Įkraunama...
Įkraunama...

Nuomotojų "asociacija" - 4

QUOTE(Aronia @ 2011 11 30, 12:10)
Gal galetumet siek tiek placiau paaiskinti kuo panaudos sutartis naudingesne uz nuomos sutarti? Ypac tokiu atveju, jei nuomininkai pabega nesumokeje komunaliniu, arba nemoka ir piktybiskai neissikelia is buto?  g.gif

gal aš trumpai paaiškinsiu ax.gif
Panaudos sutartyje jūs rašote, jog butą nenuomojate už pinigus, o o be nuomos mokesčio įleidžiate žmones jame gyventi, t.y. naudotis tuo butu. Šiuo atveju, nėra nurodomas nuomos mokestis, o tai reiškia, jog nuomą turite pasiimti į rankas ir, jei kas su nuomininkais neišeis, tai negalėsit tokio mokesčio reikalauti iš nuomininkų per teismą. Tačiau ir niekas jūsų negali skųsti, jog valstybei nemokat mokesčių, nes juk negaunat iš buto naudos/nuomos.
Tačiau, šiuo atveju jau ne nuomininkas, o panaudos gavėjas, lygiai taippat atsako už butą, bei jame esamą turtą, taippat įsipareigoja mokėti buto mokesčius.
Yra tema apie sutartis, paieškokit. Berods, 10 psl. yra tokios sutarties pavyzdys.
Atsakyti
QUOTE(Aronia @ 2011 11 30, 12:10)
Gal galetumet siek tiek placiau paaiskinti kuo panaudos sutartis naudingesne uz nuomos sutarti? Ypac tokiu atveju, jei nuomininkai pabega nesumokeje komunaliniu, arba nemoka ir piktybiskai neissikelia is buto?  g.gif

As niekur nesakiau, kad panaudos sutartis geresne uz nuomos sutarti. Esme, kad be oficialios sutarties nenuomojam, kad jei jau dideli nuostoliai, kad bent teisiniu keliu galetum issireikalaut. O pas mus panaudos sutartis, nes leidziam naudotis butu be jokio nuomos mokescio, tik uz komunalinius mokescius. O sutartyje yra apibrezti isikelimo/issikelimo terminai, sankcijos, kai nemoka mokesciu ir pan.
Kol kas bedu neturejom. Dabar viena nuomnininke gruodi issikrausto, o i vieta pati kita nuomininke surado (savo drauge). Nzn, kai pats esi zmogiskas ir normalius zmones atsirenki, tai matyt ir bedu tada ner (tfu tfu tfu). Viso pasikeite 4 nuominikai ir nei vienas neatsisake pasirasyt sutarties. Nenoretu rasytis-iskart kiltu itarimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo No Fear: 30 lapkričio 2011 - 12:24
Supratau. Dekui smile.gif
Tik va jei tas panaudos gavejas mokes komunalinius ir piktybiskai nemokes nuomos mokescio, tai tada bus problema ji iskeldinti, ar ne? Sakys, taigi laikausi visu panaudos sutarties salygu, kodel isvarote? g.gif
Atsakyti
prieš pasirašydamas sutartį jis žino "kame reikalas", o sutarty yra punktas, kad tiek panaudos gavėjas, tiek davėjas gali nutraukti sutarti nesuėjus nustatytam terminui įspėjęs prieš 3 sav. (na, maža kas gali atsitikti, gal darbą kitam mieste gaus ar pan.). Nemokėjimo atveju aš paprašyčiau išsikraustyti, o tuomet netekčiau tik 1 mėn. nuomos (nuoma mokama mėn. į priekį) ir rasčiau tokius, kurie mokės man tą 100 Lt.
Atsakyti
O man tai kitas klausimas kyla, nežinau, ką daryt su būsima skaitmenine televizija. Nuo 2012 m. spalio tipo nebeliks analoginės TV. Dabar taip išeina, kad reikia įvest skaitmeną nuomininkui. Bet tas malonumas mano kišenei kainuos apie 120 Lt (sutarties keitimas, kortelės kaina ir pan.) ir visai nenoriu investuoti į tai. Kaip Jūs patyrę nuomotojai, ką ruošiatės daryti savo išnuomotuose butuose su ta skaitmena? Ar palikti nuomininko reikalui ar vistik man pačiai rūpintis? Nuomininkas spaudžia, kad aš vesčiau tą skaitmeną. Dabar žiūri Vinitos analoginę.
Atsakyti
QUOTE(mamymamy @ 2011 12 05, 18:05)
O man tai kitas klausimas kyla, nežinau, ką daryt su būsima skaitmenine televizija. Nuo 2012 m. spalio tipo nebeliks analoginės TV. Dabar taip išeina, kad reikia įvest skaitmeną  nuomininkui. Bet tas malonumas mano kišenei kainuos apie 120 Lt (sutarties keitimas, kortelės kaina ir pan.) ir visai nenoriu investuoti į tai. Kaip Jūs patyrę nuomotojai, ką ruošiatės daryti savo išnuomotuose butuose su ta skaitmena? Ar palikti nuomininko reikalui ar vistik man pačiai rūpintis? Nuomininkas spaudžia, kad aš vesčiau tą skaitmeną. Dabar žiūri Vinitos analoginę.

