Įkraunama...
Įkraunama...

Nuomotojų "asociacija" - 4

QUOTE(Aronia @ 2011 10 26, 15:34)

Ar paliekami nuomojamame bute nuomininkams naudotis virtuvės rakandai: puodai, lėkštės, samčiai, peiliai, šaukštai ir t.t.?

Manau, paprastai paliekami, jei jų yra. O jei pvz. butas naujas ir jame dar niekas negyveno - tai jame jokių rakandų ir nėra.

Siurblį palikčiau, būtų bent kokia garantija, kad karts nuo karto prasisiurbs...
Atsakyti
QUOTE(Aronia @ 2011 10 26, 14:34)

nepalikau jokių rakandų ir jums nepatariu. Ir kilimą, jei tik turit į kur, išvežkit. Aš jau daug metų nuomoju butą, tai patirties (neigiamos) turiu nemažai.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2011 10 26, 21:38)
nepalikau jokių rakandų ir jums nepatariu. Ir kilimą, jei tik turit į kur, išvežkit. Aš jau daug metų nuomoju butą, tai patirties (neigiamos) turiu nemažai.

aš iš savo patirties galiu pasakyti, kad GALIMA palikti daiktus kurių kaip ir negaila būtų jei suduš, suges, "išvažiuos" kartu su nuomininkais netyčia smile.gif rimtus daiktus kaip skalbyklę, viryklę, šaldytuva, TV ir pan apsirašom sutartyje, kad "neišvažiuotų" o visa kita.... smile.gif
lėkščių, puodu pas mus nebuvo bet per eilę nuomininkų bent jau puodų ir keptuvių atsirado - niekur jų neišvežam - kam reik tegul naudojasi/ima/išsiveža smile.gif
Atsakyti
QUOTE(asphalt @ 2011 10 21, 15:09)
Nuoma įprastai mokama „į priekį“. Iš nuomininkų imate užstatą ir imate mokestį už lapkritį, o gruodžio pradžioje jie moka už komunalines paslaugas už lapkritį ir nuomą už gruodį. smile.gif

Na čia truputį negerai parašėt arba nesuprantu kažko. Komunalines privalu sumokėt iki einamojo mėn. pabaigos. Kitaip delspinigiai bus priskaitomi už tai. Nebent Jūs pati sumokate už nuomojamo buto komunalkes, o paskui paimat tą sumą iš nuomininko sekančio mėn. pradžioj?

Pas mane tai sutartyje parašyta, kad visi mokesčiai ir nuoma sumokama man iki 27 dienos. Nuomininkas pateikia man buto rodmenis, aš užpildau buto knygelę, paskaičiuoju jam išlaidas, pridedu visus paskaičiavimus į emeilą, gaunu visas šaibas, pati užmoku už nuomojamą butą komunalines.
Atsakyti
o tai siluma ir kitus mokesciu lapelius gaunat uz buvusi men , o ne uz ta esama
Atsakyti
merginos o kaip darot su paskutiniu nuomos mėnesiu? sakykim butas išnuomotas iki kovo 30, bet kovo menesi komunaliniu lapeliai ateina už vasari. tai kaip pasiimt komunalinius iš nuomininkų už kovą?
Atsakyti
QUOTE(eliukė @ 2011 10 28, 15:14)
merginos o kaip darot  su paskutiniu nuomos mėnesiu? sakykim butas išnuomotas iki kovo 30, bet kovo menesi komunaliniu lapeliai ateina už vasari. tai kaip pasiimt komunalinius iš nuomininkų už kovą?

Kai susirenki visus mokestinius pranesimus, atimi ta suma is esamo uzstato, o likuti grazini
Atsakyti
ar kam yra buve, kad nuomininkai palike uzstata atsisakytu nuomuotis? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sol-nuska @ 2011 10 30, 14:10)
ar kam yra buve, kad nuomininkai palike uzstata atsisakytu nuomuotis?   doh.gif

Ne. Bet kokia tada problema? Pasilikčiau sau pinigų sumą, padengti buto mokesčiams už tą laikotarpį, iki kol rasiu kitus nuomininkus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Leksa: 30 spalio 2011 - 21:36
QUOTE(Leksa @ 2011 10 30, 21:35)
Ne. Bet kokia tada problema? Pasilikčiau sau pinigų sumą, padengti buto mokesčiams už tą laikotarpį, iki kol rasiu kitus nuomininkus.

tai kad nereik dengt jokiu mokesciu. smile.gif ta pacia diena kitiems isnuomuojom, tik kad labai keistu zmoniu pasitaiko, ir nepratus turet svetimu pinigu, dar bandziau skambint sakiau atiduociau pinigelius, tai tel isjungtas biggrin.gif tikriausiai issigando.
Atsakyti
QUOTE(sol-nuska @ 2011 11 02, 18:04)

na tai pasilikit. Kitąkart bus atsakingesni.
Atsakyti
Noriu paklaust. Tarkim nuomininkas pranesa kad pomenesio issikraustys.Kada ieskote nauju nuomininku? Kai jau issikrausto? Ar prasote esamu nuomininku kad ileistu aprodyti buto? g.gif
Atsakyti