Įkraunama...
Įkraunama...

Endometriozė

QUOTE(meskos @ 2011 01 26, 12:08)

O nukrypstant nuo temos, bet apie ta pati, labai neblogas straipsnis nevaisingumo temomis buvo lryte.. nzn ar skaitet, man padejo jis, pakele upa kazkiek.. gal kam pravers paskaityti.. geros dieneles  4u.gif

http://www.lrytas.lt...6...žintis.htm

protest.gif O aš to straipsnio nebaigiau skaityti, nes jis mane liaudiškai tariant ''užkniso''. Jei jau toks požiūris, tai nėra ko nė leistis į gydymo procesą ir džiaugtis laime dviese su vyru pasineriant į tikros meilės ir atsidavimo gelmes. Ir pasakysiu štai ką - kada žmogui šlubuoja, pavyzdžiui, širdis, jis iškenčia ne mažesnes ir ne lengvesnes procedūras ir tamsių koridorių labirintuose klaidžioja ilgai ir nuobodžiai, bet su tikėjimu, kad tai padės, nes turi gyvybės instinktą. Ir dar motyvuoja, kad reikia gyventi - vaikai neužauginti, gal anūkai turi ūgtelti... Kai prakalbama apie motinišką instinktą, kažkodėl atsiranda asociacijų su santykiavimu iš reikalo, ''apsėklinimu'', bet kokia kaina į šį pasaulį kviečiamu vaiku.
Ir nieks manęs neįtikins, kad noras pagimdyti, yra egosistiškas. Pirmiausiai aš noriu padaryti savo vyrą laimingą, nes žinau, kaip jis myli vaikus, ir kaip bemylėtume vienas kitą, kaip pukiai sutartume, o taip, beje, ir yra, vis tiek norėsis užpildyti tą tuštumą. Ne kelionės ir ne pastatyti namai, ne parašytos knygos ir ne pasodinti sodai suteikia žmogui visišką gyvenimo prasmę. Be to, ir dieviškoji pora turi savo sūnų, o kažkodėl paprastam žmogui tas noras turėtų būti smerktinas....
Ai, nežinau, nežinau... dar galėčiau čia putotis iki begalybės. Kiek žmonių, tiek ir nuomonių, bet mane tokie straipniai siutina, nes parašyti (tarsi) pagal užsakymą. Man tai nuotaiką sugadino...
Atsakyti
QUOTE(kristinuke @ 2011 01 26, 13:42)
bet mane tokie straipniai siutina

O aš tai džiaugiuosi, kad APIE TAI bent jau yra kalbama ax.gif Nes toks vaizdas susidaro, kad negali susilaukti vaikelio, tai vadinasi nelemta ir VSIO doh.gif
dabar gal kas atgal parašys- vyks VEIKSMAS bigsmile.gif Gal ką iš to ir laimėsim mirksiukas.gif Gal ir apie endo GARSIAU prakalbės daktarai rolleyes.gif

O pačio straipsnio nereikėtų imti GILIAI į dušią rolleyes.gif Tiesiog nusivylusio žmogaus raštleva ir vsio tongue.gif Tiesiog gal ne į tuos gydytojus kreipėsi g.gif
Nors tie KMUK kolidoriai ir mane prieš GN nemenkai išgąsdino doh.gif O dar lyg tyčia ir pro koplyčią pravedė doh.gif
Nu bet dabar prisiminus juokas ima tongue.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice tea: 26 sausio 2011 - 14:02
QUOTE(kristinuke @ 2011 01 26, 13:42)
protest.gif  O aš to straipsnio nebaigiau skaityti, nes jis mane liaudiškai tariant ''užkniso''.

aš jau jį buvau pradėjusi skaityti anksčiau, bet kaip ir tu po dviejų psl mečiau ir tu labai gražią tiesą surašei, be abejo svarbu kad tie dalykai keliami viešumon, kad kalbama, o iš savo pusės jaučiuosi geriau kad paremiu vaisingumo asociaciją, nors kam galiu padėt ax.gif Rašyk kaip su tuo sūnėnu
Atsakyti
Labas rytas, ogo kiek emociju del straipsnio.. smile.gif Taip jis ir yra uzknisantis, bet ten pacioj pradzioj ir aprasyta, kad vieno zmogaus pamastymai ir nuomone.. o nuomones yra gerai, matyt del nesekmiu moteriske ir issiliejo, tik ne forume o laikrastyje smile.gif .. Cia kiekvienas sprendzia pagal save, man irgi be vaiku gyvenimas neisivaizduojamas, vieniems sunkumai pakerta rankas ir kojas greiciau, kitiems veliau, tik nesakykit , kad nebuna blogu miciu ir nuotaiku savo atzvilgiu.. Gal pasirorodysiu keista, bet man sulaukus mm kartais ramiai buti neisgauna ir galvoji, kad negi nebus.. O jei dar MB spyriojasi proceduroms.. Pavydziu, tiems amziniems optimistams blush2.gif Nezinau kaip neprarasti to tikejimo..

