Žiūriu tulpės komentaruose ant bangos Mano tulpės šiandien nebus - vietoj to užsiėmiau koliažo nuotraukos brainstorm'ui, pagimdžiau genialią idėją, beliko ją apšlifuoti ir sekmadienį įgyvendinti
QUOTE(green_tea @ 2011 01 20, 00:12)
Žiūriu tulpės komentaruose ant bangos Mano tulpės šiandien nebus - vietoj to užsiėmiau koliažo nuotraukos brainstorm'ui, pagimdžiau genialią idėją, beliko ją apšlifuoti ir sekmadienį įgyvendinti
lauksim
QUOTE(Zirzilja @ 2011 01 19, 12:47)
kaip sako, neimk i sirdi, ka galima paimti i kisene jooooa, cia skaudziai suvaro, bet taip juk ir reikia, kaip kazkas kazkada sake, tik taip mes ismokstame. mane irgi visi kritikuoja, kad viskas blogai, o tavo foto man labai patinka, jau iziuriu stiliuka
Ačiūūūū
QUOTE(airv @ 2011 01 19, 15:49)
Stengiaus padaryt kuo lengvesnę....
Užtai gavau kokią Idėjų vis dar nulis...nu nematau savo gautos nuotraukos koliaže niekaip
QUOTE(Laukine25 @ 2011 01 19, 21:26)
tulpės žiedas baltam fone ištiesų reiškia mano močiutės trečios eilės pusbrolio iš mažojo pirštelio ištryškusį kraują kai jam įkando kaimynų šuo Reksas.
Taisykles ir aš bijau laužyt
Įmesiu vieną,eterio pateršimui....
Ne per tamsi? Šešėlis nuo kepurės ne per aštrus? Trūksta tos plaukų sruogos galo iš dešinės? O kaip kairys petys? Jo irgi trūksta?
Va kiek taisyklių pažeidimų....
QUOTE(Mustachio @ 2011 01 20, 00:28)
Įmesiu vieną,eterio pateršimui....
Ne per tamsi? Šešėlis nuo kepurės ne per aštrus? Trūksta tos plaukų sruogos galo iš dešinės? O kaip kairys petys? Jo irgi trūksta?
šešėliui nuo kepurės sakom ne.
Kairio peties netrūksta.
Tai, akd nukirpta sruogelė, nemaišo, bent jau man. Nenukirpus žinoma būtų fainiau.
Užspausta labai kampe. Aš būčiau fotografavusi arba iš kairės, arba iš dešinės. Jei vat taip tiesiai, tai norisi žvilgsnio į žiūrovą.
p.s. žiūrinėjau šiandien flickr ir šypsojausi sau. Viena foto priminė tavo niką. štai
QUOTE(Laukine25 @ 2011 01 19, 23:49)
Aš supantu Erse, ką Tu sakai. Ir sutinku. Su tuo. Bet Tu pati pasakei, jei dvejetukininkas TURI galimybę apsigint. O kas, jei fotografas neturi galimybės atsirasti visame šimtame tūkstančių taškų, kur bus parodyta jo foto (tarkim flikre?), jis juk negalės kiekvienam žiūrinčiam paaiškinti kas buvo turima omenyje fotografuojant.. Todėl jis privalo pateikti savo mintį taip, kad žiūrovas ją suprastų būtent taip, kokia ir buvo pagrindinė mintis. Va čia, mano galva, ir slypi fotografijos esmė, menas tskant. Nes jei toj pačioj foto tarkim su tulpe vienas mato gėlę, kitas karą, trečias dar kažką, tai vadinasi kažkas yra neišbaigta...
Bet supratau ką ir Tu sakai. Tiesiog gal negali šioj vietoj būt kategoriškai vienokios nuomonės. Pritariu ir Tavo minčiai bet ir jai prieštarauju Nu žodžiu, manau supratom.
Bet supratau ką ir Tu sakai. Tiesiog gal negali šioj vietoj būt kategoriškai vienokios nuomonės. Pritariu ir Tavo minčiai bet ir jai prieštarauju Nu žodžiu, manau supratom.
Aš kažkaip visad naiviai maniau, kad meno esmė - paliesti kažką ten mūsų viduje, o ne suprasti, ką ten autorius norėjo pasakyti Ir man net neįdomu, kad pasirodo ten kraujuojantis pirštelis, o aš matau bulių aguonuose - ir man patinka visai Nu bet aš su mianais kai nieko nebaigusi, galiu visiškai klysti Ir dar nematau jokio reikalo kažkam kažką aiškinti ir gintis (dieve, čia tik fotkės, ne kokia disertacija ). Tegu mano nuotraukos visiškai jokių taisyklių neatitinka, bet man patinka - rodysiu savo asmeniniuose puslapiuose kiek norėsiu. O žiūrovams niekad visiems neįtiksi, svarbu sau pačiam įtikti, o jei dar paskui kokiam vienam antram netyčia - jau ir puiku
QUOTE(Yvette @ 2011 01 19, 23:42)
tos spalvos
QUOTE(Yvette @ 2011 01 19, 23:42)
p.s. žiūrinėjau šiandien flickr ir šypsojausi sau.
