Įkraunama...
Įkraunama...

Ar galima pakeisti krikšto tėvus?

O as noreciau papriestarauti ax.gif

Pati norejau pakeisti vaikui viena is kriksto tevu, pati ejau i baznycia ir kalbejausi su kunigu. Jo atsakymas: jeigu tikrai kriksto tevai nesirupina vaiku ir tam yra didele priezastis, jie patys, kriksto tevai, turi ateiti i baznycia, kurioje krikstyjo vaika ir atsisakyti buti toliau vaiko kriksto tevais mirksiukas.gif, tada toliau yra sprendziama jau auksciau smile.gif ar tikrai jie nebegali pasirupinti ir toliau buti vaikucio krikstateviais. Zinoma visa tai gali ir labai ilgai uztrukti.

Gi kriksto tevai tam ir yra, kad netekus vaikui tevu, jie juo pasirupintu, tai kodel turetu neleisti pakeisti vaikui kriksto tevu, jeigu jie juo visiskai jau dabar nesirupina...Tik dazniausiai buna taip, kad taip ir nenueina krikstateviai ax.gif

Siulyciau autorei paciai nueiti i baznycia, kurioje krikstyjote vaikeli ir pasikalbeti su kunigu mirksiukas.gif

Sekmes
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bauziukas: 28 sausio 2011 - 12:56
QUOTE(bauziukas @ 2011 01 28, 12:52)
O as noreciau papriestarauti  ax.gif

Pati norejau pakeisti vaikui viena is kriksto tevu, pati ejau i baznycia ir kalbejausi su kunigu. Jo atsakymas: jeigu tikrai kriksto tevai nesirupina vaiku ir tam yra didele priezastis, jie patys, kriksto tevai, turi ateiti i baznycia, kurioje krikstyjo vaika ir atsisakyti buti toliau vaiko kriksto tevais  mirksiukas.gif, tada toliau yra sprendziama jau auksciau  smile.gif ar tikrai jie nebegali pasirupinti ir toliau buti vaikucio krikstateviais. Zinoma visa tai gali ir labai ilgai uztrukti.

Gi kriksto tevai tam ir yra, kad netekus vaikui tevu, jie juo pasirupintu, tai kodel turetu neleisti pakeisti vaikui kriksto tevu, jeigu jie juo visiskai jau dabar nesirupina...Tik dazniausiai buna taip, kad taip ir nenueina krikstateviai  ax.gif

Siulyciau autorei paciai nueiti i baznycia, kurioje krikstyjote vaikeli ir pasikalbeti su kunigu  mirksiukas.gif

Sekmes

čia tikiuos ne vienoje iš Klaipėdos bažnyčių jus bandė įtikint lotuliukas.gif
mano realiai krikšto tėvai net negali jais būt ir nėra, nes tai laikais pakrikštijo evengelikai ... ir ką... neturiu krikšto tėvų - tik krikšto liudininkus, bet krikšto faktas lieka visam gvenimui tas pats ir net tokiu atveju niekas naujų krikšto tėvų neleidžia pasirinkt ar pasikrikštyt dar kartą smile.gif ... bažnyčiai krikštatėviai tai yra tikėjimo tiesų perdavėjai krikštavaikiui... ta pareiga, kad krikštatėviai įsipareigoja užauginti vaiką tėvams mirus atsirado vėliau vedama gyvenimo praktikos, kurią bažnyčia palaikė ir palaiko, bet tai nėra krikšto tėvų pareiga pagal bažnyčios pareigas krikšto tėvų krikštavaikiui 4u.gif

Atsakyti
o kas jei ir antra pora po keleto metelių pamirš? g.gif krikštas vienas ir jo keisti negalima,taip mums sakė kunigėlis,ir sakė nepamirškit,kad renkat žmones visam gyvenimui,kad dabar geri,nereiškia,kad taip bus ir po 5 metų.. rolleyes.gif
Atsakyti
Mūsų pasirinkimas buvo mažas ką imti į krikštatėvius, ir vis dėl to rinkomės gimines, kaip bebūtų vistiek didesnė galimybė kad išliks santykiai. Pati krikšto mama paskutinį kartą mačiau 6 klasėje ir tai gatvėj prasilenkėm ir tiek. Tėvų draugai buvo, o metai eina ir santykiai keičiasi.
QUOTE(Rinna79 @ 2011 01 21, 16:40)
Ačiū už kometarus.
Belieka tikėtis, kad gal susipras patys... O gal švelnia forma paprotint kaip nors smile.gif
Gaila...  verysad.gif

