Įkraunama...
Įkraunama...

Skarų mezgimas gyvai 4

QUOTE(kristinkag @ 2011 03 01, 21:51)
Sveikos, merginos, gal mezget kuri is storoku siulu paprasta skara be jokio rasto? Vis bandau ir nesigauna pati pradzia kad graziai lygiai isplatetu arba nuo trikampio kaip akis mazint kad gautusi skaros forma, vis bandau bet niekaip nepavyksta.  blush2.gif

tai gal taip bandykit g.gif jokio rašto, bet sakros forma išgaut galima 4u.gif
user posted image

QUOTE(astisius @ 2011 03 01, 22:03)
mergaitės, kaip įmegzti karoliuką?

su vąšeliu arba vielute pertraukti siūlą per karoliuką - gaunasi kaip akis ir megzti toliau mirksiukas.gif tikiuos aiškiai aš čia g.gif
Atsakyti
Ačiū Rade, supratau. tada karoliukai didesni tokie turi būt....per mažų nusipirkau....blyn....mažučių tokių..... prapuls man jie, ką ten prapuls, jokio vašiuko neįkišiu doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(-Radė @ 2011 03 01, 22:57)
tai gal taip bandykit  g.gif  jokio rašto, bet sakros forma išgaut galima  4u.gif
user posted image
su vąšeliu arba vielute pertraukti siūlą per karoliuką - gaunasi kaip akis ir megzti  toliau mirksiukas.gif tikiuos aiškiai aš čia  g.gif

Aciu gal reiks taip megzt norejau magzti kaip sita user posted image bet ir kaip jus rodet gerai gausis
Atsakyti
QUOTE(astisius @ 2011 03 01, 23:12)
Ačiū Rade, supratau. tada karoliukai didesni tokie turi būt....per mažų nusipirkau....blyn....mažučių tokių..... prapuls man jie, ką ten prapuls, jokio vašiuko neįkišiu doh.gif  doh.gif  doh.gif

su vielute bandykit mirksiukas.gif aš biseriuką smulkutį įmezgiau į skarą vielutės pagalba 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -Radė: 01 kovo 2011 - 23:07
QUOTE(-Radė @ 2011 03 01, 22:57)
su vąšeliu arba vielute pertraukti siūlą per karoliuką - gaunasi kaip akis ir megzti  toliau mirksiukas.gif tikiuos aiškiai aš čia  g.gif

Tai čia ne karoliukai, o jau visi karoliai turėtų būti, kad vąšelį prakišt būtų galima bigsmile.gif ...nežinau, kaip veria karoliukus kai skaras mezga, aš aš veriu beveik taip pat, kaip mezgant riešines, arba jei karoliukai truputį didesni ir pratelpa normali adata, tiesiog suveriu ant siūlo prieš megzdama. Aš kartais įmezgu iš blogosios pusės (riešinėse visada taip), o skarose kartais ir iš geros, jei ne tankiai jie mezgasi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eya: 01 kovo 2011 - 23:09
Ziurejau ziurejau as jusu skaras tokios grazios jos man, tai sumasciau nusimegzti is karto grazia skara. Noriu megzt banditka tik turiu klausimuka pagal schema reik uzdeti 4 ar 8 akis? kiek suprantu tureciau 8 uzdeti, per viduri turi likti 1 akis? jei supratot klausima
Atsakyti
QUOTE(astisius @ 2011 03 01, 22:12)
Ačiū Rade, supratau. tada karoliukai didesni tokie turi būt....per mažų nusipirkau....blyn....mažučių tokių..... prapuls man jie, ką ten prapuls, jokio vašiuko neįkišiu doh.gif  doh.gif  doh.gif

Jei norite gražiai įmegzti karoliukus, tai juos visus reikia pirmiau susiverti ant siūlo, iš kurio mezgate (aišku, prieš tai susiskaičiuoti, kiek jų reikės pagal norimą megzti motyvą), tada megzti. Labai aiškiai papasakota, kaip išmegzti akį su karoliuku riešinių temoje. O karoliukus ant siūlo suverti labai paprasta, jei siūlo galiuką patepsit PVA klijais, kol klijai neišdžiuvo paformuosit pirštais "adatą" iš to siūlo. Kai sudžius klijai ant siūlo versit karoliukus ant jo kaip ant adatos. Tikrai patogu ir greita smile.gif
Atsakyti
QUOTE(eya @ 2011 03 02, 00:08)
Tai čia ne karoliukai, o jau visi karoliai turėtų būti, kad vąšelį prakišt būtų galima bigsmile.gif  ...nežinau, kaip veria karoliukus kai skaras mezga, aš aš veriu beveik taip pat, kaip mezgant riešines, arba jei karoliukai truputį didesni ir pratelpa normali adata, tiesiog suveriu ant siūlo prieš megzdama. Aš kartais įmezgu iš blogosios pusės (riešinėse visada taip), o skarose kartais ir iš geros, jei ne tankiai jie mezgasi.

