamąją vertę bet pakabos foto? Kam ji?

Laukine, mane tavo kategoriškumas kartais stebina. Blogąją prasme. Žmonės yra skirtingi. Ir fotografuoja dėl skirtingų priežasčių. Ir gėrisi skirtingomis nuotraukomis ir skirtingai. Tu žiūri į viską per daug sudėtingai ir prisidarai problemų lygioj vietoj. Tau nepatinka, OK. What's the problem? Koks skirtumas ką ir kaip daro kiti? NTau nepatinka, Tu nelaikai, trini lauk ir viskas.

O man pavyzdžiui gražu. Akimirkos impresija, kurią gali savy ar su savimi nešiotis dar ilgą laiką. Ir tokias foto ant sienos kabinčiau. va, pvz. tokią ar tokią. Arba tokią..

QUOTE(antajo @ 2011 01 20, 22:32)
kadangi esu visiska ir absoliuti kafemane tai darbo kambary galeciau issiklijuot kavos puodeliu nuotraukom tipo tokiom

drinks_cheers.gif

QUOTE(Yvette @ 2011 01 20, 22:44)
jeeeeetau, perdaug sau klausimų užduodi. Juk nepradėsi daryti to, ką kiti daro.
Aš tarkim sentimentali. Turiu kelias dėžutes, į jas dedu foto su įvairiais prisiminimais. Kaip tu rašai, šratinuko foto, su kuriuo gal kokį kontraktą pasirašiau, cukraus pakuotės jaukioje kavinukėje foto, rytinio saulės spindulio, kavos puodelio ir t.t. man jos mielos ir man reikia tokių prisiminimų. Foto pavartau, kartais atvirlaiškius su jų kopijom siunčiu, kartais knygų skirtukus pasidarau. Kartais gimsta idėjos kitoms fotografijoms, bevartant senas, temos įvairiems pokalbiams ir t.t. Fotografuoju gyvenimą. Savo, kitų. Ir nesiruošiu to gyvenimo į šiukšliadėžę mesti  smile.gif Kiekvienam reikia skirtingų dalykų, todėl keista ši diskusija, o ir klausimas  smile.gif

drinks_cheers.gif

viktorija.a, gerai cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hazelnut: 21 sausio 2011 - 07:31
QUOTE(Žydraakė @ 2011 01 20, 23:12)
labuka,
Pastebėjau, kad turiu baisią ydą doh.gif Jeigu kadre yra kokios vertikalios ar horizontalios linijos, tai jos vis krypsta kur nereikia. Dažniau taip būna vertikaliam, nei horizontaliam kadre... Įtariu dar tam įtakos turi, kad fotkinu ne grynai iš priekio, iš kampo kurio nors.
Vienu žodžiu, pasimečiau, tai į kurią liniją man orientuotis tiesinant foto g.gif
PVZ kad ir ši foto. Tiesinu su Media Impression. Pagal vertikalią ar horizontalią spintos liniją, pagal žaislą, ar pagal kilimo liniją g.gif
Arba man jau stogas čiuožia... umn.gif

as matau. kadangi pagr objektas vaikas, tai pagal ji ir lyginciau. gi dabar jis krypsta i desine gan smarkiai
Atsakyti
Labas rytas!

QUOTE(Laukine25 @ 2011 01 20, 22:11)
Mane kažkokie egzistenciniai klausimai kankina visą dieną.

pirmiausia labai džiaugiuosi, kad mano 1-oji normali foto su DSLR užvedė tokią diskusują ax.gif Aišku, kad šitą nuotrauką būtinai pasidarysiu ir įsirėminsiu, net tai mano "pirmas kartas": O dabar tiesiog papasakosiu mistišką istoriją, dėl kurios ir atsirado šita foto. Taigis pernai prieš Kalėdas dariau spintų reviziją, radau, kad vyro paltą, labai retai nešiojamą, pamėgo kandys, kadangi tuo metu virino šaltukas, išnešiau jį į savo balkoną ir pakabinau. Kasdien pro langą matydavau, kad kabo tas paltas. Ir štai, kažkurį 2011 rytą žiūriu - pakaba tuščia blink.gif (gyvenam 2 aukšte), klausiu vyro - nežino, klausiu dukros - ats. tas pats, dar liko paklausti sūnaus - šiandien grįžta iš Vln. Taigi ta pakaba, sukelia man labai priaštaringas emocijas, va toks atsakymas. Tarp kitko ji vis dar tebekabo mano balkone, įtariu iki pavasario, kol vėl užsikabinsiu gėlės wub.gif
Aš manau, kad kiekvienas, jau ne techninius ND darydamas pradedį fotkint su emocija, mintim. Ir jei ne visi ją supras ne bėda 4u.gif
P.S. fotkė turi pavadinimą "Paltas dingo" lotuliukas.gif
QUOTE(Yvette @ 2011 01 20, 22:44)
Aš tarkim sentimentali. 

