Įkraunama...
Įkraunama...

Nuomotojų "asociacija" - 4

QUOTE(maksas @ 2011 01 26, 13:55)
Eik tu sau, šoka gavau  doh.gif

Jeigu nesunku, tai kos tas teismisnis proces, norit gauti TEISMO SPERNDIMĄ nemokiems nuomininkams iškeldinti. Kiek laiko trunka.......  4u.gif

Su visomis apeliacijomis norint gauti visa siekiama rezultata, gali tekti laukti ir du metus doh.gif Pas mus be apeliaciju teisminis procesas truko nuo sausio vidurio iki liepos pradzios doh.gif Dar labai priklauso nuo teiseju kompetencijos. Labai mazai tokiu bylu ir jie praktikos neturi. Kitas dalykas kaip gaila, kad pas mus ne taip kaip uzsenyje nemoki per tris dienas iskeldina, va cia tai gina savininko intererus.... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(asphalt @ 2011 01 22, 15:17)

** O nuomininkai, manot, visokiom garantijom aptekę? smile.gif Ir tų, ir tų pusėje visokių pasitaiko, 50/50 sakyčiau.

na va tai kur tas 50/50 biggrin.gif

Ingridele, tai visa laimė, jų mergaitė yra pilnametė,

bet jeigu dar mažametis vaikas būtų ar su negalia žmogus, tai vėl gi kai, kaip man akcentavo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(maksas @ 2011 01 26, 15:08)
Ingridele, tai visa laimė, jų mergaitė yra pilnametė,

bet jeigu dar mažametis vaikas būtų ar su negalia žmogus, tai vėl gi kai, kaip man akcentavo  doh.gif

labai teisingai pasakyta mirksiukas.gif
Atsakyti
nuo š.m. nera galimybes nuomoti patalpas pagal "individualią veiklą pagal pažymą"

Paslapčia užveržta dar viena mokesčių kilpa (lrytas.lt)

http://www.lrytas.lt...

Atsakyti
ar girdėjote, kad dabar turint VL buto nuomai ir kai esi soc. draustas nebereik mokėt dar kart to PSD 4u.gif jau už 2010 nereik mokėt PSD, kas mokėjo berods gali susigrąžinti 4u.gif
Atsakyti

Sveikos, noriu paprašyti patarimų, norėčiau išnuomoti butą legaliai, internete man viskas labai painu, o kadangi tai pirmas kartas nežinau nuo ko pradėti... verysad.gif
Ką reikia padaryti pirma?
Kur eiti gaunant leidimą tai daryti?
Kokie mokesčiai? kiek teks išleisti?
Už buto nuomą imčiau 200lt g.gif
Būsiu dėkinga patarusioms, butas Šiauliuose smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nettle @ 2011 03 21, 13:22)
Sveikos, noriu paprašyti patarimų, norėčiau išnuomoti butą legaliai, internete man viskas labai painu, o kadangi tai pirmas kartas nežinau nuo ko pradėti... verysad.gif
Ką reikia padaryti pirma?
Kur eiti gaunant leidimą tai daryti?
Kokie mokesčiai? kiek teks išleisti?
Už buto nuomą imčiau 200lt g.gif
Būsiu dėkinga patarusioms, butas Šiauliuose smile.gif  4u.gif

