Įkraunama...
Įkraunama...

Nuomotojų "asociacija" - 4

O man labai patinka vokieciu praktika. jie nuomoja tik sienas - t.y. be baldu, be technikos, atvyke nuomininkai susitvarko kaip jiems patinka. kai pries menesi isejo mano nuomininkai, bandziau padaryti kazka panasau. Atejusiems apziureti buto, siuliau pasidaryti remonta, beto sakiau, kad visas reikiamas medziagas supirksiu ir leisiu pasirinkti patiems spalvas ir pan. bet is triju atejusiu niekas nesusigunde. Paskui pamaniau kad gal reikejo gerokai sumazinti nuomos kaina g.gif , o as tik 150lt/men sumazinau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(sigita @ 2011 06 11, 10:57)
O man labai patinka vokieciu praktika. jie nuomoja tik sienas - t.y.  be baldu, be technikos, atvyke nuomininkai susitvarko kaip jiems patinka.  kai pries menesi isejo mano nuomininkai, bandziau padaryti kazka panasau. Atejusiems apziureti buto, siuliau pasidaryti remonta, beto sakiau, kad visas reikiamas medziagas supirksiu ir leisiu pasirinkti patiems spalvas ir pan. bet is triju atejusiu niekas nesusigunde. Paskui pamaniau kad gal reikejo gerokai sumazinti nuomos kaina  g.gif , o as tik 150lt/men sumazinau  blush2.gif

sigita> o "ant kiek" reikia atnaujintyi ta Jusu butuka g.gif na normalus nusidevejimas, ar kapitalinis ? nuo to ir priklauso 150 Lt. mazai ar daug wink.gif
Atsakyti
Paskaičiau delfi straipsnį (http://verslas.delfi.lt/realestate/buto-nuoma-tevai-su-vaikais-prilyginami-teroristams.d?id=46505303) ir išsigandau sad.gif negi tikrai taip baidomasi šeimų su vaikais? Liepos mėn planuojame Vilnius ieškotis naujo erdvesnio būsto, nes artėja šeimos pagausėjimas ir akivaizdu, kad vieno kambario bute nebetilpsim.. bet dabar paskaičius baisu net pradėt ieškotis.. ką ten buvusių šeimininkų rekomendacijos, kad visada viskas tvarkingai buvo ir laiku sumokėta, jei net į kalbas nesileidžiama apie vaikus išgirdus.. verysad.gif o dar mes taikom ne į patį pigiausią segmentą, tai ten gi remontai, baldai ir kiti saugotini dalykai.. mielai išsinuomočiau tuščią butą, t.y. be baldų, nes turim beveik viską savo, bet kad nelabai siūlo Vilniuje butus be baldų... žodžiu, panika kaip reikiant apėmė sad.gif
Atsakyti
QUOTE(sigita @ 2011 06 11, 09:57)
O man labai patinka vokieciu praktika. jie nuomoja tik sienas - t.y.  be baldu, be technikos, atvyke nuomininkai susitvarko kaip jiems patinka.  kai pries menesi isejo mano nuomininkai, bandziau padaryti kazka panasau. Atejusiems apziureti buto, siuliau pasidaryti remonta, beto sakiau, kad visas reikiamas medziagas supirksiu ir leisiu pasirinkti patiems spalvas ir pan. bet is triju atejusiu niekas nesusigunde. Paskui pamaniau kad gal reikejo gerokai sumazinti nuomos kaina  g.gif , o as tik 150lt/men sumazinau  blush2.gif

Na jei as buciau nuomininke tai irgi tokiu variantu nesusigundyciau. Nelabai isivaizduoju kaip tas procesas turetu vykti, bet kaip suprantu medziagas superkat Jus, o nuomininkai kazkiek laiko gyvena remonto salygomis kol savo ar meistru jegom viska susitvarko?
Nelabai suprantu koks tikslas taip elgtis? Padarykit remonta pati, nedarydama jokiu imantriu interjeru, tiesiog kazka sviesaus ir lengvo,kas daugumai turetu buti prie sirdies ir nereikes nei nuomos mazinti nei paskui galvoti jei nuomininkai su ypatingu skoniu bus pasitaike ir kazka klaikaus Jusu bute pasidare.
Atsakyti
QUOTE(Iriz @ 2011 06 12, 13:05)
o dar mes taikom ne į patį pigiausią segmentą, tai ten gi remontai, baldai ir kiti saugotini dalykai.. mielai išsinuomočiau tuščią butą, t.y. be baldų, nes turim beveik viską savo, bet kad nelabai siūlo Vilniuje butus be baldų... žodžiu, panika kaip reikiant apėmė sad.gif

Taigi šeimoms su vaikais nenuomoja dažniausiai ne dėl remontų, baldų, o dėl baimės, kad esant nemokumo situacijai tokių šeimų praktiškai neįmanoma iškeldint...Net čia forume buvo paminėtos tokios situacijos, nuomotojos guodėsi, kad negali nieko padaryt, įstatymai tokie. Gaila, aišku, kad dėl tokių nukenčia visi likusieji..
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2011 06 13, 09:52)
Taigi šeimoms su vaikais nenuomoja dažniausiai ne dėl remontų, baldų, o dėl baimės, kad esant nemokumo situacijai tokių šeimų praktiškai neįmanoma iškeldint...Net čia forume buvo paminėtos tokios situacijos, nuomotojos guodėsi, kad negali nieko padaryt, įstatymai tokie. Gaila, aišku, kad dėl tokių nukenčia visi likusieji..