nereikia ten visų karolių biggrin.gif mezgė mergaitės skaras ir dalinosi patirtim, aš neturėjau mažo nr vąšelio, tai vielute varsčiau karoliukus 4u.gif
QUOTE(kristinkag @ 2011 03 02, 12:01)
Ziurejau ziurejau as jusu skaras tokios grazios jos man, tai sumasciau nusimegzti is karto grazia skara. Noriu megzt banditka tik turiu klausimuka pagal schema reik uzdeti 4 ar 8 akis? kiek suprantu tureciau 8 uzdeti, per viduri turi likti 1 akis? jei supratot klausima

tai kad Banditei reikia 7a. išviso.- po 2a. kraštinės, 2a. rašto ir 1a. centrinė 4u.gif

QUOTE(Mitutok @ 2011 03 02, 12:14)
Jei norite gražiai įmegzti karoliukus, tai juos visus reikia pirmiau susiverti ant siūlo, iš kurio mezgate (aišku, prieš tai susiskaičiuoti, kiek jų reikės pagal norimą megzti motyvą), tada megzti. Labai aiškiai papasakota, kaip išmegzti akį su karoliuku riešinių temoje. O karoliukus ant siūlo suverti labai paprasta, jei siūlo galiuką patepsit PVA klijais, kol klijai neišdžiuvo paformuosit pirštais "adatą" iš to siūlo. Kai sudžius klijai ant siūlo versit karoliukus ant jo kaip ant adatos. Tikrai patogu ir greita smile.gif

o kam tiek karolių susivert ir stumdyt per visą mezginį g.gif juk skara gerokai didesnė už riešines ax.gif

nors turbūt kiekvienam savo, kaip įpranti taip ir reikia biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -Radė: 02 kovo 2011 - 11:22
QUOTE(-Radė @ 2011 03 02, 12:19)
nereikia ten visų karolių  biggrin.gif  mezgė mergaitės skaras ir dalinosi patirtim, aš neturėjau mažo nr vąšelio, tai vielute varsčiau karoliukus  4u.gif
tai kad Banditei reikia 7a. išviso.- po 2a. kraštinės, 2a. rašto ir 1a. centrinė  4u.gif

Aciu, bandysiu megzt bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mitutok @ 2011 03 02, 12:14)

tikrai nereikia mezgant skara, karoliuku iskart susivert ant siulo, kiek bus be reikalingo darbo blink.gif (skaiciuot, vert ir pan.), o ir karoliukai netaip mezginy suguls. as irgi varsciau su vielute, pradejusi skara, net neisivaizdavau, kiek desiu karoliuku-norejau nedaug, bet sudejau net apie 200 biggrin.gif
Atsakyti
ačiū mergaitės, bandau atsirinkti patogiausią variantą. Bet niekad nesu vėrus karoliukų, na paaiškinkit man kaip ten su ta vielute turėtų būt? Neįsivaizduoju....va kaip su vašeliu suvert, tai žinau, o vielutė kaip perkelia karoliuką ant siūlo?
Atsakyti
QUOTE(Mitutok @ 2011 03 02, 11:14)
Jei norite gražiai įmegzti karoliukus, tai juos visus reikia pirmiau susiverti ant siūlo, ...

skaroms paprastai imami moheriniai siūlai. Toks karoliukų vėrimo būdas nutrins didžiąją dalį pūko.

QUOTE(astisius @ 2011 03 02, 12:39)
ačiū mergaitės, bandau atsirinkti patogiausią variantą. Bet niekad nesu vėrus karoliukų, na paaiškinkit man kaip ten su ta vielute turėtų būt? Neįsivaizduoju....va kaip su vašeliu suvert, tai žinau, o vielutė kaip perkelia karoliuką ant siūlo?

o kokio diametro karoliukai? 0,5mm vąšeliai laisvai pralenda pro 4mm karoliukų kiaurymę.
Atsakyti