Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(brumbrumai @ 2011 01 20, 22:48)
labai patiko mintis apie prisiminimu dezute smile.gif

man ir patiko..
ypac ta vieta kur niekada nemestu i siukslyne savo ar kitu prisiminimu smile.gif man artima.. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lora27 @ 2011 01 20, 22:39)
Tokias nuotraukas galėčiau palyginti su poezija.

O aš tokias nuotraukas lyginu su gera knyga. Kartą perskaitau ir viskas. Daugiau manęs tai nebesudomintų. Per daug gyvenime yra naujų dalykų, kad imt ir kartot tai kas jau buvo... Bet su poezija palyginimas man patiko.

QUOTE(antajo @ 2011 01 20, 22:45)
ir as fotografuoju zmones, nes man labiausia patinka juos fotografuot.. bet geretis man labai patinka visokiom nuotraukom.. tiesa pasakius, net labiau daiktu, kavos, ar duru nuotrauka nei kazkokio zmogaus portretu, kuris zinau, isspaude sypsena ar suvaidino, oi koks as mylimas ir mylintis, todel, kad buvo fotografuojamas smile.gif

Čia irgi gerai pasakei. Patiko man. Daiktų foto man žiūrėti irgi patinka. Bet jas turėti? Laikyti? Va vakar Yvette įmetė nuostabaus flikro nuotraukų. Tiesiog pasakiškos daiktų foto, bet pažiūrėjau, man labai patiko.. Tačiau tikrai nė vienos nesisaugočiau ir nelaikyčiau savo kompe.

Yvette. Prisiminimai čia man nelabai susiję.
Aš pvz, kas kažkiek laiko nufotografuoju savo namus tokius kokie jie yra- sujauktus, su neplautais indais, numestais vaikų žaislais, ar gėlėm nuvytusiom vazoj.. papyškinu be jokios minties į meną. Bet, kartais, kai buna 'ta' nuotaika, atsidarau tokias foto ir analizuoju- va, ana ten numesta mano raudona piniginė.. oo, kur ji dabar? Ak, ją pavogė prieš du metus, kai buvom su vyru jo brolio vestuvėse.. aaa. geros vestuvės buvo... bet va visgi, du metai praėjo, o jie išsiskyrė.. nors vaikas gimė, toks gražus......................................................va tokios foto man sukelia prisiminimus.
Tai kas kita.
Ir dienoraštį aš rašau jau daug daug metų, ir darbo kalendorius kaupiu, nes labai smagu kartais perversti ir pažiūrėti kada kokią dieną ką veikiau, kur buvau, kokius susitikimus su kuo turėjau...
Bet pakabos foto. Nu gerai, jei ji tarkim Tavo, ant kurios Tu kabinai vestuvinę suknelę, ok, ji svarbi ir etc. Bet... Va nufotkintas kavos puodukas, kuris buvo fotkintas tam, kad tiesiog...Nu tarkim visokie natiurmortai. Kaži, ar juos fotografuojantys fotografai saugo tas nuotraukas?
Aš savo 'darbinių' nuotraukų keldama į diską saugojimui- nekelčiau.

Ok. OT. Nekreipkit dėmesio smile.gif Gi sakiau kad aš tokia.. nei šiokia nei tokia rolleyes.gif

Papildyta:
QUOTE(Yvette @ 2011 01 20, 22:44)
jeeeeetau, perdaug sau klausimų užduodi.

Kiekvienam reikia skirtingų dalykų

O ar Tu žinai ribą, kiek klausimų užduoti yra 'ne per daug?' smile.gif

Taip, bet man įdomu žmonės, todėl įdomu kaip mąstot Jūs. Aš galiu paklausti visiško 'nestandarto' tik todėl, kad man įdomu pažiūrėti kaip galvoja kiti, kaip samprotauja. Gal pametės man kokią idėją, sukels jausmą, minčių, nu bele ko smile.gif Mane įkvepia žmonės su savo matymu to paties, bet skirtingai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laukine25: 20 sausio 2011 - 23:06
QUOTE(Laukine25 @ 2011 01 20, 23:03)

Aš savo 'darbinių' nuotraukų keldama į diską saugojimui- nekelčiau.

matai.. kai kurie neturi "darbiniu" foto.. pvz as neturiu.. visos foto, kurias as viesinu ar neviesinu, yra mano kudykis, mano mintis, mano.. kazkas.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 01 21, 00:03)
... Bet pakabos foto. Nu gerai, jei ji tarkim Tavo, ant kurios Tu kabinai vestuvinę suknelę, ok, ji svarbi ir etc. Bet... Va nufotkintas kavos puodukas, kuris buvo fotkintas tam, kad tiesiog...Nu tarkim visokie natiurmortai. Kaži, ar juos fotografuojantys fotografai saugo tas nuotraukas?
...

