Įkraunama...
Įkraunama...

Skarų mezgimas gyvai 4

QUOTE(serbentėlė @ 2011 01 20, 14:58)
Tai tiek aš suprantu apie skaras.....Jas reikia pradėti nuo 3 a.?  " Bėgu" užsukti į schemutes...

Šiaip siūlyčiau net nuo pirmos temukės pradėt, turbūt daugiausiai paaiškinimų galima rast ir mergaičių klaidas lotuliukas.gif , tada savo gal mažiau bus blush2.gif
Atsakyti
ačiū už patarimą, pasinaudosiu.
Atsakyti
Serbentele, skaros pradedamos nuo virsuneles... t.y. nuo 3 pyneliu (dazniausiai) rolleyes.gif
jei rusiskai supranti, tai atsivertusi schemute tikrai viska suprasi... na... o jei su rusu nelabai draugauji - patartina perskaityti ankstesnes temutes apie siu skraisciu mezgima... tenai visi atsakymai mirksiukas.gif

man pasiseke - nereikejo skaityti tiek temuciu doh.gif ... is schemutes viskas buvo laaabai aisku... tikrai Haruni skaros mezgimas nera sudetingas... kitu dar nebandziau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(serbentėlė @ 2011 01 20, 14:39)
Laba diena...labai nedrąsiai praveriu jūsų būrelio dureles....
Prisižiūrėjau čia tiek grožybių ir paėmė toks baltas pavydas ! Kažin, ar aš sugebėčiau??? Virbalais megzti moku, ženklus pažįstu daug maž, tai gal ir išeitų kas nors. O perskaičius supratau, kad labai jau visos viena kitai padedate. Negėda būtų ko ir paklausti...
Tai ir klausiu: skara mezgama nuo viršaus, kiek akių maždaug dedate ir kokio Nr. virbalais mezgate? Turiu 100 gr. siūlų( 40 proc.moheris ir 60 akrilas. Kažin ar tiktų sudėtis skarai ir ar iš tiek išeitų?)Pradėčiau nuo paprastesnės, visos čia apie banditką vis užsimenate...

O kokio storio siulai?Jeigu ploni,tai uzteks,skarai reikia ~ 350- 800m smile.gif
Geriausiai nusimegzti nedibeli meginuka,isplauti ir istampyti,jeigu vaizdas patiks,tada megzk. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rimusia: 20 sausio 2011 - 14:26
QUOTE(serbentėlė @ 2011 01 20, 14:39)
Laba diena...labai nedrąsiai praveriu jūsų būrelio dureles....
Prisižiūrėjau čia tiek grožybių ir paėmė toks baltas pavydas ! Kažin, ar aš sugebėčiau??? Virbalais megzti moku, ženklus pažįstu daug maž, tai gal ir išeitų kas nors. O perskaičius supratau, kad labai jau visos viena kitai padedate. Negėda būtų ko ir paklausti...
Tai ir klausiu: skara mezgama nuo viršaus, kiek akių maždaug dedate ir kokio Nr. virbalais mezgate? Turiu 100 gr. siūlų( 40 proc.moheris ir 60 akrilas. Kažin ar tiktų sudėtis skarai ir ar iš tiek išeitų?)Pradėčiau nuo paprastesnės, visos čia apie banditką vis užsimenate...

Serbentėle, aš rinkčiausi siūlus, kur mažiau sintetikos ir daugiau natūralaus pluošto, nes mano patirtis sako:), kad kuo daugiau sintetikos, tuo prasčiau skarytė laiko formą po ištampymo (ištampai, nuimi, o po kiek laiko ji praktiškai atgal sušoka), o man pats skarelės grožis, kai ažūriniai krašteliai smaili (nežinau kaip pasakyt - žodžiu - gerai ištampyti biggrin.gif ). 60 proc. akrilo, mano nuomone jau labai nemažai sintetikos. Man skirtumas jau jaučiasi tarp grynos vilnos ir pvz., vilnos su 30 akrilo. Nežinau kaip kitoms, bet man rodos čia dar kažkas minėjo kad skarelės "grįžta" prie pradinės formos 4u.gif
Atsakyti
Ačiū visoms, nesitikėjau tokių nuoširdžių patarimų.

