Jus cia moket, kaip reikia apkirpt. As irgi bandau daryt pagal taisykles, nes pries tai is Jusu gavau pylos, kad kerpu kaip tik sauna i galva ir gaunas belekokie parametrai kai noriu kirpt ir ivedu 2 ir 3 (i ploti bei auksti), tai man tuos 2 ir 3 pavercia arba pixeliais arba cm, ir neiseina apkirpt. Zinau, kad kvailas klausimas, bet gal galit padet
Tiesa, gal kuriai reikia nuotolinio valdymo pultelio, tinkančio Nikonams D90 D60 D40 D80 D50 D70 ir Canon
Digtial SLR: 400D, 350D, 300D, Digital Rebel, XT, XTi
labas
na gerai - kas yra centravimas jusu manymu? ir kodel jis blogai? vat atsakykit man..
ta prasme kodel jus fotkinat centruotai? kokia prasme?
na gerai - kas yra centravimas jusu manymu? ir kodel jis blogai? vat atsakykit man..
ta prasme kodel jus fotkinat centruotai? kokia prasme?
QUOTE(brumbrumai @ 2011 01 20, 10:14)
as tai vis tiek nesutiksiu, bet jau patylesiu
tai kad jau nepatylejai .
Erse sake, kad tos taisykles kitaip vadinosi ir kitaip aprasytos, taip ir yra, as ta patvirtinau O kad ten viena is kitos vestos tai taip, bet rezultatai tarp kai kuriu skiriasi vizualiai. Paziurek savo pavyzdyje su mergina "golden mean" (jis yra tas susikirtimas tarp ilgiausiu vertikalios ir horizontalios plonu liniju, t.y. jau nupiestas).
beje apie kompozicija, pamirsau pasidalint tokia nuoroda, kur galima be online kelias "golden" taisykles pacheckint, galima uzkraut faila is kompo arba nuoroda, pvz., is savo ar kolegu flickr nuotrauku, virtualiai pakarpyt cia. Nors paciam neteko pasinaudot apart pirmo pazaidimo, tia gal ne toks cia ir geris, siaip fun .
Prasitestuokit ir tada patys sau isvadas pasidarykit, tas pats ne tas pats, taikyt, netaikyt ir t.t. .
QUOTE(paprasta @ 2011 01 20, 11:21)
Tiesa, gal kuriai reikia nuotolinio valdymo pultelio, tinkančio Nikonams D90 D60 D40 D80 D50 D70 ir Canon
Man man man....
Siaip labai jau retai komentuoju... bet prie sios diskusijos apie taisykles noriu pasisakyt...
taisykles bent jau zinoti tikrai reikia, o jau kaip daryti, tai nuspresit jau po to kai jas zinosit ir suprasit... aisku vienu metu as irgi buvau labai pakibus del tu taisykliu, dabar jau siek tiek kitaip i tai ziuriu... ir tikrai akiu del ju nedraskyciau... tiesiog buna nuotrauku, kur su taisyklem tikrai geriau ziuretusi...
Tarkim istrigo man vaiko portretukas su suniu ir tikrai jau matau ja kadruota vertikaliai, kad matytusi daugiau koju ir siek tiek daugiau erdves virsuje.... na man taip tikrai geriau ziuretusi... grandines nuo supyniu netrukdo, tik labiau isiziurejus trugdo pati supyne kabanti uz nugaros, nes matosi krastas....
Del zvilgsnio tai visiskai nesutinku, kas sake, kad geriauauksciau pakelta galva... Ziurint is tos emocines puses, vaikas lyg nusimaivydamas biski palenke smakra didziuodamasis koki drauga turi ir ziuri kokia bus visu reakcija... Taigi, toks vaiko zvilgsnis labiau prikausto zvilgsni ir suteikia nuotraukai kazkokia nuotaika, nei jis tiesiog paprastai sedetu apsikabines suni ir ziuretu... Na bent jau mano tokia kukli nuomone...
Beje kalbant apie taisykles, tai portretus irgi yra siuloma labiau vertikalius fotografuoti, o kai portretas profiliu, tada jau horizontaliai... Vel gi taisykles ir tikrai ne visada taikomos...
QUOTE(robobebras @ 2011 01 20, 10:35)
galima uzkraut faila is kompo arba nuoroda, pvz., is savo ar kolegu flickr nuotrauku, virtualiai pakarpyt cia. Nors paciam neteko pasinaudot apart pirmo pazaidimo, tia gal ne toks cia ir geris, siaip fun .
o geras zaidziu! .. nors reiktu dirbt siaip jau
Idejau i Flickr sian sukurpta koliaziuka kol kas tik toks,gal veliau ka nors geresnio sukursiu laukiu kritikos,skaudziai nemuskit va,kaip tik i taisykliu laikymasi,nukapojau rankas labai nu,bet kitaip nemoku,ka ne horizantali foto gautus idomu kieno pirma foto
QUOTE(Burka @ 2011 01 20, 10:58)
Idejau i Flickr sian sukurpta koliaziuka kol kas tik toks,gal veliau ka nors geresnio sukursiu laukiu kritikos,skaudziai nemuskit idomu kieno pirma foto
saunuole, prajuokinai
QUOTE(Mustachio @ 2011 01 20, 01:42)
niu labai jau smagiai ziurisi tie usai
QUOTE(Burka @ 2011 01 20, 11:58)
saunuole
Lora27, man tavo drauguziu foto tai labai tinka ir patinka, gal tik tas vinjetavimas per daug aki rezia o ryskusmas nekliuna, ir dar kas patiko, drauguziu zvilgsniai, tokie skvarbus
o as sianakt sapnavau Frederica meet'a ir triusikeliu, apie kuriuos klausinejo Zydraake, parduotuve
QUOTE(Burka @ 2011 01 20, 10:58)
Idejau i Flickr sian sukurpta koliaziuka
smagiai žiūris
QUOTE(antajo @ 2011 01 20, 11:03)
saunuole, prajuokinai
pradine mintis buvo MB pilva fotkint,bet vos tik prasitariau,tai eme grasint,kad fotika atims,jei lysiu su savo nesamonem nu,nepalaiko MIANO nors tu ka
QUOTE(Zirzilja @ 2011 01 20, 11:04)
saunuole
QUOTE(joreta @ 2011 01 20, 11:09)
smagiai žiūris
Aciu o baimes kiek buvo dedant,nu galvojau prisigrybinau cia visiskai,ale,va,jei daugeliui linksma daros paziurejus,tai vadinas dar pusiau su beda pasidarbavau,dziugauju dabar, kaip aukso luita gavus nedziugauciau