Įkraunama...
Įkraunama...

Nuomotojų "asociacija" - 4

QUOTE(Ijo @ 2012 01 27, 10:15)
O jūsų atveju tai taip, užuojautą belieka pareikšti. Tikriausiai nuomininkams nelabai išeitų pasiūlyti, kad jie pabandytų įsivaizduoti, jog tas butas jų - juk tada patys pasikeistų šaldytuvą, eitų aiškintis su kaimynais, o apie komunalinių brangumą tai čia išvis topas, jūs gal visgi kokioj Vilniaus energijoj dirbat, a? biggrin.gif  Prisipažinkit mikliai, aš irgi noriu protekcijos, kad reiktų mažiau už šildymą mokėt lotuliukas.gif
O jei rimtai, tai kas ten per žmonės, jiems su intelektu bėdos, ar jie to mano minėto "pesimistinių pensininkų" (kategorija nuo amžiaus nepriklausanti) tipo? Jums tikriausiai nejuokinga, bet burzgiantis šaldytuvas mane prajuokino lotuliukas.gif O tiesa, tas šaldytuvas bent jau jūsų, ar čia tų triukšmaujančių kaimynų šaldytuvas juos nervina? lotuliukas.gif

"Dirbu" Kauno energijoj lotuliukas.gif mirksiukas.gif
Tai vat kas kesičiausia-visiškai jauni...Turbūt per jauni, kad įvertint viską.. ax.gif

Gal pajuto, kad man tas butas rūpi, tai jaučiasi tarsi galėtų dabar šokdint pagal savo dūdelę..Na, ištiesų kol nuomoji, tai ir taikaisi-nesinori tos kaitos, vėl kitų žmonių, vėl kraustynių..
Bet vieną gražią dieną aš tiesiog pagalvojau-gi tas butas kartu su nuominkais tiesiog siurbia mano energiją...Tikrai to neatperka kelių šimtų nuoma..
Jei daugiau gyvenime nebūtų reikalų, darbų ir problemų, gal ir galėtum bovytis..O dabar -staiga pagalvojau-gi aš galiu tieisiog parduoti tą butą-niekas manęs nevaržo..Nebent tai, kad buvau žadėjus, kad nuomosim ilgai, bet štai per pusę metų mane tiesiog "pribaigė"...Taip, kad situacija keičiasi ir visi ieško kaip geriau..
Atsakyti
QUOTE(Ijo @ 2012 01 27, 12:29)

Jūs ne tai kad nepiktybinė, jūs labai jau gera 4u.gif Net per daug. O jei jau žmonės linkę piktnaudžiauti, tai jie matyt greitai užuodžia, kad jums ant galvos lipti galima, tai ir lipa... Aišku, kai aš niekad nesu nuomojus, tai gal naiviai skamba, bet aš patį pirmą kartą susitikus (dar neįsikrausčius tiems žmonėms) perspėčiau, kad vėlavimų nepakęsiu ir ne mano bėdos, ar alga vėluoja, ar jiems už kažką mokėti reikėjo, ar dar kokios nesąmonės atsitinka. Nu tegu įsivaizduoja, kad jūs - paskolą išdavęs bankas, kuris tikrai gi nelauks ir dar delspinigius pripaišys (mintis - gal galima į sutartį tai įtraukti?) Net labai kuklias pajamas gaunant, galima sutaupyti ir atsidėti bent poros mėnesių nuomos mokestį, kad vėluoti nereiktų, o tam pavėlavusiam atlyginimui atėjus, tą atsidėtą sumą vėl papildyti. Nu bet čia jau matyt finansinio raštingumo klausimai, neišmokysi svetimų žmonių, kaip jiems su pinigais elgtis doh.gif
O jūs kitam mieste gyvenate negu jūsų tas butas yra?

