QUOTE(erikae @ 2011 04 10, 21:48)
Aš visiškai pritariu išsakytai nuomonei apie tai, kad visiškai nesvarbu ką atneš dovanų..
Aš pamenu save .. Gavom pakvietimą o jame - "lai dovana būna lengvai konvertuojama"
Na .. kažkaip, kai perki dovaną tai niekas gi nežino kiek ji kainavo, kai kurias dovanas svečiai ir patys gamina. Na PVZ: mes galvojome kad vyras pagamins medinį traukinuką o aš išsiuvinėsiu keletą rankšluosčių ir į tas dovanas įdėsim dalį savo laiko ir širdies, kas manau svarbiau nei pinigai .. O ir tuo metu pinigų "nefontanai" buvo
O gauni tokį pareiškimą (gal aisku aš stipriai perdedu norėdama perteikti esmę ) kad mums nereikia, jog jūs dūšią į dovaną įdėtumėt (nebūtinai gaminant, perkant taip pat mastai apie vaikutį, galvoji ką išrinkti) o norim, kad pinigų atneštumėt.. Na .. 50 Lt turbūt nedėsi ... Visgi šeima pasiturinti ... O daugiau jau ir patiems skaudžiai ...
Na nežinau .. man kažkaip .. tegu ir dovanoja mamų nuomone "šūdą" o vaikui gal patiks ?
Aišku nekalbu apie tą atvejį kur nesiveši į užsienį dovanų, ten viskas Ok . bet šiaip .. Šita besišaknijanti tradicija .. man kažkaip nelabai
Čia mano nuomone
Išsiplėčiau
Lai mane pasmerksit Jus ir dar kazkas, bet visiskai Jums nepritariu
Jei neturiu dovanai pinigu ir nedalyvauju sventei, taip pries keleta metu pasielgiau ir neidama i daruges vestuves (gerai padariau , nes jie jau issiskyre
) bet esme ne ta, tiesiog neturejom galimybes viskam aukot tuo kartu 500lt, tad graziai idejom i vokeli 200 pasveikinom prie baznycios ir jauciausi visiskai patenkinta savimi, nu kaip nemegstu but skolinga, taip nemegstu ir uz dyka nei linksminstis , nei valgyt nei dar kazka... Ir tebunie tai krikstynos, bet visai nenoriu apsiverst zaislais, per kuriuos (kaip kazkuri mamyte sake) ir taip jau neimanoma praeit
ir taip, as uz tai , kad netaktiska kvietime rasyt apie pinigelius, bet pas mus ant tiek visi savi,kad vieni per kitus ir taip bus informuoti apie besitikima dovana
Ir manes niekada neuzgavo kvietime prasymas dovanas rinksimes patys ar kad jos tilptu i vokeli, nes siaii dienai tokia situacija, kad net ir nesielgciau kitaip, o tik ir dovanociau pinigelius, tad niekad nesureagavau kazkaip blogai, nors pati kaip sakiau to ir nepropaguoju.
Reziume toks, pati nemegstu beverciu dovanu, tad visada kitam stengiuosi dovanoti tai, ka noreciau gauti pati
nu ir prirasiau cia, dabar galit apmetyt mane pomidorais, o as toliau sau ruosiu svente grazia ir tokia kokios noriu ir manau jau reiketu baigt diskusija apie tuos pinigelius, kiek zmoniu tiek nuomoniu, o temukas tai planavimui ir grazioms mintims isreiksti, o ne pykciams del vieno ar kito zmogaus supratimo apie vienus ar kitus dalykus.
sorry uz klaidas, jau labai is inercijos cia viska surasiau