Aš žinokitės sėdžiu liežuvį iškišusi, kai pamatau foto ir po ja komentarus. Tada tyrinėju kartu su visais, labai smagu. O tiesiog plepalus stengiuosi praleisti.
Maggie
QUOTE(eurikaite @ 2011 01 19, 19:45)
o dabar iskilo klausimas jei daleiskim apkarpau foto (nu nedaug ale vistiek biski nusikerpa ) ,nu jis gaunas visai kitokios formos , tai kaip padaryt tokia forma kokia buvo pries tai , eit i image size ir kokius numerius surasyt , kad gautusi
ir dar apie raw , pas mane yra raw ir yra s raw , aisku ju dydziai skiriasi , nes skaiciau raw yra mazdaug A4 ir daugiau , o s raw iki A3 A4 formato , bet va drauge fotkinau nu ir dares foto ir jei sake labai apkarpe foto tai tada reiskia kad geriau fotkint s raw , kad neapkarpytu
nzn ar aiskiai sumakulinau
ir dar apie raw , pas mane yra raw ir yra s raw , aisku ju dydziai skiriasi , nes skaiciau raw yra mazdaug A4 ir daugiau , o s raw iki A3 A4 formato , bet va drauge fotkinau nu ir dares foto ir jei sake labai apkarpe foto tai tada reiskia kad geriau fotkint s raw , kad neapkarpytu
nzn ar aiskiai sumakulinau
kazka jau cia tu primakalavai foto spausdina formatu 2x3. Tai PS paspaudi Crop ir virsuj irasai 2 ir 3. Ir jau tada kirps tik tokiu formatu, o ne kitaip.
o raw ir s raw as kiek suprantu, tai yra skirtingi raw dydziai. s raw mazesnis failas gaunas. cia krastiniu santykis ne prie ko.
tai gal draugei davei visaip apkarpytas foto?
QUOTE(Alexso @ 2011 01 19, 19:57)
Labai patiko, kad apsnigo, gražus ND Patarimas - šiek tiek dar šviesinti galima
Kada sulauksim tavo meninių darbų???
...
Kada sulauksim tavo meninių darbų???
...
Dėl šviesinimo, tai esu neįgudus, todėl bijojau pereksponuoti, nors tokia mintis kirbėjo
O dėl nuotraukų, tai mano visos senos nuotraukos yra kelionių ir augalų. A la meninių tikrai neturiu (bet tikiuosi, kad gal turėsiu). Tik su namų darbais paeksperimentavau. Dabar bandau iš senų surasti ką nors tinkamo parodyti.
QUOTE(gotte @ 2011 01 19, 17:42)
Šita man pasirodė geriausia iš šiandienos foto
Šito man nepatinka didžioji foto, nes nėra normalaus ryškumo...nu kažkokia ne super visai...o kaip jums? kaip pati mintis ir t.t.?
O kaip šitas koliažas?
flickr dar su vaiku įdėjau foto, lauksiu komentarų...kas netyngit...plyzzzz
Pirmoji man nepatinka dėl rankšluoščių. Dešinė pusė labai sunki atrodo. Katinas, man, mieliau žiūrėtųsi vienas
Antroj, man nedera abi nuotraukos. Kaip jau ir sakė, ryšio tarp abiejų trūksta.
Trečioji irgi nepatinka. Labiausiai kliūna pirmosios nukapoti rankšluosčiai.
QUOTE(gotte @ 2011 01 19, 18:25)
Beje, jeigu imti ne ryškalus , tai šita foto man labai jauki tokia, nors visai nėra ji nei tobula, nei ką...Mane pačią tai joje labiausiai erzina juodas blynas kairėje (ten spintos gylis) ir tai, kad neaišku, kas ten šalia vaiko (nors ji rankose tada laikė vieną savo mėgstamų meškių), o dabar ten kažkokia makaliūzė
Man patinka. Pirmiausiai tai patiesinčiau nuotrauką, kad durų stakta nebūtų kreivai ir kadruočiau su crop'u. Nukirpčiau tą tamsų kraštą, galvos šiek tiek kirpčiau, taikyčiau trečdalio taisyklę (pažaidžiau su PS, visai smagiai žiūrisi nors ir erdvės trūksta)
QUOTE(stashiene @ 2011 01 19, 18:44)
Man nepatinka, kad kadras dalinamas pusiau, centruota.
PS žiūriu turite parašus...jūs negaunate įspėjimų, kad negalima dėt a la komercinių? man pastoviai rašo, nors ten komercija net nekvepia (čia dėl nuorodos į flickr'į).
QUOTE(brumbrumai @ 2011 01 19, 18:55)
*kazka jau cia tu primakalavai foto spausdina formatu 2x3. Tai PS paspaudi Crop ir virsuj irasai 2 ir 3. Ir jau tada kirps tik tokiu formatu, o ne kitaip.
