kai nuomavau juridiniam asmeniui tai mokescius visus mokejo juridinis asmuo, t.y as gaudavau nuompinigius + komunalinius, o jau jie mokejo nuo nuompinigiu ir ! nuo komunaliniu papildomus mokescius. Tai buvo 2007-2008 m.
man net VL nereikėjo
pasiskambinkit i VMI ir paklauskit ju pakonsultuos
QUOTE(Nerutė @ 2012 02 02, 21:16)
kai nuomavau juridiniam asmeniui tai mokescius visus mokejo juridinis asmuo, t.y as gaudavau nuompinigius + komunalinius, o jau jie mokejo nuo nuompinigiu ir ! nuo komunaliniu papildomus mokescius. Tai buvo 2007-2008 m.
man net VL nereikėjo
man net VL nereikėjo
nu reiks.
o jus kazkokia sutarti buvot sudare, kurioje viskas buvo tai aprasyta (kad mokes juridinis asmuo)
Papildyta:
QUOTE(mylima2007 @ 2012 02 02, 19:44)
Jei norit suskaičiuoti sau, tai: jūsų norima gauti suma*0.85 ir gausite sumą, kiek turite imti iš nuomininkės.
Firma už jus negali mokėti to moeksčio, nes tai GYVENTOJO pajamų mokestis. Tik firma gali duoti daugiau pinigų Jums, kad Jūs turėtumėt iš ko sumokėti išlaidas.
tai jei mes norime gauti i rankas (jau atskaicius 15 proc.) 350, tai dauginu is jusu nurodytu 0.85, gaunu - 297.50....
ar as vel kazkaip ne taip skaiciuoju
niekad nebuvau gera matematikoj
bet ka vel darau ne taip?
o ta 15 prc mokesti reikia moketi kiekviena menesi ar metu gale nuo visos sumos?
o jei nuoma sakykimbutu sudaryta tik 6 menesiam, ar toliaukai likusisu menesius butas nenuomuojamas - moketi jau nieko nereikia, o kaip tai pateikti VMI? pranest, kazkokia forma pildyti, kad toki tai laika butas nenuomuojamas?
QUOTE(astulka1 @ 2012 02 02, 20:36)
nu reiks.
o jus kazkokia sutarti buvot sudare, kurioje viskas buvo tai aprasyta (kad mokes juridinis asmuo)
mes buvom sudare sutarti su juridiniu asmeniu Gyvenamosios patalpos nuomos sutartis.
Mokejimu dalyje pas mus buvo isdestyta taip:
6. Mokėjimai ir atsiskaitymai pagal sutartį
1.Mėnesinis nuomos mokestis pagal šią Sutartį (toliau Nuomos mokestis) yra lygus XXX LT ( suma žodžiais litų).
2. Mokesčiai nėra įskaityti į anksčiau nurodytą nuomos mokestį ir jie bus mokami pagal Lietuvos Respublikos įstatymus. Visus priklausančius Mokesčius moka Nuomininkas.
o ta 15 prc mokesti reikia moketi kiekviena menesi ar metu gale nuo visos sumos?
o jei nuoma sakykimbutu sudaryta tik 6 menesiam, ar toliaukai likusisu menesius butas nenuomuojamas - moketi jau nieko nereikia, o kaip tai pateikti VMI? pranest, kazkokia forma pildyti, kad toki tai laika butas nenuomuojamas?
Pildant metine deklaracija nurodyti, kiek pajamu uz nuoma gavote per metus - ir ten viska suskaiciuos pati programa. Iki kitu metu geguzes 1 turesit pervesti suskaiciuota suma i swedbanka arba nordea
Papildyta:
tai jei mes norime gauti i rankas (jau atskaicius 15 proc.) 350, tai dauginu is jusu nurodytu 0.85, gaunu - 297.50....
ar as vel kazkaip ne taip skaiciuoju
350+(350x0,15)=
QUOTE(Nerutė @ 2012 02 02, 20:16)
man net VL nereikėjo
man net VL nereikėjo
Na kaip įdomiai..
Logiškai galvojant, taigi mokamas gyventojų pajamų mokestis. Kaip gali įmonė mokėti už jus, jei jūs gaunate pajamas. Juk tam ir sumokate mokestį, kad gaunate pajamas.
Bet jei viskas buvo ok, tai super.
