Įkraunama...
Įkraunama...

Nuomotojų "asociacija" - 4

O aš noriu apie tokią situaciją paklausti: jeigu sutartą dieną duoda tik nuompinigus už einamajį mėnesį ir dalį pinigų už komunalinius (tipo dabar neturim), bet įtariu kad taip auginsis skolą, kuria po to paliks. Kaip elgtis? Žinoma pinigus kur duoda imu (nes po to ir jų nepamatysi), bet įspėjų (KAIP TAI PADARYTI? RAŠTU?) kad teks išsikraustyti, jei nesumokės iki galo ir nurodau, kiek laukiu (apie savaitę). AR TEISINGAI? o JEI IR TADA NEMOKA? Ir už mėnesį į prėkį jau sumokėjo...... Nu, susipainiojau.
Atsakyti

QUOTE(viketa @ 2011 11 27, 20:39)

As tokiu atveju nueiciau pas ji ankstu ryta (kad dar namie butu) ir iteikciau ispejima rastu(1egz., kuris liktu pas mane), kad jei nesumoka iki tam tikros dienos issikrausto ir duociau pasirasyti, jog susipazino su tuo rastu (greiciau butu, nei pastu siust).
Veliau, jei sutarties nebuvo su juo ir pinigu visvien nemoka, pasakyciau jog kraustosi lauk, jei ne pranesiu policijai, kad kazkas isibrove i mano namus (isveztu su antrankiais) arba rasciau vyruku, kurie ji iskraustytu.
Nesakau, kad visi nuomininkai blogieciai, bet jei turit itarimu, kad sitas tik skola augins ir nemokes, atsikratykit jo.
Atsakyti
dar taip pagalvojau... gal pasiulykit savo nuomininkui sutarti pasirasyti, jei nori toliau gyventi, bent jo reakcija pamatysit. Jei sutiks, reiskia, nori gyvent jusu bute, jei prades issisukinet - ruosiasi begt.
Atsakyti
Bet kokie paranojikai nuomotojai cia isikure.
Esu ir nuomotoja ir nuomininke, bet tai kraupu cia pasiskaicius.
Savo buta nuomojam vien uz komunalinius mokescius, atvaziuojam gal karta per puse metu, bet ir siaip ne is smalsumo, kad paziuret ar tvarkingai gyvena, o kokiu einamu reikalu/problemu paderinti.
Patys nuomojames busta jau 3m. Pirmus menesius nuomotoju sesuo ateidavo paimti nuoma ir pinigus uz mokescius. Tas man nepatiko ir, jei tai butu tesesi, butume ilgai cia negyvene. Musu nuomotojai gyvena uzsieny ir net girze i LT pas mus neuzsuka. Nuoma ir komunalinius mokescius susimokam internetu ir jokiu bedu nekyla. Niekada nesam velave sumoket ar prase, jog palauktu, nes neturim pinigu.
Del "nuostoliu". Taip, per 3 gyvenimo metus (o neaisku kada iki musu remontas buvo darytas) atsiserpetojo tapetai ant sienu kampu, parketlentes turbut irgi pasidevejo, nors "isvaziuojamos" sofos deka jau ir iki musu buvo gerokai subraizytos, odine sofa iki musu jau buvo ne pirmos jaunystes, o dabar ji visai tokia, kad savo namuose tokios nelaikyciau, o senai buciau issveitus prie konteinerio... Bet, jei issikraustant man nuomotojai ka nors del tokiu "nuostoliu" sakytu ir nenoretu grazint uzstato(ka cia turbut daugelis is jusu ir darytu), tai butu juokingai graudu ir prilygtu aferizmui, nes ir tausojami daiktai, sienos, bei grindis devisi, o imt nuoma ir paskui dar uz daiktu nusidevejima pinigus isskaiciuot, tai cia butu virs visko(nekalbu apie daiktu sulauzyma ar zala, kuri butu padaryta specialiai).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo No Fear: 27 lapkričio 2011 - 22:08
QUOTE(No Fear @ 2011 11 27, 22:03)
Pirmus menesius nuomotoju sesuo ateidavo paimti nuoma ir pinigus uz mokescius.

