Įkraunama...
Įkraunama...

Nuomotojų "asociacija" - 4

QUOTE(Ariela @ 2012 03 29, 09:25)
Nuomoju butą su buitine technika. Paskambino man nuomininkė ir pasakė, kad sugedo skalbimo mašina. Kas paprastai rūpinasi sugedusiais diaktais?

Paprastai - šeimininkas. Bet yra ir išimčių. Jei daiktai buvo sugadinti dėl nuomininko kaltės ir tas akivaizdu. Arba, jei buto nuomos kaina labai nedidelė.

Mano nuomone, geriau nuomoti be buitinės tehcnikos, tegul astiveža savo. Jau geriau nuomos kainą truputį nuleist, bet be skalbyklių ir indaplovių ir pan. Nes jei tehcnika ne sava, tai ai - koks skirtumas, sugedo - ne mano reikalas taisyti, ir išvis, ne mano daiktas. O va kai savas...Ir taisyt šeimininkui nereikia, ir genda kažkodėl ne taip dažnai bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2012 03 29, 12:54)
Paprastai - šeimininkas. Bet yra ir išimčių. Jei daiktai buvo sugadinti dėl nuomininko kaltės ir tas akivaizdu. Arba, jei buto nuomos kaina labai nedidelė.

Mano nuomone, geriau nuomoti be buitinės tehcnikos, tegul astiveža savo. Jau geriau nuomos kainą truputį nuleist, bet be skalbyklių ir indaplovių ir pan. Nes jei tehcnika ne sava, tai ai - koks skirtumas, sugedo - ne mano reikalas taisyti, ir išvis, ne mano daiktas. O va kai savas...Ir taisyt šeimininkui nereikia, ir genda kažkodėl ne taip dažnai  bigsmile.gif

kai mums sugedo skalbyklė,mokėjom per pusę su šeimininku. Manau teisinga. Daiktas jų,nenaujas,bet naudojomės mes,tai "prisidėjom" prie sugedimo smile.gif Šiaip iš tiesų jei nuomos kaina nedidelė,reikia ir pačiam nuomininkui sąžinės turėti ir nereikalauti,kad šeimininkas už viską mokėtų. O baldus ir techniką visada geriausia turėti savo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vytautesi: 29 kovo 2012 - 11:00
QUOTE(Ariela @ 2012 03 29, 09:25)
Norėjau pasiteirauti, kaip paprastai daroma. Nuomoju butą su buitine technika. Paskambino man nuomininkė ir pasakė, kad sugedo skalbimo mašina. Kas paprastai rūpinasi sugedusiais diaktais? Nuomininkas, nes jis naudojosi ir jo naudojimosi metu sugedo (jis turetų sutaisyti ir apmoketi tas išlaidas) ar visgi nuomotojas, kadangi tai yra jo daiktas? Ačiū už atsakymus.

Kazkada jau buvo gvildenamas tas klausimas. Jei busta nuomojat su buitine technika, taigi ir nuomos kaina atitinkama(realiai gi busto kaina su buitine technika ir be jos skiriasi), tai nuomotojas ir turetu uztikrint tos technikos veikima.
Pvz musu nuomojamam bute sugedo kriaukles ciaupas, mokejom mes, o ne nuomininkai, nors buta nuomojam tik uz komunalinius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Požiūris: 29 kovo 2012 - 11:44
QUOTE(Požiūris @ 2012 03 29, 12:44)
<...>
Pvz musu nuomojamam bute sugedo kriaukles ciaupas, mokejom mes, o ne nuomininkai, nors buta nuomojam tik uz komunalinius.

Bijau prisisneketi, bet jei tektu nuomuoti buta uz komunalinius g.gif tai itariu geriau parduoti. Nei kruvas rupesciu ant savo galvos krautis...
Atsakyti
QUOTE(karra @ 2012 03 29, 15:28)
Bijau prisisneketi, bet jei tektu nuomuoti buta uz komunalinius  g.gif  tai itariu geriau parduoti. Nei kruvas rupesciu ant savo galvos krautis...

