QUOTE(Viltelė @ 2011 02 03, 20:21)
Laparoskopija padaryta šių metų sausio mėn. Jau dabar tai streso buvo. Nu ir ką - rezultatai pribloškė mane - sąaugos, dvi didelės cistos, daug židinių, reziumė 3 st. endometriozė. Iš kur per metus ji pas mane atsirado?
Gydytojai tyli, tokia jau mano fiziologija ir pan. Bet man kažkodėl atrodo kitaip - prieš IUI stimuliuojant vaistais pas mane tiek daug tų folikulų užderėjo, net nesakė kiek (sakė labai daug), kad, mano manymu, jie taip ir liko pas mane. Apskritai galvoju, kad ta visa stimuliacija man labai pakenkė.
Dabar gydytojas siūlo tris IUI is eiles su stimuliacija, bet jis užsiminė, kad pasisekimo galimybė maža, kadangi mano nepastojimo stažas didelis ir kad jau pradėčiau galvoti apie IVF. Bet aišku, kaip aš paklausiau, ar man stimuliacija nepakenks, tai jis atsakė,kad visaip gali būti ir tikrai neatmetama tikimybė, kad vėl tų cistų priaugs. Nu baisu... Aš jau nenoriu trečią kartą ant stalo gulti ir kenkti kiaušidėm ir išgirsti, kad man jau 4st. endometrioze.
Nu ir prirašiau, o taip stengiausi kuo trumpiau
Mergaitės išsakykit savo nuomones, ką man daryti? Ar veltis į tas inseminacijas? ar taupyti pinigus IVF? bet per tą taupymo laiką vėl mažja tikimybė pastoti? ar bandyti IUI?
Suplakei viską į vieną krūvą. Nepulk į paniką. Panikavimas taip pat prisideda prie endo plitimo
Juokas per ašaras, bet tai tiesa.
Be jokios abejonės stimuliacijos daro įtaką endo plitimui. Bet kadangi tikslas yra pastojimas - yra rizikuojama, nes juk endometriozę gydo pats pastojimas. Galėjai netaikyti stimuliacijos ir nerizikuoti. kiek žinau daugelis rizikuoja užsidirbti didesnę endo stadiją, bet su IUI padidindamos šansą pastoti.
O dėl atsigulimo trečią kartą ant operacinio stalo - niekada negali žinoti kaip gyvenimas sudėlios. Žodžiu, ar tu darysi IUI, ar darysi IVF - bus stimuliacijos, atatinkamai geriami arba leidžiami hormonai, kurie 'pamaitina' endo. Gali rinktis - nedaryti nieko, daryti kelis IUI arba iškart šokti prie IVF'o. Pasirinkimas tavo. Kur blogybė didesnė - sprendi tu pati. IVF'o metu naudojamos labai didelės dozės hormonų, IUI metu dozės šiek tiek mažesnės, na o naturaliai - endo nemaitinama, bet kiek laiko dar turi/ nori bandyti naturaliai pastoti? atitinkamai ir procedūros kainuoja.. jei taupyti IVF'ui, tai turbūt kitos merginos kol taupai siūlytų pagerti KT kiaušidžių pailsinimui ir endo pristabdymui. Iš mano patirties - KT man visiškai nepagelbėjo- endo plito toliau ir darė savo piktą darbą.
tau reikia pačiai apsispręsti ką daryti.
Ten, kur protas padeda tašką, viltis visada padeda dar du.[FONT=Times]