Tai vat kad :/ net nors ir mes abu su vyru vilniečiai, abu registruoti kiekvienas pas savo tėvus, plius nu tiesiog į galvą nešautų pvz., kad ir komunalinių nesusimokėt, nors per penkis nuomavimosi metus visada šeimininkai palikdavo visiškai patiems susimokėt, net netikrindavo...
iš kitos pusės, na kaip nuomotojas vien pažiūrėjęs į šeimą nuspręs, sąžiningi jie ar ne... su baime laukiu jau paieškų pradžios.. nelinksma, nelinksma sad.gif
Atsakyti
QUOTE(karra @ 2011 06 12, 11:30)
sigita> o "ant kiek" reikia atnaujintyi ta Jusu butuka  g.gif  na normalus nusidevejimas, ar kapitalinis ? nuo to ir priklauso 150 Lt. mazai ar daug wink.gif

Jau paremontavau. tai turbut vadinamas kosmetinis remontas. padaziau lubas, isklijavau tapetus, perdaziau virtuve, paklojau nauja kilimine danga kambaryje. langai ir durys buvo pakeisti anksciau.
Atsakyti
QUOTE(sigita @ 2011 06 11, 10:57)

Ne visi nuomininkai yra statybininkai, o buto remontas irgi kainuoja realius pinigus (dažymas ne mažiau 10 lt/kv.m, dangos klojimas irgi). Tad entuziazmas šiuo atveju iš Jūsų pusės per didelis ir nepamatuotas.
Atsakyti
Iškėliau klausimą ir nuomininkų temoje, bet ir jūsų pasiteirauti noriu, kaip darote, ar kaip žinote, kad kiti daro.. ax.gif Nuomojantis butą mokslo metams (studentams), kaip dėl nuomos mokėjimo vasarą? Imate normalią nuomą? Ar mažesnę? O gal kitą nuomininką įtaisote? Aš kažkaip net nežinau, kaip turėtų būti.. Iš vienos pusės pažiūrėjus, vasarą ten nė dienos nebūsiu, dėl manęs galėtų ir kitas nuomininkas gyventi (tik, žinoma, kitą nuomininką surasti ne mano problema). Iš kitos pusės, rugsėjį noriu grįžti, tai lyg ir laikoma vieta man..
Atsakyti
QUOTE(ausrinelt @ 2011 06 14, 14:03)
Iškėliau klausimą ir nuomininkų temoje, bet ir jūsų pasiteirauti noriu, kaip darote, ar kaip žinote, kad kiti daro.. ax.gif Nuomojantis butą mokslo metams (studentams), kaip dėl nuomos mokėjimo vasarą? Imate normalią nuomą? Ar mažesnę? O gal kitą nuomininką įtaisote? Aš kažkaip net nežinau, kaip turėtų būti.. Iš vienos pusės pažiūrėjus, vasarą ten nė dienos nebūsiu, dėl manęs galėtų ir kitas nuomininkas gyventi (tik, žinoma, kitą nuomininką surasti ne mano problema). Iš kitos pusės, rugsėjį noriu grįžti, tai lyg ir laikoma vieta man..

nuomos sutartis pasirasoma tam tikram laikotarpiui, per ji yra mokami numatyti mokesciai, o pasibaigus sutarciai nuomotojas iesko kitu gyventoju ir viskas. O jei norite grizti rugseji - tai teks susimoketi ir uz vasara.
Atsakyti
QUOTE(ausrinelt @ 2011 06 14, 14:03)

norejau atsakyti, bet matau jau sigita atsake - domina butas, - mokate visa kaina ir uz vasar. nedomina - viso gero: ieskosiu kito nuomininko. p.s. pries rugseji kainos paprastai buna didesnes 100-200 lt. taigi.. Jūsų reikalas rinktis.

pagarbiai,
K.
Atsakyti
QUOTE(sigita @ 2011 06 11, 09:57)
O man labai patinka vokieciu praktika. jie nuomoja tik sienas - t.y.  be baldu , be technikos, atvyke nuomininkai susitvarko kaip jiems patinka.  kai pries menesi isejo mano nuomininkai, bandziau padaryti kazka panasau. Atejusiems apziureti buto, siuliau pasidaryti remonta, beto sakiau, kad visas reikiamas medziagas supirksiu ir leisiu pasirinkti patiems spalvas ir pan. bet is triju atejusiu niekas nesusigunde. Paskui pamaniau kad gal reikejo gerokai sumazinti nuomos kaina  g.gif , o as tik 150lt/men sumazinau  blush2.gif

praktika gal ir gera, bet sukoka isnuomuoti be baldu... visi praso nors lovos, o mes ir tos neturim, ir nenorim investiciju i tai daryti...

turejom vienus nuomininkus, su svo baldais, sutarem gyvens metus, bet po poros men issikrauste, atsiet darba kitame mieste gavo, bet itariam, kad pigiau rado... tai vat ir patikek zmogus, kad ilgai ilgai gyvens...
arba kitas bande irodyt savo patikimuma: apziurejo, sutarem nuomos kaina, po paros raso sms jei dar mazina kaina ir sako, kad labai patikimas zmogus...bet per kuri gala patikimas, kai susitarima lauzo...

gal galit kas placiau apie panaudos sutarti papasakoti ir paprastos nuomos sutarties varianta persiusti?
dekinga is anksto 4u.gif
Atsakyti