*o raw ir s raw as kiek suprantu, tai yra skirtingi raw dydziai. s raw mazesnis failas gaunas. cia krastiniu santykis ne prie ko.
*tai gal draugei davei visaip apkarpytas foto?
*o raw ir s raw as kiek suprantu, tai yra skirtingi raw dydziai. s raw mazesnis failas gaunas. cia krastiniu santykis ne prie ko.
*tai gal draugei davei visaip apkarpytas foto?
*va , nei nzn kad reikia irasyt
*bet gal geriau fotografuot s raw , jei nezadi daryt dideliu foto
* sake galvas nukarpe as nemaciau tos fotkes , tai galvoju gal raw per didelis formatas ir todel taip gavosi , cia uk nenuostabu,kad apkarpo ,ne viena kart esu girdejus , nes as kai nusinesiau kadaise savos nescios foto tai ir gavau nukarpyta galva , tai as jai liepiau nunest i fotografu studijas ir pasidaryt , o ne pardese
dega dabar zandai man
As irgi del to centravimo Kazkaip anksciau labai prisirisdavau, oi tik ne i viduri, oi tik per kazkokius trecdalius. Ir ka, tai tikrai labai tada riboja ir siaip jau nervina Nu zodziu, ir kai nuejau pas dede Zoluba i kursus, reikejo matyt jo reakcija kai kazkas pradejo sakyt apie tas auksiniu pjuviu, trecdaliu, dar kazkokia viena labai mandra taisykle kuri cia kartais susmezuoja buvo kalba, mazdaug what a **** reakcija buvo Ten truputi kitaip jis tas kompozicijas aiskino. Apsimete kvailu kad is vis nesupranta apie ka cia mes kalbam, bet aiskiai suprato tik ta specialiai dare. Kazkaip tada atsipalaidavau ir darau kaip man atrodo gerai Ir pasakysiu, gavus is fotografo nuotrauka kur vaikas bus sone nes cia ant tos kazkokios labai mandros linijos ir ne centre, cropinsiu ja ir padarysiu kad vaikas butu centre jei man taip graziau ziuresis
Nebesiunciau vakar nuotraukas, turejau, bet zinau kad neturesiu kada padaryt poros
Nebesiunciau vakar nuotraukas, turejau, bet zinau kad neturesiu kada padaryt poros
QUOTE(eurikaite @ 2011 01 19, 20:15)
*va , nei nzn kad reikia irasyt
* sake galvas nukarpe as nemaciau tos fotkes , tai galvoju gal raw per didelis formatas ir todel taip gavosi , cia uk nenuostabu,kad apkarpo ,ne viena kart esu girdejus , nes as kai nusinesiau kadaise savos nescios foto tai ir gavau nukarpyta galva , tai as jai liepiau nunest i fotografu studijas ir pasidaryt , o ne pardese
dega dabar zandai man
dega dabar zandai man
nu per didelis mb skaicius nereiskia, kad krastiniu santykis kitoks
o seniau gal ne su veidrodiniu fotkinai? nes veidrodiniuse tai iskart daro 2x3, o muilinese visokiose 3x4
QUOTE(airv @ 2011 01 19, 20:13)
PS žiūriu turite parašus...jūs negaunate įspėjimų, kad negalima dėt a la komercinių? man pastoviai rašo, nors ten komercija net nekvepia (čia dėl nuorodos į flickr'į).
Taip, mane perspėja, bet aš kurį laiką nebededu, o po to vėl įdedu...nu pas mane ten yra parašyta po dekupažu, kad galiu parduoti, pagaminti ir panašiai kažkaip, bet nei ten prekiauju, nei ką..nėr ten komercijos (nors užuomina apie tai yra, sutinku), bet kad iš to naudos neturiu...dabar gi kas netyngi, tas dekupažuoja... aš tik nuiminėti ten tyngiu tuos užrašus, nėr man laiko tam...
Dėkui už foto komentarus...šiaip dėl tų kriauklių tai sutinku, o rankšluoščiai man spalvų pridavė, jų labai norėjau šiandien...o kadangi vaiką po vonios fotkinau, tai gavosi, kad katinas suėjo į tą pačią temą
QUOTE(Ersė @ 2011 01 19, 20:27)
As irgi del to centravimo Kazkaip anksciau labai prisirisdavau, oi tik ne i viduri, oi tik per kazkokius trecdalius.
Iš dalies sutinku, iš dalies ne..Pradedančiam kažką daugiau spausti iš savo foto...reiktų bandyti ne visad centruoti. todėl, kad kai esi paprastas fotografuotojas ir į nieką nbesigilini, tai gyvenime visad gi į centra imsi, nesvarbu: vaikus, prie mokyklos išsirikiavusius ją baigiančius dvyliktokus, senelius, per balius chebrą ir t.t....viskas gi į centrą ir tas visiems įprasta. Todėl jei nors truputi daugiau domiesi fotografija nei tas eilinis fotografuotojas, vis tik reiktų ieškoti įdomesnių kelių nuotraukai pateikti. Nes taip centruoti vien todėl, kad tiesiog gražu gali juk visada...o įdomesnį rakursą deja ne kiekvienas sugeba surasti.
