Įkraunama...
Įkraunama...

Kartotiniai namų projektai

QUOTE(makro @ 2011 01 19, 15:58)
1. tikriausiai kaip jau kazkas cia pastebejo , tai pirmam aukste WC maza
2. antras aukstas man kazkos netoks.. ne prie sirdies.. pirmiausia tai miegamajame per maza drabuzine (cia labiau kaip stumdoma spinta, o norisi, kad drabuzine butu erdvi) ir siaip norisi, kad vonia butu prie mano miegamojo, o ne kitam namo gale.. Koridorius per siauras, be to jauciu, kad laiptai per visa svetaine bus.. , bet is kitos puses , kiek esu girdejusi, jis gan lengvai yra statomas, taciau nesinori namo bet kokia, o jau is karto kaip  sau smile.gif

Na bet kodel brangios statybos, juk bet kuriam namui stogas dengiamas ir nemazi jie buna o cia slaitinis mano manymu paprastas ir nebr g.gif angu ner jokiu juk pakilimu nuleidimu ir t.t.
Papildyta:
o kaip sis projektas jis buvo vienas is pirmuju kuris krito i aki

http://www.namuplana..._projektai/Nida
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jurguzet @ 2011 01 19, 18:11)
Na  bet  kodel  brangios  statybos, juk bet  kuriam  namui  stogas  dengiamas  ir  nemazi jie buna  o  cia  slaitinis  mano manymu paprastas ir  nebr g.gif angu ner  jokiu juk  pakilimu  nuleidimu  ir  t.t.
Papildyta:
o kaip sis projektas jis  buvo  vienas  is  pirmuju  kuris  krito i  aki

4u.gif

As ir ne sakau, kad brangus, o atvirksciai.. Slaitinis stogas vienas is paprasciausiu ir pigiausiu.. Jei Jus tenkina kambariu isplanavimas, siulyciau si nama smile.gif aisku, jei jis Jums patinka.
Atsakyti
Na  bet  kodel  brangios  statybos, juk bet  kuriam  namui  stogas  dengiamas  ir  nemazi jie buna  o  cia  slaitinis  mano manymu paprastas ir  nebr g.gif angu ner  jokiu juk  pakilimu  nuleidimu  ir  t.t.
Papildyta:

Turiu dviejų skirtingų architektų namų projektus. Vieno plotas - 195 kv., kito - 204 kv. To, kur plotas 195 kv., stogo plotas tik 150, o to, kur 204 kv., stogo plotas 189 kv. Pirmo namo stogo pasvirimas - 7 laipsniai, antro - 35 laipsniai. Matot, kaip skiriasi stogo plotas priklausomai nuo pasvirimo kampo ir teisingos architektūros. Ne visi architektai dar supranta, kad galima namą ir paprasčiau suprojektuoti, nes prideda aibe bereikalingų dalykų, kurie tik brangina statybas, bet realiai nieko neduoda.

Po to dar koks konstruktorius dvejetukininkas iš akies padaugina medžiagų ir jūs už savo svajonių namą sumokate gerokai daugiau nei reikėtų. Štai tiek.

Šiuolaikinėj architektūroj nesąmonė yra: kampiniai langai, balkonai, galybė kampų, išsikišimų, stoglangiai ir pan. Tai kainuoja papildomus pinigus, bet nieko apart man gražu (tai labai subjektyvu) neprideda.
Atsakyti
QUOTE(Grand @ 2011 01 19, 21:49)
Turiu dviejų skirtingų architektų namų projektus. Vieno plotas - 195 kv., kito - 204 kv. To, kur plotas 195 kv., stogo plotas tik 150, o to, kur 204 kv., stogo plotas 189 kv. Pirmo namo stogo pasvirimas - 7 laipsniai, antro - 35 laipsniai. Matot, kaip skiriasi stogo plotas priklausomai nuo pasvirimo kampo ir teisingos architektūros. Ne visi architektai dar supranta, kad galima namą ir paprasčiau suprojektuoti, nes prideda aibe bereikalingų dalykų, kurie tik brangina statybas, bet realiai nieko neduoda.