Nerealaus grožio tam flikre nuotraukos. Ačiū. Nu nuostabiai gražu.
Prisiduodu... Gavau foto, turiu ideja, tik reik sulaukt tinkamu salygu jai igyvendinti, todel galiu truputuka susivelinti .
Sorry, kad nepakomentuosiu nuotrauku, po siandienos darbu jauciuosi be galo nusikalusi...einu ilsetis .
Sorry, kad nepakomentuosiu nuotrauku, po siandienos darbu jauciuosi be galo nusikalusi...einu ilsetis .
QUOTE(Loretoidas @ 2011 01 19, 23:54)
Aš kažkaip visad naiviai maniau, kad meno esmė - paliesti kažką ten mūsų viduje
Irgi sutinku... Čia baisiai įdomi ir sudėtinga diskusija, ypač, kai rašome, o ne kalbame gyvai. Nes ne tik kad vieno žodžio pavartojimas gali būti neteisingai interpretuojamas, bet ir išreikšti mintis labai sunku kalbant tokia tema.
Aš visgi manau, kad tarkim fotografuoju kažkokios nuotaikos apimta, norėdama tarkim savo alyvų puokšte parodyti, perteikti savo kažkokį išgyvenimą, noriu, kad mano žiūrovas 'pagautų' tą jausmą, kurį bandau perteikti.. Žinoma, gal kažkam alyvos su laidotuvėm asocijuojasi, gi visi skirtingi ir visiems neįtiksi, bet man kažkaip norisi, kad jei fotkinu kažką su mintimi, tai kad žiūrovas tą mintį ir pagautų... Kolkas dar nesu tokios foto padariusi nė vienos. Visos mano nuotraukos iki šiol buvo tiesioginės ir primityvios- jei vaikai, tai suprask, čia vaikas, jei nėčia- taip pat viskas paprasta. Man dar per aukštas lygis kalbėti nuotraukomis, bet va Jūsų darbai jau yra kalbantys. Ir jei aš kažkada pasieksiu tokį profesionalumo lygį, kai mano darbai kalbės, norėčiau, kad žiūrovas ir išgirstų būtent tai, ką sakau jam tuo savo darbu...
Na, tikiuos, šią diskusiją dar pavyks kada pratęsti, labai įdomu.
Ne įtikt žiūrovui, bet nuotrauka perteikti savo mintį. Va kas yra mano siekiamybė.
Beje, suprasti autoriaus siunčiamą mintį ar paliesti kažkokius žiūrovo jausmus savo nuotrauka, manau, tai lygiai tas pats... Nors gal ir nevisai.. Ai, nežinau
QUOTE(Lora27 @ 2011 01 19, 22:44)
Matau, kad visos dedat portretines. Todėl įmesiu vieną. Daugiau gal ir neturiu...
Dabar jau pati matau, kad viskas centruota. Ir galūnės nukapotos. Ir pavadėlio kraštas matosi. Gal per daug prišarpinau? O kas dar blogai? Sūpuoklių grandinės? Fonas?
Šitoj nuotraukoj norėjau parodyti du draugus.
Dabar jau pati matau, kad viskas centruota. Ir galūnės nukapotos. Ir pavadėlio kraštas matosi. Gal per daug prišarpinau? O kas dar blogai? Sūpuoklių grandinės? Fonas?
o man cia kliuna tik vinjetavimas, nestipriai. Visa kita gerai. Centravimas nekliuna nes cia turi buti centruota, kitaip butu nesamone, aisku cia mano mintyse, realiai nekarpiau kad isitikint . Na galima butu mastyti kad kitokia poza, kitoks zvilgsnis, nu bet cia jau is serijos jei bobute butu diedukas ir cia kitos nuotraukos istorija, o ne sios... Manau cia sukomponuota teisingai ir i sonus stumdyt nieko nereikia. Oversharpo irgi nelabai matau kad aki reztu.
QUOTE(Lora27 @ 2011 01 19, 21:44)
Matau, kad visos dedat portretines. Todėl įmesiu vieną. Daugiau gal ir neturiu...
Man šitoje centravimas tinka. Tai tokia pozuota standartinė nuotrauka su šuniu Kadangi jau vistiek pozavo, tai būtų gerai jei vaikiukas smakrą kiek į viršų kilstelėtų, nes akys nelabai gražiai atrodo. Ir kaip jau pati pastebėjai, būtų geriau jei sūpynių nesimatytų.