Įkraunama...
Įkraunama...

Endometriozė

QUOTE(kristinuke @ 2011 01 20, 19:11)
Ketvirtadienio naujienos:

thumbup.gif thumbup.gif žinok ir MES turėsim leliukus wub.gif thumbup.gif Pamatysi mirksiukas.gif

O mano ketvirtadienio naujienos irgi SUPER thumbup.gif Visų pirma džiaugiuosi, kad neišgirdau "atsipalaiduokit ir pasiseks" tongue.gif lotuliukas.gif
Daktarė labai SUPER- tiesiai šviesiai, be jokių cackių patackių. Diagnozė ir sprendimai ant stalo ir greitai thumbup.gif Cistų JOKIŲ neturiu thumbup.gif
O nepastojam dėl endo verysad.gif Gydytojos žodžiais yra kelios priežastys kodėl dėl endo nepastoju- 1) endo kiaušintakius užgulus (mano atveju pratekami), 2) endo atmeta spermiukus, 3) endo neleidžia gleivinei bujoti, 4) ir kažkoks dar vienas tongue.gif . Nu žodž mano atveju reikia stimuliuoti ir IUI doh.gif Bet aš nebūčiau aš jei nepasiginčyčiau- man, o ypač MB apie IUI net kalbos negali būti doh.gif Todėl nuo vakar geriu Letrozolum'ą po 2 tablietkas (jis gleivinės neplonina) ir po savaitės kalbamės TRYSE. Turbūt bandys kalbinti dėl IUI doh.gif lotuliukas.gif

Vot tep vot bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ice tea @ 2011 01 21, 13:12)
thumbup.gif  thumbup.gif žinok ir MES turėsim leliukus  wub.gif  thumbup.gif Pamatysi  mirksiukas.gif

O mano ketvirtadienio naujienos irgi SUPER  thumbup.gif Visų pirma džiaugiuosi, kad neišgirdau "atsipalaiduokit ir pasiseks"  tongue.gif  lotuliukas.gif
Daktarė labai SUPER- tiesiai šviesiai, be jokių cackių patackių. Diagnozė ir sprendimai ant stalo ir greitai  thumbup.gif Cistų JOKIŲ neturiu  thumbup.gif
O nepastojam dėl endo  verysad.gif Gydytojos žodžiais yra kelios priežastys kodėl dėl endo nepastoju- 1) endo kiaušintakius užgulus (mano atveju pratekami), 2) endo atmeta spermiukus, 3) endo neleidžia gleivinei bujoti, 4) ir kažkoks dar vienas  tongue.gif . Nu žodž mano atveju reikia stimuliuoti ir IUI doh.gif Bet aš nebūčiau aš jei nepasiginčyčiau- man, o ypač MB apie IUI net kalbos negali būti  doh.gif Todėl nuo vakar geriu Letrozolum'ą po 2 tablietkas (jis gleivinės neplonina) ir po savaitės kalbamės TRYSE. Turbūt bandys kalbinti dėl IUI  doh.gif  lotuliukas.gif

Vot tep vot  bigsmile.gif

Sveikos.
Sakyciau naujienos visai neblogos 4u.gif Tai super ir faina thumbup.gif ,na o pokalbis tryse manau tik i gera-gal ir taviskis nebus toks skeptiskas IUI mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(kristinuke @ 2011 01 20, 20:11)
Ketvirtadienio naujienos: grįžau iš gydytojuko.  Sakyčiau, nusiraminusi, nes menopauze jis nelabai tiki,  padaręs man 11hormonų (jei visi ten jie taip gali vadintis) tyrimus. Spėjama, kad organizmas pats nesuvokia, kaip elgtis, nes šiandien mano FSH jau nušoko iki 30, estrogenai rodo, kad jų pakankamai. O taip realiame klimaksuojančios moters gyvenime neturėtų būti... Žodžiu, naujos vaistų kombinacijos, ir neaiškus scenarijus  rolleyes.gif

