Įkraunama...
Įkraunama...

Nuomotojų "asociacija" - 4

QUOTE(lelijabalta1 @ 2011 05 05, 21:35)
Buvo mum panašus atvejis. 4.30 val virtuvėj trūko vamzdis, apatiniai kaimynai plaukė beveik. Skambinau šeimininkei, pasakiau, bet toji nė nesirodė, net neapžiūrėjo nei savo vamzdžio, nei kaimynų buto, nei atsiprašė, nieko... Vamzdelį pirkom patys, kainavo apie 5 lt, vyras pats sutaisė, kaimynų atsiprašinėjau pati. O nuomotojai buvo nusišvilpt.

Dabar vėl tokia stuacija
1. Balkonas įstiklintas, bet grindys sudėtos ant juoko - pridėta statybinių atliekų, uždėtos plytelės ir suklijuotos tik klijais. Per laiką tos grindys išsivaikščiojo, plytelės išsikraipė į visas puses. Kieno tai atsakomybė?
2. Viryklė elektrinė, viršus stiklinis. Buvo jau sudaužyta, ant 2 kaitviečių uždėtas stiklas ir suklijuota. Tačiau matyt neatitiko to lopo gabaritas ir liko nedidelė skylė, kuri užklijuota lipnia juosta  doh.gif . Aš naudojausi tik 2 kaitvietėm. Užvirus puodui, išbėgo vanduo ir pro lipnią juostą pateko į vidų vanduo ir sugedo dar 1 kaitvietės kaitinimo elementas. Žodžiu jau 1,5 metų virti  tegaliu ant 1 kaitvietės  : schmoll.gif  Kas kaltas būtų šiuo atveju?

Ačiū, jei kam įdomu.

Su tokiais "remontais" teko ir man susidurt. Atrodo viskas sutvarkyta, padarytas remontas, et, kad viskas pradėjo lūžt po mėnesio. Prie ko neprisilieti - viskas krenta. O šeiminkai įsivaizdavo, kad superinis ten tas remontas, o mes viską laužom g.gif Taip pat buvo ir su plytelėm, lauke išklijavo ant laiptelių. Bet net neužglaistė tarpelių, tai per žiemą kas iš jų liko.... doh.gif Visos išsikilnojo, susidaužė, o kalti likom mes, mat vaikščiot nemokam. Na dar kokį 20 kitų atveju papasakočiau, bet kai nebeapsikentėm - išsikraustėm.
Atsakyti
QUOTE(In.and @ out,2011 05 08, 18:34)
Su tokiais "remontais" teko ir man susidurt. Atrodo viskas sutvarkyta, padarytas remontas, et, kad viskas pradėjo lūžt po mėnesio. Prie ko neprisilieti - viskas krenta. O šeiminkai įsivaizdavo, kad superinis ten tas remontas, o mes viską laužom  g.gif Taip pat buvo ir su plytelėm, lauke išklijavo ant laiptelių. Bet net neužglaistė tarpelių, tai per žiemą kas iš jų liko.... doh.gif Visos išsikilnojo, susidaužė, o kalti likom mes, mat vaikščiot nemokam. Na dar kokį 20 kitų atveju papasakočiau, bet kai nebeapsikentėm - išsikraustėm.

Būtent taip ir yra: lūžta ir kedės, tualeto bakelis, virtuvinės spintelės, lovos čiužinys tai iškart buvo katastrofa, kiaurai net išsinešiojęs, tai aš po 3 nemigos naktų, kad neįsivaryčiau stuburo ligos išmečiau lauk - kaip bus nežinau... Įtariu, kad butas buvo ruošiamas pardavimui, bet kainos krito, tai išnuomavo.
Atsakyti
QUOTE(lelijabalta1 @ 2011 05 10, 22:16)
Būtent taip ir yra: lūžta ir kedės, tualeto bakelis, virtuvinės spintelės, lovos čiužinys tai iškart buvo katastrofa, kiaurai net išsinešiojęs, tai aš po 3 nemigos naktų, kad neįsivaryčiau stuburo ligos išmečiau lauk - kaip bus nežinau... Įtariu, kad butas buvo ruošiamas pardavimui, bet kainos krito, tai išnuomavo.