Nuoma ir komunalinius mokescius susimokam internetu ir jokiu bedu nekyla.

o is kur jie zino, jog tikrai apmokat mokescius? Mano kaimyne irgi mane, kad nuomininkas tikrai viska apmoka, nes turejo nebloga darba, o zmogelis tik nuoma pervedinedavo savininkei ir jokiu mokesciu nemokejo. Skola susidare nemaza uz sildyma ir dar elektra buvo atjungta doh.gif
As gal ir paranojike. Bet pasimokius paranojike. Ir nukentejus nuo nuomininko, netgi labai. Tada buta nuomojau uz 50 Lt, dabar uz 100 Lt, bet zala is surinktu pinigu tikrai negreit susirinksiu.
Mano nuomininkai dar pries isikraustydami zino, jog nuoma ir mokesciai bus duodami i rankas, jei jiems tai nepatinka, lai iesko kito buto (o nuomojamu butu trukumas musu mieste milziniskas).
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2011 11 27, 22:38)
o is kur jie zino, jog tikrai apmokat mokescius? Mano kaimyne irgi mane, kad nuomininkas tikrai viska apmoka, nes turejo nebloga darba, o zmogelis tik nuoma pervedinedavo savininkei ir jokiu mokesciu nemokejo. Skola susidare nemaza uz sildyma ir dar elektra buvo atjungta  doh.gif
As gal ir paranojike. Bet pasimokius paranojike. Ir nukentejus nuo nuomininko, netgi labai. Tada buta nuomojau uz 50 Lt, dabar uz 100 Lt, bet zala is surinktu pinigu tikrai negreit susirinksiu.
Mano nuomininkai dar pries isikraustydami zino, jog nuoma ir mokesciai bus duodami i rankas, jei jiems tai nepatinka, lai iesko kito buto (o nuomojamu butu trukumas musu mieste milziniskas).

As gi rasiau, kad nuoma ir pinigus uz mokescius pervedam internetu. I nuomotoju saskaita. Jie patys viska apsimoka, mes tik mokesciu lapelius nuskanuojam ir ka reikia uzpildom. Jei meluotume su parodymais, per 3m butu jau islinde. Kaip kazkas minejo, jei kyla kazkokiu itarimu, galima pasiskambint i el. ar silumos tinklus. Bet matyt, kad musu nuomotojai ne paranojikai, nes, kaip minejau, net grize i lt neaplanko, nors buvo zadeje. Nors karcios patirties irgi turi, buvo jiems ir kriaukle sudauze, ir siena ilauze (butas perplanuotas ir yra karkasiniu sienu), ir mokesciu buvo negave uz paskutini menesi is paskutiniuju nuomininkiu-studenciu.
Su mumis jie problemu neturi, nei piniginiu, nei kitokiu atzvilgiu, pabendraujam per skype, kiek reikia. Nieko blogo ir apie juos negalime pasakyti. Bet, kaip minejau, jei sugalvotu uz koki tais baldu ar sienu nusidevejima is uzstato isskaiciuot, tikrai netyleciau ir akiu nepakabintu schmoll.gif Gyvenam didmiesty, nuomojamu butu sociai. irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(No Fear @ 2011 11 27, 22:54)
As gi rasiau, kad nuoma ir pinigus uz mokescius pervedam internetu. I nuomotoju saskaita.

va to tai neparaset. maniau, jog patys apmokat mokescius, o ne viska i ju saskaita, tai savininkai net nezinotu ar is tiesu sumoketa.

O skambinti i silumos ar el.tinklus g.gif kazin ar telefonu taip jau visiems informacija dalina? g.gif
Papildyta:
O va del zalos ar nusidevejimo, tai cia gan painus dalykas. Man pvz. nusidevejimas, tai nuo saules nubluke tapetai, apsitrynes linoliaumas ir pan. O va yra zmoniu, kur pasirodo, jog normalu, kai linoliaumas per 2 metus suplysta blink.gif Na, arba linoliaumas ziaurios kokybes, arba tycia suplesytas g.gif O senesnej temoj yra ir varijantas, kai nuomininke sake, kad paliktu vaiko ispiestus tapetus, nes jai grazu ir nieko blogo tame nemato. O as neisivaizduoju, koks vaiko menas ant sienos turi buti paliktas, kad kiti zmones juo grozetusi, noredami issinuomoti buta ir jiems toks piesinys netrugdytu schmoll.gif Arba kai prigrezia sienoj skyliu neatsiklause ir versiuko akim ziuredami aiskina, kad gi jiem reikejo, nes gyvena, tai ir prisigreze...
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2011 11 27, 23:10)
va to tai neparaset. maniau, jog patys apmokat mokescius, o ne viska i ju saskaita, tai  savininkai net nezinotu ar is tiesu sumoketa.