biggrin.gif
As gyvenu uzsienyje, kas komplikuoja reikalus. Turiu kas uzsiema, na randa nuomininkus ir tt, bet net savo artimiesiems nenoriu uzsikarti ant galvos, kazkaip nemegstu kitiems sudaryti problemu, o zinau, kad nauju nuomininku suradimas nera toks paprastas reikalas, vistiek bent su keliais zmonem reik susitikti, parodyti buta ir tt. Todel kartais esu linkus nusileisti, kad nekomplikuoti gyvenimo tiems, kas man ir taip padeda. Tikrinti kazkaip man is viso nepriimtina, net jei buciau vietoje. Be to musu labai fainas namas, palaikom rysius su buvusiais kaimynais, todel jei jau kazkas labai blogo vyktu pas nuomininkus - suzinotumem. Aisku atitinkami zmones yra linke pasinaudoti tuo, kad kazkiek nusileidi, nieko nepadarysi.
Jau priemem sprendima buta parduoti, nes is tikro nematau ko laukti, todel siuo metu padavem skelbima ir nuomai ir pardavimui.
As pvz cia gyvendama pradzioje irgi nuomavausi virs 2 metu, ir zinau kas reiskia buti nuomininke ir zinau kokie buna nuomuotojai, bet irgi nei karto nesu velavus moketi, man tiesiog tai nepriimtina. Man tai tokios pat saskaitos, kaip uz bet ka kita, kurias turi laiku apmoketi.
Atsakyti
QUOTE(svetima @ 2012 01 27, 12:35)
"Dirbu" Kauno energijoj lotuliukas.gif  mirksiukas.gif
Tai vat kas kesičiausia-visiškai jauni...Turbūt per jauni, kad įvertint viską.. ax.gif

Gal pajuto, kad man tas butas rūpi, tai jaučiasi tarsi galėtų dabar šokdint pagal savo dūdelę..Na, ištiesų kol nuomoji, tai ir taikaisi-nesinori tos kaitos, vėl kitų žmonių, vėl kraustynių..
Bet vieną gražią dieną aš tiesiog pagalvojau-gi tas butas kartu su nuominkais tiesiog siurbia mano energiją...Tikrai to neatperka kelių šimtų nuoma..
Jei daugiau gyvenime nebūtų reikalų, darbų ir problemų, gal ir galėtum bovytis..O dabar -staiga pagalvojau-gi aš galiu tieisiog parduoti tą butą-niekas manęs nevaržo..Nebent tai, kad  buvau žadėjus, kad nuomosim ilgai, bet štai per pusę metų mane tiesiog "pribaigė"...Taip, kad situacija keičiasi ir visi ieško kaip geriau..

Ne, nu tai kai tokia darbovietė, tai ką, sunku jums tas sąskaitas nuomininkams sumažint, gaila, ar ką? lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

O jei rimtai, tai sugalvokit kokį "neužmušamą" pretekstą ir kraustykit tuos žmones lauk, nervai brangiau. Ir neskubėkit su tais pardavimais ant karštų (ar "ant nuoskaudos"), va rasit tokius nuomininkus kaip mes, galėsit ir pamiršt visas problemas, patys skambins, norėdami nuomą susimokėti, jei netyčia užsimirštumėt:lotuliukas:
Papildyta:
QUOTE(Shana @ 2012 01 27, 12:40)
biggrin.gif
As gyvenu uzsienyje, kas komplikuoja reikalus. Turiu kas uzsiema, na randa nuomininkus ir tt, bet net savo artimiesiems nenoriu uzsikarti ant galvos, kazkaip nemegstu kitiems sudaryti problemu, o zinau, kad nauju nuomininku suradimas nera toks paprastas reikalas, vistiek bent su keliais zmonem reik susitikti, parodyti buta ir tt. Todel kartais esu linkus nusileisti, kad nekomplikuoti gyvenimo tiems, kas man ir taip padeda. Tikrinti kazkaip man is viso nepriimtina, net jei buciau vietoje. Be to musu labai fainas namas, palaikom rysius su buvusiais kaimynais, todel jei jau kazkas labai blogo vyktu pas nuomininkus - suzinotumem. Aisku atitinkami zmones yra linke pasinaudoti tuo, kad kazkiek nusileidi, nieko nepadarysi.
Jau priemem sprendima buta parduoti, nes is tikro nematau ko laukti, todel siuo metu padavem skelbima ir nuomai ir pardavimui.
As pvz cia gyvendama pradzioje irgi nuomavausi virs 2 metu, ir zinau kas reiskia buti nuomininke ir zinau kokie buna nuomuotojai, bet irgi nei karto nesu velavus moketi, man tiesiog tai nepriimtina. Man tai tokios pat saskaitos, kaip uz bet ka kita, kurias turi laiku apmoketi.