Aš nelinkusi prisirišti prie kažkokių taisyklių, bet aš už geresnio kadro paieškas
QUOTE(gotte @ 2011 01 19, 20:49)
Iš dalies sutinku, iš dalies ne..Pradedančiam kažką daugiau spausti iš savo foto...reiktų bandyti ne visad centruoti. todėl, kad kai esi paprastas fotografuotojas ir į nieką nbesigilini, tai gyvenime visad gi į centra imsi, nesvarbu: vaikus, prie mokyklos išsirikiavusius ją baigiančius dvyliktokus, senelius, per balius chebrą ir t.t....viskas gi į centrą ir tas visiems įprasta. Todėl jei nors truputi daugiau domiesi fotografija nei tas eilinis fotografuotojas, vis tik reiktų ieškoti įdomesnių kelių nuotraukai pateikti. Nes taip centruoti vien todėl, kad tiesiog gražu gali juk visada...o įdomesnį rakursą deja ne kiekvienas sugeba surasti.
Aš nelinkusi prisirišti prie kažkokių taisyklių, bet aš už geresnio kadro paieškas
tai vat, kad tam pradedanciajam gali but ivaroma fobija centruotu kompozociju, kaip ir su tais kazkokias "karstai taskais" Jei jau sucentruota tai tikriausiai 90 proc bus kritikoj kad centruota! ir neduok dieve bus nucropinta kokia ranka, koja ar pirsto galas, kuris budamas nenukirptas jokio grozio neprides. Kartais jas tenka paaukot kad zvilgsnis ties akim ar kokiu kitu akcentu sustotu, o ne mirtinai stengtis palikt kokia galune nes neduok dieve nukaposi rankas Bet bet bet, tai tikrai nevisada yra, kartais tikrai reikia kokios paliktos galunes, bet tik cia tokia tendencija pastebiu daznai kad jei jau nukapota tai blogai
Labos:)
Rasau is telefono, vat.negaliu flikre nieko paziuret, ko pridejot.
Laukine, jei matei dailininka su juoda berete, tai jo, maniskis.
Brumbrumai uzdave nuostabu klausima-kur gaut patalpas fotkinti.Man tas aktualu, kad butu grazu, saugu ir niekas netrukdytu.
Gera diena buvo:)Tik aisku vista, pamirsau isidet kortele i fotika, tai vienam zmogui teks laukt juostiniu kadru:)))
Rasau is telefono, vat.negaliu flikre nieko paziuret, ko pridejot.
Laukine, jei matei dailininka su juoda berete, tai jo, maniskis.
Brumbrumai uzdave nuostabu klausima-kur gaut patalpas fotkinti.Man tas aktualu, kad butu grazu, saugu ir niekas netrukdytu.
Gera diena buvo:)Tik aisku vista, pamirsau isidet kortele i fotika, tai vienam zmogui teks laukt juostiniu kadru:)))
QUOTE(gotte @ 2011 01 19, 20:49)
Iš dalies sutinku, iš dalies ne.
pasirasau po tavo postu
kartais buna zmogus fotografuoja net knygos neskaites - o i foto norisi ziuret ir ziuret.. kitam reikia ismokt taisykles pirma.. slidus reikalas ta fotografija.. reikia suprast tik tiek kad viskas labai subjektyvu
QUOTE(Ersė @ 2011 01 19, 22:00)
tai vat, kad tam pradedanciajam gali but ivaroma fobija centruotu kompozociju, kaip ir su tais kazkokias "karstai taskais" Jei jau sucentruota tai tikriausiai 90 proc bus kritikoj kad centruota! ir neduok dieve bus nucropinta kokia ranka, koja ar pirsto galas, kuris budamas nenukirptas jokio grozio neprides. Kartais jas tenka paaukot kad zvilgsnis ties akim ar kokiu kitu akcentu sustotu, o ne mirtinai stengtis palikt kokia galune nes neduok dieve nukaposi rankas Bet bet bet, tai tikrai nevisada yra, kartais tikrai reikia kokios paliktos galunes, bet tik cia tokia tendencija pastebiu daznai kad jei jau nukapota tai blogai
man fainiausia tokias diskusijas skaityti. Na niekas nenori būti įspraustas į kažkokių taisyklių rėmus. Bet. Viskam savas laikas, na neskubėkit jūs. Niekas nesako, kad visiškai visos foto su nukapotom galūnėm yra blogai. Bet, kol nepradėsit jausti, kada tai nėra blogai, tol nekapokit.