Įkraunama...
Įkraunama...

Nuomotojų "asociacija" - 4

Sveikos wink.gif

Ieškau patarimo smile.gif Nuomojuosi butą ir šeimininkai liepia mokėti už namo renovaciją.Ten būna kažkur 50-70lt. Aš sakau,kad ne mums tai reikėtų mokėti,o jie sako,kad mums ,nes mes gyvenam ir namas dėvisi. Tai net nebežinau kaip elgtis. Kaip Jūs darote tokiose situacijose?
Jau net pradėjau kito buto ieškotis,nes nemalonu kai pakeltu tonu ir ironiškai pasakė,kad aš privalau mokėt.
Atsakyti
QUOTE(jovy @ 2011 12 28, 09:01)
Sveikos wink.gif

Ieškau patarimo smile.gif Nuomojuosi butą ir šeimininkai liepia mokėti už namo renovaciją.Ten būna kažkur 50-70lt. Aš sakau,kad ne mums tai reikėtų mokėti,o jie sako,kad mums ,nes mes gyvenam ir namas dėvisi. Tai net nebežinau kaip elgtis. Kaip Jūs darote tokiose situacijose?
Jau net pradėjau kito buto ieškotis,nes nemalonu kai pakeltu tonu ir ironiškai pasakė,kad aš privalau mokėt.

Logiškai mąstant, tai Jūs kas mėn eksplotacijos išlaidas sumokate, gan net ir į kaupiamąjį fondą įmokas darot g.gif , o namo renovacia tai jau buto šeimininkų reiklas.
čia lygiai taip pat, kad jie jum langus/duris pakeitų ir liepų už tai susimokėti doh.gif
Atsakyti

neprivalot jūs mokėt, o patys savininkai. Tas pats liečia pvz. laiptinės dažymą, rūsio durų keitimą ir pan.
Atsakyti
Sveikos wink.gif

Tikrai neprivalote schmoll.gif
Siūlau pasiieškoti kito buto. Nebent už nuomą laaabai nedaug mokate.
Atsakyti
[quote=jovy,2011 12 28, 11:01]
Sveikos wink.gif

Mano namą renovavo ir net mintis nekilo is nuomininku prasyti pinigu uz renovaciją.Juk cia tas pats, kad darai bute remontą, cia savo buto (nuosavybes) pagerinimas.
Atsakyti
[quote=viktner,2011 12 28, 12:17]

Juk cia tas pats, kad darai bute remontą, cia savo buto (nuosavybes) pagerinimas.

Nebūtinai. Pagal CK nuomininkai pragyvenę bute tam tikrą laiką (neklauskit kiek, neprisimenu, gal metus) privalo atlikti einamąjį remontą (ko dar negirdėjau, kad kas būtų daręs).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Leksa: 28 gruodžio 2011 - 12:27
Situacija tokia,kad mums ateina komunaliniai + mokesčiai už namo renovaciją.Kažkaip neatkreipdavom dėmesio ir visas sąskaitas paduodavom šeimininkei. Tačiau vieną kartą panagrinėjom ir pamatėm,kad visokie namo siūlių tvarkymai,hermetizavimai ir t.t įskaičiuoti į komunalines paslaugas. Šeimininkei pasakėm,kad kaip ir ne mums reikėtų tai mokėt. Taip ir baigės.. Vakar apturėjau pokalbį su jos anūku ,kuris pašaipiai teigė,kad tai reikia mokėti mums,nes mes gyvenam ir namas dėvisi. Bandžiau jam aiškinti,kad net įmonės administruojančios renovaciją darbuotojai teigė,kad čia nėra komunalinės paslaugos ir ,kad pagal viską turėtų mokėti šeimininkai.

Suma būna ~60lt paskutiniu metu.Šeimininkės anūkas teigė,kad kaip mes galim nemokėt už komunalinius ir t.t Na aš suprantu ,kad reikia mokėt už šiukšlių išvežimą,elektrą laiptinėje ir t.t ,bet už namo renovacija atrodo,kad nereikia.

Papildyta:
Pačios kaltos,kad ankščiau nepasižiūrėjom,bet kažkaip jais pasitikėjom ir jiems visas sąskaitas pateikdavom net nepraplėštas. Dabar pasigailėjom. Na,pinigų jau tikrai nebeatgausime ,nes pasidomėjus dėl visų mokesčių kurie ateina sąskaitose mes jiems permokėdavom,bet jie mums neatiduodavo nė cento. (Viskas taip būdavo,nes mes mokėdavom jiems 800lt.Ir buvo susitarimas,kad jei lieka - atiduoda,jei neužtenka - primokam).Oficialiai šildymo sezonu nuoma 500,o ne šildymo 600.Tai dabar pagalvojau,kad vasarą nieko jie mum neatidavė..O juk tikrai neišnaudodavom mes nei elektros,nei vandens daug.Nes dirbdavom visą dieną,o savaitgaliai išvažiuodavom.

tai,kad aš ir sakau,kad čia ne mano namai,kad turėčiau mokėti. Sako,bet gyvenant. Ta bobutė tai sutiktų ,kad nereikėtų mokėt,bet tas anūkas naglumo įsikūnijimas. Sakau tai pala pala,jei jūs pasiimsit langus išsimokėtinai tai gal mum ir už tai reikės mokėt? Sako na taip,nes tai įeina į nuomos kainą.Sakau tai gerai,aš namų kiną nusipirksiu ir jūs už jį mokėsit,nes jis jūsų namuose stovi. ar tai logiška? ironiškai nusijuokė ir tiek. Nuo vasario mėnesio gyvenam šitam bute ir kažkaip nebuvo tokių problemų. Bet gal dėl to,kad dėl nieko nepriekaištavom. Viena mano kambario siena apibėgus ,nes kažkas su lietvamzdžiais buvo.Žadėjo pavasarį sutvarkyt.Dabar jau tuoj kitas pavasaris ateis.Kai jam tai pasakiau sako : "nepamenu,kad būčiau tai žadėjęs". Nu tai nebeturėjau ką pridurt. Pradėjom ieškotis kito buto,bet ,kad nieko gero nėra..