Yra du būdai:
1) Išsiimti verslo liudijimą. Reikia eiti į VMI, užpildyti prašyma ir susimokėti mokestį už tą laiką, kurį nuomosi. Sumos kiekviename mieste yra skirtingos, jas tvirtina savivaldybių tarybos. Reikia nepamiršti, kad kiekvieną mėnesį reikės mokėti PSD papildomai. Šis būdas yra tinkamas, kai nuomoji ne vieną butą, o keletą. Nes kitaip tikrai neapsimoka, jei nuomos mokestis bus tik 200 Lt;
2) Susimokėti 21 proc. nuo gautų už nuomą pajamų. Tai daroma kasmet pildant gyventojų pajamų deklaraciją. Deklaruoji sumą ir į VMI sąskaita pervedi 21 proc. no tos sumos. Šis būdas tinka tik tada, kai pajamos yra nedidelės ir butų nuoma nėra pagrindinis asmens verslas.
Atsakyti
QUOTE(Ingridele @ 2011 01 26, 13:33)
del vyro ar sugyventinio statuso as tikrai nezinau. Taip, buvo normali moteris kol neuzklupo kazkokios negandos, o tada melagystes, grasinimai, nesiskaitymai...tiems kuriems teko kistis i si nesusiprasima, t.y. policijai ir t.t. visi juos protino, kad jums siulo graziai iseiti, o jie kartojo, kur mums eiti i gatve, tegul teismas iskeldina, mes zinome kaip teismas dirba pas mus...zodziu pas juos krize jie nori gyventi uz dyka nei nuomos moketi nei komunaliniu ir mes turim buti laimingi islaikydami juos, jiems krize. Atideliojome mokejimus, graziai taremes, o jiems vienodai buvo, dar sugebejo grasinti, susidorojimu ir t.t.

O negalima patiems ar su policijos pagalba ismesti daiktus, pakeisti spynas ir daugiau neisileisti nuomininku? Ar butinai turi teismas iskeldinti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Guoda: 21 kovo 2011 - 14:28
QUOTE(Guoda @ 2011 03 21, 14:27)
O negalima patiems ar su policijos pagalba ismesti daiktus, pakeisti spynas ir daugiau neisileisti nuomininku? Ar butinai turi teismas iskeldinti?

Teoriškai galima mirksiukas.gif

.....bet kai atsiduri pats tokioje situacijoje ir jeigu dar "šustresni" nuomininkai pasitaiko realybė būna kitokia doh.gif
* asmeniškai man buvo padaryta, kad aš į butą nepatekčiau (pakeitė spyna)
** atvykus ir patekus į butą iškvietė policija
*** o jeigu nusišypsotų laimė ir pavyktų visus daiktus surinkti, bei išvežti tai paskui gali būti apkaltinta, kad dingo JŲ vertingas turtas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(maksas @ 2011 03 21, 14:58)

** atvykus ir patekus į butą iškvietė policija

ir kuo apkaltino? Kad i savo buta iejot? Kazi ka jau ta policija ir seimininkams gali padaryti, jei jie pvz.savo buto duris islauzia. Svetimo turto niokojimas? Kazi. Gi butas ne nuomininku.
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2011 03 22, 15:30)
ir kuo apkaltino? Kad i savo buta iejot? Kazi ka jau ta policija ir seimininkams gali padaryti, jei jie pvz.savo buto duris islauzia. Svetimo turto niokojimas? Kazi. Gi butas ne nuomininku.

Kadangi butas buvo nuomojamas oficialiai su nuomos sutartimi, tai as savo buta uzleidau nuomininkam, jie legaliai ten gyveno, disponavo turtu, pasikeite spynas doh.gif , tad ismest taip pat galiu tik legaliai SU TEISMO SPRENDIMU verysad.gif .

pasitaike geranoriski policininkai, pasiule nuovadoje pareiskima parasyti, uzjaute mane smile.gif , kartu kraupo nuo susidariusios situcijos, bet mano naudai jie nieko padaryti negalejo, net gi ta pati nuomininka bande moralizuoti doh.gif

Atsakyti
Sveikos,

reikia jusu patarimu, kaip patyrusiu nuomotoju. smile.gif
Turiu viena kambari nuomai. Pvz. 300 lt uz kambari. Kaip jus darot su komunaliniais: vanduo, elektra, dujos, siuksles ir t.t. bei su siluma?
Na su komunaliniais kaip ir viskas aisku - padalinti is buto gyventoju skaiciaus? Bet kaip su siluma? Nes pas mane saskaitos uz siluma dideles - 500-600 lt. (salciausiu metu). Ar imat uz siluma? unsure.gif
Atsakyti