O skambinti i silumos ar el.tinklus  g.gif kazin ar telefonu taip jau visiems informacija dalina?  g.gif
Papildyta:
O va del zalos ar nusidevejimo, tai cia gan painus dalykas. Man pvz. nusidevejimas, tai nuo saules nubluke tapetai, apsitrynes linoliaumas ir pan. O va yra zmoniu, kur pasirodo, jog normalu, kai linoliaumas per 2 metus suplysta   blink.gif Na, arba linoliaumas ziaurios kokybes, arba tycia suplesytas  g.gif O senesnej temoj yra ir varijantas, kai nuomininke sake, kad paliktu vaiko ispiestus tapetus, nes jai grazu ir nieko blogo tame nemato. O as neisivaizduoju, koks vaiko menas ant sienos turi buti paliktas, kad kiti zmones juo grozetusi, noredami issinuomoti buta ir jiems toks piesinys netrugdytu  schmoll.gif Arba kai prigrezia sienoj skyliu neatsiklause ir versiuko akim  ziuredami aiskina, kad gi jiem reikejo, nes gyvena, tai ir prisigreze...

Na, kad per 2m linoliaumas suplystu, tai cia tikrai keista, bet velgi, nezinom, ar jis buvo naujai paklotas ar jau iki paskutiniuju nuomotoju jau gera azmeli atitarnaves.
Pvz musu nuomojamam bute yra didelis minusas, nera orkaites, o ant kaitlentes viena skyle nedega(jau pries mums isikeliant nedege) ir dar priekyje(siaip nedege cielos dvi skyles, bet viena skyle MB sugebejo pats patvarkyti), nuomotojai nesivargino jos sutaisyti, na tebunie, kartais buna nepatogumu, bet tragedijos del to nedarom. Saklbimo masina nuomojant busta buvo pamineta, kaip privalumas(del buitines technikos ir nuomos kaina didesne, nei kitu butu be buitines technikos), nesvarbu, kad bugnas tik virsuje laikos, o is apacios jau atluzes ir tabaluoja, nu ka, naudojames, bet, jei sulus, nemanau, kad is savo lesu tvarkysim.. g.gif Taip pat vienas is privalumu buvo ir televizorius, taip pat svelniai tariant ne pirmos jaunystes(abejoju ar patys toki ziuretu), akiu gadintojas, nes mirguliuoja, na velgi, nekeliam problemu, o atjungem ir pastatem kitam kambari(tiesa pasakius jau mates, kad jo dienos suskaiciuotos, tai dar paskui, kaip uz gera butu reikej atsakyt lotuliukas.gif ), bei pasidejom savo normalu telika. Saldytuvas buvo per mazas, nusipirkom savo. Ta mazaji zadejo, kad kazkas atvaziuos ir issives, vezasi jau 2m lotuliukas.gif Nu tiek to, uzdejom staltiese, tarnauja, kaip spintele biggrin.gif Vienam kambary sugalvojom komoda i kita vieta pastatyt, patraukiam, o kilime skyle doh.gif Aisku, gal tai ankstesniu nuomininku paliktas siurprizas ir nuomotojai net nemate. Yra rusys(skelbime taip pat buvo minimas), bet isikeliant paaiskejo, kad kazkurie nuomotojai pamete rakta, todel negalesim juo naudotis. Raktus nuo duru gavom 1 nuo vienos spynos ir du raktus nuo kitos spynos (viena vel kazkas kazkur pamete). Nu ka, pasidarem patys rakta uz savo pinigus (jei jau taip viska skaiciuojant, tai sarvo duru raktas ne toks ir pigus). Zodziu, daug niuansu, kur mes nedarom tragedijos, nors nuoma tikrai ne simboline mokam, tai to paties ir is nuomotoju tikimes. O ne taip, kad viskas i "vienus vartus".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo No Fear: 27 lapkričio 2011 - 23:33
QUOTE(viktner @ 2011 11 27, 18:10)
Yra ir uzstatas, bet jo neuzteks komunaliniams mokesciams, nes vien tik karsto vandens sunaudojo 8 kubus  doh.gif Žodžiu, moteriškė su sūnumi išsinuomavo, ir sake, kad vyras išvaziavęs griš vėliau.3 mėnesiu mokejo uz viska, viskas ok.O štai viena diena gaunu SMS iš tos moteriskes, kad ji  su tokiu vyru negali gyventi ir issikrausto, o lieka vyras gyventi.Ateinu 21d. paimti pinigu už komunalinius, vyras pareiškia, kad pinigu neturintis..... Ta  moteris telef. ragelio pirmiau nekele, o dabar isvis telefonas išjungtas, bet žinau, kur jos mama gyvena.Tas vyras telef. sneka su manimi, kaip vakar zadejo nors 100Lt pravesti, bet  schmoll.gif