Aš tai viską kas buvo mano vardu atjungiau.Nes nuomininkai buvo atėję su savo inetu ir TV. thumbup.gif
Nes vieniems patinka viena TV, o kitiems kita thumbup.gif Tegul nuomininkai daro sutartį savo vardu ( dabar tuo labiau galima kelti iš vienos gyvenamosios vietos į kitą), dabar nėra problema.Nes ir taip su nuomininkais problemu užtenka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo viktner: 05 gruodžio 2011 - 16:16
QUOTE(viktner @ 2011 12 05, 16:12)
Tegul nuomininkai daro sutartį savo vardu

pritariu drinks_cheers.gif negi dabar kiekvienų vis pulsit atsiklausti, kokios jie TV nori schmoll.gif
Atsakyti
Dabar nžn kaip pasielgti? Atsirado giminaitė kuri gyventu pas mane nuo sausio 1d.Dabar butas laisvas, gali kraustytis.Bet ji yra susimokėjusi nuoma kitame bute iki sausio 1d. Aš jai sakiau, kad paliktų man rankpinigius, kad tikrai pas mane gyvens.O kaip tada dėl gruodzio mėn. , juk dar tik 6d.?
Atsakyti
QUOTE(viktner @ 2011 12 06, 04:57)
Dabar nžn kaip pasielgti? Atsirado giminaitė kuri gyventu pas mane nuo sausio 1d.Dabar butas laisvas, gali kraustytis.Bet ji yra susimokėjusi nuoma kitame bute iki sausio 1d. Aš jai sakiau, kad paliktų man rankpinigius, kad tikrai pas mane gyvens.O kaip tada dėl gruodzio mėn. , juk dar tik 6d.?

Na čia jau jūsų reiklas, ar tas 25 dienas palaukti ir primti gyventi giminaite, ar ieškotis kitų nuomininkų

nedaug yra tokių kurie jau sekančia dieną kraustytūsi pas jus gyventi, o jeigu jau ir atsirastų, tai man kiltų įtarimas blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(viktner @ 2011 12 06, 04:57)

gal labai nenubiednesit del vieno men.jeigu isvis neatsirastu kelis men nuomininkas kas tada doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vilma37 @ 2011 12 06, 11:57)
gal labai nenubiednesit del vieno men.jeigu isvis neatsirastu kelis men nuomininkas kas tada  doh.gif

Labai nubednėsiu, bet aišku, kad lauksiu.Noriu , kad mano gyventoja butu rami ir aš tada būsiu rami.
Atsakyti
QUOTE(viktner @ 2011 12 07, 07:08)

nenoriu gązdinti, bet kartais geriau nepažįstamas žmogus, nei draugas ar giminė kaip nuomininkas. Iš tokio sunku gali būti ko nors reikalaut (kad ir vėluojančios nuomos ar mokesčių). O jei kas tarp jūsų bus ne kaip, greičiausiai liksit kalta ant visos giminės.
Atsakyti