QUOTE(karra @ 2011 12 08, 09:39)
Nuoma - tai is esmes - sunkus kasdienis darbas.
Kartais pikta ir juokinga klausytis pastabų, kad tipo sėdi buožės savininkai ir pinigėlius kaušais tik semia... tik semia...
QUOTE(maksas @ 2011 12 08, 09:44)
svetima,
manau
visi nuomotojai ir nekartą yra apie tai pagalvoja, o ypatinagai tada, kai nuomininkai netikėtai praneša apie išsikraustymą, ar eilinį kartą kaimynai paskambina ir pradeda skūsti ............
bet vėl gi, gerai jeigu turi kur tuos pinigus už parduotą NT dėti, bet pardavus ir laikyti taip niekur neinvestuojant
kai tokie nestabilumai aplinkui nežinau ar verta
Aš tik dabar pirmą kart pradėjau apie tai labai rimtai galvot, gal tiesiog ateina riba, kai pagaliau prikapsi, pavargsti nuo visko..
Prieš tai turėjau ilgą laiką gerus nuomininkus, bet jiems išėjus irgi ne viskas liko idealu..Norėjosi patvarkyt butą, tai tas patvarkymas, remontas išėjo į nemažas sumas ir laiko sąnaudas..Paskui įdėjau skelbimą, bet labai turėjau mažai laiko -išnuomojau praktiškai antriems žmonėms, kuriems parodžiau-tiesiog turėjom išvykt į kelionę..Tai vat norinčių buvo nemažai, ir vieni tiesiog patys labai prašė, įrodinėjo, kad jiems reiks to buto..Tai juos ir įleidau..Gyvena kol kas, bet jau dabar girdžiu klausimų, kodėl čia už tą mokesčiai, kodėl už aną, nors aiškiai buvau įvardijus, kad mokesčiai nėra maži-net perklausiau kelis kartus ar nebus problema žiemą su viskuom susimokėt tas sumas-įvardinau ir kokio dydžio..Ir vis tiek jaučiu, kad susilauksiu žiemą spaudimo, kad padaryt nuolaidų..
Kitas dalykas, kuris mane žiauriai sunervino, kad šią savaitę tame bute kaimynai užliejo mūsų lubas
Kol kas net nesibaigė visi aiškinimaisi..Jau buvau pagalvojus, kad reikia apdraust, bet apdraust su nuomininkais pasirodo nėra taip paprasta-kažkoks uždaras ratas
Todėl ir sakau, kad nervų ląstelės negrįžtamai senka...
QUOTE(viktner @ 2011 12 08, 09:59)
Aišku, kad atsibodo su tuo butu, bet ką daryti su pinigais pardavus
Aš tai dukrai laikau tą butą, todel ir tenka įsileisti gyventojus......
Taip-man tai irgi aktualiausias klausimas..Bet net galvočiau apie indėlį blogiausiu atveju..Iki vyresnėlės mokslų liko maždaug šeši metai, gal per tą laiką labai nenuvertėtų tie pinigai..
Kitas variantas sukasi galvoj-paieškot naujom akim kokio sklypo-nors patys vargiai ar jame statytumėmės kada, bet kaip investicija...Gal ką žvalgėtės pastaruoju metu ar bent galvojot apie tokį variantą..
Būtų labai įdomu visų nuomotojų nuomonės-kaip alternatyvi investicija?
Pradėjau galvot, kad žemė valgyt neprašo, ir galvos neskauda, o jei išsirinktum gerą vietą, tai gal ir kaina nenukristų...Aišku už tokią sumą, kurią gautum, vargiai ar išeitų sklypas labai geroj vietoj, bet jei kažkur priemiesčiuose, tai visai gal ir surastum kažką..Bent jau iš pirmo žvilgsnio mačiau variantų..
Papildyta:
QUOTE(vilma37 @ 2011 12 08, 11:57)
o tai kas liepia vargti
.tai ir nenuomokit,tegul stovi tuscias,kaip paminklas
.nereikes nei nervuotis,nei galva neskaudes nuo problemu
Žinokit ir apie tai galvoju-tikrai laikyčiau tuščią, jei ne mokesčiai..Kita vertus, žiūriu, jei bus spaudimas toliau mažint nuomos kainą, tai ko gero laikysiu kurį laiką tuščią, nes nuomininkų gyvenimas už labai mažą nuomą neatperka vėlesnio buto remonto..
Tiesiog dabar galvoju, kad išėjus eilniams nuomininkams, bandysiu pardavinėt ir kurį laiką aišku butas būtų tuščias..Galiu kokį pusmetį taip laikyt, jei prireiktų...
Štai tokie mano pamąstymai-desperatiški, nes jau sakiau-ATSIBODO vargt!