man regis, šita tema man sugadins nervus. Ir kur buvo visi tokie normalūs nuomotojai, kai mes buto ieškojom? doh.gif

O jei rimtai, tai kartas nuo karto pasižiūriu nuomos skelbimus, šiaip, kad orientuotis. Ir normalių (padoriai atrodančių butų, nuomojamų be tarpininkų) skelbimų kažkaip ten nematyt g.gif Tai kur jūs tuos skelbimus dedate, ne į aruodą, skelbiu ar alio?
Atsakyti
QUOTE(Ijo @ 2012 01 27, 13:29)
O jei rimtai, tai kartas nuo karto pasižiūriu nuomos skelbimus, šiaip, kad orientuotis. Ir normalių (padoriai atrodančių butų, nuomojamų be tarpininkų) skelbimų kažkaip ten nematyt g.gif Tai kur jūs tuos skelbimus dedate, ne į aruodą, skelbiu ar alio?

Musu kiek zinau i aruoda visad deda ir i kelis kitus smulkesnius psl.
O del butu pasirinkimo pakomentuoti negaliu, bet siaip cia visad pagal Merfio desnius - kai ieskai, tai nera biggrin.gif
Atsakyti
O mes ieškom buto ilgalaikei nuomai jau 8 mėnesius... Ir per aruodą, *infected*, domoplius ir kt.
Naujos statybos name butus už priimtiną kainą siūlo tik Perkunkiemyje sad.gif
Atsakyti
QUOTE(svetima @ 2012 01 27, 13:35)
<..>..Tikrai to neatperka kelių šimtų nuoma..
Jei daugiau gyvenime nebūtų reikalų, darbų ir problemų, gal ir galėtum bovytis..O dabar -staiga pagalvojau-gi aš galiu tieisiog parduoti tą butą-niekas manęs nevaržo..Nebent tai, kad  buvau žadėjus, kad nuomosim ilgai, bet štai per pusę metų mane tiesiog "pribaigė"...Taip, kad situacija keičiasi ir visi ieško kaip geriau..

kiek imant uz nuoma? 4u.gif nes is patirties sakau: kai emiau simboline nuoma - vienos problemos. O kai sutvarkiau buta ir nuoma emiau atitinkama, tai nuomininkai atitinkami atejo. Kai moka daug tai ir vertina tai, ka gauna.
Atsakyti
Gal nebūtinai vertina todėl, kad daug moka g.gif
Mano galva, tiesiog atitinkama buto būklė, apstatymas ir, aišku, atitinkama kaina pritraukia kitokią kategoriją žmonių - kurie skiria padorią sumą buto nuomai, nes nori gyventi normaliomis sąlygomis, patogiai, gražiai, ir nebijoti pasikviesti svečių į nuomojamą butą. Tiesiog tokiam bute gyveni kaip savo namuose - tvarkaisi, prižiūri, augini gėles ir vaikus, pasikvieti svečių ir pan., žodžiu, gyveni pilnavertį normalų gyvenimą.
Atsakyti
QUOTE(Ijo @ 2012 01 27, 17:26)
Gal nebūtinai vertina todėl, kad daug moka g.gif
Mano galva, tiesiog atitinkama buto būklė, apstatymas ir, aišku, atitinkama kaina pritraukia kitokią kategoriją žmonių - kurie skiria padorią sumą buto nuomai, nes nori gyventi normaliomis sąlygomis, patogiai, gražiai, ir nebijoti pasikviesti svečių į nuomojamą butą. Tiesiog tokiam bute gyveni kaip savo namuose - tvarkaisi, prižiūri, augini gėles ir vaikus, pasikvieti svečių ir pan., žodžiu, gyveni pilnavertį normalų gyvenimą.