Po to dar koks konstruktorius dvejetukininkas iš akies padaugina medžiagų ir jūs už savo svajonių namą sumokate gerokai daugiau nei reikėtų. Štai tiek.

Šiuolaikinėj architektūroj nesąmonė yra: kampiniai langai, balkonai, galybė kampų, išsikišimų, stoglangiai ir pan. Tai kainuoja papildomus pinigus, bet nieko apart man gražu (tai labai subjektyvu) neprideda.

Tai p. Grand, būkit architektu-konstruktoriumi. Ir neklausykit tai ko nori užsakovas. Gi pažiūrėkit vien čia, visi norintys projektuojasi namus sau, kas kaip išmano, architektas reikalingas tam, kad pigiai perbraižytų ir išimtų statybos leidimą, konstruktyvinė dalis iš viso nereikalinga, nes anot šio forumo dalyvių, plokštuminiai pamatai pats pigiausias variantas. Ir šiaip daug pastabų turiu, žiūrėdamas iš šono.
P.S. Mildutes tetis
Atsakyti
QUOTE(Veitė @ 2011 01 19, 23:03)
Tai p. Grand, būkit architektu-konstruktoriumi. Ir neklausykit tai ko nori užsakovas. Gi pažiūrėkit vien čia, visi norintys projektuojasi namus sau, kas kaip išmano, architektas reikalingas tam, kad pigiai perbraižytų ir išimtų statybos leidimą, konstruktyvinė dalis iš viso nereikalinga, nes anot šio forumo dalyvių, plokštuminiai pamatai pats pigiausias variantas. Ir šiaip daug pastabų turiu, žiūrėdamas iš šono.
P.S. Mildutes tetis

Aš nesu ir nebūsiu nei architektu, nei konstruktoriumi. Aš tik sakau, kad žmonės daug ko neįvertina, o konstruktoriai dvejetukininkai užmeta per daug nei reikia. Pvz., mano vienas pažįstamas dabar projektuojas namą. Jis sako, kad jam konstruktyvas nereikalingas. Tipo aš viską pats suprantu. Tai irgi kraštutinumas. Aš sakau, kad viską reikia matuoti, skaičiuoti ir vertinti, o ne aklai pasitikėti.
Atsakyti
QUOTE(Grand @ 2011 01 19, 23:08)
Aš nesu ir nebūsiu nei architektu, nei konstruktoriumi. Aš tik sakau, kad žmonės daug ko neįvertina, o konstruktoriai dvejetukininkai užmeta per daug nei reikia. Pvz., mano vienas pažįstamas dabar projektuojas namą. Jis sako, kad jam konstruktyvas nereikalingas. Tipo aš viską pats suprantu. Tai irgi kraštutinumas. Aš sakau, kad viską reikia matuoti, skaičiuoti ir vertinti, o ne aklai pasitikėti.

nu man savrbi ir idomi kitu nuomone, kadangi pati paciose statybose nenusimanau tik tiek kad namas grazus ir pats planavimas patinka bet aisku man aktualu yra finansai 4u.gif
Atsakyti

4u.gif

Atsižvelgdamas į grand pastebėjimus, manyčiau, kad šiam projektui labai gerai būtų garažą ir katilinę pastumti ir namo formą padaryti taisyklingą keturkampį.
Atsakyti
QUOTE(Grand @ 2011 01 19, 21:49)

zmoniu poreikiai skirtingi ir vadinti nesamone kitu skoni ir poreikius kaip minimum nemandagu, parodote tik savo visiska neismanyma ir trumparegiskuma doh.gif jus projektuojates savo individualu nama ir vadovaujates savo subjektyviais kriterijais, man atrodo jie irgi juokingi, bet nebutina vadinti nesamonem.
Atsakyti
http://www.namuplana...;fnd_text=vesta
O ką manot apie šį namą?
Atsakyti
Sveikos busimos ir esamos mamytės smile.gif ,

nutariau prisijungti prie forumo, nes radau čia daug įdomios info apie namų statybą. Neseniai nusipirkome sklypą ir jau rengiame dokumentus statybos leidimui gauti. Tikiuosi, mano patirtis bus naudinga ir kitiems.

