Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(joreta @ 2011 01 19, 21:59)
čia trečdaliai, auksas tai "ala kriauklė"  blush2.gif
einu pas "daktarą" ir labos visoms, palinkėkit saulėtos dienos, bo man koliažui būtinai reik saulės
Žyrdaake rašyk emeila i AŽ, persiųsiu

sraige ten ir susiraito, kur yra tas auksinis taskas. ir ten ne trecdaliais reik dalint, o labiau kaip tam pvz su arkliu. bet kad lengviau paskaiciuot, dalinam i trecdalius
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo brumbrumai: 19 sausio 2011 - 22:05
QUOTE(antajo @ 2011 01 19, 21:51)
nelabai suprantu ka tu siulai.. fotkint taip kaip patinka viskas?

Na lyg aiskiai parasiau g.gif Tikrai to nesiuliau ax.gif
Atsakyti
bet jau pradedu galvot, kad as cia nusisneku, tai einu nuo kompo, nes tikrai galva susprogs biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2011 01 19, 22:03)
sraige ten ir susiraito, kur yra tas auksinis taskas. ir ten ne trecdaliais reik dalint, o labiau kaip tam pvz su arkliu. bet kad lengviau paskaiciuot, dalinam i trecdalius

biggrin.gif kad man atrodo jos kazkaip dvi skirtingos buvo, ten kur i lygias dalis dalinas ir kur i nelygias, ir jos vadinas skirtingai g.gif lotuliukas.gif Nes lyg viena trecdaliu, o kita auksinio to bla bla. ar jau gal ir man laikas miegot eit lotuliukas.gif
Atsakyti

QUOTE(Lora27 @ 2011 01 19, 21:52)
Pabandysiu pašviesint ir nukirpti. O prie šuns jau nieko nesigaus, nes tik tiek nuotraukos tėra. Bet tokiu atveju gausis nestandartinis formatas  rolleyes.gif

Nelabai prikarpysi jau šitą smile.gif Vinjetė man nelabai ir šarpo daugoka. kitą kartą dėk didesnę foto, smagiau žiūrėti.
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2011 01 19, 17:42)
Niu va įmetu kelias foto, lauksiu komentarų... pasiilgau ryškalų, spalvų, kad rėžtų akin biggrin.gif tik kaži ne per daug? g.gif

gotte man tavo katinas sau, o ranksluosciai sau. Ta prasme tarp ju jokio rysio. Atrodo atsigule katinas, o tu padejai ranksluoscius va ir fotke jum prasom.

QUOTE(Laukine25 @ 2011 01 19, 21:42)
Joreta, ar supratai apie tą auksinę vidurio taisyklę? Nu perskaičiau kartą angliškai ir du kart lietuviškai- absoliučiai man niekas nesuvokiama apie ką ten kalba. Sakau- negaliu pagal taisykles suprast, užtai man žiauriai sunku. Gal mūsų dievai galėtų padėt su pavyzdžiu, kas yra ta auksinė vidurio taisyklė? Ir ta ale sraigė? Yvette? Čia apie Tavo nuorodą kalbu iš flikro, ar Tu galėtai pakomentuot plačiau? blink.gif Neviltis ima, kad man taip sunkiai daeina..  unsure.gif

Musu temos pirmam lape yra pamokos kompozicijos, ten viskas labai aiskiai isdestyta.
Atsakyti
QUOTE(Lora27 @ 2011 01 19, 21:44)
Matau, kad visos dedat portretines. Todėl įmesiu vieną. Daugiau gal ir neturiu...
Dabar jau pati matau, kad viskas centruota. Ir galūnės nukapotos. Ir pavadėlio kraštas matosi. Gal per daug prišarpinau? O kas dar blogai? Sūpuoklių grandinės? Fonas?
Šitoj nuotraukoj norėjau parodyti du draugus.

user posted image

Man vinjetavimas labiausiai kliuvo... O va centravimas irgi kimba šioj foto, pakirpčiau šono iš kairės..