Nesusipras smile.gif Giminėje yra panašus atvėjis, iš pradžių mama primindavo kad vaiko gimtadienis, kviezdavo į svečius, bet kai ties kokiu 5 gimtadieniu atsibodo kas met priminti apie vaika ir pati nutilo.
QUOTE(bauziukas @ 2011 01 28, 13:52)
O as noreciau papriestarauti  ax.gif

Gi kriksto tevai tam ir yra, kad netekus vaikui tevu, jie juo pasirupintu, tai kodel turetu neleisti pakeisti vaikui kriksto tevu, jeigu jie juo visiskai jau dabar nesirupina...Tik dazniausiai buna taip, kad taip ir nenueina krikstateviai  ax.gif

Sekmes

Teoriškai taip yra o praktiškai... Visai kitaip į tuos dalykus žiūrima. Prieš pusandrų metų krikštijos draugų dūkrytę, kunigas sako: "nelaimės atvėju turi vaiku pasirūpinti krikštatėviai" Ir kas tuo nelaimės atveju mums tą vaiką duotų? Juk aš viso labo tik kažkelintos kartos puseserė tos mergytės mamai.
Atsakyti
QUOTE(Domke @ 2011 01 20, 01:03)
ir rysiai nenutruksta kaip tarkim kad su draugais buna ..

Dar ir kaip nutrūksta- mūsų vyresnėlis taip pat liko be savo krikštatėvių, kurie ne tik, kad su mumis nebendrauja, bet net ir vaiko nepažįsta kai mieste susitinka doh.gif
Na bet ką darysi, neturim šių, tai antrojo vaiko krikštamotė mums visiems "kūmas" atstoja- be galo myli mano vaikus, o jie myli ją.
Dabar mažėliui rinksimės gyvenimo patikrintus vyresnius žmones, su kuriais jokie turtiniai interesai nesieja.
Atsakyti
Na situacija pas mus indentiska mirksiukas.gif . Kriksto tevas gyvena savo gyvenimu ir jam nusispjaut i dukryte, kriksto mama istekejo ir nutrauke visus rysius su kriksto dukryte. Nesuprantu ir as tokiu zmoniu, kam reikejo sutikti eiti kriksto tevais jai nesugebesi jais buti. Bet mano tokia nuomone, kad ateis laikas ir jiems pries Dieva atsiskaityt reikes mirksiukas.gif
Atsakyti
Kad ir kaip gaila, bet negalima pakeisti to unsure.gif
Atsakyti
O man iskilo toks klausimas,ka daryti jejgu kas nors is kriksto tievu kuo toliau, tuo daugiau nusiridena i bebugne, tampa alkogoliku, arba narkomanu. verysad.gif Ar leistu del tokios priezasties baznicia pakeist krikstatievius... g.gif Manau yra nemazai tokiu situaciju... g.gif
Atsakyti
Krikstateviu pakeisti negalima ,bent taip manau 4u.gif

Siulyciau kai bus sutvirtinimo sakramentas (Dirmavone)apie 14m tuos zmones kviesti i Dirmavones tevus 4u.gif tada taip pat suteikiamas vardas mirksiukas.gif Na pasiskaitinekit mirksiukas.gif

Mano sunaus kriksto mama tai nuo krikstynu nemate jo blink.gif jau 12m doh.gif kriksto tetis aplanko i metus keleta kartu rolleyes.gif to ir uztenka 4u.gif

Mazojo krikstamote aplanko daznai wub.gif

Savo krikstavaikius matau beveik kas savaite tongue.gif aisku dovanu nenesu kaskart , tam yra gimtadieniai ir metines sventes 4u.gif