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo joreta: 21 sausio 2011 - 08:40
QUOTE(Lora27 @ 2011 01 21, 00:20)
O aš jos nematau  blink.gif Man rašo: "This photo is private"

QUOTE(Yvette @ 2011 01 21, 00:35)
Žydraake, aš taip pat nematau foto.

Mėginkit dabar, vakar vis dėlto gal jau trūko miego doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydraakė @ 2011 01 21, 08:55)
Mėginkit dabar, vakar vis dėlto gal jau trūko miego doh.gif

pagal spintą tiesink ir tiek 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(hazelnut @ 2011 01 21, 07:29)
- Tu žiūri į viską per daug sudėtingai ir prisidarai problemų lygioj vietoj.

- Koks skirtumas ką ir kaip daro kiti?

- Na, tai Tavo nuomonė. Kartais žmonės būna ir primityvūs. 4u.gif

- Dar kartą pasikartosiu- man įdomu žmonės ir tai ką jie galvoja. Man įdomu kai mano nuomonė išsiskiria su kažkuo, tas kažkas pasako kaip atrodo jam, aš- kaip atrodo man, taip gimsta diskusija, o tai veda į pažinimą, į patyrimą.
Gal, sužinojusi kitas nuomones, ypač kas turi daugiau patirties, aš taip pat kažko išmoksiu, pakeisiu savo nuomonę, patobulėsiu, praplėsiu akiratį. Gal tai kategoriškumas. Tebūnie smile.gif
Atsakyti
hello

Alabama, man patiko tavo žvakės drinks_cheers.gif bet kažko ten trūksta..ir negaliu pasakyt ko... g.gif nors ir kaip kvailai tai beskambėtų, bet šiaip dėl tų atspindžių nuotrauka tokia jauki... ax.gif
Man dauguma tavo foto patiko. tas dailininkas tai išvis super drinks_cheers.gif turi savo stilių, o tas žavi ax.gif

QUOTE(Laukine25 @ 2011 01 20, 22:26)
Ką veikiate su savo foto archyvais? ne vaikų foto, ne šeimos bet visokiu 'pakabų'? Ypač domina pasisakymai, kas turi jau galingus archyvus pakaupę.. Ar Jūs jas vakarais žiūrit? Isirėminat? Darote popierines ir kraunat į albumus?

O tu esi lankiusis fotografijų parodose? g.gif Domėjusis fotomenininkų darbais, mačius juos ne tik knygose? g.gif
Patarčiau nueiti, manau, kad po to pažvelgtum kitaip tiek į pačią fotografiją, tiek į jos galimybęs ir platybes...
Man atrodo gana susiaurintai ir ribotai dabar daug ką įsivaizduoji... mirksiukas.gif

Beje, gal žinot kokį tinklapį, kur skelbtų apie tokias parodas, nes kol gyvenu Vilniuje (4 metus) atsitiktinai buvau vos keliose...gal kokiose 5 parodose blush2.gif blush2.gif blush2.gif doh.gif ir tai buvo jau bemaž prie šimtą metų doh.gif

Dėl foto dėjimo, išties, nebedėkit tų nuorodų, kartais jų net jungti nesinori....kai viskas vienam lape - daug patogiau drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 01 21, 10:01)
- Na, tai Tavo nuomonė. Kartais žmonės būna ir primityvūs.  4u.gif

- Dar kartą pasikartosiu- man įdomu žmonės ir tai ką jie galvoja. Man įdomu kai mano nuomonė išsiskiria su kažkuo, tas kažkas pasako kaip atrodo jam, aš- kaip atrodo man, taip gimsta diskusija, o tai veda į pažinimą, į patyrimą.
Gal, sužinojusi kitas nuomones, ypač kas turi daugiau patirties, aš taip pat kažko išmoksiu, pakeisiu savo nuomonę, patobulėsiu, praplėsiu akiratį. Gal tai kategoriškumas. Tebūnie smile.gif

Dabar taip ir nesupratau. Kuri čia iš mūsų primityvi? biggrin.gif

Kuo daugiau rūpinsies, ką galvoja kiti, tuo mažiau laiko liks atrasti save pačiai. Nesakau, kad diskusija nereikalinga. Reikalinga, dar ir kaip. Svetimos numonės, požiūriai padeda plėsti akiratį, pažinti kitus ir save. Bet ant jų nereikia užstrigti. Žiūrint iš šalies atrodo, kad neturi savo nuomonės ir vaikaisi tų, kurie, pasak tavęs, turi autoritetą ir išmano daugiau. Galbūt aš ir klystu. Bet tiesiog, susidaro toks įspūdis skaitant tavo postus.

Peace
cool.gif
Papildyta:

gotte, dėl parodų užmesk akį čia ir čia .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hazelnut: 21 sausio 2011 - 10:19