Mūsų sutartis jau pasibaigusi,o jis beveik pusė metų kaip nesugeba naujos paruošt.Nors vis paskambinu ir primenu jam. Prieš porą savaičių sakiau,kad norim mokėt nuomą +mokesčiai, o ne bendrą sumą.Nesutiko.Šiandien jau sutinka,bet liepia už renovaciją mokėt.

P.S kai paprašėm naujų lovų (ieškojom kompromiso kažkokio) ,nes jos sulūžusios ir nepatogios tai pasakė,kad kels nuomą 100lt.Išsimokėsim už lovas tada,kurios liks pas juos..

ATSIPRAŠAU už tokį ilgą pasakojimą.Norisi patarimo ir išsipasakot užsinorėjau,nes nervuojuos labai..Bijau labai ginčytis,kad į gatvę neišmestų.. Atrodė tokie geri žmonės,o dabar parodė tikrąjį veidą..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jovy: 28 gruodžio 2011 - 13:04
O Jūs kalbėkit ne su anūkų, o pačia buto šeimininke mirksiukas.gif

asmeniškai aš nemkokėčiau,

bet juk ne kievieną mėn tie mano renovacijos mokeščiai būna
jie juk vienkartiniai, gal taip sutapo

tai jeigu pasiūlė patiems mokėtis mokesčius tai tos suma kuri būna priskaičiuota kaip namo renovacijai nedamokėti nuompinigiais
jeigu jau tas anūkas naglas, kodėl Jūs negalit elgtis taip pat
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo maksas: 28 gruodžio 2011 - 13:10
QUOTE(Leksa @ 2011 12 28, 12:26)

Nebūtinai. Pagal CK nuomininkai pragyvenę bute tam tikrą laiką (neklauskit kiek, neprisimenu, gal metus) privalo atlikti einamąjį remontą (ko dar negirdėjau, kad kas būtų daręs).

bet tai ne NAMO remontas, o buto ax.gif
ir įdomu kas tas einamasis remontas g.gif pasikeisti varvantį maišytuvą ar varvančia vandens žarnelę tongue.gif , sutepti ar pareguliuoti vyrius smile.gif
Atsakyti
QUOTE(maksas @ 2011 12 28, 15:04)
O Jūs kalbėkit ne su anūkų, o pačia buto šeimininke  mirksiukas.gif

asmeniškai aš nemkokėčiau,
bet juk ne kievieną mėn tie mano renovacijos mokeščiai būna
jie juk vienkartiniai, gal taip sutapo

tai jeigu pasiūlė patiems mokėtis mokesčius tai tos suma kuri būna priskaičiuota kaip namo renovacijai nedamokėti nuompinigiais
jeigu jau tas anūkas naglas, kodėl Jūs negalit elgtis taip pat

Mokesčiai eina kiekvieną mėnesį,nes išsiaiškinau,kad ten suma yra didelė ir išdalino ją kiekvienam mėnesiui.
Nuoma mūsų šildymo metu 500,ne šildymo 600.
O buto šeimininkė klauso ką pasako anūkas ir jos dukra..

Nesumokėti už renovaciją neišeis,nes ji ateina paimti pinigų į rankas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jovy: 28 gruodžio 2011 - 13:45
QUOTE(jovy @ 2011 12 28, 13:44)
Mokesčiai eina kiekvieną mėnesį,nes išsiaiškinau,kad ten suma yra didelė ir išdalino ją kiekvienam mėnesiui.
Nuoma mūsų šildymo metu 500,ne šildymo 600.
O buto šeimininkė klauso ką pasako anūkas ir jos dukra..

Nesumokėti už renovaciją neišeis,nes ji ateina paimti pinigų į rankas.

Tai gerai tegu ima tuos pinigus i rankas bet ne 500 gaus , o 450, vasarą 550
arba jeigu jie nori fiksiuotų pinigų kiekviena mėn tada tarkitės, kad visus metus mokat po 500 Lt

ir dar yra labai nesąžiniga jūsų atžvilgiu, nes ne tik, kad jūs padenget jiems suteiktą paslaugą, o dar ir mokate palūkanas. doh.gif
Atsakyti
Nuo pat ankstaus ryto ieškau buto,bet nieko gero nerandu.Arba brangi nuoma,arba nenormaliai brangus šildymas.Nežinau kodėl,bet širdis sako,kad anūkas gali mus "išspirt" prieš naujus metus. Nes kai šiandien skambino ir sakė,kad paruoš sutartį naują(nors ruošia jau pusę metų beveik) kurioje bus punktas dėl renovacijos.Aš griežtai atsisakiau mokėti tai jis pasakė galvokit ką darot.Atsiųsiu sutartį ir jei netiks tai..Na pagalvokit.Ir padėjo ragelį.
Atsakyti