Bet is esmes negirdejau apie pakeitima krikstateviu net ir baznycios sutikimu blink.gif g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo * Pati Ta*: 09 birželio 2011 - 07:03
Pas mus irgi tokia situacija, kad vyresnio sūnaus krikšto tėvai juo visiškai nesirūpina.Iki krikštynų buvo viskas gerai, dažnai lankė ir bendravo, o paskui viskas pasikeitė unsure.gif šiandien visai atsitiktinai sutiko sūnelis krikšto tėvą, tai jis su vaiku net nepasisveikino verysad.gif
Apie krikšto tėvų pakeitimą aš irgi galvojau, bet kiek žinau perkrikštyti negalima unsure.gif
Atsakyti
Deja ir mano variantas ne ką geresnis (kas liečia pačios krikšto tėvus ) verysad.gif Geriausias variantas buvo tada, kai per pusbrolio gimtadienį savo vyrui bandžiau juos pristatyti ..Krikšto mama tik apsidairė aplink akimis ieškodama tos mano kūmos ... doh.gif doh.gif doh.gif Tokio akibrokšto dar neteko patirti gyvenime... verysad.gif Galit įsivaizduoti kaip jaučiausi blush2.gif Pasirodo net neprisimena kad tokia (krikšto dura ) išvis egzistuoju... Vakaras buvo "juodai " sugadintas .Aš pati stengiuosi kiek įmanoma daugiau dėmesio ir laiko skirti savo krikšto dukrytei wub.gif (ji draugų dukra ) .Beja, šį savaitgalį vėl su vyru būsim krikštatėviais kitų draugų mažylei wub.gif Man , asmeniškai , krikštas rimtas dalykas , o ne kažkokia vienadienė ceriamonija kuria viskas baigiasi .
P.S Mano krikšto tėvais buvo pakviesti tėčio sesuo su vyru (jeigu ką...)
Atsakyti
QUOTE(Rinna79 @ 2011 01 18, 14:31)
Sveiki visi, noriu pasidalinti savo patirtim ir paprašyti patarimo.
Noriu sužinoti gal kas turėjo panašios patirties. Mano sūnaus krikšto tėvai visiškai nesidomi savo krikštavaikiu, net per kalėdas ar gimtadienį nepasveikina, jau nekalbu apie šiaip pasiteiravimą be progos kaip sekasi.
Na, aš suprantu, kad tai ne pasaulio pabaiga, bet visgi norisi, kad tos krišto tėvų pareigos būtų ne vien formalumas, kad vaikas paaugęs žinotų kas jo krikštatėviai ir bendrautų sų jais. Sūnui dabar trys metai.
Šiaip kai krikštijom, atrodė, kad tie žmonės pakankamai artimi (draugų pora, ne giminės mums), bendravom, susitikdavom. Bet po to viskas pasikeitė.
Aš labai rimtai svarstau galimybę pakeisti krišto tėvus - ar kas nors tai yra darę? Ar tai leidžia bažnyčios teisė, kokios procedūros, jei taip?
Ačiū visiems už patarimus smile.gif

oj oj kokia nepavydetina situacija... sad.gif labai uzjauciu... sad.gif pries metus, renkant kriksto tevus mes patys vos nepatekom i tokia situacija kaip jusiske. kriksto mama pakvietem tapti MB sese. maniau, jog toks gestas sustiprins musu bendravima, kadangi nelabai mums sekasi susibendrauti. nuosirdziai maniau, kad ji bus pati geriausia krikto mama mano dukrytei... taciau likus iki krikstynu mazdaug menesiui vyro tetis pasake, kad musu isrintoji kriksto mama visai nenori prisiimti siu pareigu. buvau pribloksta... taciau dekui Dievui, kad dar buvo laiko viska sutvarkyti ir pasirinkti kita kriksto mama smile.gif esam be galo patenkinti savo pasirinkimu... ir jei ne vyro tecio atviras pokalbis, tai manau dabar ir as cia guosciaus, kaip dukrytes kriksto mamai nerupi mano vaikas doh.gif
Atsakyti