Griztant prie endo, ar kam nors yra taip kad teplioja ne pagal endo aprasyma, o sviesiai ruzavai ir sviesiai rusvai, po mm.. Iki LP man tepliojimas buvo tamsus.. Kas cia vel per zarazos kimba galvoju... pas gyd dabar nebeinu nuo lapkricio, pertrauka, stmuliaciju be IUI buvo, nebesinori endo prisaukti ir po metu nuo LP vel ja kartoti..
Atsakyti
QUOTE(meskos @ 2011 01 27, 08:30)
Griztant prie endo, ar kam nors yra taip kad teplioja ne pagal endo aprasyma, o sviesiai ruzavai ir sviesiai rusvai, po mm.. 

Būna mirksiukas.gif bet aš šituos užskaitau kaip besibaigiančias mmm rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(meskos @ 2011 01 27, 10:30)
Griztant prie endo, ar kam nors yra taip kad teplioja ne pagal endo aprasyma, o sviesiai ruzavai ir sviesiai rusvai, po mm.. 

Man dažniausiai visai tepliojimo nebūna prieš, o pagėrus "Duphastoną" jau keli ciklai po normalaus kraujavimo dar kelias dienas nesibaigia tas tepliojimas. Bet nesuku dėl to galvos, nemalonu ir tiek.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristinuke: 27 sausio 2011 - 12:23
QUOTE(meskos @ 2011 01 27, 08:30)
Pavydziu, tiems amziniems optimistams  blush2.gif Nezinau kaip neprarasti to tikejimo..
nebesinori endo prisaukti ir po metu  nuo LP vel ja kartoti..

*manau kad net tie optimistai palūžta, tik jie ir tame lūžyje mato kažką gero. Žinok reikia ieškoti vis kito atspirties taško. mirksiukas.gif
**na jei visus metus po LP būsi be jokių KT ir gyvensi ant stimuliacijų, tai manau endo gali pasibelsti g.gif
Atsakyti
Sveikos merginos smile.gif noriu ir as prisijungti prie sitos temos... Pries gerus metus itare man sia bjauria liga.. vasar buvo atlikta laparoskopija - diagnoze patvirtino.. endo IV st. Siuo metu gydo mane Zoladex'u. Ydomu ar yra merginu kuriom yra skirti sie vaistai? nes kazkaip nebesigirdi... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Siguliukas @ 2011 01 27, 17:33)
*manau kad net tie optimistai palūžta, tik jie ir tame lūžyje mato kažką gero. Žinok reikia ieškoti vis kito atspirties taško.  mirksiukas.gif
**na jei visus metus po LP būsi be jokių KT ir gyvensi ant stimuliacijų, tai manau endo gali pasibelsti  g.gif

tai vat, to ir bijau, stimuliaciju buvo 6 is viso, su pertraukom tarp KT, nes aisku pora kartu liko cistu, o po paskutiniu KT + paderinus arbatas ir maista, aplamai pojuciai pagerejo..

tasko ieskau smile.gif sakiau turbut vel i mokslus kokius prie sirdies reiks kibti, o tai laiko per daug atliekamo, nors sukuosi kaip bitute smile.gif gal minciu per daug, tai vis begu ir begu smile.gif
Atsakyti
bet tikrai n laidu klausau apie sveikata ir nevaisinguma, bet kazkas nagrinetu arba bent diskutuotu sia tema t.y apie endo schmoll.gif schmoll.gif bet kodel????juk ne tik sirdies problemom zmones gyvena bet yra ir toks segmentas zmoniu bet deja kazkodel nekalbama apie sia liga g.gif kodel???? g.gif
Atsakyti
QUOTE(lauraz5 @ 2011 01 27, 20:25)
bet tikrai n laidu klausau apie sveikata ir nevaisinguma, bet kazkas nagrinetu arba bent diskutuotu sia tema t.y apie endo schmoll.gif  schmoll.gif bet kodel????juk ne tik sirdies problemom zmones gyvena bet yra ir toks segmentas zmoniu bet deja kazkodel nekalbama apie sia liga g.gif kodel???? g.gif

tikrai taip,labai mazai kalbama apie tai verysad.gif ,liudna,kad tokia rimta tema mazai diskutuojama.o juk tai tokia rimta liga,kuri be to ir stebukleliu susilaukti labai trukdo unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledass @ 2011 01 27, 17:00)
Ydomu ar yra merginu kuriom yra skirti sie vaistai? nes kazkaip nebesigirdi... blush2.gif

buvo temoj

QUOTE(lauraz5 @ 2011 01 27, 19:25)
bet tikrai n laidu klausau apie sveikata ir nevaisinguma, bet kazkas nagrinetu arba bent diskutuotu sia tema t.y apie endo schmoll.gif  schmoll.gif bet kodel????

nėra daug kompetetingų gydytojų puikiai žinančių kaip ją išgydyti ar bent jau gydyti buvo kelios laidos, bet.... per mažai ištirtas reikalas, pačios nebent keltume į viešumą g.gif
Atsakyti