Tikrai taip, ta ir bandom padaryt, bet yra MAZA problemele. Butas provincijoj ir pirkeju neatsiranda schmoll.gif
Atsakyti
Laba diena, pati esu nuomininke,taciau ilindau i jusu tema noredama patarimo is nuomotoju puses smile.gif Situacija tokia,i nauja buta atsikrausciau vasario 28d (siaip turejau isikurti nuo kovo 1d., bet kadangi as pati jau galejau issikraustyti is senojo buto,o ir anksteliau persikraustyti i naujaji burta nebebuvo kliuciu) ir dabar atejus visiems mokesciams uz vasari,nors si menesi naujajame bute negyvenau, man yra liepta susimoketi visus vasario mokescius,lygiai tiek pat kiek ir cia seniau gyvenancioms mergaitems (dabartinems kambariokems,nes nuomojuosi kambari,ne visa buta). Tad klausimas toks,ar as cia kvaila ir turiu moketi mokescius uz negyventa laika ar dalinantys mokescius nuvaziavo i lankas biggrin.gif
P.S. jokiu sutarciu nepasirasinejau
Atsakyti
QUOTE(maksas @ 2012 03 29, 09:46)
tai jūs gal turit omenyje gautos nuomos sumą

jeigu nuompinigiai buvo pervedami internetu, tai patikrinus matys gautas pajanas už nuomą, bet jeigu nuomą mokėjo grynais, tada nieks jum nieko nįrodyt negalės
Papildyta:

jeigu ta skabyklė buvo užakcentuota kaip buto privalumas, tai jūs turėtumėt užtikrinti jos veikimą,

o toliau kaip susitarsit  mirksiukas.gif
priklausomai kokio dydžio nuoma moka, lyginat su rinkos kaina, kiek laiko gyvena................

Nuoma mokejo grynais bet registru centre jie turi musu nuomos sutarties kopija o ten yra nurodytas nuomos laikotarpis, mokestis ir t.t. g.gif tai pagal viska turetu matyti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(karra @ 2012 03 29, 12:28)
Bijau prisisneketi, bet jei tektu nuomuoti buta uz komunalinius  g.gif  tai itariu geriau parduoti. Nei kruvas rupesciu ant savo galvos krautis...

Man jau tie rūpesčiai atrodo nebeverti net gi tos nuomos, kurią gaunu-nes žiemą jau tikrai tai gaunasi tik simboliniai pinigai..Nes vis pamažinam dėl šildymo ir pan..

QUOTE(Požiūris @ 2012 03 29, 12:50)
Tikrai taip, ta ir bandom padaryt, bet yra MAZA problemele. Butas provincijoj ir pirkeju neatsiranda schmoll.gif

Mes irgi galvojam apie pardavimą...Tik kad netektų susidurt su tokia pat probelma..Tai jūs pardavinėjat butą, bet kartu vis dar nuomojat?
Nesugalvoju kaip čia geriau padaryt-ar pradėt pardavinėt su nuomininkais, ar pradžioj butą atlaisvint g.gif Bet jei procesas užsitęs...Įdomu per kiek laiko galima parduot butą šiais laikais perdaug neužlaužus kainos? Veiksmas Kaune..
Atsakyti
QUOTE(allure @ 2012 03 29, 15:12)
Laba diena, pati esu nuomininke,taciau ilindau i jusu tema noredama patarimo is nuomotoju puses smile.gif Situacija tokia,i nauja buta atsikrausciau vasario 28d (siaip turejau isikurti nuo kovo 1d., bet kadangi as pati jau galejau issikraustyti is senojo buto,o ir anksteliau  persikraustyti i naujaji burta nebebuvo kliuciu) ir dabar atejus visiems mokesciams uz vasari,nors si menesi naujajame bute negyvenau, man yra liepta susimoketi visus vasario mokescius,lygiai tiek pat kiek ir cia seniau gyvenancioms mergaitems (dabartinems kambariokems,nes nuomojuosi kambari,ne visa buta). Tad klausimas toks,ar as cia kvaila ir turiu moketi mokescius uz negyventa laika ar dalinantys mokescius nuvaziavo i lankas  biggrin.gif 
P.S. jokiu sutarciu nepasirasinejau