QUOTE(Ersė @ 2011 01 19, 21:47)
na nevisada jie tiesus, gal taip specialiai daryta buvo, apsiginkit, argumentuokit  biggrin.gif

Man va šita mintis jau kelintą kart neduoda ramybės, nes ne kartą yra čia paminėta. Aš kaip tik nesutinku, kad foto reikia apgint. Foto turi kalbėt pati už save ir nešt pasauliui tą mintį, kurią fotografas joje užfiksavo ir nori pasauliui pasakyti.
Nes ne visada visiems žiūrėtojams fotografas turės galimybę pasakyti, kad tulpės žiedas baltam fone ištiesų reiškia mano močiutės trečios eilės pusbrolio iš mažojo pirštelio ištryškusį kraują kai jam įkando kaimynų šuo Reksas. doh.gif
Ne visada fotografas turės galimybę apsigint, o jei nepakomentuota ir apginta nuotrauka bus neteisingai interpretuojama, vadinasi, ji nėra teisingai užfiksuota, kad neštų žiūrovui tą žinią, kurią mintyje fiksuodamas turėjo autorius..
Manau, jei nuotraukai reikalinga gynyba, reikia nuotrauką daryti iš naujo.

QUOTE(brumbrumai @ 2011 01 19, 21:55)
elementariausiai gi. yra sakoma, kad viskas kas yra ten kur susiduria sios linijos, yra graziau nei kitose vietose.

Ačiū už vargą. LABAI. Šitas jau aišku.
Bet va ta sraigė.... jaučiu per sudėtinga mano šviesiai galvai bus..
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 01 19, 22:26)
Man vinjetavimas labiausiai kliuvo... O va centravimas irgi kimba šioj foto, pakirpčiau šono iš kairės..
Man va šita mintis jau kelintą kart neduoda ramybės, nes ne kartą yra čia paminėta. Aš kaip tik nesutinku, kad foto reikia apgint. Foto turi kalbėt pati už save ir nešt pasauliui tą mintį, kurią fotografas joje užfiksavo ir nori pasauliui pasakyti.
Nes ne visada visiems žiūrėtojams fotografas turės galimybę pasakyti, kad tulpės žiedas baltam fone ištiesų reiškia mano močiutės trečios eilės pusbrolio iš mažojo pirštelio ištryškusį kraują kai jam įkando kaimynų šuo Reksas. doh.gif
Ne visada fotografas turės galimybę apsigint, o jei nepakomentuota ir apginta nuotrauka bus neteisingai interpretuojama, vadinasi, ji nėra teisingai užfiksuota, kad neštų žiūrovui tą žinią, kurią mintyje fiksuodamas turėjo autorius..
Manau, jei nuotraukai reikalinga gynyba, reikia nuotrauką daryti iš naujo.

Yra ir visiskai kitokia nuomone biggrin.gif Nesvarbu ka ir kaip, bet moket apsigint biggrin.gif Ir mokykloj jei dvejetukininkas mokejo pakovot uz save, tai gerai baige mokykla. O jei ir rimtai, tai tikrai su tuom nesutinku 4u.gif

Cia nelabai lendama apie tokias gilias interpretacijas apie tulpes ir kraujuojanti pirsteli, bet juk tulpe fotografuosi is tam tikro rakurso kuris tavo nuomone ziuresis geriausiai, bet kitam tai gali neatrodyt, vienam ji grazesne auksiniam taske, kitam istrizaine, treciam dar kokiam sraiges taske, o kitam centre, tai kas teisus bus? Cia budamas autorius tikrai gales apsiginti kodel ja kiso i viena nuotraukos puse o ne kita smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Ersė @ 2011 01 19, 22:37)
Yra ir visiskai kitokia nuomone  biggrin.gif

Aš supantu Erse, ką Tu sakai. Ir sutinku. Su tuo. Bet Tu pati pasakei, jei dvejetukininkas TURI galimybę apsigint. O kas, jei fotografas neturi galimybės atsirasti visame šimtame tūkstančių taškų, kur bus parodyta jo foto (tarkim flikre?), jis juk negalės kiekvienam žiūrinčiam paaiškinti kas buvo turima omenyje fotografuojant.. Todėl jis privalo pateikti savo mintį taip, kad žiūrovas ją suprastų būtent taip, kokia ir buvo pagrindinė mintis. Va čia, mano galva, ir slypi fotografijos esmė, menas tskant. Nes jei toj pačioj foto tarkim su tulpe vienas mato gėlę, kitas karą, trečias dar kažką, tai vadinasi kažkas yra neišbaigta...
Bet supratau ką ir Tu sakai. Tiesiog gal negali šioj vietoj būt kategoriškai vienokios nuomonės. Pritariu ir Tavo minčiai bet ir jai prieštarauju smile.gif Nu žodžiu, manau supratom.
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2011 01 19, 18:42)
Niu va įmetu kelias foto, lauksiu komentarų... pasiilgau ryškalų, spalvų, kad rėžtų akin
flickr dar su vaiku įdėjau foto, lauksiu komentarų...kas netyngit...plyzzzz 4u.gif  4u.gif  4u.gif