Tikrai sudetinga padetis, daug vargo bus, kol atgausit pinigelius. Sekmes jums.
Atsakyti
QUOTE(viktner @ 2011 11 27, 09:16)
Mano nuomininkai gražiai pabėgo nesumokėje komunaliniu mokesčiu.Ką Jūs darytumet?Oficialios sutarties nebuvo( jie nenorėjo)

Nera oficialios sutarties, nera irodymu. Jei gyveno ne pagal panaudos sutarti, o dar ir nuompinigius emet, tai niekur nepasiskusit, nes busit apkaltinta nuslepus mokescius. ax.gif Nebent graziuoju susitarti, bet jei nuomininkai nenores tartis, tai nieko gero. Galima tik subine isspardyt, bet paskui dar ir del to bedu galima aptureti lotuliukas.gif
O de to, kad zinot kur mama gyvena, tai kas is to, kai jokios oficialios sutaties neturit, kad gyveno, kad privalejo kazka moket ir pan. Jei jau taip pasielge, tai zmones be sazines, o jei zmones be sazines, dar ir policijai skunda gali parasyt, kad pinigus ismusinejat.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo No Fear: 28 lapkričio 2011 - 13:29
QUOTE(No Fear @ 2011 11 28, 15:27)
Nera oficialios sutarties, nera irodymu. Jei gyveno ne pagal panaudos sutarti, o dar ir nuompinigius emet, tai niekur nepasiskusit, nes busit apkaltinta nuslepus mokescius. ax.gif Nebent graziuoju susitarti, bet jei nuomininkai nenores tartis, tai nieko gero. Galima tik subine isspardyt, bet paskui dar ir del to bedu galima aptureti lotuliukas.gif
O de to, kad zinot kur mama gyvena, tai kas is to, kai jokios oficialios sutaties neturit, kad gyveno, kad privalejo kazka moket ir pan. Jei jau taip pasielge, tai zmones be sazines, o jei zmones be sazines, dar ir policijai skunda gali parasyt, kad pinigus ismusinejat.

Užpakalį spardyti man per žemas dalykas..... Įrodymu turiu daug(rašytiniu) , liudininku.Man dar siandien paskambino, kažkoks tos moters pasamdytas vyrukas, pareiškė, kad aš negąsdinčiau dėl mokėjimo už komunalines paslaugas.Taigi, kas nuomosite butą Kaune parašykit man, aš Jums parašysiu šių nesąžiningu žmonių pavardes.
Atsakyti
QUOTE(viktner @ 2011 11 28, 15:15)
Užpakalį spardyti man per žemas dalykas..... Įrodymu turiu daug(rašytiniu) , liudininku.Man dar siandien paskambino, kažkoks tos moters pasamdytas vyrukas, pareiškė, kad aš negąsdinčiau dėl mokėjimo už komunalines paslaugas.Taigi, kas nuomosite butą Kaune parašykit man, aš Jums parašysiu šių nesąžiningu žmonių pavardes.

Bet jei nera oficialios nuomos sutarties, pagal kuria butumet mokejus mokescius valstybei arba neturejot panaudos sutarties, kad ala prleidziat buta gyvenimui vien uz mokscius(bent jau musu panaudos sutartyje yra punktas apie privalejima moket mokescius ir pan), tai ka jus galit issireikalaut oficialiai? Nieko. Galit tik varda pavarde kitoms paskelbt, kaip cia siulotes ir viskas.
Atsakyti