Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(gotte @ 2011 01 19, 20:49)
  Pradedančiam kažką daugiau spausti iš savo foto... 

drinks_cheers.gif 100 proc. Kai pasižiūriu dabar į savo "muilinės" fotkes albume, tai pradedu dabar suprast, kodėl man vienos labiau patinka, negu kitos. Pasirodo kartais net nežinodama sukomponuodavau teisingai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2011 01 19, 20:15)

Gera diena buvo:)Tik aisku vista, pamirsau isidet kortele i fotika, tai vienam zmogui teks laukt juostiniu kadru:)))

smile.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(joreta @ 2011 01 19, 21:39)
drinks_cheers.gif 100 proc. Kai pasižiūriu dabar į savo "muilinės" fotkes albume, tai pradedu dabar suprast, kodėl man vienos labiau patinka, negu kitos. Pasirodo kartais net nežinodama sukomponuodavau teisingai  mirksiukas.gif

Joreta, ar supratai apie tą auksinę vidurio taisyklę? Nu perskaičiau kartą angliškai ir du kart lietuviškai- absoliučiai man niekas nesuvokiama apie ką ten kalba. Sakau- negaliu pagal taisykles suprast, užtai man žiauriai sunku. Gal mūsų dievai galėtų padėt su pavyzdžiu, kas yra ta auksinė vidurio taisyklė? Ir ta ale sraigė? Yvette? Čia apie Tavo nuorodą kalbu iš flikro, ar Tu galėtai pakomentuot plačiau? blink.gif Neviltis ima, kad man taip sunkiai daeina.. unsure.gif
Atsakyti
Matau, kad visos dedat portretines. Todėl įmesiu vieną. Daugiau gal ir neturiu...
Dabar jau pati matau, kad viskas centruota. Ir galūnės nukapotos. Ir pavadėlio kraštas matosi. Gal per daug prišarpinau? O kas dar blogai? Sūpuoklių grandinės? Fonas?
Šitoj nuotraukoj norėjau parodyti du draugus.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2011 01 19, 21:20)
man fainiausia tokias diskusijas skaityti. Na niekas nenori būti įspraustas į kažkokių taisyklių rėmus. Bet. Viskam savas laikas, na neskubėkit jūs. Niekas nesako, kad visiškai visos foto su nukapotom galūnėm yra blogai. Bet, kol nepradėsit jausti, kada tai nėra blogai, tol nekapokit.

pries gal pusantru metu buvau cia prisijungus, tai gi nesvarbu kad dauguma buvo kiti, bet vistiek kritika buvo dazniausiai ta pati, tai per daug centruota, tai ne karstuose kazkokiuose taskuose, tai tos galunes nukapotos. Tos taisykles taip smarkiai buvo i smegenine isikalusios, baisu pagalvot kiek mielu sau nuotrauku istryniau, nes o dieve gi ten pirstas nukapotas! biggrin.gif Ir kai pagaliau isgirdau kazkokia kitokia nuomone, kad tie kazkokie taskai ne viskas, kad tas galunes kapokit drasiai jei taip isryskini ka tau reikia ir pan. tada pasidaro gaila tu kurie pradeda mokintis ir i galva yra kalamos tos kelios taisykles biggrin.gif Mano cia tiklas nebuvo, kad ai visi nesilaikykit taisykliu, kam jos reikalingos. Norejau pasakyt kad ne visada ju reik laikytis. Ir jei jau kas pasako blogai nukapotos galunes, centruota, at zvilgsniui palikta per mazai vietos, ar dar bala zino kas, na nevisada jie tiesus, gal taip specialiai daryta buvo, apsiginkit, argumentuokit biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Lora27 @ 2011 01 19, 21:44)
Matau, kad visos dedat portretines. Todėl įmesiu vieną. Daugiau gal ir neturiu...
Dabar jau pati matau, kad viskas centruota. Ir galūnės nukapotos. Ir pavadėlio kraštas matosi. Gal per daug prišarpinau? O kas dar blogai? Sūpuoklių grandinės? Fonas?
Šitoj nuotraukoj norėjau parodyti du draugus.

Sharpo per daug, vinjetavimo nezinau ar reikia, dar pasviesinciau, ir kirpciau ta sona kur yra berniukas (kad nebutu centravimas biggrin.gif ), o prie suns palikciau erdves, kad atsvertu didesnyji smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ersė @ 2011 01 19, 21:47)
pries gal pusantru metu buvau cia prisijungus,

nelabai suprantu ka tu siulai.. fotkint taip kaip patinka viskas?
Atsakyti
QUOTE(Ersė @ 2011 01 19, 22:47)
Sharpo per daug, vinjetavimo nezinau ar reikia, dar pasviesinciau, ir kirpciau ta sona kur yra berniukas (kad nebutu centravimas biggrin.gif ), o prie suns palikciau erdves, kad atsvertu didesnyji smile.gif

Pabandysiu pašviesint ir nukirpti. O prie šuns jau nieko nesigaus, nes tik tiek nuotraukos tėra. Bet tokiu atveju gausis nestandartinis formatas rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 01 19, 21:42)
Joreta, ar supratai apie tą auksinę vidurio taisyklę? 

pabandyk pati papaišyt, tuos langiukus padalint, o paskui vestii liniją į kampukus. Įsivaizduoju, kad vaizde taip akis bėga. PS turėtų būt tokia funkcija užsidėt tinkliuką arba golden ratio, arba thirds, tai galima paanalizuot įdomumo dėlei. (aš nebandžiau)
Beje, ką tik žiūrėjau filmą "Mažoji Maskva", nu operatorius tikrai laikės trečdalių ir atrodė puikiai, aikšku ir aktoriai labai gražūs, o va persijungiau "Moterų muilą", nu gi visiškas vidurys, bet ten buitiakas cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo joreta: 19 sausio 2011 - 21:55
QUOTE(Laukine25 @ 2011 01 19, 21:42)
Joreta, ar supratai apie tą auksinę vidurio taisyklę? Nu perskaičiau kartą angliškai ir du kart lietuviškai- absoliučiai man niekas nesuvokiama apie ką ten kalba. Sakau- negaliu pagal taisykles suprast, užtai man žiauriai sunku. Gal mūsų dievai galėtų padėt su pavyzdžiu, kas yra ta auksinė vidurio taisyklė? Ir ta ale sraigė? Yvette? Čia apie Tavo nuorodą kalbu iš flikro, ar Tu galėtai pakomentuot plačiau? blink.gif Neviltis ima, kad man taip sunkiai daeina..  unsure.gif

elementariausiai gi. yra sakoma, kad viskas kas yra ten kur susiduria sios linijos, yra graziau nei kitose vietose.

galva skauda, tai nemoku aiskint biggrin.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
joreta, o galima man straipsniuką lt? blush2.gif
Atsakyti
beja, kas ten siunten foto su teptuku? na mano porinkikas prasom atsistot biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2011 01 19, 21:55)
elementariausiai gi. yra sakoma, kad viskas kas yra ten kur susiduria sios linijos, yra graziau nei kitose vietose.

content/uploads/2010/11/horseExample-600x399.jpg[/img]

čia trečdaliai, auksas tai "ala kriauklė" blush2.gif
einu pas "daktarą" ir labos visoms, palinkėkit saulėtos dienos, bo man koliažui būtinai reik saulės
Žyrdaake rašyk emeila i AŽ, persiųsiu
Atsakyti