Valiooo,tai reiskias ne viskas prarasta ir kaip supratau ir as su savo svaigstancia galva,kad viltis yra thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Siguliukas @ 2011 01 20, 20:34)
pupa, šian savo hormonus kartojau, be Thybon'o su kitais vaistais pagaliau TES atsirado  thumbup.gif

na zinios superines thumbup.gif
o kol manes nebuvo perziurejau kiek daug geru ziniu wub.gif net paciai linksmiau akyse pasidare 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Afrodite69: 21 sausio 2011 - 12:18
Ledine arbata, ko prieš IUI taip nusiteikę? kad endo skatina ar finansai?
Atsakyti
QUOTE(Siguliukas @ 2011 01 21, 12:45)
Ledine arbata, ko prieš IUI taip nusiteikę? kad endo skatina ar finansai?

IUI neskatina endo. Endo skatina skatinimas. O jį aš JAU pasirinkau doh.gif
Pats principas, kad kažkas kitas turi įsikišti į šitą šventą reikalą verysad.gif Nu žodž- čia mūsų problemos ir mūsų nuomonė. Tikrai nesmerkiu ar kažkaip kitaip vertinu tuos kurie daro IUI- tiesiog toks Jų, o toks mūsų pasirinkimas ax.gif
Bet nenoriu aš čia daugiau apie tai kalbėti, nes būsiu "išskalbta" doh.gif lotuliukas.gif
Tiesiog KOL KAS taip yra blush2.gif

Tiesa, sakė kad su mano duomenais D gerti visiška nesamonė doh.gif Jį reikia gerti tik turint policistines mirksiukas.gif Kitais atvejais BEPRASMIŠKA

O trumpai apie endo ir pastojimus, tai sakė I-II stadija skatinimas + IUI, o III-IV stadija skatinimas + IVF verysad.gif Net apie dirbtiną menopauzę PLANUOJANČIOMS šeimoms labai skeptiškai atsiliepė, o jau nekalbu apie KT gydymą doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice tea: 21 sausio 2011 - 13:13
QUOTE(Ice tea @ 2011 01 21, 15:05)
*Tiesa, sakė kad su mano duomenais D gerti visiška nesamonė doh.gif Jį reikia gerti tik turint policistines mirksiukas.gif Kitais atvejais BEPRASMIŠKA

**O trumpai apie endo ir pastojimus, tai sakė I-II stadija skatinimas + IUI, o III-IV stadija skatinimas + IVF verysad.gif Net apie dirbtiną menopauzę PLANUOJANČIOMS šeimoms labai skeptiškai atsiliepė, o jau nekalbu apie KT gydymą doh.gif

* Tu apie "Duphastoną" ar ką kitą? Man VK sakė, kad mano atveju jis visai netiko ir be reikalo gėriau. Dar pasvarstė, kokiu tikslu man galėjo jį skirti. Bet kai vakar su endokrinologu kalbėjau, jis sako, kad negalėjo turėti blogos įtakos , nes tai tik progesteronas... g.gif
**O va dėl endo stadijų ir IUI ar IVF buvau tokią pat nuomonę susidariusi, bet gydytoja sakė, kad mano atveju, jei tik FSH nukris, stimuliacija ir IUI, nors stIII. Kažkodėl pamąstė, jog IVF nelabai tinka, nes neaišku, kaip kaiušidės sureaguotų. Tai kol aš dar turiu ką veikti ir be pasirinkimo IUI ar IVF, nesidomėjau, kas ten gali būti blogo, kad IVF nesiūlo. Man kažkaip garantija didesnė atrodė...

Ir dar... Bent jau VK tikino, kad išnešioti tai aš puikiai sugebėčiau, o va vakar buvau nuleista ant žemės pavarčius senesnius hormonų tyrimus. Bet kadangi vakar nuleistas kraujas parodė geresnį vaizdą, nei gydytojas manė, išleido mane su mintim, kad galbūt aš dar galiu ir natūraliai pastoti... Na, dievo keliai nežinomi.
Papildyta:
QUOTE(Afrodite69 @ 2011 01 21, 14:20)
Valiooo,tai reiskias ne viskas prarasta ir kaip supratau ir as su savo svaigstancia galva,kad viltis yra thumbup.gif

KAIP TAVO SAVIJAUTA IR GYDYTOJŲ NUOMONĖ APIE JĄ?
Papildyta:
QUOTE(Indula @ 2011 01 21, 10:49)
Mergaitės, o endometriozė ir prolaktinas susiję kaip nors?  g.gif nes jis tai pas mane padidėjęs...

