Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus,pyragus ir kitus skanėstus

QUOTE(Milux @ 2011 01 27, 10:37)
hihihi.gif  drinks_cheers.gif

Va uzsisakiau vielites tortams spec. klausimas iskilo? ar jas reikia ir kuom padengt kaip ir paprastas pries kisant i torta? ar tos spec. tortam skirtas galima kist taip ir viskas? g.gif

pgl taisykles, reiktų jas kišt į spec įdėkliukus.... Man taip per kursus aiškino..... Arba galima galiuką apvyniot mase ir tada kišt....
Atsakyti
QUOTE(pupainga @ 2011 01 27, 08:02)
O jūs kiek sudedate cukraus pudros į masę? Man pradžioje irgi rasodavo, bet po to išsiaiškinau, kad aš dedau per mažai pudros, nes taip ji lengviau kočiojasi, šiek tiek elastingesnė ir beveik nedžiūdavo. O po to pradėjau dėti daugiau pudros, masė kietesnė tada būna, sunkiau uždengus išlyginti, bet dabar niekada nerasoja.

gal tu ir teisi, sunku pasakyti.
taip kai pasidarau mase ji minkstute ir elastinga, na gal noretusi, dar ideti pudros, bet bijau, nes poto vis atrodo jog neapdengsiu ir ji man trukines smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Fregata @ 2011 01 27, 12:45)
Kazi, ar sugadinciau pastiliaza, jei imaisyciau biski kakavos?  blush2.gif rikia isgauti sviesiai rusva spalva, dazu kol kas neturiu, tai fantazuoju kaip cia padaryt  ax.gif

as ne su kakava su karsto sokolado ar kakavos gerimo (tais tirpiais) maisiau, gerai gavos, nase netrupa, tik kiek idedat tu milteliu, tiek nuimkit pudros. dariau ir visa mase is tu milteliu. pagal mmg recepta (gliukozes sirupas, zelatina, kakavos gerimas) tik neturejau milteliu (nesquic) tai paemiau dukros megstama mx-fix, ji granulemis, teko gerai susimalti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Milux @ 2011 01 27, 14:37)
hihihi.gif  drinks_cheers.gif

Va uzsisakiau vielites tortams spec. klausimas iskilo? ar jas reikia ir kuom padengt kaip ir paprastas pries kisant i torta? ar tos spec. tortam skirtas galima kist taip ir viskas? g.gif

yra keletas galimybių:
1. pirkti spec talpeles. Jos įsikiša, yra plastikinės ir "maistinės". Surbitone SPIKES vadinasi.. pailgi "pieštukai" tokie.. Vienai vielutei gal per platu būtų, tačiau idealu padaryti žvaigždučių ar širdelių "fejerverką" ir sukišti visus galus į tą talpelę.

2. apvynioti maistine plėvele.. gal mase..

3. įmerkti į karštą šokoladą ir taip izoliuot nuo sąlyčio su tortu.

iš kitos puses.. neaišku, kiek bjaurimasi.. aš sau, pėvėzė, tai sukiščiau tas vielas prieš pat pateikiant į stalą, ir ištraukčiau pirmai progai pasitaikius.. tiek tos žalos. Tačiau jeigu ilgai bus tortas eksponuojamas, tada reik ieškot sprendimo.
Atsakyti
Nematau nieko blogo sudedant vielutes i torta niekuo neapvyniojus...
Atsakyti
QUOTE(laurechka @ 2011 01 27, 13:42)
pgl taisykles, reiktų jas kišt į spec įdėkliukus.... Man taip per kursus aiškino..... Arba galima galiuką apvyniot mase ir tada kišt....

QUOTE(naitas @ 2011 01 27, 13:49)
yra keletas galimybių:
iš kitos puses.. neaišku, kiek bjaurimasi.. aš sau, pėvėzė, tai sukiščiau tas vielas prieš pat pateikiant į stalą, ir ištraukčiau pirmai progai pasitaikius.. tiek tos žalos. Tačiau jeigu ilgai bus tortas eksponuojamas, tada reik ieškot sprendimo.

aciu labai aciuks.gif 4u.gif
nu va , zodziu pagal situacija ziuresim ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Milux: 27 sausio 2011 - 12:53
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 01 27, 12:52)
Nematau nieko blogo sudedant vielutes i torta niekuo neapvyniojus...

aš irgi rolleyes.gif kas jau ten atsitiks??? metalo prisiskverbs į tortą ar dar kas??? g.gif ne tiek š prikvėpuojam šalia gatvės eidami....

va šianakt dariau ir į nieką nevoliojau ir niekur nemirkiau... kišau tiesiai rolleyes.gif

user posted image
Atsakyti
Akvilyte, swoon.gif wub.gif
Atsakyti
Mes daremes si torta gimtadieiniui. Labai skanus
http://blog.skonioso...amisu-tortas-2/ tikrai rekomenduoju mm... biggrin.gif
Atsakyti
sveikos, turiu klausimeli, gal jums pasirodys jis juokingas, bet as niekur neradau atsakymo, o esu tik pradedancioji ir pirma karta noriu papaisyti aisingu. Tai norejau paklausti ar galima aisingu paisyti ant paprastai sokoladu tirpintu su grietinele dengto meducio? Busiu labai dekinga uz atsakyma.
Atsakyti
akvilyte, nuostabus tortas 4u.gif , noreciau as buti tuo vaiku, kuriam jis skirtas blush2.gif

Cipsiuko avytes wub.gif wub.gif wub.gif
Papildyta:
QUOTE(*4ever @ 2011 01 26, 23:28)
sveikos,reiktų truputėlio jūsų pagalvos,kadangi šituos reikaluos aš dar žalia 4u.gif  gal galėtumėt parekomenduot kokios masės gėlių lipdymui receptą?bandžiau cipsiuko,bet man nelabai patiko,norėčiau kokios elastengesnės ir kad ne taip greit džiūtų. g.gif  4u.gif

as kaip tik siandiena dariau Cipsiukocukriniu geliu mase - labai pigi savikaina, lengvai ir greitai paruosiama, daziau geliniais dazais, tik dadejau gum tragachan sauksteli, tai mase labai labai elastinga, galima labai plonai lapelius iskocioti o tarp pirstu spaudydama dar plonesnius suformuoji. Dziuna jos pakankamai greitai, bet isdziuve esti tvirtos. Taciau dedu as ta mase i maisiuka ir ji nedziuna, atsignybiu tiek mases, kiek reikia darbui. Siandiena bandysiu pirma kart Cipsiuko pastiliaza dengimui daryti.
Atsakyti
QUOTE(zibute77 @ 2011 01 26, 23:12)

2. turiu padaryti batelius krikstynu torciukui mergytei ir noriu tokius lengvucius daryt, bet nepamenu kaip vadinas ta medziagele is kurios jus darote juos ir kur as jos galeciau rasti pirkti? gyvenu ne Lietuvoje beje  g.gif

organza - pabandyk ieškot užuolaidų salonuose 4u.gif
Atsakyti