Įkraunama...
Įkraunama...

Kartotiniai namų projektai

QUOTE(angeliukas44 @ 2013 02 25, 23:32)
O as ten kur katiline geriau daryciau iejima...

Na gal irgi variantas, bet man sandeliukas irgi butu labai reikalingas...Kol kas man visai patinka sis projektas, bet kai neturiu jokios patirties, tai gal ir minusu nematau. Gal dar kas nors ka pastebejo? ax.gif Įdomu, kiek kainos projektų svyruoja, sakykim tokio pavyzdzio namui, individualus projektas kokia kaina galetu buti g.gif Iš kartotinių projektų neradau, kad man viskas tiktu...
Atsakyti
QUOTE(trojana @ 2013 02 26, 09:58)
Na gal irgi variantas, bet man sandeliukas irgi butu labai reikalingas...Kol kas man visai patinka sis projektas, bet kai neturiu jokios patirties, tai gal ir minusu nematau. Gal dar kas nors ka pastebejo? ax.gif  Įdomu, kiek kainos projektų svyruoja, sakykim tokio pavyzdzio namui, individualus projektas kokia kaina galetu buti g.gif  Iš kartotinių projektų neradau, kad man viskas tiktu...

Jo, siaip gan paprastai pastatomas variantas, nera nereikalingu kampeliu, paprasta stogo konstrukcija, neblogas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(trojana @ 2013 02 26, 10:58)
Na gal irgi variantas, bet man sandeliukas irgi butu labai reikalingas...Kol kas man visai patinka sis projektas, bet kai neturiu jokios patirties, tai gal ir minusu nematau. Gal dar kas nors ka pastebejo? ax.gif  Įdomu, kiek kainos projektų svyruoja, sakykim tokio pavyzdzio namui, individualus projektas kokia kaina galetu buti g.gif  Iš kartotinių projektų neradau, kad man viskas tiktu...

Kartotiniu projektu ir individualiu projektu kainos nedaug tesiskiria. Skiriasi architektu noras dirbti ir uzimtumas smile.gif Pagal poreikius galima rasti ir individualu ir kartotini projekta uz ta pacia suma. Reikia tik paieskoti wink.gif
Atsakyti
QUOTE(trojana @ 2013 02 10, 12:42)

Mano supratimu tikrai ekonomiškos statybos namukas - nėra jokių balkonų, nereikalingų kampų-išsikišimų, kampinių langų, stogas irgi paprastas dvišlaitis.

Katilinę su sandėliuku būtina sukeisti vietomis tiek dėl patogumo, tiek dėl to, kad jeigu šildysites pvz. kietu kuru, tai numatyta katilinės patalpa per maža.

Man tai labai racionaliai pats projektas atrodo (bent jau pagal mano poreikius) - yra įėjus iš tambūro ir kur sieninę spintą įmontuoti, yra pirmam aukšte sandėliui patalpa, antram aukšte sieninei spintai labai patogiai erdvė numatyta. Erdvės suprojektuotos taip, kad tikrai galėsit patogiai virtuvėje valgomajam baldus sustatyti. Viskas super atrodo.
Vienintelė smulkmena, kuri užkliuvo, tai tie laiptai be tarpinės aikštelės -aš tokių bijau smile.gif Bet čia aktualu tik jeigu planuojat turėti/turit mažų vaikų, kuriuos reikia saugoti nuo nudardėjimo. Bet laiptų pakeitimas irgi įmanomas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dizaster: 26 vasario 2013 - 15:21
Aciu uz nuomones 4u.gif Man irgipatiko projektas del savo paprastumo, nes ekonomine statybu puse mums svarbi. Pasidomejau architekto del projekto kainų, sakė paprasto (na be visokių mandrybių, balkonėlių ir pan.)namo apie 150 kv ploto projektas kainuos 5T. (normali kaina? g.gif ) Bandem paskambinti i firma, kuri reklamuoja kvartalą su sio namo projektu, bet kazkaip jie nedega noru mums parduoti projektą, gal ten kokios autorines teisės to projekto yra ar kaip, neišmanau g.gif
Del pastabos apie laiptus aciu, as kazkaip net nepažiūrėjau.
Atsakyti
mes kaip tik projektuojames toki pati - 150 kv.m ir jokiu imantrybiu - ir taip, kaina 5000 lt - normali. pigiau nelabai, o brangiau yra smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Loreciukaz @ 2013 02 26, 18:29)
mes kaip tik projektuojames toki pati - 150 kv.m ir jokiu imantrybiu - ir taip, kaina 5000 lt - normali. pigiau nelabai, o brangiau yra  smile.gif