Tikrai, rusiškas mokymas labai aiškus. thumbup.gif Supratau labai aiškiai (bent man taip atrodo) . Bandysiu , oi kaip niežti nagučiai. Bet dar turiu pabaigti šalį tokį platų kiauraraščiu . Bet kad jūs žinotumėt, kaip aš su savimi kovoju! Juk labai rūpi skara ! Nesinori numesti ir šalio, nes kai "užsikabinsiu" skaros mezgimu, tai taip jis ir liks gulėti krepšy...
O kokią patartumėte "pradedančiai" skaros schemą? Juk patirtis savo daro...(Va kaip būna: rankos mezga šalį, o mintys mezga skarą).
Atsakyti
QUOTE(serbentėlė @ 2011 01 21, 08:16)
Ačiū visoms, nesitikėjau tokių nuoširdžių patarimų.

Tikrai, rusiškas mokymas labai aiškus.  thumbup.gif Supratau labai aiškiai (bent man taip atrodo) . Bandysiu , oi kaip niežti nagučiai. Bet dar turiu pabaigti šalį tokį platų kiauraraščiu . Bet kad jūs žinotumėt, kaip aš su savimi kovoju! Juk labai rūpi skara ! Nesinori numesti ir šalio, nes kai "užsikabinsiu" skaros mezgimu, tai taip jis ir liks gulėti krepšy...
O kokią patartumėte "pradedančiai" skaros schemą? Juk patirtis savo daro...(Va kaip būna: rankos mezga šalį, o mintys mezga skarą).

Labas rytas 4u.gif

As irgi mintyse kuriu projektus dar vienai didziuuulei skarai is Haapsalu arba Estonian lace serijos... ieskineju plonos vilneles internete...
O ant virbalu dabar moherinuke-servetelinuke suknele (eksperimentinis gaminys sau, nes laaabai noriu doh.gif ), dar pavasarinis paltukas (irgi eksperimentas-net neisivaizduoju, kas gausis biggrin.gif ).
Tai kai tik kazkuri is situ gaminiu baigsiu, ciupsiu skara ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Amade @ 2011 01 21, 09:49)
Labas rytas  4u.gif

As irgi mintyse kuriu projektus dar vienai didziuuulei skarai is Haapsalu arba Estonian lace serijos... ieskineju plonos vilneles internete...
O ant virbalu dabar moherinuke-servetelinuke suknele (eksperimentinis gaminys sau, nes laaabai noriu  doh.gif ), dar pavasarinis paltukas (irgi eksperimentas-net neisivaizduoju, kas gausis  biggrin.gif ).
Tai kai tik kazkuri is situ gaminiu baigsiu, ciupsiu skara  ax.gif

Labai giria Filatura Di Crosa Centolavaggi ,Micro Midaros 1400m/100g,100%merino vilna,forma gerai islaiko,pabandyk. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rimusia @ 2011 01 21, 12:47)
Labai giria  Filatura Di Crosa Centolavaggi ,Micro Midaros 1400m/100g,100%merino vilna,forma gerai islaiko,pabandyk.  smile.gif

g.gif o gal zinai, kas jais prekiauja? ax.gif as panasaus storio ir ieskau... as kol kas situs nuziurejus esu, tik dar neuzsisakiau... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Amade @ 2011 01 21, 13:51)
g.gif  o gal zinai, kas jais prekiauja?  ax.gif as panasaus storio ir ieskau... as kol kas situs nuziurejus esu, tik dar neuzsisakiau...  ax.gif

http://auksaranke.ne...?categoryID=179 Micro,o Centolavaggi nezinau kas internetu prekiauja.Pas mus Siauliuose parduotuveje yra,kaina tai dvigubai brangesne uz Micro. smile.gif
Atsakyti
Centolavaggi pirkau Verpaluose mirksiukas.gif
Atsakyti
aciu aciu uz siulu nuorodeles...
jau isivaizduoju, kaip megsiu plonyte skara... va pvz kazka tokio... ax.gif
user posted image user posted image

tik as planuoju kitokius rastus rinktis... ax.gif
Atsakyti