Greičiausiai nesusijęs.
Tik man aiškino taip, jeigu jau yra endo, vadinasi, su hormonais kažkas ne taip, tik ne visada tai akivaizdžiai matoma. Pati, gydytojų žodžiais sakant, esu unikalus atvejis, todėl negaliu savo patirtimi remdamasi aiškinti, kad taip ir yra, bet man buvo taip: PRL buvo gerokai padidėjęs visai ne nuo endo, nes po LP man mm dingo -kiaušidės įmigo, endo nebuvo kaip gyvuoti. Man, matyt, padidėjo nuo hormonus reguliuojančių vaistų. Šiaip PRL slopina O, tai galima manyti, kad dėl endo nepastoji, o iš tikrųjų gal dėl PRL. Bet čia tik mano pasvarstymai.
Atsakyti
Sveikutes, na ir as su KETVIRTADIENIO naujienomis. Zodziu ziauriai gavosi, IUI ''ateme''. Pries tai gydytoja neapsiziurejo ir praleido ta fakta, kad vienas vaikas pas mane yra. Skyre 3 IUI, o vakar atvaziavus jau pasiimti vaistu, sako ups... mes cia neapsiziurejom ir bla bla bla, taigi jums IUI tik mokamas. Kaip su kokiu slapiu skuduru per galva. Nu ka, nublioviau posmeli masinoj, dabar sedziu ir nebezinau ka daryti. Dar viena naujiena, mano FSH - 14, norma turi buti 10.... vadinasi tikrai senstu schmoll.gif

Ice Tea, nugi smagu viskas thumbup.gif Kaip suprantu bandysit naturaliai tik stimuliuotame cikle?

Kristinuke, matai, viskas ne taip jau blogai bigsmile.gif Bus tas tavo klimaksas isvytas ir dar koja paspirtas drinks_cheers.gif Tikrai idomu kodel IVF nesiulo. Gal is pradziu pabandys su IUI kaip i vaistus reaguosi? g.gif Visgi pigiau, o jeigu ir nepavyks, bus labai vertinga informacija pries IVF. Nu cia as taip manau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinuke @ 2011 01 21, 16:56)
**O va dėl endo stadijų ir IUI ar IVF  buvau tokią pat nuomonę susidariusi, bet gydytoja sakė, kad mano atveju, jei tik FSH nukris, stimuliacija ir IUI, nors stIII. Kažkodėl pamąstė, jog IVF nelabai tinka, nes neaišku, kaip kaiušidės sureaguotų. Tai kol aš dar turiu ką veikti ir be pasirinkimo IUI ar IVF, nesidomėjau, kas ten gali būti blogo, kad IVF nesiūlo. Man kažkaip garantija didesnė atrodė...

Ir dar... Bent jau VK tikino, kad išnešioti tai aš puikiai sugebėčiau, o va vakar buvau nuleista ant žemės pavarčius senesnius hormonų tyrimus. Bet kadangi vakar nuleistas kraujas parodė geresnį vaizdą, nei gydytojas manė, išleido mane su mintim, kad galbūt aš dar galiu ir natūraliai pastoti... Na, dievo keliai nežinomi.