Nezinau, man atrodo nuo zmogaus priklauso g.gif studiju metais nemazai grupioku nuomavosi, ir tikrai zinau, kad gyveno ir rupinosi normaliai bustu, priziuredavo, patvarkydavo ka patys, nors nesinuomavo rumu.
Mes cia esam nuomavesi ir paprasta kotedziuka, ir nama su baseinu ir visokiais pribumbasais, bet del to mano poziuris i prieziura nesikeite schmoll.gif
Viskas susiveda i zmogu, kitas ant galvos atsistos, bet savo saskaitas mokes laiku, o kitam vienodai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ijo @ 2012 01 27, 13:29)
Tai kur jūs tuos skelbimus dedate, ne į aruodą, skelbiu ar alio?

aš tai dažniausiai dedu į aruodą smile.gif paskutinį kart išnuomavau per vieną dieną - rekordas per visą nuomos laikotarpį. Tačiau yra buvę tokių atvejų kai įsidedu aš ir mano skelbimą su visom mano nuotraukom doh.gif "priglaudžia" tarpininkai ir tam pačiam aruode kaba keli viendi tik kontaktai skiriasi doh.gif tai tada skambinau jiems, rašiau jų valdžiai ir pan. per savaitę maždaug "papildomi" skelbimai dingo smile.gif aš visada rašau, kad nuomoju be tarpininkų smile.gif na tą sakinį agentūros pratrindavo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerutė @ 2012 01 27, 20:26)
aš tai dažniausiai dedu į aruodą smile.gif paskutinį kart išnuomavau per vieną dieną - rekordas per visą nuomos laikotarpį. Tačiau yra buvę tokių atvejų kai įsidedu aš ir mano skelbimą su visom mano nuotraukom  doh.gif  "priglaudžia" tarpininkai ir tam pačiam aruode kaba keli viendi tik kontaktai skiriasi  doh.gif  tai tada skambinau jiems, rašiau jų valdžiai ir pan. per savaitę maždaug "papildomi" skelbimai dingo smile.gif aš visada rašau, kad nuomoju be tarpininkų smile.gif na tą sakinį agentūros pratrindavo  doh.gif

oho blink.gif be sutikimo??? Man kiekvienakaert idejus skambina tarpininkai. Bet atsisakius paslaugu - daugiau neskambindavo. g.gif
Atsakyti
QUOTE(voverėgeox @ 2012 01 27, 15:35)
O mes ieškom buto ilgalaikei nuomai jau 8 mėnesius... Ir per aruodą, *infected*, domoplius ir kt.
Naujos statybos name butus už priimtiną kainą siūlo tik Perkunkiemyje sad.gif

Tai gal tiesiog per gerai norit? Juk nuomos kaina ne Jus nustatot, o pasiula-paklausa, paprastai brangesnio buto, brangesne nuoma. O kas dar keisto, kad nuomininkams jau pasirodo ir "pirdunkiemis" per prastas doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bigsmile: 27 sausio 2012 - 21:01
Nereikia užsipult, gi ne visiems patogu tame "pirdūnkiemyje" gyvent. Gal žmogui į darbą į kitą galą miesto reiks važiuot doh.gif
Bet 8 mėnesiai tikrai ilgokai g.gif Ar vien tarpininkai, ar tikitės labai gerą kainą rasti?
Atsakyti