QUOTE(serbentėlė @ 2011 01 20, 14:39)
Laba diena...labai nedrąsiai praveriu jūsų būrelio dureles....
Prisižiūrėjau čia tiek grožybių ir paėmė toks baltas pavydas ! Kažin, ar aš sugebėčiau??? Virbalais megzti moku, ženklus pažįstu daug maž, tai gal ir išeitų kas nors. O perskaičius supratau, kad labai jau visos viena kitai padedate. Negėda būtų ko ir paklausti...
Tai ir klausiu: skara mezgama nuo viršaus, kiek akių maždaug dedate ir kokio Nr. virbalais mezgate? Turiu 100 gr. siūlų( 40 proc.moheris ir 60 akrilas. Kažin ar tiktų sudėtis skarai ir ar iš tiek išeitų?)Pradėčiau nuo paprastesnės, visos čia apie banditką vis užsimenate...
Serbentėle, aš rinkčiausi siūlus, kur mažiau sintetikos ir daugiau natūralaus pluošto, nes mano patirtis sako:), kad kuo daugiau sintetikos, tuo prasčiau skarytė laiko formą po ištampymo (ištampai, nuimi, o po kiek laiko ji praktiškai atgal sušoka), o man pats skarelės grožis, kai ažūriniai krašteliai smaili (nežinau kaip pasakyt - žodžiu - gerai ištampyti
). 60 proc. akrilo, mano nuomone jau labai nemažai sintetikos. Man skirtumas jau jaučiasi tarp grynos vilnos ir pvz., vilnos su 30 akrilo. Nežinau kaip kitoms, bet man rodos čia dar kažkas minėjo kad skarelės "grįžta" prie pradinės formos