O nuomos kaina kokia? Ar pagal kainą galima būtų tikėtis tikrai gero remonto, superinių medžiagų ir kokybės?

Aš taip įsivaizduoju, kad iš ilgaamžių, nelūžtančių yra: ąžuoliniai kietieji baldai; marmuro ar akmens masės stlaviršis, virtuvės komplektas už kelias dešimtis tūkst.litų, aišku, itin kokybiška brangių firmų santcehnika, itališka keramika, natūralios odos minkšti baldai, kokybiškos vidaus durys ...Bet jei žmonės nuomojasi butą už kelis šimtus lt/mėn ir tikisi va tokios kokybės, tai keistokai atrodo... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 11 gegužės 2011 - 12:02
QUOTE(flight @ 2011 05 11, 12:01)
O nuomos kaina kokia? Ar pagal kainą galima būtų tikėtis tikrai gero remonto, superinių medžiagų ir kokybės?

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

Atsakyti
QUOTE(lelijabalta1 @ 2011 05 10, 21:16)

Tai jeigu tokia prasta to jūsų gyvenamo ploto padėtis , tai kodėl jūs vis dar ten gyventa blush2.gif

o kita vertus, siūlykit nuomininkam, kad už nuonpinigius pagerinat tą plotą ax.gif

Atsakyti
QUOTE(maksas @ 2011 05 11, 13:59)
Tai jeigu tokia prasta to jūsų gyvenamo ploto padėtis , tai kodėl jūs vis dar ten gyventa  blush2.gif

o kita vertus, siūlykit nuomininkam, kad už nuonpinigius pagerinat tą plotą  ax.gif

Nieko naujo nepasakysiu, kodėl žmonės nuomojasi butą - todėl, kad neturi savo. nesu tas žmogus, kad keisčiau butą kas pusmetį, tiesiog gyvenu, prižiūriu kaip savo, tačiau mokėdama už nuomą, nenorėčiau savo lėšom daryti remontus.
Papildyta:
QUOTE(flight @ 2011 05 11, 13:01)

Aš taip įsivaizduoju, kad iš  ilgaamžių, nelūžtančių yra: ąžuoliniai kietieji baldai; marmuro ar akmens masės stlaviršis, virtuvės komplektas už kelias dešimtis tūkst.litų, aišku, itin kokybiška brangių firmų santcehnika, itališka keramika, natūralios odos minkšti baldai, kokybiškos vidaus durys ...Bet jei žmonės nuomojasi butą už kelis šimtus lt/mėn ir tikisi va tokios kokybės, tai keistokai atrodo... g.gif

Tikrai jūs 100% teisi - aš nemoku tūkstantinės nuomos. Nuomos kaina ir kokybė mane tenkina. Tie kas moka didelius pinigėlius, žino kaip reikalauti atitinkamos paslaugos.
Kaip nekeista, bet ir jūsų išvardinti daiktai taip pat susidėvi. Būtent dėl to nuomotojai irgi turėtų suprasti ir nereikalauti, kad nuomininkai atlygintų tokius padarinius, kaip susidėvėjimą.
O šiais laikais ir brangiausių naujų namų, kotedžų pradeda skilinėti sienos dar neapsigyvenus gyventojams. O pinigėliai nemaži. Esmė gal tuomet ne piniguose.
Atsakyti
QUOTE(lelijabalta1 @ 2011 05 12, 23:16)

