Įkraunama...
Įkraunama...

Nuomotojų "asociacija" - 4

QUOTE(kutosiuke @ 2011 03 24, 16:20)
Sveikos,

reikia jusu patarimu, kaip patyrusiu nuomotoju. smile.gif
Turiu viena kambari nuomai. Pvz. 300 lt uz kambari. Kaip jus darot su komunaliniais: vanduo, elektra, dujos, siuksles ir t.t. bei su siluma?
Na su komunaliniais kaip ir viskas aisku - padalinti is buto gyventoju skaiciaus? Bet kaip su siluma? Nes pas mane saskaitos uz siluma dideles - 500-600 lt. (salciausiu metu). Ar imat uz siluma?  unsure.gif

Na aš nieko nenuomuoju, bet kaip iš nuomininkės pusės manau, kad būtų teisinga jiems mokėti pagal kambario kvadratūrą, o bendro naudojamo ploto (vonios, virtuvės ir pan.) dalinčiau pagal žmonių skaičių.
Atsakyti
QUOTE(kutosiuke @ 2011 03 24, 15:20)
Sveikos,

reikia jusu patarimu, kaip patyrusiu nuomotoju. smile.gif
Turiu viena kambari nuomai. Pvz. 300 lt uz kambari. Kaip jus darot su komunaliniais: vanduo, elektra, dujos, siuksles ir t.t. bei su siluma?
Na su komunaliniais kaip ir viskas aisku - padalinti is buto gyventoju skaiciaus? Bet kaip su siluma? Nes pas mane saskaitos uz siluma dideles - 500-600 lt. (salciausiu metu). Ar imat uz siluma?  unsure.gif

Realiai kambario nuomos kaina ir yra TA TIKROJI SUMA BE JOKIŲ PRIEDŲ

Atsakyti
QUOTE(maksas @ 2011 03 25, 09:15)
Realiai kambario nuomos kaina ir yra TA TIKROJI SUMA BE JOKIŲ PRIEDŲ

Hmmm, bet tai tarkim man nuomininkas uz tuos 300 lt, ne nesijaudintu, ar nuleidus WC vandeni is bakelio kartais vanduo nebega, ar sviesa be reikalo nedega, ir pan. Galu gale, man gali is tu pinigeliu neiseiti padengti kt netiketu islaidu, pvz sugedusio ciaupo sutarkymas ar elektrines vyrykles taisymas. g.gif

Kokiu nuomoniu dar yra? Kaip kitos darot?
Atsakyti
QUOTE(kutosiuke @ 2011 03 25, 13:48)
Hmmm, bet tai tarkim man nuomininkas uz tuos 300 lt, ne nesijaudintu, ar nuleidus WC vandeni is bakelio kartais vanduo nebega, ar sviesa be reikalo nedega, ir pan. Galu gale, man gali is tu pinigeliu neiseiti padengti kt netiketu islaidu, pvz sugedusio ciaupo sutarkymas ar elektrines vyrykles taisymas.  g.gif

*senai neteko domėtis kambarių kainomis, bet žinau kiek VLN buto nuoma kainuoja.
tai jeigu vieko kanbario butą gali isinuomoti uz 400-500, tai kodėl as turečiau eit nuomotis kažkur kambarį jeigu atskiras batuas man panašiai kainuos, o į butą dar galėsiu pasikviesti draugą/ę.

** na jau taip yra, čia tik NUOMININKAI galvoja, kad jie nuonpinigius moka, o mes juos į kojinę dedam ir džiaugiamės išlaidų jokių nepatirdami smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kutosiuke @ 2011 03 25, 14:48)
Hmmm, bet tai tarkim man nuomininkas uz tuos 300 lt, ne nesijaudintu, ar nuleidus WC vandeni is bakelio kartais vanduo nebega, ar sviesa be reikalo nedega, ir pan. Galu gale, man gali is tu pinigeliu neiseiti padengti kt netiketu islaidu, pvz sugedusio ciaupo sutarkymas ar elektrines vyrykles taisymas.  g.gif

Kiek girdejau tai kambario nuoma yra fiksuota kaina, uztai ir grauzia kambariu nuomotojai nuomininkus, kad maziau elektros degintu, vandens isleistu... dar neteko girdeti, kad nuomodami kambari skaiciuotu atskirai uz komunalinius. Komunalinius skaiciuoja tik tie, kurie keliese issinuomoja didesni buta ir tada mokescius pasidalina, nereikia jiems vandens taupyti ar elektros.
Atsakyti
QUOTE(maksas @ 2011 03 25, 15:12)
*senai neteko domėtis kambarių kainomis, bet žinau kiek VLN buto nuoma kainuoja.
tai jeigu vieko kanbario butą gali isinuomoti uz 400-500, tai kodėl as turečiau eit nuomotis kažkur kambarį jeigu atskiras batuas man panašiai kainuos, o į butą dar galėsiu pasikviesti draugą/ę.

Jei rajonas nesvarbus - taip. O jei norisi gyventi kur nors pvz Senamiestyje? Kambario nuomos kaina, kaip ir buto, labai priklauso nuo rajono..
Atsakyti

Noriu ir as pasidalinti patirtimi (deja, skaudzia ) del nuomininku, kol dar pyktis neatlego po trecios dienos buto kuopimo.
Aisku, pirmiausia mes patys kalti, ir gavom gera pamoka bei patrirti kitiems kartams jei nepavyks parduot buto ir vel teks nuomoti.