Dar neseniai irgi žiūrėjome kartotinius projektus, bet susitikę su keliais architektais mūsų nuomonė apie kartotinius projektus kardinaliai pasikeitė blink.gif

Atsisakėme kartotinio projekto minties, nes :
neradome tokio projekto, kuris mums idealiai tiktų, t.y. reikėtų kažką keisti, o tai kainuoja.
Architektai pažiūrėję mūsų nusižiūrėtus projektus iš karto pamatė daug projektavimo klaidų, apie kuriuos net nebuvome pagalvoję, t.y. sanmazgų išdėstymas, blogas namo apšvietimas ir t.t.
Konstrukcinė dalis, siūloma kartu su kartotiniais projektais, labai tikėtina jums visai netiks ir išmesit į šiukšlių dėžę. Ten bus siūlomos tokios medžiagos, neatsižvelgiant į jūsų finansines galimybes ir norus. Be to, statybininkai stato ne pagal popierius, o iš savo patirties. Visada galima, vėliau užsisakyti namo dalies, pvz. pamatų konstruktyvą iš patyrusių konstruktorių.
Pasirinkę architektą, kuris parengs projektą pagal jūsų norus ir gaus statybos leidimą, busite daug labiau patenkinti savo kūriniu - statomu namu.
Individualus projektas nėra jau toks brangus - mes mokame apie 4,5 tūkst. už architektūrinę dalį ir visų dokumentų tvarkymą : nuo sąvado iki statybos leidimo. Neplanuojame nė karto kažkur važiuoti, geriau tuo laiku ramiai sau dirbsime.

Tikrai rekomenduoju atsisakyti kartotinio projekto minties smile.gif Kartotinius projektus verta žiūrėti tik tam, nes galima rasti kokių įdomių sprendimų ir galėsite pasitarti dėl to su savo architektu smile.gif
Atsakyti
Sveikos merginos, naujoke, kaip rasytoja, siame forume, tik kaip skaitytoja cia daznai uzsuku. Radau teme, kuri ir mums dabar labai aktuali. Pasidalijimas komentarais apie projektus. Ruosiames ir mes statyti, tvarkome dokumentus, tai zvalgomes po truputi ir po projektus. Esame viena nusiziureje. Mums jis lyg ir nieko, bet noretusi pastebejimu ir is sono, o kartais cia labai konkreciai ir protingai patariate. Gal kas statesi sita namuka (ar statosi), ka keite, ka ne smile.gif. Labai lauksiu komentaru apie Armoja: http://www.supernamai.lt/armoja/ (p.s. gal ne taip reikejo man rasyti, pirma karta rasau - na kad gauti kaip nauja zinute, o ne atsakymas i ankstesniaja)
Papildyta:
o ziuriu pavyko nauja zinute parasyti, o ne i ankstesniaja atsakyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sulaura @ 2011 03 18, 17:32)
Sveikos merginos, naujoke, kaip rasytoja, siame forume, tik kaip skaitytoja cia daznai uzsuku. Radau teme, kuri ir mums dabar labai aktuali. Pasidalijimas komentarais apie projektus. Ruosiames ir mes statyti, tvarkome dokumentus, tai zvalgomes po truputi ir po projektus. Esame viena nusiziureje. Mums jis lyg ir nieko, bet noretusi pastebejimu ir is sono, o kartais cia labai konkreciai ir protingai patariate. Gal kas statesi sita namuka (ar statosi), ka keite, ka ne smile.gif. Labai lauksiu komentaru apie Armoja:  http://www.supernamai.lt/armoja/  (p.s. gal ne taip reikejo man rasyti, pirma karta rasau - na kad gauti kaip nauja zinute, o ne atsakymas i ankstesniaja)
Papildyta:
o ziuriu pavyko nauja zinute parasyti, o ne i ankstesniaja atsakyti smile.gif

Na man tai nepatinka tokios didziules erdves kaip holas + svetaine + virtuve, bet cia jau skonio reikalas. O kas tikrai nepraktiska - tai durys i katiline tiesiai is namo.
Siaip namukas is isores visai graziai atrodo, bet siulau dar karta pagalvoti, ar tikrai jums cia viskas tinka. Savo nuomone apie kartotinius projektus isdesciau viena zinute auksciau smile.gif
Atsakyti