Tikrai jūs 100% teisi - aš nemoku tūkstantinės nuomos. Nuomos kaina ir kokybė mane tenkina. Tie kas moka didelius pinigėlius, žino kaip reikalauti atitinkamos paslaugos. ..
Kaip nekeista, bet ir jūsų išvardinti daiktai taip pat susidėvi. Būtent dėl to nuomotojai irgi turėtų suprasti ir nereikalauti, kad nuomininkai atlygintų tokius padarinius, kaip susidėvėjimą.
O šiais laikais ir brangiausių naujų namų, kotedžų pradeda skilinėti sienos dar neapsigyvenus gyventojams. O pinigėliai nemaži. Esmė gal tuomet ne piniguose.

manau atvirksciai - kas ESMĖ kaip tik piniguose wink.gif

as nuomuotoja, gaunami nuompinigiai nera tūkistantiniai, bet mane tenkina. Butas mano suremontuotas ir keiciantis nuomininkams, butas yra "aptvarkomas", praktiskai atnaujinamas - uz nuomininku piktybine veikla iskaitoma is uzstato (tai buna tikrai retai), kita - mano lesomis. Nes kai kurie nusidevejimo niuansai nuomininkams netrukdo, taciau matau, kad ateityje man gali lemti didesnes islaidas nei keli simtai litu, kuriuos ideciau siandien.

TACIAU, jei gauciau TIK SIMBOLINE nuoma, NET NEABEJOCIAU kad einamuosius darbus turi atlikti nuomininkas SAVO lesomis.

tai tiek 4u.gif ax.gif

Atsakyti
QUOTE(karra @ 2011 05 13, 09:28)
TACIAU, jei gauciau TIK SIMBOLINE nuoma, NET NEABEJOCIAU kad einamuosius darbus turi atlikti nuomininkas SAVO lesomis.

tai tiek  4u.gif  ax.gif

Manau, kad kiekviena puse labai skirtingai supranta, kas yra simboline nuoma smile.gif Geriausia apibrezti sutartyje, kad reikes atlikti remontus nuomojantis sutarta nedidele kaina. O jei to nera, tai isivaizduoju, kaip nuomotojas isivaizduoja kazkam gera darantis, leidziantis "pigiai" gyvent, o paskui kaskart pries tai nesitarus vis stengiasi islupt dar pinigu atsinaujinimui. Siaip jau yra busto nuoma reglamentuojantys teises aktai, ir jei yra normalus nusidevejimas, nuomininkui apmoketi nepriklauso, jei tai nenumatyta sutartyje.
Atsakyti
Sutartis yra, tačiau buto savininkė dar patirties turėjo menkai, nes mes tik antri gyventojai.
Tai va toj sutarty nieko praktiškai nėra, kažkas labai formalaus, jokių remontų darbų ten nenumatyta.
O va 1 punktą norėčiau čia pateikti:
6.3. Nuomininkas turi teisę izoliuotoje patalpoje apgyvendinti savo sutuoktinį ir nedarbingus tėvus....
Va tokia sutartis.
Atsakyti
Paskaitykit civilinį kodeksą apie gyvenamosios patalpos nuoma ir žinosit tikslias savo teises ir pareigas http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=397625 , jos gali buti ir neparasytos sutartyje, bet galioja visiems nuomotojams ir nuomininkams. Vis gi pasiziurejau, kad einamaji remonta priklausytu atlikti nuomininkui, o tik kapitalini nuomotojui savo lesomis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bigsmile: 14 gegužės 2011 - 23:09
Geriausia išeitis turbūt - pačiam nuomininkui atsivežti savo baldus, buitinę techniką ir kt. Nuomotis butą tik su virtuvės komplektu. Tuomet, jei kas suluš ar suges, pats ir tvarkys, mažiau abipusių nesusipratimų.
Atsakyti
Labas vakaras. Norėčiau Jūsų visų patarimo , ieškausi buto nuomotis Klaipėdoje.Net nežinau kur kreiptis, gal galite pasiūlyti į kokią agentūrą kreiptis ar panašiai.Nes į vieną agentūrą kreipiausi, apgavo, tai daugiau nenoriu būti apgauta.
Atsakyti