Gyveno keturiese dirbantys studentai (2 poros),paskui viena issikele,ko pasekoje likusiems sumazinom nuoma. Nuoma ir mokescius mokejo pavedimu, daug maz laiku tik paskutinius 3 men jau tekdavo skambineti ir klausineti bei priminti.
Taigi didziausia musu klaida, kad gaudami pinigus ne asmeniskai i rankas ju netikrindavom. Per pusantru metu vyras buvo bute pas juos 4 kartus, bet mane patikino kad viskas ok, aisku kiek iejus ir uzmetus bendra zvilgnsi i patalpa matosi. Buvo tika gimes vaika tai pati nevazinedavau,oi kaip dabar del to gailiuosi.
Kai jei issikele vyras taipogi nieko nepatikrino, neapejo - del to buvo nemezas kivircas beabejo:). Taigi mano ispuoseletas ir priziuretas butukas pavirto i nevaloma neplaunama, prijaukta ,apsnerksta landyne:((( Orkaite ir kaitlente pridegintos visos trys skardos jau siukslineje, saldytuvas - svarios vietietos nesimato. Nu zodziu nesipleciant - vaizdas kai pusanatru metu gyveni ir netvarkai nieko, o tik snerksti. Viskas limpa aplipe plaukais, sunu pukais (balkone buvo pilna irodymu kad jis buvo ten laikomas. ) Ir dar palikta kruva "turto" kuri sudare 4 didziuliai siuklsiu maisai.
Zinoma, pirmiausiai patys kalti, kad taip pasitikejom, tik neuvokiama kaip gali gyvent tokiam purve kai baisu net plika ranka priiliest prie jungtuko spinteles ar dar konors.
Atsakyti
QUOTE(krisvos @ 2011 03 26, 20:04)

tai va, zmogui paciam reikia gauti pamoka, kad ja ismokti, nes jei internete pasisikaitineje tokiu dalyku, tai vis galvoja "man tai taip nebus, mano nuomininkai OK". Deja, realybe kitokia. Dabar zinot, kad negalima pasitiketi net savo vyru, nes jis to neizvelgia, ka mato moteris. Ateiciai:
-imkit nemaza uzstata ir pries ji atiduodant patikrinkit ar nera sulauzytu, sugadintu daiktu, ar viskas sutvarkyta, jei ne, isskaiciuokit is uzstato (o namu tvarkytojos brangiai ima);
-daznai kontroliuokit, bent karta per men,ar per 2 ispekit, kad ateisit apziureti buto ir viska apziurekit. Nesidrovekit parodyt pirstu, kad ne taip ir liepti sutvarkyti ir po poros d.vel pravesti kontrole.
-ispekit, kad kaimynai turi jusu tel.Nr, ir jei jie triuksmaus, jum pranes, o tada teks issikraustyt.

gyveni, zmogau, ir mokaisi... verysad.gif
Atsakyti
tai va, zmogui paciam reikia gauti pamoka, kad ja ismokti, nes jei internete pasisikaitineje tokiu dalyku, tai vis galvoja "man tai taip nebus, mano nuomininkai OK". Deja, realybe kitokia. Dabar zinot, kad negalima pasitiketi net savo vyru, nes jis to neizvelgia, ka mato moteris. Ateiciai:
-imkit nemaza uzstata ir pries ji atiduodant patikrinkit ar nera sulauzytu, sugadintu daiktu, ar viskas sutvarkyta, jei ne, isskaiciuokit is uzstato (o namu tvarkytojos brangiai ima);
-daznai kontroliuokit, bent karta per men,ar per 2 ispekit, kad ateisit apziureti buto ir viska apziurekit. Nesidrovekit parodyt pirstu, kad ne taip ir liepti sutvarkyti ir po poros d.vel pravesti kontrole.
-ispekit, kad kaimynai turi jusu tel.Nr, ir jei jie triuksmaus, jum pranes, o tada teks issikraustyt.

gyveni, zmogau, ir mokaisi... 

Taip, jus visiskai teisi, kol paciai taip nenutinka, tol galvoji kad tik kazkur pas kazka taip vyksta bet ne tau nutiks smile.gif Pikta ir gaila, kad pirma patirtis nuomos tokia gavosi. Na bet pamoka gera gauta.
O vyrai tikrai svara kitaip suvokia, kai nuvyko raktu pasiimt poto man sako< kad tualetas geriausiai atrodo ir nieko nereiks valyt. Aisku nebuvo kakiais aplipes bet plyteles i pats unitazas pareikalavo ne mazo svetimo biggrin.gif Praejus kelioms dienoms po pamatyto vaizdo jau ir juoktis galiu, nes pradzioj tai tuzau ant saves, vyro, bei nuomininku

Ir aciu uz patarimus, uztatatas tikrai reikalingas manau.
Reiks ismokt buti vriedna ir priekabia ateity ax.gif
Atsakyti
QUOTE(krisvos @ 2011 03 27, 17:11)

O vyrai tikrai svara kitaip suvokia, kai nuvyko raktu pasiimt poto man sako< kad tualetas geriausiai atrodo ir nieko nereiks valyt.

reikejo ir vyra "ikinkyt" i buto valyma, tai pradetu kiek kitaip ziuret i tvarka ir suprastu del ko pykstat, nes kitaip tai tikrai nesupras.
Atsakyti
man iskilo klausimas.seimininku bute truksta vandens slanga tolete ir uzlieja kaimynus.kas atsakingas uz nuostolius.mum patiem taip atsitiko tik as laiku pastebejau ir nelaimes isvengem,bet kas butu jei butu nutike kitaip g.gif
Atsakyti
QUOTE(ejot @ 2011 05 03, 04:15)

jei slanga truko, nes yra sena ar nekokybiska, tuomet buto savininkai. Jei kazka prie jos meistravot, ja pazeidet ir pan., tuomet jus.
Atsakyti