Klausimas tik kokios detalizacijos projekta jis jums daro? Daznai zmones nori tik issiimti statybos leidima, o jau viska jie zino patys kaip daryti smile.gif Architektas gi atvirksciai- nori isbaigti projekta su visom priklausanciom dalim (konstrukciju, vandentiekio ir kanalizacijos, sildymo vedinimo ir oro kondicionavimo, elektros instaliacijos, vidaus inzinerinem sistemom ir kt.) Todel tos kainos ir skirias. Aisku jei yra abipusis susitarimas kas yra reikalinga ir kas ne ir jei abi puses tenkina toks susitarimas reiskias viskas gerai :} Ir 5000 manau yra normali tvarkingo projekto kaina (be papildomu daliu) :}
Atsakyti
labukas,gal yra statanciu ar jau pasistaciusiu pagal namo projekta:'MINDAUGAS"?http://www.namuplanai.lt/HouseProjectsLtd/Mindaugas
Atsakyti
QUOTE(ingutckia @ 2013 04 03, 18:33)
labukas,gal yra statanciu ar jau pasistaciusiu pagal namo projekta:'MINDAUGAS"?http://www.namuplanai.lt/HouseProjectsLtd/Mindaugas

mane taip taip jis domintu, bei labai labai sitas wub.gif
Atsakyti
[quote=*magnifique*,2013 04 03, 21:45]
mane taip taip jis domintu, bei labai labai sitas wub.gif

tigi cia mariaus projektas smile.gif

o mindaugas namo projektas ir man lb imponuoja, tiesiog tobulas, dar truksta garazo...butu idomu isgirst nuomone is pasistaciusiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(trojana @ 2013 02 13, 15:43)
O ka reikstų perdangos racionaliai suplanuotos g.gif  TA prasme, kad nebūtų jokių įsikišimų, balkonų, užapvalinimų? g.gif  Ar turi tam tikrų išmatavimų būti. Pabūsiu įkyri ir pasikartosiu su klausimu apie šį projektą:

http://www.truseliub...s.lt/projects/4

Vis galvoj nenustygsta mintis apie namo statybas. Sklypas yra. Kiek išžiūrėjau kartotinių projektų vis netikdavo, tai namo dydžiai, tai išsidėstymas pagal šalis. O šis projektukas kaip ir limpa, įvažiavimas is pietinės pusės, todėl dauguma langų būtų į pietus ir į vakarus (pietvakarius). Na ir kvadratūra optimali mūsų šeimai būtų, be jokių darbo kambarių ir didelių koridorių...
Kas nors pasakykit nuomonę apie patį projektą. Mano manymu lyg ir paprasta statyba. Bet ka as galiu zinoti be patirties  biggrin.gif
Mes kaip ir ekonomiško varianto ieškom. Ačiū jei kas nepatingės pasižiūrėti mirksiukas.gif

O kaip jūs matot išplanavimą? Niekaip nerandu g.gif
Atsakyti
Sveiki,
QUOTE(String @ 2013 02 08, 10:06)
Sveiki. Visada galvojome apie vieno aukšto namo statybą, tačiau dabar kažkaip pradedu abejoti  g.gif  Visada galvojau, kad vienaaukštį pigiau pastatyti, nes nėra perdengimų, laiptų, mažiau sienų, bet... Gal labiau patyrę patartumėt, kas pigiau? Apdailos medžiagų kainos nedomina, nes apdaila labai subjektyvu  mirksiukas.gif  Man įdomu pati statybos sąnaudų kaina, ar tikrai bent kiek pigiau vienaaukštis? Ačiū  smile.gif

Čia labai sudėtingas klausimas, nes projektas - projektui nelygu, nes kiekvienos šeimos poreikiai ir reikalavimai labai skiriasi. Mes pvz iš pradžių projektavomės dviaukštį namą, o po to persigalvojom smile.gif ir statomės vienaaukštį. Tai mūsų variante dviaukštis buvo 12x12 (tiek I-as aukštas, tiek ir II-as aukštas). O Vienaaukštis gavosi 14x16, tai manau tikrai gausis pigiau nei 2-jų aukštų namas.
Aišku, deja garažo 40m² jau nebebus. Visa kita - miegamųjų, vonios kambarių skaičius bei sandėliukas liko.
Sėkmės apsisprendžiant smile.gif

QUOTE(satari @ 2013 02 26, 14:34)
Kartotiniu projektu ir individualiu projektu kainos nedaug tesiskiria. Skiriasi architektu noras dirbti ir uzimtumas smile.gif Pagal poreikius galima rasti ir individualu ir kartotini projekta uz ta pacia suma. Reikia tik paieskoti wink.gif

drinks_cheers.gif sutinku, vienas architektas save vertina labai aukštai, o kiti - žemiškesni.
Tik reikėtų, kad architekto ir užsakovo skoniai ir grožio supratimas sutaptų.

QUOTE(satari @ 2013 02 26, 17:56)
Klausimas tik kokios detalizacijos projekta jis jums daro? Daznai zmones nori tik issiimti statybos leidima, o jau viska jie zino patys kaip daryti smile.gif Architektas gi atvirksciai- nori isbaigti projekta su visom priklausanciom dalim (konstrukciju, vandentiekio ir kanalizacijos, sildymo vedinimo ir oro kondicionavimo, elektros instaliacijos, vidaus inzinerinem sistemom ir kt.) Todel tos kainos ir skirias. Aisku jei yra abipusis susitarimas kas yra reikalinga ir kas ne ir jei abi puses tenkina toks susitarimas reiskias viskas gerai :} Ir 5000 manau yra normali tvarkingo projekto kaina (be papildomu daliu) :}

Dar būna taip, kad perkant kartotinį projektą pvz.: iš populiarių internetinių puslapių, projekto sudėtis būna tik architektūrinė ir konstrukcinė, kurių nepakanka statybos leidimo išsiėmimui. Dažnai konstrukcinė būna nepilnos sudėties, tik keli mazgai papaišyti. Taip kad, reikia žinoti kokia pilna sudėtis turi būti ir ko reikalauti.
Atsakyti