merginos ishsake daug visko, tai sutikciau. bet man ziauuuuriai patinka tavo modelis, labai geras pozuotojas, pagirsiu - nuostabus ryshkumas. suprantu nora spalvu, bet gal reikejo apsiriboti shvelnia salotine su late spalvos rankshluosciais (max 2 spalvos) ir ne toki formata, nes man truksta erdves, tiek kaires, tiek desines. jei foto horizontali ir desine uzimtu ranksluosciai, o katino akyte butu trecdaliu taisykleje, butu turbut ok. bet man patinka ziuret katino fotkes. p.s. koliazhai man nea.. blush2.gif
del vaikucio - i seimos albuma, bet raukshlele kliuna, grudas, bluras. emocija patiko, zvilgsnis. gerai.
QUOTE(Laukine25 @ 2011 01 19, 20:47)
O kur tavo foto? lens.gif  biggrin.gif

aj pasiskusiu - darzhelis, darbas, darzhelis, namai. ir taip non stop. miegot noriu pastoviai. nuotaikos nera - pastoviai. nebeturiu laiko ne tik vaikui, sau ir elementariai buitekishkai veiklai - tai jau nekalbu apie hobi. be to laukiu kritikos, patarimu, pastabu. jos nesulaukus - ... doh.gif manau cia gal saules trukumas. o gal demesio. hehehe. nzn. zodz.
QUOTE(Ersė @ 2011 01 19, 22:00)
tai vat, kad tam pradedanciajam gali but ivaroma fobija centruotu kompozociju, kaip ir su tais kazkokias "karstai taskais" Jei jau sucentruota tai tikriausiai 90 proc bus kritikoj kad centruota! ir neduok dieve bus nucropinta kokia ranka, koja ar pirsto galas, kuris budamas nenukirptas jokio grozio neprides. Kartais jas tenka paaukot kad zvilgsnis ties akim ar kokiu kitu akcentu sustotu, o ne mirtinai stengtis palikt kokia galune nes neduok dieve nukaposi rankas  biggrin.gif  Bet bet bet, tai tikrai nevisada yra, kartais tikrai reikia kokios paliktos galunes, bet tik cia tokia tendencija pastebiu daznai kad jei jau nukapota tai blogai  biggrin.gif

heh. man taip buvo. centravimo fobija. 3 riebiausi blogi dalykai (mano kuklia nuomone) - centravimas, galuniu kapojimas, "ciuozimas" ir blykste. sutinku, kad lauzhyt taisykles, is pradziu jas reikia ishmanyt ir moket. va jau matau, kai laukine tik perskaitys taisykleles pirmam psl, foto pageres perpus ir bus zyyymiai aishkesne kompozicija. bet sutinku su tavim, kad kartais tas taisykliu laikymasis - tiek daug kadru sugadina, nuotaikos taipogi he he. nes nu bliamba, nukapotas mazasis kojos pirshtukas, tai tikrai ne tragedija. be to profai, dazhnai megsta kapoti arba siaip netradicinius formatus, komponavimus, tad po bishki po bishki lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2011 01 19, 22:51)
manau cia gal saules trukumas. o gal demesio. hehehe. nzn. zodz.

3 riebiausi blogi dalykai (mano kuklia nuomone) - centravimas, galuniu kapojimas, "ciuozimas" ir blykste.

Ir man. Dėl abiejų. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(airv @ 2011 01 19, 20:13)

Man nepatinka, kad kadras dalinamas pusiau, centruota.

aciu uz komentara 4u.gif
Atsakyti