Gal susipainiojo skaiciuodami? Juk negyvenote tam bute vasary schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(rsc @ 2012 03 29, 15:31)
Gal susipainiojo skaiciuodami? Juk negyvenote tam bute vasary schmoll.gif

Tai ir as nesuprantu kaip ten skaiciuoja ir ka galvoja... nes moketi uz menesi kuri negyvenai yra visiska nesamone.. O mokescius skaiciuoja viena is kambariokiu,nes jos giminaite yra buto seimininke,reiks su ja pasisneketi,nors merginai jau seniai nebe kokie 20m.,bet skaiciuoja mokescius nesuprantamai doh.gif Ir dar klausimas pasitikslinimui,mokesciai uz siluma yra skaiciuojami nuo pirmos menesio dienos iki paskutines?
Atsakyti
QUOTE(svetima @ 2012 03 29, 16:26)
Man jau tie rūpesčiai atrodo nebeverti net gi tos nuomos, kurią gaunu-nes žiemą jau tikrai tai gaunasi tik simboliniai pinigai..Nes vis pamažinam dėl šildymo ir pan..
Mes irgi galvojam apie pardavimą...Tik kad netektų susidurt su tokia pat probelma..Tai jūs pardavinėjat butą, bet kartu vis dar nuomojat?
Nesugalvoju kaip čia geriau padaryt-ar pradėt pardavinėt su nuomininkais, ar pradžioj butą atlaisvint g.gif  Bet jei procesas užsitęs...Įdomu per kiek laiko galima parduot butą šiais laikais perdaug neužlaužus kainos? Veiksmas Kaune..

Na buta Kaune manau tikrai parduot imanoma. Musu nuomojamas butas mazam miestely (Ariogaloj). Pardavinejam uz realia kaina 55tukst. pradine... Bet jau 2-3m pirkeju neatsiranda schmoll.gif Tad ir nuomojam, ir kartu pardavinejam, kitaip visiskas minusas butu ziema po 400-500lt uz sildyma moket doh.gif
Ziaurus vargas mums su tuo butu, nes patys Klp gyvenam, tai nesenai buvo ciudu, kad staigiai turejom viska mest ir lekt iskraustyt nuomininkus, kurie ne tik nesamones dare, bet ir skoloj dar liko, bet, o ka daryt? Net nuomininku pasirinkimo nera doh.gif Kosmaras mums tas butas. Nesenai skambino pagal skelbima, bet ne pirkt, o nuomotis nori.
Is esmes, kai pagalvoji, tai kam ir pirkt tokiam mieste buta, kai gali eit gyvent vien uz patarnavimus. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Požiūris: 29 kovo 2012 - 15:53
QUOTE(loja5 @ 2012 03 29, 15:16)
Nuoma mokejo grynais bet registru centre jie turi musu nuomos sutarties kopija o ten yra nurodytas nuomos laikotarpis, mokestis ir t.t. g.gif tai pagal viska turetu matyti unsure.gif

reliai jus galit teigti, kad tik men turko nuomos laikotarpis wink.gif
irodymu jokiu, sutartis kaip prasideda taip gali ir pasibaugti, netgi nuomininkas gali gyneti jusu bute, bet jus galit jokios nuomos negauti.........

QUOTE(svetima @ 2012 03 29, 15:26)

ispejat esamus nuomininkus, kad galvojat apie buto pardavima, juk potencialius pirkejus vesit i ta buta
o ir sutarus del buto pirkimo/pardavimo yra terminai per kiek laiko jis bus atlasivintas
per diena jokie sandoriai nevyksta
Atsakyti