**KAIP TAVO SAVIJAUTA IR GYDYTOJŲ NUOMONĖ APIE JĄ?

*Dziugu girdeti kad tau geriau ir net dziugiu kas liecia del nestuke.gif ir tuo paciu ir man sirdele nuraminai,nes kai pamaciau kad su 3 stadija endo IUI neapsimoka daryt vos neapsizliumbiau blush2.gif dabar net geda paciai is saves lotuliukas.gif
**Su gydytojais juokas pro asaras.Na,bet neurologas pasake,kad arba perdozuota buvo narkoze arba ji sualergizavo kazka smegenyse ir uzsiblokavo-apziurejo mane is isu pusiu ir prirase lasiniu;500 Reinigerio 5 dienas ir 10 dienu lasintis NACL su vitaminu C.Vakarais ir rytasi leistis Relanium kad smegenis apraminti nes sake dabar jie kaip eziukas sudirge sad.gif Bet anot gydytojos,atsistosiu ant koju 4u.gif
Labai dziaugiuosi ir tikiuosi iki IUI sustipresiu,nors mano vyras kaip nebutu keista sneka kad as jau nestuke.gif nors niekada nera taip kalbejes.O as istikruju nieko nejauciu ir netikiu kad galeciau.
Dar negaliu ilgai prie kompo sedet ir tv ziuret saigsta dar stipriau galva.Bet siaip labai tikiu ta neurologe ir siaip ji mane virs 1 palaike,viska paaiskino,nuramino mane ir mano vyra-po dvieju savaiciu turim vel susitikti nes ji nori paziuret kaip sekasi 4u.gif
Tai va paneles-pridare man anesteziologas bajeriu.... keisciausia kad kiek esu turejusi narkoziu nera taip buve nei pries narkoze nei po. g.gif o ir anastaziologas nieko manes neklausinejo...na bet buvo kas buvo ir nieko nepakeisi jau 4u.gif
Aciu kad mane palaikot mergytes 4u.gif
ICE TEA,as nesmerkiu jusu apsisprendimo del IUI.Juk kiekvienas renkames patys ir tai kas mums priimtina 4u.gif Noriu tik palinketi greiciau tapti nestuke.gif wub.gif
Atsakyti
kristinuke, prie endo labai daznai buna antros ciklo fazes nepakankamumas, ta prasme per trumpa ji, nes progesterono organizme nepakanka (kazkoks endo itakojamas hormoninis disbalansas). uztat daznai endmetrioznikem skiria dufastono profilaktiskai. siaip nieko jis blogo padaryti negali.. nebent jis pagal tyrimus nera butinas tavo individualiu atveju arba veikia nekaip organizma (mane, pamenu, jis is proto varydavo tiesiogine prasme - uztrukusi ir uzpumpinta PMSine busena apimdavo blush2.gif ).

ice tea - vat tos tavo isvardinto endo kenkimo vaisingumui priezastys man irgi neduodavo ramybes g.gif kaip bebutu keista, per IVFa mano kiausides puikiai stimuliavosi (vadinasi, jos veikia normaliai?), vaisinosi/dalinosi embrioniukai labai gerai (vadinasi, kazkokios atmetimo ar nesuderinamumo reakcijos irgi netinka?), kabinosi abiem atvejais (gimdoj terpe tinkama?), kiausintakiai mano irgi buvo praeinami. tai as vis mastau - kodel mums natur taip ne karto ir nekibo, IUI taip pat ne velnio nepadejo (irgi nei vieno kibimo), o IVFo pakako.. g.gif vat ir suprask zmogus, kuriam cia lygmeny ta endo koja kiso g.gif
Atsakyti
Labukas visoms. Mano ewcho atsakymas - gimdos adenomiozė. Bet niekas nieko man nekomentuoja, neskiria gydymo... asiskaičiau, kad echo tik gali įtarti šią ligą, ar tikrai taip ?
Atsakyti
QUOTE(Tokata @ 2011 01 22, 12:18)
pasiskaičiau, kad echo tik gali įtarti šią ligą, ar tikrai taip ?

echo tikrai tik įtaria - patvirtina laporoskopija
Atsakyti
Ufff smile.gif Tai gal dar neverta panikuoti smile.gif
Atsakyti
Sveikutes,

Pratesiant tema apie progersterona...Pasakysiu is savo patirties ax.gif Po IUI, buvo paskirtos 2 tabl Duphastono per diena. Darant HCG, kartu pasidariau ir progesterona...Skaiciukas buvo tik 36... Ir cia geriant po 2 tabl D!!! Gyde is kart paskyre Crinona!! Tai vat, manau, kad jei ne Duphastonas ir Crinonas nestumo nebuciau issaugojusi...
Atsakyti