Ir tikra tiesa, geriausiai viską pasako VMI.
Beje, astulka1, gal galėtumėt paskelbt forume, ką galų gale išsiaiškinsit su VMI ir kt..?
QUOTE(Nerutė @ 2012 02 02, 20:16)
kai nuomavau juridiniam asmeniui tai mokescius visus mokejo juridinis asmuo, t.y as gaudavau nuompinigius + komunalinius, o jau jie mokejo nuo nuompinigiu ir ! nuo komunaliniu papildomus mokescius. Tai buvo 2007-2008 m. man net VL nereikėjo
Dabar kiek žinau ne tik 15 proc. bet dar +6 proc. pakomentuokite zinancios
QUOTE(Nerutė @ 2012 02 02, 17:16)
man net VL nereikėjo
man net VL nereikėjo
Na dar prisiminkit kaip Abraomo laikais skaičiavot
Taip, tada buvo taip, o dabar įstatymai penkis kart pasikeitė..
Ir kaip suprantu jūs nuomavot patalpas firmos veiklai-tai vėl kitas atvejis..
QUOTE(karra @ 2012 02 03, 05:39)
Dabar kiek žinau ne tik 15 proc. bet dar +6 proc. pakomentuokite zinancios
Nereikia 6 proc, tik 15 proc. GPM pasibaigus metams iki gegužės 1 d.
Buvo kažkada ir plius 6, bet jau nėbėr
Iš principo gal ir galma sudaryt sutartį, kad sumokėtų firma tą GPM, bet tai būtų kur kas kebliau, negu tiesiog padidint sutarties kainą ir mokesčius susimokėt pačiam pasibaigus metams..Kitaip keblumai šiokie tokie gausis..
Papildyta:
QUOTE(Nerutė @ 2012 02 02, 19:08)
mes buvom sudare sutarti su juridiniu asmeniu Gyvenamosios patalpos nuomos sutartis.
1.Mėnesinis nuomos mokestis pagal šią Sutartį (toliau Nuomos mokestis) yra lygus XXX LT ( suma žodžiais litų).
2. Mokesčiai nėra įskaityti į anksčiau nurodytą nuomos mokestį ir jie bus mokami pagal Lietuvos Respublikos įstatymus. Visus priklausančius Mokesčius moka Nuomininkas.
Šiuo metu tokia schema netinka!!!
Neklaidinkit žmonių...
Pagal LR įstatymus šiuo metu moeksčius susimoka nuomotojas-kaip minėjau..
aciu visiems uz komentarus; kai ka nors issiaiskinsiu su VMI, butinai paskelbsiu.
QUOTE(svetima @ 2012 02 03, 10:25)
Nereikia 6 proc, tik 15 proc. GPM pasibaigus metams iki gegužės 1 d.
O man toks klausimas kilo : ar 15 % GPM privalu mokėti nuo visos gaunamos už nuomą sumos, ar galima išskaičiuoti kažkokią dalį už buto nusidėvėjimą ir pan. Tarkim, gaunu 500 lt iš nuomininkų, bet juk tai nėra mano tikrosios pajamos, nes už dalį jų remontuoju nupeckiotas sienas, keičiu palūžusius maišytuvus, perku baldus Tai gal galiu deklaruoti jog iš jų 50 ar 100 lt nueina amortizacijai. Ne?
QUOTE(svetima @ 2012 02 03, 09:25)
Na dar prisiminkit kaip Abraomo laikais skaičiavot
gi todėl ir parašiau METUS, kada tas buvo ir nuomavau ne firmos veiklai - o būtent apgyvendino savo darbuotojus
aš bet kokiu atveju visada ieškočiau info VMI vis tiek
p.s dabar perku VL, išeina man pigiau nei susimokėt 15 % nuo pajamų
QUOTE(Nerutė @ 2012 02 04, 12:32)
gi todėl ir parašiau METUS, kada tas buvo ir nuomavau ne firmos veiklai - o būtent apgyvendino savo darbuotojus
jei už brangiai nuomojat, tai gali pigiau būti ir verslo liudijimas.
Bet kai nuoma 200-300lt/mėn, tai pigiau yra 15proc.
QUOTE(mylima2007 @ 2012 02 04, 14:15)
jei už brangiai nuomojat, tai gali pigiau būti ir verslo liudijimas.
ne už brangiai, bet pigiau vis tiek man išeina VL