Kažkuo tave suerzino ta pakaba. Žiūrėk į ją kaip į mokymosi priemonę.
O tau natiurmortas neprimena paveikslo? Juk juos mielai kabinam ant sienų ir saugom. Ir nebūtinai tai būna šeimos narių portretai ax.gif
Atsakyti
labuka,
Pastebėjau, kad turiu baisią ydą doh.gif Jeigu kadre yra kokios vertikalios ar horizontalios linijos, tai jos vis krypsta kur nereikia. Dažniau taip būna vertikaliam, nei horizontaliam kadre... Įtariu dar tam įtakos turi, kad fotkinu ne grynai iš priekio, iš kampo kurio nors.
Vienu žodžiu, pasimečiau, tai į kurią liniją man orientuotis tiesinant foto g.gif
PVZ kad ir ši foto. Tiesinu su Media Impression. Pagal vertikalią ar horizontalią spintos liniją, pagal žaislą, ar pagal kilimo liniją g.gif
Arba man jau stogas čiuožia... umn.gif
Atsakyti
QUOTE(Lora27 @ 2011 01 20, 23:08)
Kažkuo tave suerzino ta pakaba. Žiūrėk į ją kaip į mokymosi priemonę.
O tau natiurmortas neprimena paveikslo? Juk juos mielai kabinam ant sienų ir saugom. Ir nebūtinai tai būna šeimos narių portretai  ax.gif

Ne, priešingai, man ta pakaba labai patiko. Bet sakydama "pakaba" turiu mintyje visas daiktų foto. Tiesiog paėmiau kaip pvz, nors jei kalbėt apie tą konkrečiai foto, tai jos nuotaika man labai labai patiko. Ir spalvos.
Natiurmortai man primena paveikslus. Būtent dėl šios priežąsties, kad jie yra tik 'aliuzija' į paveikslą- niekada nekabinčiau tokio ant sienos smile.gif

Man akivaizdžiai reikia normaliai išsimiegot, ane? Pjaunu grybą kaip reikiant. Ačiū, kad išklausėt. Biškį darotės artimos man.

Labanaktis.
Atsakyti
Laukine25, tu - nepakartojama thumbup.gif
Atsakyti
Refresh, rodos tu kėlei nuorodą į vaikučio foto su atspindžiu. Man ji per pilka. Ir lango rėmo lig nesinorėtų. Bei fokuso, būtent šioje foto, į vaikutį, o ne į atspindį norėčiau. KOntrastą pabandyk padidinti, turėtų geriau žiūrėtis.
Atsakyti
Aš savo pirmąsias foto (aišku, daiktų, žmonių nefotografavau ir sakiau - niekad nefotografuosiu bigsmile.gif ) dariau tik blogui, t.y. iškart mažas ir nei didelės rezoliuzijos, nei raw nesaugojau. Dabar tenka dėl to griaužtis vos ne kas savaitę - vis kas nors parašo, kad į žurnalą nori įdėti kokį, atvirukus daryti ir pan. verysad.gif Nei joms kokio leidimo reikia, nei ko... Čia toks pamąstymas, kad ir praktinė vertė gali būti tokių fotografijų smile.gif O šiaip man patinka daiktai ir patinka juos fotografuoti, o va nei kokios architektūros, nei peizažų nemėgstu. Net ir portretų nemėgstu šiaip pagalvojus tongue.gif O va pakabos labai patinka, ypač visokios senos blush2.gif Va pvz. šita mano fotkė su pakaba man viena mėgstamiausių bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2011 01 20, 23:16)
Refresh, rodos tu kėlei nuorodą į vaikučio foto su atspindžiu. Man ji per pilka. Ir lango rėmo lig nesinorėtų. Bei fokuso, būtent šioje foto, į vaikutį, o ne į atspindį norėčiau. KOntrastą pabandyk padidinti, turėtų geriau žiūrėtis.

Ačiū labai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydraakė @ 2011 01 21, 00:12)
...Vienu žodžiu, pasimečiau, tai į kurią liniją man orientuotis tiesinant foto g.gif
PVZ kad ir ši foto. Tiesinu su Media Impression. Pagal vertikalią ar horizontalią spintos liniją, pagal žaislą, ar pagal kilimo liniją g.gif ...

O aš jos nematau blink.gif Man rašo: "This photo is private"
Atsakyti
Norėčiau įsiterpti į Jūsų diskusiją su žemiškom problemom smile.gif Padariau pirmą ND. Ar tinka? ax.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti